X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Konwalia89 Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak spojrzałam teraz i znowu takie bardzo lekkie plamienie w kolorze kawy z mlekiem :( i znów panika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z roznych zrodel wiem, ze powodem do zmartwien jest zywoczerwona krew i bole od krzyza. Taka ciemna wydzielina nie powinna byc grozna. Ale jezeli sie martwisz, lec do jakiegos lekarza.

Konwalia89 lubi tę wiadomość

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów to tak... cały 7 tydz z kawalkiem rzygalam od 6-8 razy dziennie i naprawde NIE POLECAM :P teraz spokój ale przez 2 dni mialam biegunkę ale to pewnie szok jelit ze muszą cos trawic bo nic prawie nie jadlam przez te wymioty. A obecnie tylko ból piersi choć jakos znacznie sie nie powiększyły :) i brak apetytu... jak juz chce cos zjesc to musi to być ta konkretna rzecz albo nic :P miewam lekkie bóle podbrzusza ale nie sa bardzo dokuczliwe. I chyba tyle ;) tez jaj minęły mi wymioty to juz czarne scenariusze czy to dobrze haha nie dogodzisz :D ale dziś samopoczucie dopisuje ;) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 17:49

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Konwalia89 Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje się uspokoić i poobserwuje to jeszcze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz jakas zaplanowana wizyte? Ja bym radzila stresowac sie dopiero jak pojawi sie czerwona krew. Takie brudzenie moze byc jakas stara krwia implantacyjna

• Konwalia89 Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero za 2 tygodnie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pochwaliłam, że dziś raz porcelana a potem luz... A wcale nie jest raz ;/
    Dobrze, że chociaż piersi przestały boleć bo ogólnie masakra... Może w drugim trymestrze będzie lepiej? :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wysokiego ryzyka?... Ale ogolnie chyba wszystko ok?
    Ogólnie jest wszystko dobrze, ale czemu wysokiego ryzyka? Chyba że względu na podejrzenie trombofili i wcześniejsze poronienie a teraz że ciąża przez in vitro i może przez to że miałam podejrzenie raka szyjki macicy w zeszłym roku . Nie wiem dokładnie bo dopiero w domu przejrzałam kartę ciąży. A nawet nie wiem jaki kropek jest duży bo znowu trzeba było go szukać :-) no i jednak dałam sobie zrobić cytologie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2018, 18:03

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ogólnie jest wszystko dobrze, ale czemu wysokiego ryzyka? Chyba że względu na podejrzenie trombofili i wcześniejsze poronienie a teraz że ciąża przez in vitro i może przez to że miałam podejrzenie raka szyjki macicy w zeszłym roku . Nie wiem dokładnie bo dopiero w domu przejrzałam kartę ciąży. A nawet nie wiem jaki kropek jest duży bo znowu trzeba było go szukać :-) no i jednak dałam sobie zrobić cytologie :-P
    Na zdjęciu nie masz? :)

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

To i u mnie ciężko znaleźć było :) Możliwe, że to przez to wysokiego ryzyka, w sumie... To tak sensowne.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej. Cukier na czczo 99. Jestem ciekawa jak po obciążeniu. Nie chciało mi się już dzisiaj odbierać wyników. Ale powiem Wam, że wypicie tego ulepku, to był koszmar... Pierwszy łyk był ok, ale z każdym następnym zbierało mi się na pawia :/ No ale dałam radę. Tylko to czekanie... Dobrze, że miałam książkę ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja myślę o zwykłym, dwu częściowym... Brzuch krągły to chyba nic strasznego? :P Tym bardziej, że jeszcze ich ogromnych nie mamy :P

Chyba, że chodzi o ochronę brzucha, bo też się nad tym zastanawiałam... Ale ja nie wyobrażam siebie w jednoczęściowym, bo mam spore piersi, w dodatku asymetryczne i chce mieć usztywniany biustonosz.

Pewnie mozna. Ale wole ukryc chyba lub ew go troszke sprofilowac. Jak brzuch bedzie wiekszy to jakos lepiej to bedzie wygladac i proporcjonalnie do pupy i ud. A teraz to jeszcze wyglada tak jak poprzejedzeniu. Jakos nie widze siebie w moich seksownych skapych zestawach. Bo ja poza brzuchem tez nabralam wody w uda i pupe. Ja nie mam duzych piersi.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dobrze mieć cytrynę ze sobą, wtedy łatwiej wchodzi :D dobrze, że to czeka mnie za jakiś czas :P

Czerwona róża - a musisz mieć super skąpe? Nie może być normalny? :P ja tam normalne zamierzam nosić, filtr 50 i jakoś będzie. Tyle, że ja to tylko chwilkę na plaży, potem w wodzie i o :P

Ja jak przebywałam na słońcu w upale potrafiłam dostawać krwawienia, a co dopiero jak w ciąży jestem.

dZhdp1.png

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Paulina dobrze mieć cytrynę ze sobą, wtedy łatwiej wchodzi :D dobrze, że to czeka mnie za jakiś czas :P

Czerwona róża - a musisz mieć super skąpe? Nie może być normalny? :P ja tam normalne zamierzam nosić, filtr 50 i jakoś będzie. Tyle, że ja to tylko chwilkę na plaży, potem w wodzie i o :P

Ja jak przebywałam na słońcu w upale potrafiłam dostawać krwawienia, a co dopiero jak w ciąży jestem.

No nie musze ale pisze jakie mam w szafie. Wiec jak mam kupic to chyba wole taki ktory przyda mi sie na kolejne 4 mce. We wrzesniu jeszcze tez gdzies chcemy poleciec.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia89 wrote:
    Dopiero za 2 tygodnie.
    to życze Ci, żeby już nic sie nie pojawiało i żebyś spokojnie dotrwała do terminu wizyty:) a w razie czego, nie ma co sie zastanawiać,tylko jechać na IP

Konwalia89 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej. Cukier na czczo 99. Jestem ciekawa jak po obciążeniu. Nie chciało mi się już dzisiaj odbierać wyników. Ale powiem Wam, że wypicie tego ulepku, to był koszmar... Pierwszy łyk był ok, ale z każdym następnym zbierało mi się na pawia :/ No ale dałam radę. Tylko to czekanie... Dobrze, że miałam książkę ;)

A mialas 3 pobrania? Pamietam te badania jeszcze swiezo w polowie ciazy. Tym razem musze znalezc jakies wygodniejsze i spokojnieksze laboratorium do posiedzenia.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    To w razie co nie przejmuj sie plamieniem. Ja mialam delikatne przez 3 dni. A mialo byc max 3 h.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Na zdjęciu nie masz? :)
    Na zdjęciu szukałam ale dał mi zdjęcie bez jakiś konkretnych liczb itp. Następna wizyta 29.6 muszę być cierpliwa i wtedy będzie ładnie maleństwo widać. Grunt że serduszko bije i dzidzia już konkretnie wygląda

marcelcia lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    To w razie co nie przejmuj sie plamieniem. Ja mialam delikatne przez 3 dni. A mialo byc max 3 h.
    A plamienia dostalas od razu po cytologi czy kiedy dokładnie się pojawiły?

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plamień- ja mam od 7.05- od terminu miesiączki. Lekki śluz raz z krwią, raz brązowy. Martwię się, ale byłam już u 2 ginów i żaden nie widzi nic niepokojącego. Więc im wierzę. Wizytę mam 19.06 dopiero. Mam nadzieję że nie osiwieję.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ