STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Śluz po luteinie może być biały, nawet lekko zoltawy.
Też sie wystraszylam w dniu ostatniej wizyty, gdy przy aplikowaniu lutki poczułam miękką, lekko otwartą szyjke, ale wszystko bylo w porządku. Nastepnego dnia była juz twarda i zamknięta
Może już Cię dosyć wymiętoliło i masz dziś taki kompletny odpoczynek od objawów? Ich zanik kompletnie nic złego nie musi oznaczaćPaulcia28 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Seli wrote:Ustawcie mnie do pionu... Zaczynam sie martwic. Nic mnie nie boli, totalnie! Nic nie czuje... Ani odrobine mdlosci. Apetyt juz wczoraj mi zmalal... I dziwi mnie, ze nagle wszystko totalnie zniknelo. Nawet zmeczenie. Wszystko. A jeszcze 2 dni temu mialam mega nasilone objawy. I skurcze, ciagniecia, piersi, mdlosci, apetyt, glod co chwila, zmeczenie, plecy...
Paulcia28 lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
a propo wieku ciąży u mnie z OM wychodzi że ciąża powinna być 8 dni starsza ale miałam zawsze okresy i owulacje z przesuwem więc nie wiele się zmartwiłam jak się okazało że ciąża jest młodsza niż się wszyscy spodziewali z wyliczen
Zośkaaa lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Karolajn wrote:Dzień dobry kochane dziewczęta, kobietki i panie jestem w drugiej ciąży, termin mam na 1 stycznia 2019 r. i piszę bo ta druga ciąża jest strasznie ale to strasznie inna niż pierwsza. Jestem dopiero w 11 tygodniu a czuję jakby ktoś mi deptał nogą żołądek i od tego silne mdłości, nie mogę spać na żadnym boku bo zaraz właśnie pojawia się ten niemiły ucisk i uczucie że zaraz zwymiotuję, a teraz to już nawet w dzień cały czas to czuję, w pierwszej ciąży miałam tylko poranne mdłości a potem cały dzień super, a teraz męczę się okrutnie i zastanawiam czemu w 11 tygodniu gdy brzucha nie widać i macica jeszcze nie aż tak wielka mam ten straszny ucisk, to co będzie dalej? czy któraś z Was też takie coś miała? pomocy...
Moja druga ciaza tez jest zupelnie inna. Ale bardziej laskawa. Ale ja juz mam brzuch...zreszta nawet w pierwszej mialam wczesnie
-
spaceangel wrote:a propo wieku ciąży u mnie z OM wychodzi że ciąża powinna być 8 dni starsza ale miałam zawsze okresy i owulacje z przesuwem więc nie wiele się zmartwiłam jak się okazało że ciąża jest młodsza niż się wszyscy spodziewali z wyliczen
Miałam właśnie tak samo i też się nie zmartwilam tak trzymaj!
czerwona_róża wrote:Moja druga ciaza tez jest zupelnie inna. Ale bardziej laskawa. Ale ja juz mam brzuch...zreszta nawet w pierwszej mialam wczesnie
Też mam już mały brzuszek Guzik w spodniach się już praktycznie nie dopina, noszę takie na gumce
Czy odczuwalas moze ciagniecie delikatne w pachwinach? Dziś pierwszy raz to poczułam, to chyba zwiazane tez z więzadłami prawda?
A ja dziś się strasznie boję ale nie o maleństwo tylko o mojego 9 latka. Wraca dziś znad morza z zielonej szkoły a w wiadomościach widziałam ten wypadek autokaru. Nie mogę się doczekać kiedy go przytulę...
-
Nynka86 wrote:A ja dziś się strasznie boję ale nie o maleństwo tylko o mojego 9 latka. Wraca dziś znad morza z zielonej szkoły a w wiadomościach widziałam ten wypadek autokaru. Nie mogę się doczekać kiedy go przytulę...
Mój młodszy o 13 lat brat był wczoraj na wycieczce i też gdy dziś o tym słyszałam to.od razu o nim pomyślałam... Nie wyobrażam sobie życia bez tego szkraba (mimo, ze ma juz 14 lat to dla mnie i tak jest szkrabem). Na szczęście to byl taki wyjazd jednodniowy więc juz wczoraj byle w domu.
Tosia, tak mi przykro jak poronilam to lekarz u nas pozwolił się od razu starać i kto by pomyślał że tak o nam się w pierwszym cyklu uda. Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze :*
W pracy wyrzucili mnie na urlop..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:10
-
Zośkaaa wrote:Śluz po luteinie może być biały, nawet lekko zoltawy.
Też sie wystraszylam w dniu ostatniej wizyty, gdy przy aplikowaniu lutki poczułam miękką, lekko otwartą szyjke, ale wszystko bylo w porządku. Nastepnego dnia była juz twarda i zamknięta
Może już Cię dosyć wymiętoliło i masz dziś taki kompletny odpoczynek od objawów? Ich zanik kompletnie nic złego nie musi oznaczać
Ale sluz mialam na majtkach jakby brazowy... Ale w srodku jest bialy wiec albo cos polecialo lekko i jest ok albo nie wiem. No nic nie zrobie. Bede czekac. -
Seli wrote:Ale sluz mialam na majtkach jakby brazowy... Ale w srodku jest bialy wiec albo cos polecialo lekko i jest ok albo nie wiem. No nic nie zrobie. Bede czekac.
A przyjmujesz lutkę dopochwowo?
Może przypadkiem przy aplikowaniu cos tam delikatnie zadarlas i się zabarwil śluz, albo maluch naruszył jakieś naczynko podczas fikołków. Będzie dobrze, głowa do gory!
Zośkaaa wrote:A przyjmujesz lutkę dopochwowo?
Może przypadkiem przy aplikowaniu cos tam delikatnie zadarlas i się zabarwil śluz, albo maluch naruszył jakieś naczynko podczas fikołków. Będzie dobrze, głowa do gory!
Tak ale wieczorem. Byla to mikro ilosc i tylko na msjtkach. Staram sie nie panikowac. Po stosunku nic mnie nie boli i nie ma brazu... -
Seli wrote:Tak ale wieczorem. Byla to mikro ilosc i tylko na msjtkach. Staram sie nie panikowac. Po stosunku nic mnie nie boli i nie ma brazu...
Być może to malutkie naczynko w takim razie. Staraj sie być spokojna
Zośkaaa wrote:Być może to malutkie naczynko w takim razie. Staraj sie być spokojna
-
A ja mam jakis dziwnie pozytywny stan emocjonalny. To ze duzo pracuje to wiecie i ciagle za czyms ganiam lub wymyslam ciekawe rzeczy z dzieckiem.
Ale poczulam cos takiego ze mam jeszcze 6 miesiecy na szalenstwa, wyjscia, dlzuszy czas poza domem. Stasiek juz chetnie zostaje z tata, dziadkami etc. Gdybym jeszcze mogla sie napic to po pracy poszlabym juz w dluga. Poumawialam sie na jakies dodatkowe zajecia, szkolenia. Wrzucilam nowe inicjatywy w kalendarz i jakos dobrze mi z tym.
Dzis powiedzialam naszej Niani o ciazy. Ucieszyla sie bardzo. Jest jak czlonek rodziny. Jest z nami od 2 mca zycia Staska.
-
Seli wrote:Staram sie. Jakby bylo cos nie tak to chyba brzuch by mnie bolal itp?...
Jeśli mam być szczera to niekoniecznie... W pierwszej ciąży piersi bolały mnie okropnie, każdy oddech sprawial mi ból i trwało to az do dnia lyzeczkowania... zarodek przestal sie rozwijac na etapie 6t2d a ja żyłam sobie w szczęściu i niewiedzy do kolejnej wizyty bo kompletnie nic mnie nie bolało...
Więc wniosek z tego taki, ze zarówno zanik objawów, jak i ich stałe wystepowanie nie muszą oznaczać tego o czym myślimy...
Zośkaaa wrote:Jeśli mam być szczera to niekoniecznie... W pierwszej ciąży piersi bolały mnie okropnie, każdy oddech sprawial mi ból i trwało to az do dnia lyzeczkowania... zarodek przestal sie rozwijac na etapie 6t2d a ja żyłam sobie w szczęściu i niewiedzy do kolejnej wizyty bo kompletnie nic mnie nie bolało...
Więc wniosek z tego taki, ze zarówno zanik objawów, jak i ich stałe wystepowanie nie muszą oznaczać tego o czym myślimy...
Eh... Najgorsze jest to, że jak leżałam na boku prawym i wtedy czułam lekkie kucie w macicy w miejscu zagnieżdżenia, tak samo po stosunkach czułam je, były lekkie, trwały minutę, dwie... a dziś totalnie nic.