X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ze tak na kilka postow sie rozpisalam ale pisze przez telefon I tak latwiej :)

Wszystkim dziewczynom ktore stracily maluszki ogromne wspolczucia :(

U nas wszystko dobrze wizyta za 11 dni, mnie lapia zachcianki na zmiane slodkie z kwasnym :)
    Z cora mialam ochote tylko na jedzenie kwasne i typu fastfood to moze teraz ukrywaja sie tam jakies blizniaki haha :)
    Schudlam 1,5 kg od poczatku ciazy, nie wymiotujac ale czuje ze teraz zaczniemy powoli nadrabiac z maluszkiem :)
    W srode zaczynamy 8 tydzien.
    Przelamalismy sie I juz kilka zaufanych osob wie o ciazy :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tyle piszecie, że nie sposób Was nadrobić :) Trzymam kciuki za udane wizyty. Seli, cudowne zdjęcie. Rozczuliłam się, jak napisałaś, że kluseczka machała rączkami i nóżkami :-) Ja idę mniej więcej równo z Tobą i jutro mam dodatkowe usg. Marzę, żeby moje też mi pomachało :-)
    Rub45, bardzo mi przykro:-( Trzymaj się dzielnie.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wspólny czas byłam na usg dzisiaj. Rozwój maluszka zatrzymał się na 5tc. Od 3 dni krwawię i plamie na zmianę więc chyba zaczęło się poronienie. To UK więc kazali mi czekać 2 tygodnie bo może się coś rozwinie. No oczywiście to nie możliwe bo pierwszy test wyszedł pozytywny 8maja to prawie 4 tygodnie temu ale oni wiadomo mają swoje koncepcje...
    Rub tak bardzo mi przykro :( myślami jestem z Tobą, mam nadzieję że się nie poddacie i jeszcze będziecie walczyć o kolejne szczęście!

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przykrych wiadomosci, trzymajcie sie kochane, i sie nie poddawajcie :* trzymam kciuki, byscie szybko wrociły na fioletowa strone.

U mnie różnie, wymiotuje co drugi dzień średnio, ale raz/dwa razy dziennie wiec bez tragedii. W ciąży z synkiem wymioty zaczeły mi się dopiero w 14 tyg i trwały z misiac, wiec 2 trym wspominałam najgorzej, teraz zaczeło się duzo wczesniej, i mam nadzieje, ze na wakacyjne miesiace juz bedzie dobrze. Poza tym nie mma na nic czasu, młody raczkuje, chodzi przy meblach, i probuje sie puszczac, wiec mam co robic całe dni, ale z drugiej strony to dobrze, bo nie mam czasu myslec czy wszystko jest ok. Czas mi ucieka jak szalony, za 9 dni kolejna wizyta a wydaje mi sie, ze dopiero co była pierwsza.

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie ani nie przytyłam ani nie schudłam... a wczoraj tak dużo wymiotowałam... I powiem Wam, ze tylko i wyłącznie wszedł mi MC :P miałam taką zachciankę, że szok :P stwierdziłam, że i tak pewnie zwrócę, ale nie, MC i dumle moje dziecko uwielbia :D

Dziś jest dość dobrze, ale pewnie dwa trzy dni i będzie to samo :)

OlinkaO lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, tyle piszecie, że nie sposób Was nadrobić :) Trzymam kciuki za udane wizyty. Seli, cudowne zdjęcie. Rozczuliłam się, jak napisałaś, że kluseczka machała rączkami i nóżkami :-) Ja idę mniej więcej równo z Tobą i jutro mam dodatkowe usg. Marzę, żeby moje też mi pomachało :-)
    Rub45, bardzo mi przykro:-( Trzymaj się dzielnie.

ja jak zobaczyłam to po prostu... Nie, nie da się opisać tego uczucia :D Od razu cała w skowronkach jestem :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Rub45

Chciałam zapytać czy któraś z was tak miała że w 6 tygodniu (5+6) że nie było widać zarodka? We wcześniejszych ciążach na tym etapie był już zarodek. Lekarz kazał mi się nie martwić i przyjść za 2 tygodnie

sallvie lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie pojechał po kebaba. Dzisiaj Gessler jadła w kuchennych rewolucjach i sczeznę jak nie zjem. Po prostu sczeznę!
    Stwierdzam, ze magne b6 na mnie nie działa i brzuch jak bolał tak boli.
    Myślę, że mnie po prostu rozrywa od środka, bo bebech mam taki po zrobieniu kilku łyków wody, jak w 5 miesiącu. Aż mnie wygina.

• Vew Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Przykro mi Rub45

Chciałam zapytać czy któraś z was tak miała że w 6 tygodniu (5+6) że nie było widać zarodka? We wcześniejszych ciążach na tym etapie był już zarodek. Lekarz kazał mi się nie martwić i przyjść za 2 tygodnie
    Ja tak mam, co prawda byłam w 5t i 2d ale też zarodka nie było, czekam do piątku na wizytę

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Mój właśnie pojechał po kebaba. Dzisiaj Gessler jadła w kuchennych rewolucjach i sczeznę jak nie zjem. Po prostu sczeznę!
    Myślę, że mnie po prostu rozrywa od środka, bo bebech mam taki po zrobieniu kilku łyków wody, jak w 5 miesiącu. Aż mnie wygina.

ja dziś też bardziej napuchnięta :) ale wczoraj to nawet było ok :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Przykro mi Rub45

ja miałam wg om 6+1 (więc w realu jakoś 5+3) i był pęcherzyk 11mm bez ciałka żółtego i zarodka, tydzień potem niby 6+3 już było serducho

Nynka86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Przykro mi Rub45

Przez przypadek polubilam .
    U mnie w pierwszej ciazy na wizycie w 5+4 byl tylko malutki pecherzyk I nic wiecej

Nynka86 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 bardzo mi przykro , trzymaj sie kochana

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:

Haha, też ostatnio oglądałam Gesslerową z pierogami. I mój musiał lecieć i szukać pierogów:-D

isto lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielkie dzięki za słowa wsparcia, już mi lepiej i cieszę się z serduszka :) nie wiem czemu tak panikuję :)

Strasznie współczuję wszystkim Wam strat, trzymajcie się!

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wam też tak mocno rosną cycki? :-D U mnie z każdym dniem są coraz większe, widzę to. A jestem raczej drobna i powoli zaczynam wyglądać nieproporcjonalnie :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Ja tak mam, co prawda byłam w 5t i 2d ale też zarodka nie było, czekam do piątku na wizytę

Daj znać jak będzie po wizycie

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, a Wam też tak mocno rosną cycki? :-D U mnie z każdym dniem są coraz większe, widzę to. A jestem raczej drobna i powoli zaczynam wyglądać nieproporcjonalnie :-)

Tak, stanik, który kupiłam w piątek mogę sobie wsadzić na nos :D
    Jestem dzień przed Tobą, skoro jesteś drobna, to Ciebie nie pobolewa brzuch? Szukam wsparcia :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:

Mi wywalily od razu w 6tc i tak o rozmiar wieksze na razie sa.

dZhdp1.png

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ