X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    No nie musze ale pisze jakie mam w szafie. Wiec jak mam kupic to chyba wole taki ktory przyda mi sie na kolejne 4 mce. We wrzesniu jeszcze tez gdzies chcemy poleciec.

Ja właśnie myślę jak to rozwiązać bo chcę teraz iść jeszcze na basen... A piersi do sierpnia na 100000000000000000000 % jeszcze urosną, akurat moje uwielbiają puchnąć i rosnąć... ktoś mi kiedyś powiedział, że do 20 r.ż. tylko rosną ;/ gucio prawda... po kuracji hormonalnej i tak mi zmalały, ale widzę, że teraz znów szaleją...

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś ciągle kurde kłuje w brzuchu. Znienacka, bach i przestaje. Zwariuję!
    Paulina - jestem w szoku, że w ciąży wypiłaś to świństwo bez cytryny i bez haftu. Szacun!

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nawet haftowałam po nałożeniu czekoladowej maseczki na włosy :P swoją drogą moją ulubioną, niedawno kupiłam bo miałam bananową i mówię wezmę tą czekoladową... Dłużej zapach się utrzymuje itp. :P ehhh masakra.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Angela92 Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Właśnie też się zastanawiam czy mogę w bikini koło domu chodzić nie powinno się już zakrywac brzucha? Nie chce wyjść na przewrazliwiona. Widziałam, ze niektóre kobiety w ciąży na plaży normalnie z odkrytym brzuchem.. Ale w takim słońcu to chyba lekka przesada..

Polecam nie tylko Tobie ale wszystkim kobieta bloga mamaginekolog. Tam znajdziecie także informacje na temat opalania się w ciąży. Można ! O ile Tobie to nie przeszkadza to możesz się opalać.

A jej segregatory ciążowe to jest hit. To nie jest reklama, sama jestem zachwycona jej osoba i dlatego polecam. Czekam na USG by móc już zamówić segregator.

❤️ Ja z dolegliwosci czuje piekące sutki, wieczorami ból brzucha lekkie ciagnace, troche klujace i ciągle chce mi się pić❤️

lilly., Marciiik lubią tę wiadomość

Ostatnia miesiączka 27/04
    Pierwsze USG 14/06 :)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela92 wrote:
    Polecam nie tylko Tobie ale wszystkim kobieta bloga mamaginekolog. Tam znajdziecie także informacje na temat opalania się w ciąży. Można ! O ile Tobie to nie przeszkadza to możesz się opalać.

A jej segregatory ciążowe to jest hit. To nie jest reklama, sama jestem zachwycona jej osoba i dlatego polecam. Czekam na USG by móc już zamówić segregator.

❤️ Ja z dolegliwosci czuje piekące sutki, wieczorami ból brzucha lekkie ciagnace, troche klujace i ciągle chce mi się pić❤️

O :p ja właśnie czekałam na pensje by sobie zamówić :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzę na jej sklep i brak w magazynie:(

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    wchodzę na jej sklep i brak w magazynie:(

ja biorę blondykę w ciąży z torebką to jest :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba zostaje mi brać pakiet :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    no to chyba zostaje mi brać pakiet :)

ja wezmę, a co :D i torebka, i przypinka, bryloczek dla męża to się pocieszy :P będę manifestować się :D hahaha

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze racja:) jak szalec, to szalec, ale nie wiem, czy nie poczekam do 12tyg:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę czekałam i stwierdziłam, że już teraz zaszaleje :P

A jestem gadżeciarą :P

uhh mam czkawkę, wymioty i odbija mi się jeszcze... Normalnie bomba. Znacie jakieś sposoby na to by było... Lżej? :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche zazdroszcze tych wymiotow. bo mnie tylko mdli i jadlabym caly czas...;/ i już zaczyna sie odkładać tłuszczyk...masarka.
    ponoc migdały są dobre :)

Kobobo lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och masakra ;/ tak bardzo mnie boli brzuch bo teraz wymiotuje co chwila przez ostatnią godzinę ;/ najgorszy jest ten ból brzucha...

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    troche zazdroszcze tych wymiotow. bo mnie tylko mdli i jadlabym caly czas...;/ i już zaczyna sie odkładać tłuszczyk...masarka.
    ponoc migdały są dobre :)

Nie wiem czy wymioty sa takie fajne... Mnie mdli zazwyczaj całymi dniami, ale bez wymiotow jednak sa dni, ze po kolacji nie daję rady dłużej wstrzymywac i zazwyczaj mając zęby pasta juz ostatecznie wymusza wymioty i dzis chyba sie tez tak skończy bo walczę ze sobą cały dzień... Przez ostatnie dwa dni nie mialam mdłości a tak to prawie na okrągło. Ale cieszę sie, ze mam takie objawy, ze wszystkiego sie ciesze :)
    Ale przyznaję, ze upaly mnie wykanczaja... i pomyśleć, ze zawsze przy takich upalach moglam leżeć w pełnym sloncu, a teraz nie daje rady... w ogóle mam zadyszki jakbym juz byla w trzecim trymestrze ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za segregatory ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Co to za segregatory ?
    https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy-ruda/

ostatecznie wzięłam rudą bo bardziej mi do szatynki pasuje :P
    Fajne.

Wymioty są okropne, tak mnie bolał brzuch, że myślałam już o pogotowiu... ale na szczęście te ostre bóle brzucha są krótkie... tak z 5-10 min...

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy-ruda/

ostatecznie wzięłam rudą bo bardziej mi do szatynki pasuje :P
    Fajne.

Wymioty są okropne, tak mnie bolał brzuch, że myślałam już o pogotowiu... ale na szczęście te ostre bóle brzucha są krótkie... tak z 5-10 min...

E bajery nie dla mnie :) ten segregator nawet nawet ale ja mam książkę o ciąży więc mi wystarczy.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Olaa86 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mi lepiej jak czytam ze niektore znie Was tylko piersi bola bo mnie tez tylko piersi i senna jestem a tak to nic wiecej...
    Majac obciazenie rodzinne Hashimoto i wysokie przeciwciala szis badalam tsh i jest ladne 1,6 wiec lekow nie musze zwiekszac :) do dziewczyn z chora tarczyca co ile badacie tarczyce? Raz na 4 tyg wystarczy?

Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    E bajery nie dla mnie :) ten segregator nawet nawet ale ja mam książkę o ciąży więc mi wystarczy.

jaką? Ja poukładam sobie chętnie badania itp. i tak fajnie też są wytłumaczone one.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa86 wrote:
    Troche mi lepiej jak czytam ze niektore znie Was tylko piersi bola bo mnie tez tylko piersi i senna jestem a tak to nic wiecej...
    Majac obciazenie rodzinne Hashimoto i wysokie przeciwciala szis badalam tsh i jest ladne 1,6 wiec lekow nie musze zwiekszac :) do dziewczyn z chora tarczyca co ile badacie tarczyce? Raz na 4 tyg wystarczy?

Mi na początku kazał co tydzień tsh i ft4 ;P ale ustawiliśmy leki i nic nie mówił o powtórce. Też mam Hashimoto i rodzinnie obciążoną tarczycę, u mnie kobiety w rodzinie od strony mamy wszystkie mają prawie ją wyciętą :P

dZhdp1.png

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ