X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja badalam w zeszłym tygodniu, przy luteinie 100mg 2x1 mam na poziomie 43 ng/ml.
    Za wysoki prog też nie jest dobry, pytanie jeszcze czy na pewno w dobrych jednostkach sprawdzasz? Bo są:
    Jednostki tradycyjne ng/ml
    Jednostki układu SI nmol/l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 18:55

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie bo są 2 rodzaje jednostek ng/l i nmol/l
    1 ng/mL = 0,314465 nmol/L.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w mieście labo podaje w nmol i musiałam sobie przeliczyć co dało tragicznie niski wynik ng i wpędziło mnie w prawie depresję :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku... ja juz nie wiem, czy to od wiadomosci dnia dzisiejszego, ale boli mnie podbrzusze, tak okresowo. kłuje pod pępkiem, ciągnie przy pachwinach...

• Marin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ng/ml. Ale obok są podane normy no i mój wynik kwalifikuje mnie na 3 trymestr. Tam wartości referencyjne to 48,4-422,9 ng/ml

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrzebnie się wychylałam z tym badaniem. Teraz się martwię.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Mam ng/ml. Ale obok są podane normy no i mój wynik kwalifikuje mnie na 3 trymestr. Tam wartości referencyjne to 48,4-422,9 ng/ml
    Ja osobiście po konsultacji z ginekologiem zaczęłabym stopniowo odstawiac luteine

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Nie potrzebnie się wychylałam z tym badaniem. Teraz się martwię.
    A ja Ci powiem, że dobrze ze zrobiłaś! Bo po co się faszerowac lekami bez potrzeby? Które w nadmiarze nie wiadomo czy nie szkodzą (tego nie wiem, hipotetycznie pisze)

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mi pęka. Wzięłam APAP. Jestem nie żywa

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja osobiście po konsultacji z ginekologiem zaczęłabym stopniowo odstawiac luteine

Luteine przepisała mi taka dr "z przypadku" z uwagi na krwiak. Prowadząca wczoraj się zdziwiła że taka duża dawka i kazała powoli odstawiać, tzn 2x1 przez tydzień, a potem 2x1/2. Oczywiście żadna nie widziała wyniku progesteronu, odebralam go dopiero dziś, mieli jakąś awarię w laboratorium i musieli próbki gdzieś dalej wysyłać. Miałam zacząć zmniejszać dawkę od poniedziałku ale chyba zrobię to od dziś.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że jesteście i można się podpytać

Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno musisz zmniejszyć stopniowo, żeby nagle na hura nie spadł, bo to byłoby niebezpieczne, ale ja bym zeszła Maks do dawki 1x1

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sali jak sie czujesz ?

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja miałam wczoraj wizytę i USG. Nie odzywałam się bo bałam się okrutnie wizytę akurat miałam w momencie w którym poprzednio dowiedziałam się, że dzidzia przestała się rozwijać i serduszko przestało bić. Na szczęście jest wszystko super serduszko bije 164 uderzenia, gdzie w 6t3d biło na poziomie 91 uderzeń, maluszek jest młodszy od terminu z OM tylko 1 dzień więc jest idealnie, mierzy 1,77cm A 10 dni temu miał 0,72cm :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 19:46

Paulcia28, bereda11, Kobobo lubią tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore luteine 3x3 po 100 mg, dawka konska . Tak mi przepisala i tak biore dopochwowa, poziom zbadam za 2tyg w pl .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy glupoty nie zrobiłam bo jeden gin zalecił duphaston x 2 A drugi luteine dopochwowo x 2. I biorę i to i to. W poprzedniej ciąży poprzedni gin dawał i to u to dlatego pomyślałam że jest ok.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Sali jak sie czujesz ?

No dobrze... I staram sie o tym nie myslec ;p Nijak nic dzis nie czuje... No ale moze to nic nie znaczyc...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wystraszylam bo bralam 3x1 dupka a teraz 1x1 50mg luteiny dopochwowo. Mam nadzieje, ze to nie dlatego, ze nagle poziom spadl czy cos...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Zoskaaa mam podobne odczucia. Wydaje mi się że powinno się mieć więcej empatii skoro ktoś pracuje w zawodzie pedagoga specjalnego.

Martoszka pamiętam Cię z Aniolkowych mam cieszę się że tu jesteś:)
    Rany! Nadrabiam od kilku dni i dopiero miałam coś napisać, ale aż mnie trzęsie!
    Też jestem pedagogiem specjalnym. Uważam, że słowa mają ogromną moc i fakt bycia specjalistą zobowiązuje do pewnej poprawności. Pracowałam z różnymi dziećmi i nie wyobrażam sobie rzucać z lekkością jednak obraźliwymi określeniami w stosunku do tych LUDZI.
    Fachowa literatura też nie posługuje się taką terminologią. Nawet określenie "upośledzony" odeszło dawno do lamusa, bo uważane jest za naznaczające.
    Masz racje Seli, że to jak o nim powiesz jego nie zmieni, ale może zmieniać stosunek innych ludzi do niego!
    Nieco może inaczej sprawa wygląda, kiedy specjaliści czy kadra rozmawiają ze sobą i żartobliwie czy chcąc podkreślić coś użyją niepoprawnego politycznie sformułowania, ale nigdy publicznie i na forum!

Martoszka, Zośkaaa lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, napisałam, że dobrze... I miałam odruch wymiotny... Ale poszło tylko troche wody i krew... Cholernie się wystraszyłam, nie było tego dużo... Ale czyżby podrażniony żołądek był taki od wymiotów?... że krew poszła? Nic mnie nie boli... Chyba czeka mnie jednak IP :(

dZhdp1.png

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ