STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruddaa wrote:Jestesmy razem 2,5 roku , narzeczenstwem , przezylismy 2 starry , staralismy sie o ta ciaze 7 miesiacy . Bylo roznie miedzy nami , lepiej i gorzej ,ale odkadd jestem w ciazy to tragedia . Dla mnie moj facet ma objawy paranoi , rozmowy , tlumaczenia , nic nie daja , raz jest normalny a raz ubzdruda osbie , ze cos ukrywam , czy go zdradzam ..... nawet w ciazy . Juz sama wysiadam z tym wszytskim .
Tak mam core , 14 letnia , traktuje ja dobrze, jednak wiadomo atmosfera w domu bywa ciezka . I to sie czuje .
To nie tak dlugo... Ale z drugiej strony swoje przeszliscie... moze teraz wszystko za bardzo kreci sie wokol ciazy? -
Ja za to super sie czuje. Normalnie ani najmniejszej mdlosci. Ani ukucia, nic. Totalnie. Niech tak zostanie
marcelcia lubi tę wiadomość
-
Wlasnie nic sie nie kreci wokol ciazy , wszytsko kreci sie wokol jego urojen , klotni , i tyllo on on i on ..... jestem tym zmeczona, bo tak chcialam aby bylo normalnie . Jak w innych zwiazkach, ze ludzie sie ciesza z ciazy i jest to szczesliwy czas . Ciezkie to wszystko....
-
nick nieaktualnySeli wrote:Ja za to super sie czuje. Normalnie ani najmniejszej mdlosci. Ani ukucia, nic. Totalnie. Niech tak zostanie
Ja też. Chociaż po nocy mnie tak nap*** kark, że nie mogłam się ruszyć. Myślę, że podświadomie chronię brzuch i odstawiam jakieś pozycje z kosmosu.
Zamówiłam sobie poduszkę w kształcie litery C. -
Ruddaa wrote:Wlasnie nic sie nie kreci wokol ciazy , wszytsko kreci sie wokol jego urojen , klotni , i tyllo on on i on ..... jestem tym zmeczona, bo tak chcialam aby bylo normalnie . Jak w innych zwiazkach, ze ludzie sie ciesza z ciazy i jest to szczesliwy czas . Ciezkie to wszystko....
Nie wiem... Wspolczuje Ci... Ja bym nie wytrzymala i sie rozstala. Ale to tak latwo sie mowi komus z boku. -
O rety Tosiu zamarłam jak to przeczytałam tak bardzo Ci współczuję, mam nadzieję że masz wsparcie w najbliższych. Tak miałam nadzieję że już nie będę musiała dopisywać więcej aniołków
Teraz ja się zestresowałam, bo dawno nie widziałam swojej fasolki. Chyba przełożę sobie wizytę z przyszłego piątku na poniedziałek, choć będę musiała się urwać ze szkolenia... -
Ruda postaraj się być spokojna dla dzidziusia.
Ja już po wizycie no i martwię się. Nic nie może być książkowo
Mam 7t0d a wymiary:
pęcherzyk żółtkowy 5mm
CRL 3,6mm
Serduszko biło ale za małe żeby uchwycić echo
Według usg ciąża młodsza o tydzień, ale boje się bo my nie kochaliśmy się już od owulacji do miesiączki więc nic się nie mogło obsunąć
Myślicie że po prostu się wolniej rozwija?
Lekarz był spokojny, mówi że tak się zdarza, że potem zarodek nadrabia, ale ja się martwię.
Kolejna wizyta za miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:13
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Sanka wrote:O rety Tosiu zamarłam jak to przeczytałam tak bardzo Ci współczuję, mam nadzieję że masz wsparcie w najbliższych. Tak miałam nadzieję że już nie będę musiała dopisywać więcej aniołków
Teraz ja się zestresowałam, bo dawno nie widziałam swojej fasolki. Chyba przełożę sobie wizytę z przyszłego piątku na poniedziałek, choć będę musiała się urwać ze szkolenia...
a moge poprosic o dopiesanie do listy? termin na 3 stcznia.
jestem po badniach , wszytko ok. Ludem ma 3,3 cm 10tydzi 1 dzień. machał do mnie rączkami i nóżką -
A co do wózka to dla noworodka i małego niemowlaka tylko gondola! Takie maleństwo musi leżeć na płasko, a żadna spacerówka nie rozkłada się dokładnie na płasko. Jest to bardzo ważne dla kręgosłupa bobasa. Nie używamy także żadnych poduszeczek (nawet cieniutkich), motylków i tym podobnych niepotrzebnych gadżetów. Tak samo nie wozimy dziecka na spacery w fotelikach samochodowych, nie więzimy w wszelkiego rodzaju bujaczkach czy innych huśtawkach. Dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje stabilnego podłoża czyli najlepiej podłogi
sallvie, Marciiik lubią tę wiadomość
-
lilly. wrote:Ruda postaraj się być spokojna dla dzidziusia.
Mam 7t0d a wymiary:
pęcherzyk żółtkowy 5mm
CRL 0,36mm
Według usg ciąża młodsza o tydzień, ale boje się bo my nie kochaliśmy się już od owulacji do miesiączki więc nic się nie mogło obsunąć
Lekarz był spokojny, mówi że tak się zdarza, że potem zarodek nadrabia, ale ja się martwię.
Kolejna wizyta za miesiąc.
lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylilly. wrote:Ruda postaraj się być spokojna dla dzidziusia.
Mam 7t0d a wymiary:
pęcherzyk żółtkowy 5mm
CRL 3,6mm
Słuchaj lekarza. Chociaż na jego miejscu chciałabym Cię widzieć za tydzień, a nie za miesiąc.lilly. lubi tę wiadomość
-
anika82 wrote:a moge poprosic o dopiesanie do listy? termin na 3 stcznia.
jestem po badniach , wszytko ok. Ludem ma 3,3 cm 10tydzi 1 dzień. machał do mnie rączkami i nóżkąanika82 lubi tę wiadomość
-
Tosiu jestem z Tobą serduszkiem.. tak bardzo mi przykro
Rudaa a może Twój partner teraz robi się zazdrosny bo jest świadomy, że teraz wiele rzeczy się zmieni? Niby był gotowy na ciąże ale jak przyszło co do czego zaczyna go to przerastać? Musisz przeczekać ten okres a jak się trochę uspokoi to może uda Wam się porozmawiać, czasami mężczyźni obwiniają kobietę za wszystko bo sobie nie potrafią z czymś poradzić. Wierze, że się ułoży..
Ja po badaniach jestem jak psu z gardła wyciągnięta.. czarno przed oczami.. ani z moim sierciuszkiem nie umiem zajechać na kontrole do weterynarza a bidula nam się pochorowała.
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Mam 7t0d a wymiary:
pęcherzyk żółtkowy 5mm
CRL 3,6mm
Moj w 7tc byl 5 dni mlodszy i nadrobil zaraz do 2 ale tez bym sprawdzila za tydzien czu jest ok.lilly. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam 7t0d a wymiary:
pęcherzyk żółtkowy 5mm
CRL 3,6mm
Moje maleństwo na pierwszej wizycie było młodsze o 5 dni. Ginka mi mówiła, ze dopuszczalne są nawet 2 tygodnie. Na drugiej wizycie maluch nadrobil i byl mlodszy juz tylko o 1 dzień.
Ja wiedziałam, ze będzie rozbieżność bo miałam owu w 19-20dc.
Nie martw sie, maluch nadrobililly. lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dziewczyny, ja też bym się dopisała do listy terminoporodowej, ale nie wiem jaki termin Wam podać. Wg OM to jest 11 stycznia, ale na wydruku usg (robionego w 7t3d wg OM) mam termin 7 stycznia, cztery dni szybciej. Usg robi mi inny lekarz niż prowadzący. i jak prowadzący zobaczył wydruk z usg to powiedział tylko: ojej a co ten komputer tak dziwnie wyliczył. i ona twierdzi żeby liczyć wg OM. Czytam internet na ten temat i głupieje. jakieś pomysły?