X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kazdy bol brzucha to plamienie.. Ale jestem dobrej myśli!

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Jestesmy razem 2,5 roku , narzeczenstwem , przezylismy 2 starry , staralismy sie o ta ciaze 7 miesiacy . Bylo roznie miedzy nami , lepiej i gorzej ,ale odkadd jestem w ciazy to tragedia . Dla mnie moj facet ma objawy paranoi , rozmowy , tlumaczenia , nic nie daja , raz jest normalny a raz ubzdruda osbie , ze cos ukrywam , czy go zdradzam ..... nawet w ciazy . Juz sama wysiadam z tym wszytskim .

Tak mam core , 14 letnia , traktuje ja dobrze, jednak wiadomo atmosfera w domu bywa ciezka . I to sie czuje .

To nie tak dlugo... Ale z drugiej strony swoje przeszliscie... moze teraz wszystko za bardzo kreci sie wokol ciazy?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to super sie czuje. Normalnie ani najmniejszej mdlosci. Ani ukucia, nic. Totalnie. Niech tak zostanie ;D

marcelcia lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nic sie nie kreci wokol ciazy , wszytsko kreci sie wokol jego urojen , klotni , i tyllo on on i on ..... jestem tym zmeczona, bo tak chcialam aby bylo normalnie . Jak w innych zwiazkach, ze ludzie sie ciesza z ciazy i jest to szczesliwy czas . Ciezkie to wszystko....:(

nzjdskjowix3r3hl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja za to super sie czuje. Normalnie ani najmniejszej mdlosci. Ani ukucia, nic. Totalnie. Niech tak zostanie ;D

Ja też. Chociaż po nocy mnie tak nap*** kark, że nie mogłam się ruszyć. Myślę, że podświadomie chronię brzuch i odstawiam jakieś pozycje z kosmosu.
    Zamówiłam sobie poduszkę w kształcie litery C.

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ta C... i schowalam ja ;p musze kupic I.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Wlasnie nic sie nie kreci wokol ciazy , wszytsko kreci sie wokol jego urojen , klotni , i tyllo on on i on ..... jestem tym zmeczona, bo tak chcialam aby bylo normalnie . Jak w innych zwiazkach, ze ludzie sie ciesza z ciazy i jest to szczesliwy czas . Ciezkie to wszystko....:(

Nie wiem... Wspolczuje Ci... Ja bym nie wytrzymala i sie rozstala. Ale to tak latwo sie mowi komus z boku.

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Tosiu zamarłam jak to przeczytałam :( tak bardzo Ci współczuję, mam nadzieję że masz wsparcie w najbliższych. Tak miałam nadzieję że już nie będę musiała dopisywać więcej aniołków :(

Teraz ja się zestresowałam, bo dawno nie widziałam swojej fasolki. Chyba przełożę sobie wizytę z przyszłego piątku na poniedziałek, choć będę musiała się urwać ze szkolenia... :/

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda postaraj się być spokojna dla dzidziusia.

Ja już po wizycie no i martwię się. Nic nie może być książkowo :(
    Mam 7t0d a wymiary:

pęcherzyk żółtkowy 5mm
    CRL 3,6mm
    Serduszko biło ale za małe żeby uchwycić echo
    Według usg ciąża młodsza o tydzień, ale boje się bo my nie kochaliśmy się już od owulacji do miesiączki więc nic się nie mogło obsunąć :(

Myślicie że po prostu się wolniej rozwija?
    Lekarz był spokojny, mówi że tak się zdarza, że potem zarodek nadrabia, ale ja się martwię.

Kolejna wizyta za miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:13

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    O rety Tosiu zamarłam jak to przeczytałam :( tak bardzo Ci współczuję, mam nadzieję że masz wsparcie w najbliższych. Tak miałam nadzieję że już nie będę musiała dopisywać więcej aniołków :(

Teraz ja się zestresowałam, bo dawno nie widziałam swojej fasolki. Chyba przełożę sobie wizytę z przyszłego piątku na poniedziałek, choć będę musiała się urwać ze szkolenia... :/

a moge poprosic o dopiesanie do listy? termin na 3 stcznia.
    jestem po badniach , wszytko ok. Ludem ma 3,3 cm 10tydzi 1 dzień. machał do mnie rączkami i nóżką

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka to dla noworodka i małego niemowlaka tylko gondola! Takie maleństwo musi leżeć na płasko, a żadna spacerówka nie rozkłada się dokładnie na płasko. Jest to bardzo ważne dla kręgosłupa bobasa. Nie używamy także żadnych poduszeczek (nawet cieniutkich), motylków i tym podobnych niepotrzebnych gadżetów. Tak samo nie wozimy dziecka na spacery w fotelikach samochodowych, nie więzimy w wszelkiego rodzaju bujaczkach czy innych huśtawkach. Dziecko do prawidłowego rozwoju potrzebuje stabilnego podłoża czyli najlepiej podłogi ;)

sallvie, Marciiik lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Mam 7t0d a wymiary:

pęcherzyk żółtkowy 5mm
    CRL 0,36mm
    Według usg ciąża młodsza o tydzień, ale boje się bo my nie kochaliśmy się już od owulacji do miesiączki więc nic się nie mogło obsunąć :(

Lekarz był spokojny, mówi że tak się zdarza, że potem zarodek nadrabia, ale ja się martwię.

u mnie w pierwszej ciązy było podobnie, była obsuwa ponad 2 tyg. córa urodziła się zdrowiutka. teraz w 7 tyg było 3,6 mm a teraz już mam 33mm

lilly. lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Mam 7t0d a wymiary:

pęcherzyk żółtkowy 5mm
    CRL 3,6mm

Słuchaj lekarza. Chociaż na jego miejscu chciałabym Cię widzieć za tydzień, a nie za miesiąc.

lilly. lubi tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    a moge poprosic o dopiesanie do listy? termin na 3 stcznia.
    jestem po badniach , wszytko ok. Ludem ma 3,3 cm 10tydzi 1 dzień. machał do mnie rączkami i nóżką
    Jasne, staram się na bierząco dopisywać do listy jak tylko ktoś napisze tp ale mogłam Twój post przeoczyć :) jeśli kogoś jeszcze nie wpisałam to proszę się upominać! :)

anika82 lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu jestem z Tobą serduszkiem.. tak bardzo mi przykro :(

Rudaa a może Twój partner teraz robi się zazdrosny bo jest świadomy, że teraz wiele rzeczy się zmieni? Niby był gotowy na ciąże ale jak przyszło co do czego zaczyna go to przerastać? Musisz przeczekać ten okres a jak się trochę uspokoi to może uda Wam się porozmawiać, czasami mężczyźni obwiniają kobietę za wszystko bo sobie nie potrafią z czymś poradzić. Wierze, że się ułoży..

Ja po badaniach jestem jak psu z gardła wyciągnięta.. czarno przed oczami.. ani z moim sierciuszkiem nie umiem zajechać na kontrole do weterynarza a bidula nam się pochorowała.

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Mam 7t0d a wymiary:

pęcherzyk żółtkowy 5mm
    CRL 3,6mm

Moj w 7tc byl 5 dni mlodszy i nadrobil zaraz do 2 ;) ale tez bym sprawdzila za tydzien czu jest ok.

lilly. lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu bardzo, bardzo mi przykro. Nie ma właściwych słów na takie chwile. Wiedz, że jestem myślami z Tobą i mocno Cię przytulam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Tosiu, mimo, że pierdzielę o poduszkach to myślę cały czas o Tobie.
    Mam nadzieję, że trafisz na mądrego lekarza, który pomoże Ci dojść do tego, co mogło się stać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 13:32

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Mam 7t0d a wymiary:

pęcherzyk żółtkowy 5mm
    CRL 3,6mm

Moje maleństwo na pierwszej wizycie było młodsze o 5 dni. Ginka mi mówiła, ze dopuszczalne są nawet 2 tygodnie. Na drugiej wizycie maluch nadrobil i byl mlodszy juz tylko o 1 dzień.
    Ja wiedziałam, ze będzie rozbieżność bo miałam owu w 19-20dc.
    Nie martw sie, maluch nadrobi :)

lilly. lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też bym się dopisała do listy terminoporodowej, ale nie wiem jaki termin Wam podać. Wg OM to jest 11 stycznia, ale na wydruku usg (robionego w 7t3d wg OM) mam termin 7 stycznia, cztery dni szybciej. Usg robi mi inny lekarz niż prowadzący. i jak prowadzący zobaczył wydruk z usg to powiedział tylko: ojej a co ten komputer tak dziwnie wyliczył. i ona twierdzi żeby liczyć wg OM. Czytam internet na ten temat i głupieje. jakieś pomysły?

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ