STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
lilly. wrote:Mam to samo.. takie wewnętrzne poczucie tragedii od czasu wizyty.
Może po prostu się już nakręcamy same z powody wielu przykrych wiadomości.
Możliwe... Mąż mówi, że moze mi lepiej bo mam zmienioną luteinę z dupka... I może ma rację. Już tak nie drażni żołądka. -
Seli wrote:ja pojadę dopiero w sierpniu ;(Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Ja to chyba za sto lat . Ostatnim razem byłam nad morzem w Holandii i było to z 5-6 lat temu
Ja 4 lata temu... Ogólnie rzadko wyjeżdżałam na wakacje. Ale w tym roku powiedziałam,że warunkowo jedziemy. Co prawda miały być włochy ale i Władysławowo będzie dobre ;PPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Chce może któraś z Was Prevomit na mdłości?
Mi już nie potrzebny a prawie całe opakowanie mam
Oddam za kw.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30ee35b7897c.jpg
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Rano ktwawiłam pojechałam do szpitala w usg wyszło że od 04.06. Pęcherzyk nie urusł i dalej nie słychać echa zarodka. Jutro mam iść do swojego ginekologa i jak dalej nie urośnie to mam czekać na okres
-
Nynka86 wrote:Rano ktwawiłam pojechałam do szpitala w usg wyszło że od 04.06. Pęcherzyk nie urusł i dalej nie słychać echa zarodka. Jutro mam iść do swojego ginekologa i jak dalej nie urośnie to mam czekać na okresDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Nynka86 wrote:Rano ktwawiłam pojechałam do szpitala w usg wyszło że od 04.06. Pęcherzyk nie urusł i dalej nie słychać echa zarodka. Jutro mam iść do swojego ginekologa i jak dalej nie urośnie to mam czekać na okres
-
Paulcia u nas kazdy w szoku jak na razie. Nikt sie nie spodziewal tak szybko drugiej ciazy.
Szczerze boje sie tylko reakcji moich rodzicow ktorzy jeszcze nie wiedza. Raczej nie beda szczesliwi..
Co do planow to wczoraj mielismy sprzeczke z mezem wiec dzisiaj roznie z tymi planami moze byc. Mielismy jechac do moich rodzicow na grilla ale kto wie czy pojedziemy a jutro mielismy jechac nad morze i z tym tez roznie moze byc .Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Paulcia u nas kazdy w szoku jak na razie. Nikt sie nie spodziewal tak szybko drugiej ciazy.
Szczerze boje sie tylko reakcji moich rodzicow ktorzy jeszcze nie wiedza. Raczej nie beda szczesliwi..
Co do planow to wczoraj mielismy sprzeczke z mezem wiec dzisiaj roznie z tymi planami moze byc. Mielismy jechac do moich rodzicow na grilla ale kto wie czy pojedziemy a jutro mielismy jechac nad morze i z tym tez roznie moze byc .
Dlaczego nie będą szczęśliwi? Masz swoją rodzinę, męża, już córcię, dobrą pracę to o co mają się martwić itp.? -
Seli wrote:Oby... Staram się to sobie jakoś tłumaczyć bo np. 3 dni zagnieżdżenia to była jakaś katorga... Tak bardzo źle się wtedy czułam, bałam się, że tak będzie cały czas a było te 3 dni i po nich betę zrobiłam Może teraz też to był jakiś "przełom" i tak się czułam i jest lepiej? Jakbym miała tak resztę ciąży to by było cudownie!
Seli, dla pocieszenia - w cotygodniowych informacjach czytałam, ze właśnie w 9-10 tygodniu objawy osiągają swoje apogeum, potem moga odpuszczać Ja też najwięcej wymiotowalam w 9-10, potem zaczęło odpuszczać. Modlilo mnie za to jakos juz od 6tc prawie codziennie, wczoraj za to juz nieznacznie, dziś póki co tez w porządku
Ale za to chyba za długo spałam na prawym boku i boli mnie biodro
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Seli, dla pocieszenia - w cotygodniowych informacjach czytałam, ze właśnie w 9-10 tygodniu objawy osiągają swoje apogeum, potem moga odpuszczać Ja też najwięcej wymiotowalam w 9-10, potem zaczęło odpuszczać. Modlilo mnie za to jakos juz od 6tc prawie codziennie, wczoraj za to juz nieznacznie, dziś póki co tez w porządku
Ale za to chyba za długo spałam na prawym boku i boli mnie biodro
To moze i tak byc. Mam jakis 10+2/4, moze tak zostac jesli dzidzia zdrowa ;p wiecej zycia bym miala -
Seli wrote:Możliwe... Mąż mówi, że moze mi lepiej bo mam zmienioną luteinę z dupka... I może ma rację. Już tak nie drażni żołądka.
W tym też może miec Twój mąż racje. Dlatego tak ważne są probiotyki! Ja przed ciąża już brałam bo i tak troche leków zażywalam, ale teraz przy 16 tabletkach doustnych nie wyobrażam sobie nie brać probiotyku... A czytałam, ze zazywane przez mame probiotyki sa bardzo dobroczynne dla maluszka No i tak jak wiele dziewczyn skarży się na infekcje przy zazywaniu luteiny tak dzięki probiotykom można się uchronić przed tym
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Nynka86 wrote:Rano ktwawiłam pojechałam do szpitala w usg wyszło że od 04.06. Pęcherzyk nie urusł i dalej nie słychać echa zarodka. Jutro mam iść do swojego ginekologa i jak dalej nie urośnie to mam czekać na okres
Tak mi przykro
Może jeszcze się pojawi. Kiedy wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 10:32
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Ja w 5+4 miałam pęcherzyk 7,5mm. A miałam o tydzień opóźniona owulację, więc było to praktycznie 4 dni po terminie spodziewanej miesiączki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 10:39
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Seli wrote:ja też chcę morze!
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:W tym też może miec Twój mąż racje. Dlatego tak ważne są probiotyki! Ja przed ciąża już brałam bo i tak troche leków zażywalam, ale teraz przy 16 tabletkach doustnych nie wyobrażam sobie nie brać probiotyku... A czytałam, ze zazywane przez mame probiotyki sa bardzo dobroczynne dla maluszka No i tak jak wiele dziewczyn skarży się na infekcje przy zazywaniu luteiny tak dzięki probiotykom można się uchronić przed tym
Dobrze wiedziec, tez biore probiotyki. Moze sie polepszylo wszystko... -
Nynka86 wrote:6+4 a pęcherzyk ma 12mm
No to rzeczywiscie maly... a ten sam sprzet i lekarz mierzyl? -
Anika91. wrote:Ooo,ja tez zaczynam 11 tydzien:) tez miewam tragiczne migreny i zawsze po dwa ketonale, az sie boje jak mnie w ciazy trafi.
Moze tez wzrost swoje robi jezeli chodzi o bole plecow? Ja tez najnizsza nie jestem
Wzrost raczej nie bo nigdy problemow z plecami nie bylo:) -
Seli wrote:Dobrze wiedziec, tez biore probiotyki. Moze sie polepszylo wszystko...
Bierz bierz, przez całą ciążę Jeśli kiedyś tez bedziesz zmuszona brać jakaś większa ilość leków (czego nie życzę oczywiscie) to tez koniecznie probiotyki. Ja przed ciąża i na jej początku brałam Sanprobi IBS, a gdy skończyłam opakowanie to kupiłam Dicoflor 60, bo ma duzo szczepów igg.
Starania o drugie bobo od 10.2019