X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    No dziwna ta opieka w UK naprawdę. Mam nadzieję że to tylko jakis krwiaczek i będzie wszystko dobrze.
    Ciągle jeszcze myślę o tej lekarce co odsylala do muzeum.. To ja po wydobrzeniu na bank bym napisała na nią skargę i osobiście bym poszła do ordynatora. Kiedyś pisałam pismo do dyr szpitala jak mi zwlekali z wynikami kariotypow ponad normę. Wiecie jak szybko wyniki się zrobily? :)
    co do tej lekarki, baba była na tyle bezczelna zę pod koniec podsunęła swoja wizytówkę i mówi że jak chcę ona może taka trudną, wiekową ciążę poprowadzić prywatnie. a w tym szpitalu chciałam rodzic więc wolałam nic nie pisać

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Co do opieki męża. Nigdy nie był wylewny ani jakoś wielce czuly. Ciągle staram się go naprawiać co też jest moim błędem tak naprawdę. W ciąży robi mi zastrzyki, chodzi na wizyty że mna, sprawdza że mna temperature. Coś tam myśli o zmianie samochodu ale tak naprawdę to się bardzo boi. Nie ma u nas takiej zwyczajnej radości. Jest wstrzemięźliwość. A ogólnie to na co dzień mi zawsze w domu pomagal i tak jest do tej pory. Ale nie widzę by się jakoś bardziej troszczyl czy starał. Ale mnie to właściwie ciężko zadowolic w sumie.
    Rudda aż tak kiepsko u Was?
    Seli piękne zdjęcie ! Nie mogę się doczekać takiego widoku u mnie :)

Niedługo zobaczysz :)

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    co do tej lekarki, baba była na tyle bezczelna zę pod koniec podsunęła swoja wizytówkę i mówi że jak chcę ona może taka trudną, wiekową ciążę poprowadzić prywatnie. a w tym szpitalu chciałam rodzic więc wolałam nic nie pisać

to specjalnie by kasę wziąć ;/ co za ludzie...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przeżywa, że nie poszedł dziś ze mną :P bo tak to zawsze chodził, nawet przed ciążą ale nie chciałam by się zwalniał z pracy, lada moment prenatalne to już więcej zobaczy. My nie potrafimy być "spokojni" cieszymy się jak możemy ciążą bo często jest jakiś stres... A chcę spokoju, skoro jest wszystko dobrze i mam dobrą opiekę to nie może być źle :)

Pamiętajmy też, że my potrafimy być okropne, czepiać się... I czasem nie widzimy swoich błędów.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, ładny misio :)

No a mi się tarczyca posrała za przeproszeniem! Ft4 ładnie podroslo, o to chodziło bo jest potrzebnego wiecej hormonu, ale tsh juz ponizej normy bo 0,084. Jutro juz nie biorę wiekszej dawki. Nie wiem po jaką cholerę w ogole endo mi zwiekszala co drugi dzien.
    Dobrze, ze jutro mam u niej wizyte.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mojemu współczuję moich obecnych humorow, bo sama widzę jaka jędza się ze mnie zrobiła :)

Edit. A to całkiem fajny mąż :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:53

Seli, Paulcia28, wisienka94 lubią tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój twierdzi, ze na pewno będzie dziewczynka, bo jestem nerwowa :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo mi przykro, rzeczywiście ta niedziela była straszna.
    ja tez sie kiepsko czuję, jakoś bardzo mi boli jeden jajnik. wizytę mam dopiero w piątek. co do wymiotów to dzisaij chyba apogeum, ale pocieszam się że skoro mam objawy ciąży to pewnie jest ok. w pierwszej ciąży lekarz tak mi móił żeby cieszyć się że są mdłosci bo to znaczy ze ciąża się rozwija.
    co do opiekuńczości partnera to jest dużó lepiej niż w pierwszej ciąży. teraz większość obowiązków spadło na niego. kąpie codziennie córę, czego nie znoszę robić.
    Seli pisałaś o magnezie, bierzesz supelement czy lek? bo to ma duże znaczenie. dobry jest magne b6.

a partnerów zabieracie do lekarza na usg?? nawet na takie dowcipne usg??

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja np mojemu współczuję moich obecnych humorow, bo sama widzę jaka jędza się ze mnie zrobiła :)

ja byłam zawsze zołzą ale teraz... :D jeszcze wykorzystam :P staram się jednak mu to wynagrodzić czasem - np. kupiłam mu chipsy i schowałam w domu, potem szantażowałam za nie ale na koniec po 3 dniach mógł zjeść :P jak spełnił wszystkie moje warunki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:53

MonaLiza, Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja byłam zawsze zołzą ale teraz... :D jeszcze wykorzystam :P staram się jednak mu to wynagrodzić czasem - np. kupiłam mu chipsy i schowałam w domu, potem szantażowałam za nie ale na koniec po 3 dniach mógł zjeść :P
    Ja bym pewnie kupiła i sama zjadła :D tak jak np ostatnio z czekoladą ;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chodzi ze mną jak jest na miejscu, bo jak w delegacji to nie ma jak :D przy porodzie był, wiec teraz to nic na nim wrażenia nie robi, nawet usg dowcipne :D

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    dziewczyny bardzo mi przykro, rzeczywiście ta niedziela była straszna.
    ja tez sie kiepsko czuję, jakoś bardzo mi boli jeden jajnik. wizytę mam dopiero w piątek. co do wymiotów to dzisaij chyba apogeum, ale pocieszam się że skoro mam objawy ciąży to pewnie jest ok. w pierwszej ciąży lekarz tak mi móił żeby cieszyć się że są mdłosci bo to znaczy ze ciąża się rozwija.
    co do opiekuńczości partnera to jest dużó lepiej niż w pierwszej ciąży. teraz większość obowiązków spadło na niego. kąpie codziennie córę, czego nie znoszę robić.
    Seli pisałaś o magnezie, bierzesz supelement czy lek? bo to ma duże znaczenie. dobry jest magne b6.

a partnerów zabieracie do lekarza na usg?? nawet na takie dowcipne usg??

ja zabierałam na każde, był dużym wsparciem :)
    mi dziś wymioty odpuściły :P ale pewnie jutro albo za dwa dni będzie to samo, tak ostatnio jest. Więc capre diem :D

Na mnie magne b6 i tym podobne nie działają, nawet jakbym brała nie wiadomo jaką dawkę, miałam w witaminach prenatalnych sporo magnezu ale dobieram często spirulinę - ona mnie ratowała przy miesiączkach

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie pionizowal po cc i kapal... Efekty wizualne zapewne niezapomniane (te co mały cc pewnie pamiętają jak wygląda "opadniecie narządów w brzuchu i co to powoduje) :D

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja bym pewnie kupiła i sama zjadła :D tak jak np ostatnio z czekoladą ;)

ja nie lubię nachosów :P swoich mam trochę :P leżą, nie jem, staram się trochę zdrowiej teraz, a po tych wymiotach to w ogóle muszę odżyć :P ale nakupię sobie, albo i on mi coś kupi i też leży i nie pozwalam :P

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja to chyba dziwna jestem, jak leżałam na porodówce to akcja się wogóle nie rozwijała jak mój siedzał ze mną, tylko pojechał wyprowadzic psa odrazu poszło, co prawda było cc. ale jak zobaczył mnie po cc to chyba wyglądał gorzej niż ja :0 więc go nie zabieram na te dowcipne, póniej pewnie tak

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    to ja to chyba dziwna jestem, jak leżałam na porodówce to akcja się wogóle nie rozwijała jak mój siedzał ze mną, tylko pojechał wyprowadzic psa odrazu poszło, co prawda było cc. ale jak zobaczył mnie po cc to chyba wyglądał gorzej niż ja :0 więc go nie zabieram na te dowcipne, póniej pewnie tak

Cóż, i tak nie raz widział mnie rozkraczoną :P więc... jedyna różnica, że patrzy jak mi ktoś gmera a nie sam :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dziewczyny chciałabym do was dołączyć.
    Termin mam na 28 stycznia, dziś byłam na pierwszej wizycie na usg nie było widać jeszcze serduszka. Mam już 3 dzieci 2 chłopców i dziewczynkę. Ostatnią ciążę miałam bardzo ciężką miałam cukrzycę ciążową cholestazę i wielowodzie, było mi ciężko... cikrzyca i cholestaza na 99%teraz też będą. Myślę że z wami będzie mi łatwiej☺

mersiak, Olaa86, mommytobe, sallvie, cotton, Paulcia28, MaryAnn lubią tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tak na szybko tylko chciałam dać znać że byłam dziś u lekarza i mamy serduszko, bije, chociaż lekarz nie powiedział jakie jest tętno. A ja oczywiście Zamiast się cieszyć to się zamartwiam bo jest 2 dni różnicy, czyli powinno być 6 tygodni plus 3 dni a jest 6 tygodni plus jeden dzień. Jeżeli chodzi o wielkość zarodka to w zeszły poniedziałek 29 maja było 1,7 mm a dziś po sześciu dniach jest 3,4 mm. Proszę uspokójcie mnie czy to nie za mało?
    Nie patrzcie na termin w związku bo to wg om, a owulacja była o 4 dni później.

mersiak, sallvie, cotton, Paulcia28 lubią tę wiadomość

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ligotka, wzrost maluszka jest w porządku. Kochana, a 2 dni różnicy to nic! Mój maluch na.pierwszym usg był mlodszy o 5 dni przez późniejszą owu, a na drugiej wizycie maluch nadgonil az o 4 dni i jest mlodszy o 1 dzien. Teraz zacznie się czas gdy maluch zacznie nadrabiac i na prenatalnych bedzie taki prawidlowy pomiar. Głowa do gory :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 15:36

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg miesiączki to powinnam być w 8 tyg. Ale że to było poronienie, to wyszło że na majówkę było owu i maluch w pt miał 6+2. Kolejna wizyta 22.06, jak ja doczekam to nie wiem :) na szczęście tym razem bez plamień..

Moj mąż się bardzo cieszy, pomaga, ciągle męczy żebym dużo piła, jak mam na cos ochotę, to stara się ogarnąć temat. Oby mu tak zostało :D

W ostatniej ciąży beta była, ale niestety nawet pęcherzyka nie było więc od razu coś było nie tak. Teraz jak już jest serduszko, to aż tak inaczej mi na duszy, na kolejnej wizycie powinnam już zobaczyć ładnego kluska <3

mersiak, Marciiik lubią tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ