X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz po luteinie może być biały, nawet lekko zoltawy.
    Też sie wystraszylam w dniu ostatniej wizyty, gdy przy aplikowaniu lutki poczułam miękką, lekko otwartą szyjke, ale wszystko bylo w porządku. Nastepnego dnia była juz twarda i zamknięta ;)
    Może już Cię dosyć wymiętoliło i masz dziś taki kompletny odpoczynek od objawów? :) Ich zanik kompletnie nic złego nie musi oznaczać :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ustawcie mnie do pionu... Zaczynam sie martwic. Nic mnie nie boli, totalnie! Nic nie czuje... Ani odrobine mdlosci. Apetyt juz wczoraj mi zmalal... I dziwi mnie, ze nagle wszystko totalnie zniknelo. Nawet zmeczenie. Wszystko. A jeszcze 2 dni temu mialam mega nasilone objawy. I skurcze, ciagniecia, piersi, mdlosci, apetyt, glod co chwila, zmeczenie, plecy...
    Uspokoj się ! Miałam tak samo po intensywnych mdłościach ttrwających bite 2 tygodnie wszystko się nagle skończyło. Myślałam że zejdę na zawał a na USG zobaczyłam serce i machajacą rączkę. Zanik objawów nic nie oznacza :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo wieku ciąży u mnie z OM wychodzi że ciąża powinna być 8 dni starsza ale miałam zawsze okresy i owulacje z przesuwem więc nie wiele się zmartwiłam jak się okazało że ciąża jest młodsza niż się wszyscy spodziewali z wyliczen

Zośkaaa lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn wrote:
    Dzień dobry kochane dziewczęta, kobietki i panie :) jestem w drugiej ciąży, termin mam na 1 stycznia 2019 r. i piszę bo ta druga ciąża jest strasznie ale to strasznie inna niż pierwsza. Jestem dopiero w 11 tygodniu a czuję jakby ktoś mi deptał nogą żołądek i od tego silne mdłości, nie mogę spać na żadnym boku bo zaraz właśnie pojawia się ten niemiły ucisk i uczucie że zaraz zwymiotuję, a teraz to już nawet w dzień cały czas to czuję, w pierwszej ciąży miałam tylko poranne mdłości a potem cały dzień super, a teraz męczę się okrutnie i zastanawiam czemu w 11 tygodniu gdy brzucha nie widać i macica jeszcze nie aż tak wielka mam ten straszny ucisk, to co będzie dalej? :( czy któraś z Was też takie coś miała? pomocy...

Moja druga ciaza tez jest zupelnie inna. Ale bardziej laskawa. Ale ja juz mam brzuch...zreszta nawet w pierwszej mialam wczesnie

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    a propo wieku ciąży u mnie z OM wychodzi że ciąża powinna być 8 dni starsza ale miałam zawsze okresy i owulacje z przesuwem więc nie wiele się zmartwiłam jak się okazało że ciąża jest młodsza niż się wszyscy spodziewali z wyliczen

Miałam właśnie tak samo i też się nie zmartwilam :) tak trzymaj! :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia - przykro mi :-(. Niestety nie mamy na to wplywu. Trzymam kciuki za to aby juz nigdy Ciebie to nie spotkalo

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Moja druga ciaza tez jest zupelnie inna. Ale bardziej laskawa. Ale ja juz mam brzuch...zreszta nawet w pierwszej mialam wczesnie

Też mam już mały brzuszek :) Guzik w spodniach się już praktycznie nie dopina, noszę takie na gumce :D
    Czy odczuwalas moze ciagniecie delikatne w pachwinach? Dziś pierwszy raz to poczułam, to chyba zwiazane tez z więzadłami prawda?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się strasznie boję ale nie o maleństwo tylko o mojego 9 latka. Wraca dziś znad morza z zielonej szkoły a w wiadomościach widziałam ten wypadek autokaru. Nie mogę się doczekać kiedy go przytulę...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    A ja dziś się strasznie boję ale nie o maleństwo tylko o mojego 9 latka. Wraca dziś znad morza z zielonej szkoły a w wiadomościach widziałam ten wypadek autokaru. Nie mogę się doczekać kiedy go przytulę...

Mój młodszy o 13 lat brat był wczoraj na wycieczce i też gdy dziś o tym słyszałam to.od razu o nim pomyślałam... Nie wyobrażam sobie życia bez tego szkraba (mimo, ze ma juz 14 lat to dla mnie i tak jest szkrabem). Na szczęście to byl taki wyjazd jednodniowy więc juz wczoraj byle w domu.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, tak mi przykro :( jak poronilam to lekarz u nas pozwolił się od razu starać i kto by pomyślał że tak o nam się w pierwszym cyklu uda. Trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze :*

W pracy wyrzucili mnie na urlop.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:10

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś z kolei powrót pawi i to w wielkim stylu... :/

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Śluz po luteinie może być biały, nawet lekko zoltawy.
    Też sie wystraszylam w dniu ostatniej wizyty, gdy przy aplikowaniu lutki poczułam miękką, lekko otwartą szyjke, ale wszystko bylo w porządku. Nastepnego dnia była juz twarda i zamknięta ;)
    Może już Cię dosyć wymiętoliło i masz dziś taki kompletny odpoczynek od objawów? :) Ich zanik kompletnie nic złego nie musi oznaczać :)

Ale sluz mialam na majtkach jakby brazowy... Ale w srodku jest bialy wiec albo cos polecialo lekko i jest ok albo nie wiem. No nic nie zrobie. Bede czekac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale sluz mialam na majtkach jakby brazowy... Ale w srodku jest bialy wiec albo cos polecialo lekko i jest ok albo nie wiem. No nic nie zrobie. Bede czekac.

A przyjmujesz lutkę dopochwowo?
    Może przypadkiem przy aplikowaniu cos tam delikatnie zadarlas i się zabarwil śluz, albo maluch naruszył jakieś naczynko podczas fikołków. Będzie dobrze, głowa do gory!

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A przyjmujesz lutkę dopochwowo?
    Może przypadkiem przy aplikowaniu cos tam delikatnie zadarlas i się zabarwil śluz, albo maluch naruszył jakieś naczynko podczas fikołków. Będzie dobrze, głowa do gory!

Tak ale wieczorem. Byla to mikro ilosc i tylko na msjtkach. Staram sie nie panikowac. Po stosunku nic mnie nie boli i nie ma brazu...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia bardzo mi przykro :( brak slow.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tak ale wieczorem. Byla to mikro ilosc i tylko na msjtkach. Staram sie nie panikowac. Po stosunku nic mnie nie boli i nie ma brazu...

Być może to malutkie naczynko w takim razie. Staraj sie być spokojna :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Być może to malutkie naczynko w takim razie. Staraj sie być spokojna :)
    Staram sie. Jakby bylo cos nie tak to chyba brzuch by mnie bolal itp?...

dZhdp1.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakis dziwnie pozytywny stan emocjonalny. To ze duzo pracuje to wiecie i ciagle za czyms ganiam lub wymyslam ciekawe rzeczy z dzieckiem.

Ale poczulam cos takiego ze mam jeszcze 6 miesiecy na szalenstwa, wyjscia, dlzuszy czas poza domem. Stasiek juz chetnie zostaje z tata, dziadkami etc. Gdybym jeszcze mogla sie napic to po pracy poszlabym juz w dluga. Poumawialam sie na jakies dodatkowe zajecia, szkolenia. Wrzucilam nowe inicjatywy w kalendarz :-) i jakos dobrze mi z tym.

Dzis powiedzialam naszej Niani o ciazy. Ucieszyla sie bardzo. Jest jak czlonek rodziny. Jest z nami od 2 mca zycia Staska.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Staram sie. Jakby bylo cos nie tak to chyba brzuch by mnie bolal itp?...

Jeśli mam być szczera to niekoniecznie... W pierwszej ciąży piersi bolały mnie okropnie, każdy oddech sprawial mi ból i trwało to az do dnia lyzeczkowania... zarodek przestal sie rozwijac na etapie 6t2d a ja żyłam sobie w szczęściu i niewiedzy do kolejnej wizyty bo kompletnie nic mnie nie bolało...
    Więc wniosek z tego taki, ze zarówno zanik objawów, jak i ich stałe wystepowanie nie muszą oznaczać tego o czym myślimy...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Jeśli mam być szczera to niekoniecznie... W pierwszej ciąży piersi bolały mnie okropnie, każdy oddech sprawial mi ból i trwało to az do dnia lyzeczkowania... zarodek przestal sie rozwijac na etapie 6t2d a ja żyłam sobie w szczęściu i niewiedzy do kolejnej wizyty bo kompletnie nic mnie nie bolało...
    Więc wniosek z tego taki, ze zarówno zanik objawów, jak i ich stałe wystepowanie nie muszą oznaczać tego o czym myślimy...

Eh... Najgorsze jest to, że jak leżałam na boku prawym i wtedy czułam lekkie kucie w macicy w miejscu zagnieżdżenia, tak samo po stosunkach czułam je, były lekkie, trwały minutę, dwie... a dziś totalnie nic.

dZhdp1.png

‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ