X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Mi kiedyś dermatolog powiedziała że mam trądzik rozowaty. Chociaż jak patrzę na zdjęcia w necie to tak bym sie nie zdiagnozowala. Znalazłam jakieś bezpieczne kremy Acnerose na to dziadostwo. Ale jutro pójdę jeszcze na sklepy :)

luteina moze powodowac takie grudki pod skóra

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogło na skórę, pozbyłam się wykwitów.. Wiecie, kiedyś stosowano maść/pastę cynkową która pomagała. Zastanawiam się czy e ciąży można..

Nowy początek <3
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Mi pomogło na skórę, pozbyłam się wykwitów.. Wiecie, kiedyś stosowano maść/pastę cynkową która pomagała. Zastanawiam się czy e ciąży można..
    Maść cynkowa można używać w ciąży

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie jedzenia, mama wczoraj zrobiła mi gołąbki z indyka i bigos.. Najadłam się bigosu i cała noc czułam jak ciężko mi było na żołądku

Nowy początek <3
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzieczynki TSH jakie powinno byc w ciazy? moj wynik TSH 0,85 norma 0,270 -4,200... ??

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin mowi ze najlepiej poniżej 2

toyotarav4 lubi tę wiadomość

Nowy początek <3
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh okolo 2 najwyzej także Twoj wynik jest ok.

Seli jak tam?

toyotarav4 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradze sie was, wczoraj klucia pod pepkiem, dzisiaj dosc mocny bol plecow tzw. Krzyzowy. Naprawde boli. Ciezko sie wyprostowac. Myslicie ze to norma?zdarza sie?/powiekszajaca sie macica?

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Pojechałam na IP z mężem ale tyle czekaliśmy, że wróciłam. Bez sensu, czuje się ogólnie świetnie... Możliwe, że ta krew to naczynko gdzieś mi na końcu nosa pękło i jak wymiotowałam to uleciało. Nie było tego bardzo dużo, ale mało też nie... Ale nos miałam suchy i jak smakrnęłam to też troszkę krwi było. Wystraszyłam się...

Ja mogę jeść i co godzina, ale wymiotuje wodą albo tym co przed chwilą się napiłam... Chyba, że od jedzenia minie jakieś 10 min to wtedy zwracam co zjadłam...

Nic mnie nie boli, mdłości nie ma, czuje się pełna energii... Także tylko się cieszyć z samopoczucia...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Poradze sie was, wczoraj klucia pod pepkiem, dzisiaj dosc mocny bol plecow tzw. Krzyzowy. Naprawde boli. Ciezko sie wyprostowac. Myslicie ze to norma?zdarza sie?/powiekszajaca sie macica?
    Ja mam od dobrych dwóch tygodni bóle krzyża ale już powoli jest lepiej, kłucie i ciągnięcia po lewej bądź prawej stronie też mam zazwyczaj wieczorem najmocniej czuje, to macica się rozciąga. A przez zmiany hormonalne działa to też na mięśnie i kości więc się nie martw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:36

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Seli daj znać co się dzieje .

A ja tak trochę z inne beczki. Czy któraś z Was ma problemy z cerą ? Do tej pory brałam od lekarza lek Soolantra i Avene Triacneal , które nie są wskazane w ciąży. Moja twarz wygląda coraz gorzej. Mam grudki i czerwone małe krostki. Co można spokojnie w ciąży używać na trądzikowa twarz ?

Mi sie akurat w ciazy nawet poprawia, podobnie wlosy, paznokcie. Jesli to zmiana ktora nastapila w ciazy to niestety mam watpliwosc czy to uda sie wyeliminowac poniewaz to hormony. Chyba pozostaje jedynie higenicznie o to dbac ...

Na zaparcia w ciazy jest jakis syrop. Nie pamietam nazwy. Zapytaj lekarza lub farmaceuty. Bralam w pierwszej ciazy. Teraz w tym temacie mam spokoj. Ale pewnie kupie na wakacje bo czesto mam blokade wyjazdowa :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja mam od dobrych dwóch tygodni bóle krzyża ale już powoli jest lepiej, kłucie i ciągnięcia po lewej bądź prawej stronie też mam zazwyczaj wieczorem najmocniej czuje, to macica się rozciąga. A przez zmiany hormonalne działa to też na mięśnie i kości więc się nie martw
    Dzieki,bo dzisiaj rano to myslalam ze sie nie wyprostuje.

Mam nadzieje ze szybko minie, bo jakos funckjonowac trzeba :)

Seli, jak mi kazali przyjechac na IP na kontrolne usg, to czekalam od 17 do 22.30..

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Dzieki,bo dzisiaj rano to myslalam ze sie nie wyprostuje.

Mam nadzieje ze szybko minie, bo jakos funckjonowac trzeba :)

Seli, jak mi kazali przyjechac na IP na kontrolne usg, to czekalam od 17 do 22.30..

Masakra... Już wolałam wrócić... Nie wiem, chyba z 4h siedzieliśmy, już mi się spać chciało... Stwierdziłam, że jak super się czuje to wracam. Jakbym wymiotowała krwią z żołądka to pewnie by mnie mega brzuch bolał itp. Tak na logikę... Staram się nie myśleć i nie wymyślać tylko żyć normalnie... I tak niewiele mogę zrobić, anie chcę co tydzień latać na usg...

Ja miałam takie bóle krzyża, intensywniej koło 7 tc a teraz było lekko.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni wyjete z zycia :( mam takie migrenowki ,ze dramat. Niestety przyzwyczailam
    Organizm do mocnych lekow na kodeinie wiec troche cpunek ze mnie a teraz taki apap to moge sobie nosem wciagnac i mi to nic nie da :D
    Zaczynamy dzis 11 tydzien :) mnie juz tez plecy zaczynaja bolec nawet w nocy jak spie wiec ciezkologicznie myslec co bedzie pozniej. Milego weekendu mamusie :)

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Dwa dni wyjete z zycia :( mam takie migrenowki ,ze dramat. Niestety przyzwyczailam
    Organizm do mocnych lekow na kodeinie wiec troche cpunek ze mnie a teraz taki apap to moge sobie nosem wciagnac i mi to nic nie da :D
    Zaczynamy dzis 11 tydzien :) mnie juz tez plecy zaczynaja bolec nawet w nocy jak spie wiec ciezkologicznie myslec co bedzie pozniej. Milego weekendu mamusie :)

Mnie też bolały :P ale złagodniało :) a teraz w ogóle nie ma, więc może nie będzie źle :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:

Ooo,ja tez zaczynam 11 tydzien:) tez miewam tragiczne migreny i zawsze po dwa ketonale, az sie boje jak mnie w ciazy trafi.
    Moze tez wzrost swoje robi jezeli chodzi o bole plecow? Ja tez najnizsza nie jestem

• sallvie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Wczoraj nawet dobrze nie wchodzilam I nie wiem czy dam rade to wszystko nadribic haha :)
    Pochwalilam sie juz kilku wiecej osoba o ciazy :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie plany na weekend?

Ja muszę się zabrać za sprzątanie :P

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej dziewczyny.
    Wczoraj nawet dobrze nie wchodzilam I nie wiem czy dam rade to wszystko nadribic haha :)
    Pochwalilam sie juz kilku wiecej osoba o ciazy :)
    My wczoraj moja teściowa i babcie poinformowalismy.... Teściowa zareagowała jakby ktoś umarł ale babcia się ucieszyła. Przewidywalam reakcje teściowej bo ona mnie nie akceptuje itp ale ja miałam ubaw ze jej humor zepsulam :-P

Zośkaaa, sallvie, marcelcia lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A jakie plany na weekend?

Ja muszę się zabrać za sprzątanie :P
    Seli cieszę się że lepiej się czujesz :-*
    Plany na weekend? Chyba do teścia jedziemy bo Stare auto musimy wysprzatac i potem nie wiem. U nas jest brzydka pogoda , w końcu trochę chłodniej się zrobiło :-)

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ