STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MonaLiza wrote:Mi kiedyś dermatolog powiedziała że mam trądzik rozowaty. Chociaż jak patrzę na zdjęcia w necie to tak bym sie nie zdiagnozowala. Znalazłam jakieś bezpieczne kremy Acnerose na to dziadostwo. Ale jutro pójdę jeszcze na sklepy
luteina moze powodowac takie grudki pod skóra -
marcelcia wrote:Mi pomogło na skórę, pozbyłam się wykwitów.. Wiecie, kiedyś stosowano maść/pastę cynkową która pomagała. Zastanawiam się czy e ciąży można..Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualny
-
Hej... Pojechałam na IP z mężem ale tyle czekaliśmy, że wróciłam. Bez sensu, czuje się ogólnie świetnie... Możliwe, że ta krew to naczynko gdzieś mi na końcu nosa pękło i jak wymiotowałam to uleciało. Nie było tego bardzo dużo, ale mało też nie... Ale nos miałam suchy i jak smakrnęłam to też troszkę krwi było. Wystraszyłam się...
Ja mogę jeść i co godzina, ale wymiotuje wodą albo tym co przed chwilą się napiłam... Chyba, że od jedzenia minie jakieś 10 min to wtedy zwracam co zjadłam...
Nic mnie nie boli, mdłości nie ma, czuje się pełna energii... Także tylko się cieszyć z samopoczucia... -
Anika91. wrote:Poradze sie was, wczoraj klucia pod pepkiem, dzisiaj dosc mocny bol plecow tzw. Krzyzowy. Naprawde boli. Ciezko sie wyprostowac. Myslicie ze to norma?zdarza sie?/powiekszajaca sie macica?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 08:36
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MonaLiza wrote:Seli daj znać co się dzieje .
A ja tak trochę z inne beczki. Czy któraś z Was ma problemy z cerą ? Do tej pory brałam od lekarza lek Soolantra i Avene Triacneal , które nie są wskazane w ciąży. Moja twarz wygląda coraz gorzej. Mam grudki i czerwone małe krostki. Co można spokojnie w ciąży używać na trądzikowa twarz ?
Mi sie akurat w ciazy nawet poprawia, podobnie wlosy, paznokcie. Jesli to zmiana ktora nastapila w ciazy to niestety mam watpliwosc czy to uda sie wyeliminowac poniewaz to hormony. Chyba pozostaje jedynie higenicznie o to dbac ...
Na zaparcia w ciazy jest jakis syrop. Nie pamietam nazwy. Zapytaj lekarza lub farmaceuty. Bralam w pierwszej ciazy. Teraz w tym temacie mam spokoj. Ale pewnie kupie na wakacje bo czesto mam blokade wyjazdowa
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Ja mam od dobrych dwóch tygodni bóle krzyża ale już powoli jest lepiej, kłucie i ciągnięcia po lewej bądź prawej stronie też mam zazwyczaj wieczorem najmocniej czuje, to macica się rozciąga. A przez zmiany hormonalne działa to też na mięśnie i kości więc się nie martw
Mam nadzieje ze szybko minie, bo jakos funckjonowac trzeba
Seli, jak mi kazali przyjechac na IP na kontrolne usg, to czekalam od 17 do 22.30.. -
Anika91. wrote:Dzieki,bo dzisiaj rano to myslalam ze sie nie wyprostuje.
Mam nadzieje ze szybko minie, bo jakos funckjonowac trzeba
Seli, jak mi kazali przyjechac na IP na kontrolne usg, to czekalam od 17 do 22.30..
Masakra... Już wolałam wrócić... Nie wiem, chyba z 4h siedzieliśmy, już mi się spać chciało... Stwierdziłam, że jak super się czuje to wracam. Jakbym wymiotowała krwią z żołądka to pewnie by mnie mega brzuch bolał itp. Tak na logikę... Staram się nie myśleć i nie wymyślać tylko żyć normalnie... I tak niewiele mogę zrobić, anie chcę co tydzień latać na usg...
Ja miałam takie bóle krzyża, intensywniej koło 7 tc a teraz było lekko. -
Dwa dni wyjete z zycia mam takie migrenowki ,ze dramat. Niestety przyzwyczailam
Organizm do mocnych lekow na kodeinie wiec troche cpunek ze mnie a teraz taki apap to moge sobie nosem wciagnac i mi to nic nie da
Zaczynamy dzis 11 tydzien mnie juz tez plecy zaczynaja bolec nawet w nocy jak spie wiec ciezkologicznie myslec co bedzie pozniej. Milego weekendu mamusie -
GaliGall wrote:Dwa dni wyjete z zycia mam takie migrenowki ,ze dramat. Niestety przyzwyczailam
Organizm do mocnych lekow na kodeinie wiec troche cpunek ze mnie a teraz taki apap to moge sobie nosem wciagnac i mi to nic nie da
Zaczynamy dzis 11 tydzien mnie juz tez plecy zaczynaja bolec nawet w nocy jak spie wiec ciezkologicznie myslec co bedzie pozniej. Milego weekendu mamusie
Mnie też bolały ale złagodniało a teraz w ogóle nie ma, więc może nie będzie źle -
nick nieaktualnyGaliGall wrote:Dwa dni wyjete z zycia mam takie migrenowki ,ze dramat. Niestety przyzwyczailam
Zaczynamy dzis 11 tydzien mnie juz tez plecy zaczynaja bolec nawet w nocy jak spie wiec ciezkologicznie myslec co bedzie pozniej. Milego weekendu mamusie
Ooo,ja tez zaczynam 11 tydzien:) tez miewam tragiczne migreny i zawsze po dwa ketonale, az sie boje jak mnie w ciazy trafi.
Moze tez wzrost swoje robi jezeli chodzi o bole plecow? Ja tez najnizsza nie jestem -
Hej dziewczyny.
Wczoraj nawet dobrze nie wchodzilam I nie wiem czy dam rade to wszystko nadribic haha
Pochwalilam sie juz kilku wiecej osoba o ciazyPaulcia28 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
A jakie plany na weekend?
Ja muszę się zabrać za sprzątanie -
sallvie wrote:Hej dziewczyny.
Wczoraj nawet dobrze nie wchodzilam I nie wiem czy dam rade to wszystko nadribic haha
Pochwalilam sie juz kilku wiecej osoba o ciazyZośkaaa, sallvie, marcelcia lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Seli wrote:A jakie plany na weekend?
Ja muszę się zabrać za sprzątanie
Plany na weekend? Chyba do teścia jedziemy bo Stare auto musimy wysprzatac i potem nie wiem. U nas jest brzydka pogoda , w końcu trochę chłodniej się zrobiłoDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie