SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie ze tak na kilka postow sie rozpisalam ale pisze przez telefon I tak latwiej :)

Wszystkim dziewczynom ktore stracily maluszki ogromne wspolczucia :(

U nas wszystko dobrze wizyta za 11 dni, mnie lapia zachcianki na zmiane slodkie z kwasnym :)
    Z cora mialam ochote tylko na jedzenie kwasne i typu fastfood to moze teraz ukrywaja sie tam jakies blizniaki haha :)
    Schudlam 1,5 kg od poczatku ciazy, nie wymiotujac ale czuje ze teraz zaczniemy powoli nadrabiac z maluszkiem :)
    W srode zaczynamy 8 tydzien.
    Przelamalismy sie I juz kilka zaufanych osob wie o ciazy :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tyle piszecie, że nie sposób Was nadrobić :) Trzymam kciuki za udane wizyty. Seli, cudowne zdjęcie. Rozczuliłam się, jak napisałaś, że kluseczka machała rączkami i nóżkami :-) Ja idę mniej więcej równo z Tobą i jutro mam dodatkowe usg. Marzę, żeby moje też mi pomachało :-)
    Rub45, bardzo mi przykro:-( Trzymaj się dzielnie.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wspólny czas byłam na usg dzisiaj. Rozwój maluszka zatrzymał się na 5tc. Od 3 dni krwawię i plamie na zmianę więc chyba zaczęło się poronienie. To UK więc kazali mi czekać 2 tygodnie bo może się coś rozwinie. No oczywiście to nie możliwe bo pierwszy test wyszedł pozytywny 8maja to prawie 4 tygodnie temu ale oni wiadomo mają swoje koncepcje...
    Rub tak bardzo mi przykro :( myślami jestem z Tobą, mam nadzieję że się nie poddacie i jeszcze będziecie walczyć o kolejne szczęście!

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przykrych wiadomosci, trzymajcie sie kochane, i sie nie poddawajcie :* trzymam kciuki, byscie szybko wrociły na fioletowa strone.

U mnie różnie, wymiotuje co drugi dzień średnio, ale raz/dwa razy dziennie wiec bez tragedii. W ciąży z synkiem wymioty zaczeły mi się dopiero w 14 tyg i trwały z misiac, wiec 2 trym wspominałam najgorzej, teraz zaczeło się duzo wczesniej, i mam nadzieje, ze na wakacyjne miesiace juz bedzie dobrze. Poza tym nie mma na nic czasu, młody raczkuje, chodzi przy meblach, i probuje sie puszczac, wiec mam co robic całe dni, ale z drugiej strony to dobrze, bo nie mam czasu myslec czy wszystko jest ok. Czas mi ucieka jak szalony, za 9 dni kolejna wizyta a wydaje mi sie, ze dopiero co była pierwsza.

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie ani nie przytyłam ani nie schudłam... a wczoraj tak dużo wymiotowałam... I powiem Wam, ze tylko i wyłącznie wszedł mi MC :P miałam taką zachciankę, że szok :P stwierdziłam, że i tak pewnie zwrócę, ale nie, MC i dumle moje dziecko uwielbia :D

Dziś jest dość dobrze, ale pewnie dwa trzy dni i będzie to samo :)

OlinkaO lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, tyle piszecie, że nie sposób Was nadrobić :) Trzymam kciuki za udane wizyty. Seli, cudowne zdjęcie. Rozczuliłam się, jak napisałaś, że kluseczka machała rączkami i nóżkami :-) Ja idę mniej więcej równo z Tobą i jutro mam dodatkowe usg. Marzę, żeby moje też mi pomachało :-)
    Rub45, bardzo mi przykro:-( Trzymaj się dzielnie.

ja jak zobaczyłam to po prostu... Nie, nie da się opisać tego uczucia :D Od razu cała w skowronkach jestem :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Rub45

Chciałam zapytać czy któraś z was tak miała że w 6 tygodniu (5+6) że nie było widać zarodka? We wcześniejszych ciążach na tym etapie był już zarodek. Lekarz kazał mi się nie martwić i przyjść za 2 tygodnie

sallvie lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie pojechał po kebaba. Dzisiaj Gessler jadła w kuchennych rewolucjach i sczeznę jak nie zjem. Po prostu sczeznę!
    Stwierdzam, ze magne b6 na mnie nie działa i brzuch jak bolał tak boli.
    Myślę, że mnie po prostu rozrywa od środka, bo bebech mam taki po zrobieniu kilku łyków wody, jak w 5 miesiącu. Aż mnie wygina.

• Vew Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Przykro mi Rub45

Chciałam zapytać czy któraś z was tak miała że w 6 tygodniu (5+6) że nie było widać zarodka? We wcześniejszych ciążach na tym etapie był już zarodek. Lekarz kazał mi się nie martwić i przyjść za 2 tygodnie
    Ja tak mam, co prawda byłam w 5t i 2d ale też zarodka nie było, czekam do piątku na wizytę

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Mój właśnie pojechał po kebaba. Dzisiaj Gessler jadła w kuchennych rewolucjach i sczeznę jak nie zjem. Po prostu sczeznę!
    Myślę, że mnie po prostu rozrywa od środka, bo bebech mam taki po zrobieniu kilku łyków wody, jak w 5 miesiącu. Aż mnie wygina.

ja dziś też bardziej napuchnięta :) ale wczoraj to nawet było ok :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Przykro mi Rub45

ja miałam wg om 6+1 (więc w realu jakoś 5+3) i był pęcherzyk 11mm bez ciałka żółtego i zarodka, tydzień potem niby 6+3 już było serducho

Nynka86 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Przykro mi Rub45

Przez przypadek polubilam .
    U mnie w pierwszej ciazy na wizycie w 5+4 byl tylko malutki pecherzyk I nic wiecej

Nynka86 lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 bardzo mi przykro , trzymaj sie kochana

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:

Haha, też ostatnio oglądałam Gesslerową z pierogami. I mój musiał lecieć i szukać pierogów:-D

isto lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • ligotka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielkie dzięki za słowa wsparcia, już mi lepiej i cieszę się z serduszka :) nie wiem czemu tak panikuję :)

Strasznie współczuję wszystkim Wam strat, trzymajcie się!

0d1yw1d3eeyh60bt.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wam też tak mocno rosną cycki? :-D U mnie z każdym dniem są coraz większe, widzę to. A jestem raczej drobna i powoli zaczynam wyglądać nieproporcjonalnie :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Ja tak mam, co prawda byłam w 5t i 2d ale też zarodka nie było, czekam do piątku na wizytę

Daj znać jak będzie po wizycie

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, a Wam też tak mocno rosną cycki? :-D U mnie z każdym dniem są coraz większe, widzę to. A jestem raczej drobna i powoli zaczynam wyglądać nieproporcjonalnie :-)

Tak, stanik, który kupiłam w piątek mogę sobie wsadzić na nos :D
    Jestem dzień przed Tobą, skoro jesteś drobna, to Ciebie nie pobolewa brzuch? Szukam wsparcia :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:

Mi wywalily od razu w 6tc i tak o rozmiar wieksze na razie sa.

dZhdp1.png

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ