STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Ja po wizycie. Podobno wszystko OK. Nie zapytalam czy ten lekarz widzi ze nie wszystko jest doklejone. Ale nic nie mowil.
Dziecko ma ponad 4 cm. Usg bylo juz przez brzuch. Za tydzien pojade oddac krew na pappa (dzis jeszcze nie kazal) i za 2 tyg prenatalne. Wspomnial ze na szybko przeziernosc karkowa wyglada ladnie.
Jestem juz obstawiona badaniami na nastepne tygodnie do lipca. Teraz najwiekszy odstel 2 tyg ale potem przez jakis czas co ok 2 tyg.Magdoczka, cotton lubią tę wiadomość
-
magdoczka na razie mi nie urosly bo ogolnie nic sie nie zmienilo jeszcze od poczatku ciazy ale w pierwszej ciazy jak od poczatku szybko tyc zaczelam I w ogole to w 9tc mialam juz sporo wieksze piersi.
Ogolnie karmilam 2 miesiace tylko a cycki zostaly juz ze mna do konca
Z rozmiaru duze A do rozmiaru male D uroslyMagdoczka, mommytobe lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
czerwona_róża wrote:Hej.
Ja po wizycie. Podobno wszystko OK. Nie zapytalam czy ten lekarz widzi ze nie wszystko jest doklejone. Ale nic nie mowil.
Dziecko ma ponad 4 cm. Usg bylo juz przez brzuch. Za tydzien pojade oddac krew na pappa (dzis jeszcze nie kazal) i za 2 tyg prenatalne. Wspomnial ze na szybko przeziernosc karkowa wyglada ladnie.
Jestem juz obstawiona badaniami na nastepne tygodnie do lipca. Teraz najwiekszy odstel 2 tyg ale potem przez jakis czas co ok 2 tyg.
Masz zdjecie? -
Rub45 wrote:Dziękuję dziewczyny za wspólny czas byłam na usg dzisiaj. Rozwój maluszka zatrzymał się na 5tc. Od 3 dni krwawię i plamie na zmianę więc chyba zaczęło się poronienie. To UK więc kazali mi czekać 2 tygodnie bo może się coś rozwinie. No oczywiście to nie możliwe bo pierwszy test wyszedł pozytywny 8maja to prawie 4 tygodnie temu ale oni wiadomo mają swoje koncepcje...
Przykro mi. Nie poddawajcie sie.
-
isto wrote:Tak, stanik, który kupiłam w piątek mogę sobie wsadzić na nos
Jestem dzień przed Tobą, skoro jesteś drobna, to Ciebie nie pobolewa brzuch? Szukam wsparcia
No właśnie ja też mam problemy ze stanikami. Kupuję, a po dwóch dniach już mi się wszystko wylewa
Tak, praktycznie cały czas coś mam z brzuchem. A to pobolewa jak na okres, a to coś kłuje, a to ciągnie. Już się w sumie przyzwyczaiłam i nawet przestaję zwracać uwagęisto lubi tę wiadomość
-
czerwona_róża wrote:Tak - tylko jak dodac dziecko idealnie sie rozlozylo do pomiaru. Spalo tak jak zwykle Stasiek ( na usg i teraz) z rekoma za glowa. Jak by sie opalal na plazy
Na zapodaj.net i tam dajesz na forum i link bbcode -
Rub sttasznie mi przykro,trzymaj sie Kochana...
Witam nowe mamcie i gratuluję udanych wizyt:)
Ja szybko zalatwilam recepte,uff nie skasowala mnie dodatkowo,juz w ogole by te lekarstwa kichane drogo wyszły. Ale ciesze sie,ze je mam, oby szybko dziadoatwo przeszlo.
Cyckow nie mialam nigdy (serio),z wyjatkiem pozniejszej ciąży i okresow laktacji. Tetaz troche urosly,sa minimalne (ale sa!) chociaz takie kurde blade bym chciala, a nie ze decha z przodu i z tylu:PNatalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Co do tsh,miesiac temu mialam 0.034, mialam jesc letrox 25 co 2 dni.
Teraz skoczylo do 2.84... Jutro wizyta.Natalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
No i ja po wizycie - ciaza mlodsza o 2 dni mimo iz owulacje mialam 18dc wiec super - wiec zamiast 7t1d jest 6t6d czy jakos tak mamy prawie 8 milimetrow i serduszko bije 121 uderzen na minutę termin porodu 22.01 nastepne usg 27 czerwca - za 3,5 tygodnia i zmienil mi duphaston 2xdziennie na luteine 100mg pod jezykowa 3 razy dziennie (ona jest lepiej przyswajalna?)
bereda11 lubi tę wiadomość
Szymon - 07.02.2012
Mateusz - 02.08.2016
Mamy to trzecia ciąża
Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475 -
Olaa86 wrote:No i ja po wizycie - ciaza mlodsza o 2 dni mimo iz owulacje mialam 18dc wiec super - wiec zamiast 7t1d jest 6t6d czy jakos tak mamy prawie 8 milimetrow i serduszko bije 121 uderzen na minutę termin porodu 22.01 nastepne usg 27 czerwca - za 3,5 tygodnia i zmienil mi duphaston 2xdziennie na luteine 100mg pod jezykowa 3 razy dziennie (ona jest lepiej przyswajalna?)
Mysle ze w zaleznosci od predyspozycji tak zrozumialam lekarza. Dlatego wymieszal mi rozne leki z progesteronem i roznie przyswajalne
-
Rub przykro
Ja cycków nie mam mimo, ze karmie juz 8 miesiecy są większe niż przed 1 ciążą, ale nie jakoś znacznie takze nie licze, ze cokolwiek sie zmieni w tej ciazy, ale ogolnie wcale nie chce zeby rosły, dużo biegam i mi dyndały nie są potrzebne -
w poprzedniej ciąży miałam niedoczynnosc tarczycy, brałam letrox i cukrzyce ciążową, aczkolwiek tylko i wyłącznie dieta wystarczyła, mam nadzieje, ze ominie mnie to tym razem, ale zobaczymy wlasnie w przyszlym tygodniu musze zrobić krzywą cukrową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 19:52
-
Rub bardzo mi przykro
Odnośnie zachcianek to ja bym mogła jeść wyłącznie fast foody ale staram się panować nad sobą. Dziś sobie robię łazanki - taka zachcianka
Cycki mi niestety nie rosną A przydałoby się.
Odebrałam dziś wyniki. Wszystko pięknie aż w szoku jestem. Jak w żadnej ciąży mam piękne TSH 0,5. Glukoze mam 75 a zawsze około 100 ! Czy to możliwe że ciąża tak działa czy to że jem1 mniej słodyczy i nie pije piwka w weekendy? Jedynie nieznacznie podwyższone leukocyty mam ale przeczytałam że w ciąży to normalne. W związku z czym mam powód do dodatkowej wizyty już w ta środę nie wyrobie jednak do 14.06. -
Zazdroszczę troskliwych mężów i facetów . Staram się nie denerwować i jakoś to wszytsko olać za przeproszeniem . Będzie co będzie . Denerwowałam sień wczoraj i dziś i już mnie brzuch rozbolał . Wiec leżę i nic nie robię odpoczywam . Dziewczyny piszecie ze piersi wam nie urosły , ja po 3 tyg ciąży wiedziałam ze ciąża , rozmiar większe , choć ja i tak mam duże Wiec się z tego tak nie cieszę . Jak na 9 tydz ciąży mam brzuch ! Już od 2 tyg , wypchalo mnie strasznie . Spodnie zrobiły się za małe a przytyłam 2 kg . Jednak mnie mdli z głodu i jak nie zjem węglowodanów to wymiotuje i strasznie mi nie dobrze . Budzę się z głosu o ( rano < i od razu jest mi nie dobrze > owoce czy jogurt nie zabijają głodu wogole . Jednak kg będę martwiła sie po ciąży Wiem , ze są piękne zgrabne ciężarówki , ale ja do nich pewnie należeć nie będę
Anika91. lubi tę wiadomość
-
Ruda kurcze kiepsko z tym Twoim mężem (mężem,tak?). Zawsze mieliscie takie kontakty? Moze teraz sytuacja go przerosła,przemysli sprawę i to jakie glypoty odwala i sie zmieni... Trzymam za to kciku,bo wsparcie faceta jest nieocenione.
Olu super,ze wizyta udana!
Ja pytalam czy czy tej infekcji zmienic luteine na podjezykowa,ale powiedziala, ze ta dopochwowa ma duzo mocniejsze dziLanie i zebym jeszcze przy niej zostala.
Oprocz tego duphaston 2x dziennie.Olaa86 lubi tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
nick nieaktualnyRuddaa wrote:Zazdroszczę troskliwych mężów i facetów . Staram się nie denerwować i jakoś to wszytsko olać za przeproszeniem . Będzie co będzie . Denerwowałam sień wczoraj i dziś i już mnie brzuch rozbolał . Wiec leżę i nic nie robię odpoczywam . Dziewczyny piszecie ze piersi wam nie urosły , ja po 3 tyg ciąży wiedziałam ze ciąża , rozmiar większe , choć ja i tak mam duże Wiec się z tego tak nie cieszę . Jak na 9 tydz ciąży mam brzuch ! Już od 2 tyg , wypchalo mnie strasznie . Spodnie zrobiły się za małe a przytyłam 2 kg . Jednak mnie mdli z głodu i jak nie zjem węglowodanów to wymiotuje i strasznie mi nie dobrze . Budzę się z głosu o ( rano < i od razu jest mi nie dobrze > owoce czy jogurt nie zabijają głodu wogole . Jednak kg będę martwiła sie po ciąży Wiem , ze są piękne zgrabne ciężarówki , ale ja do nich pewnie należeć nie będę
a juz sie martwilam, ze ja 9tydz2d i juz spuchnieta chodze! w pierwszej ciazy z tego co pamietam to do 5mc nie bylo widac a teraz poczatek a juz piłeczka sie robi. no i meeega apetyt. ja na razie nie wskakuje na wage ale widze ze idzie do góry...
dlatego po 12tyg, po pozwoleniu lekarza lece na jakis fitnesik raz w tyg chociaz. przyda sieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 20:27
-
Ja dziewczyny raz jestem jak wielka kula, raz wyglądam seksi także... Pewnie to i pogoda i inne czynniki Pierwsze tygodnie ciąży 5 i 6 były okropne. Od razu wszystkie ciuchy z szafy poszły bo w nic się nie mieściłam...
-
Nie powiem bo lekka nadwagę mam, ale wcześniej mogłam brzuch wciągnąć, a teraz już się nie chowa a cycki rosną.. Mój mąż się śmieje że będę z cycorami chodzić w stanik jeszcze się mieszcze, ale coś czuję że nie długo. A co do zachcianek, to dzisiaj też wręcz musiałam zjeść kebaba.. Normalnie chyba bym pogryzla jakby mnie mąż nie zabrał