X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz po luteinie może być biały, nawet lekko zoltawy.
    Też sie wystraszylam w dniu ostatniej wizyty, gdy przy aplikowaniu lutki poczułam miękką, lekko otwartą szyjke, ale wszystko bylo w porządku. Nastepnego dnia była juz twarda i zamknięta ;)
    Może już Cię dosyć wymiętoliło i masz dziś taki kompletny odpoczynek od objawów? :) Ich zanik kompletnie nic złego nie musi oznaczać :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ustawcie mnie do pionu... Zaczynam sie martwic. Nic mnie nie boli, totalnie! Nic nie czuje... Ani odrobine mdlosci. Apetyt juz wczoraj mi zmalal... I dziwi mnie, ze nagle wszystko totalnie zniknelo. Nawet zmeczenie. Wszystko. A jeszcze 2 dni temu mialam mega nasilone objawy. I skurcze, ciagniecia, piersi, mdlosci, apetyt, glod co chwila, zmeczenie, plecy...
    Uspokoj się ! Miałam tak samo po intensywnych mdłościach ttrwających bite 2 tygodnie wszystko się nagle skończyło. Myślałam że zejdę na zawał a na USG zobaczyłam serce i machajacą rączkę. Zanik objawów nic nie oznacza :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo wieku ciąży u mnie z OM wychodzi że ciąża powinna być 8 dni starsza ale miałam zawsze okresy i owulacje z przesuwem więc nie wiele się zmartwiłam jak się okazało że ciąża jest młodsza niż się wszyscy spodziewali z wyliczen

Zośkaaa lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn wrote:
    Dzień dobry kochane dziewczęta, kobietki i panie :) jestem w drugiej ciąży, termin mam na 1 stycznia 2019 r. i piszę bo ta druga ciąża jest strasznie ale to strasznie inna niż pierwsza. Jestem dopiero w 11 tygodniu a czuję jakby ktoś mi deptał nogą żołądek i od tego silne mdłości, nie mogę spać na żadnym boku bo zaraz właśnie pojawia się ten niemiły ucisk i uczucie że zaraz zwymiotuję, a teraz to już nawet w dzień cały czas to czuję, w pierwszej ciąży miałam tylko poranne mdłości a potem cały dzień super, a teraz męczę się okrutnie i zastanawiam czemu w 11 tygodniu gdy brzucha nie widać i macica jeszcze nie aż tak wielka mam ten straszny ucisk, to co będzie dalej? :( czy któraś z Was też takie coś miała? pomocy...

Moja druga ciaza tez jest zupelnie inna. Ale bardziej laskawa. Ale ja juz mam brzuch...zreszta nawet w pierwszej mialam wczesnie

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    a propo wieku ciąży u mnie z OM wychodzi że ciąża powinna być 8 dni starsza ale miałam zawsze okresy i owulacje z przesuwem więc nie wiele się zmartwiłam jak się okazało że ciąża jest młodsza niż się wszyscy spodziewali z wyliczen

Miałam właśnie tak samo i też się nie zmartwilam :) tak trzymaj! :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - przykro mi :-(. Niestety nie mamy na to wplywu. Trzymam kciuki za to aby juz nigdy Ciebie to nie spotkalo

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Moja druga ciaza tez jest zupelnie inna. Ale bardziej laskawa. Ale ja juz mam brzuch...zreszta nawet w pierwszej mialam wczesnie

Też mam już mały brzuszek :) Guzik w spodniach się już praktycznie nie dopina, noszę takie na gumce :D
    Czy odczuwalas moze ciagniecie delikatne w pachwinach? Dziś pierwszy raz to poczułam, to chyba zwiazane tez z więzadłami prawda?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się strasznie boję ale nie o maleństwo tylko o mojego 9 latka. Wraca dziś znad morza z zielonej szkoły a w wiadomościach widziałam ten wypadek autokaru. Nie mogę się doczekać kiedy go przytulę...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    A ja dziś się strasznie boję ale nie o maleństwo tylko o mojego 9 latka. Wraca dziś znad morza z zielonej szkoły a w wiadomościach widziałam ten wypadek autokaru. Nie mogę się doczekać kiedy go przytulę...

Mój młodszy o 13 lat brat był wczoraj na wycieczce i też gdy dziś o tym słyszałam to.od razu o nim pomyślałam... Nie wyobrażam sobie życia bez tego szkraba (mimo, ze ma juz 14 lat to dla mnie i tak jest szkrabem). Na szczęście to byl taki wyjazd jednodniowy więc juz wczoraj byle w domu.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, tak mi przykro :( jak poronilam to lekarz u nas pozwolił się od razu starać i kto by pomyślał że tak o nam się w pierwszym cyklu uda. Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze :*

W pracy wyrzucili mnie na urlop.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:10

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś z kolei powrót pawi i to w wielkim stylu... :/

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Śluz po luteinie może być biały, nawet lekko zoltawy.
    Też sie wystraszylam w dniu ostatniej wizyty, gdy przy aplikowaniu lutki poczułam miękką, lekko otwartą szyjke, ale wszystko bylo w porządku. Nastepnego dnia była juz twarda i zamknięta ;)
    Może już Cię dosyć wymiętoliło i masz dziś taki kompletny odpoczynek od objawów? :) Ich zanik kompletnie nic złego nie musi oznaczać :)

Ale sluz mialam na majtkach jakby brazowy... Ale w srodku jest bialy wiec albo cos polecialo lekko i jest ok albo nie wiem. No nic nie zrobie. Bede czekac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale sluz mialam na majtkach jakby brazowy... Ale w srodku jest bialy wiec albo cos polecialo lekko i jest ok albo nie wiem. No nic nie zrobie. Bede czekac.

A przyjmujesz lutkę dopochwowo?
    Może przypadkiem przy aplikowaniu cos tam delikatnie zadarlas i się zabarwil śluz, albo maluch naruszył jakieś naczynko podczas fikołków. Będzie dobrze, głowa do gory!

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A przyjmujesz lutkę dopochwowo?
    Może przypadkiem przy aplikowaniu cos tam delikatnie zadarlas i się zabarwil śluz, albo maluch naruszył jakieś naczynko podczas fikołków. Będzie dobrze, głowa do gory!

Tak ale wieczorem. Byla to mikro ilosc i tylko na msjtkach. Staram sie nie panikowac. Po stosunku nic mnie nie boli i nie ma brazu...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia bardzo mi przykro :( brak slow.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak ale wieczorem. Byla to mikro ilosc i tylko na msjtkach. Staram sie nie panikowac. Po stosunku nic mnie nie boli i nie ma brazu...

Być może to malutkie naczynko w takim razie. Staraj sie być spokojna :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Być może to malutkie naczynko w takim razie. Staraj sie być spokojna :)
    Staram sie. Jakby bylo cos nie tak to chyba brzuch by mnie bolal itp?...

dZhdp1.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakis dziwnie pozytywny stan emocjonalny. To ze duzo pracuje to wiecie i ciagle za czyms ganiam lub wymyslam ciekawe rzeczy z dzieckiem.

Ale poczulam cos takiego ze mam jeszcze 6 miesiecy na szalenstwa, wyjscia, dlzuszy czas poza domem. Stasiek juz chetnie zostaje z tata, dziadkami etc. Gdybym jeszcze mogla sie napic to po pracy poszlabym juz w dluga. Poumawialam sie na jakies dodatkowe zajecia, szkolenia. Wrzucilam nowe inicjatywy w kalendarz :-) i jakos dobrze mi z tym.

Dzis powiedzialam naszej Niani o ciazy. Ucieszyla sie bardzo. Jest jak czlonek rodziny. Jest z nami od 2 mca zycia Staska.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Staram sie. Jakby bylo cos nie tak to chyba brzuch by mnie bolal itp?...

Jeśli mam być szczera to niekoniecznie... W pierwszej ciąży piersi bolały mnie okropnie, każdy oddech sprawial mi ból i trwało to az do dnia lyzeczkowania... zarodek przestal sie rozwijac na etapie 6t2d a ja żyłam sobie w szczęściu i niewiedzy do kolejnej wizyty bo kompletnie nic mnie nie bolało...
    Więc wniosek z tego taki, ze zarówno zanik objawów, jak i ich stałe wystepowanie nie muszą oznaczać tego o czym myślimy...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Jeśli mam być szczera to niekoniecznie... W pierwszej ciąży piersi bolały mnie okropnie, każdy oddech sprawial mi ból i trwało to az do dnia lyzeczkowania... zarodek przestal sie rozwijac na etapie 6t2d a ja żyłam sobie w szczęściu i niewiedzy do kolejnej wizyty bo kompletnie nic mnie nie bolało...
    Więc wniosek z tego taki, ze zarówno zanik objawów, jak i ich stałe wystepowanie nie muszą oznaczać tego o czym myślimy...

Eh... Najgorsze jest to, że jak leżałam na boku prawym i wtedy czułam lekkie kucie w macicy w miejscu zagnieżdżenia, tak samo po stosunkach czułam je, były lekkie, trwały minutę, dwie... a dziś totalnie nic.

dZhdp1.png

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ