X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Paulcia u nas kazdy w szoku jak na razie. Nikt sie nie spodziewal tak szybko drugiej ciazy.
    Szczerze boje sie tylko reakcji moich rodzicow ktorzy jeszcze nie wiedza. Raczej nie beda szczesliwi..

Co do planow to wczoraj mielismy sprzeczke z mezem wiec dzisiaj roznie z tymi planami moze byc. Mielismy jechac do moich rodzicow na grilla ale kto wie czy pojedziemy a jutro mielismy jechac nad morze i z tym tez roznie moze byc .
    Grunt że Ty jesteś szczęśliwa , innymi się nie przejmuj bo to Twoje życie! Moja mama chyba najbardziej się cieszy, tak długo czekała na wnuki , 3 miesiące temu w końcu babcia została, drugi wnuk niestety nie urodził się bo dziewczyna mojego drugiego brata poronila w 7 miesiącu ciąży no i teraz mama nam kibicuje by maleństwo rosło zdrowo. Najważniejsze jest jak my się czujemy i nasze prywatne szczęście jest najważniejsze.
    Życzę by mąż przestał się boczyc :-) i coś z Waszych planów wyszło.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Bierz bierz, przez całą ciążę :) Jeśli kiedyś tez bedziesz zmuszona brać jakaś większa ilość leków (czego nie życzę oczywiscie) to tez koniecznie probiotyki. Ja przed ciąża i na jej początku brałam Sanprobi IBS, a gdy skończyłam opakowanie to kupiłam Dicoflor 60, bo ma duzo szczepów igg.

Ja mam enterol, tak mi zalecil. A zaluje bo wczesniej ten glucophage to tez pewnie swoje zrobil przed... a czlowiek nie myslal o tym wczesniej.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    minie no to raczej nie poszalejesz na festiwalu piwa no chyba ze bedzie posmakowac bezalkoholowego
    Food trucki też będą, więc ja się objem :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Hehehe :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No to rzeczywiscie maly... a ten sam sprzet i lekarz mierzyl?
    Nie, inny lekarz i sprzęt 4 czerwca robił mi mój ginekolog na lepszyn sprzęcie a dzisiaj dyżurujący w szpitalu na gorszym.dlatego mam jeszcze malutką nadzieję.
    Wizytę mam w poniedzialek

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Nie, inny lekarz i sprzęt 4 czerwca robił mi mój ginekolog na lepszyn sprzęcie a dzisiaj dyżurujący w szpitalu na gorszym.dlatego mam jeszcze malutką nadzieję.
    Wizytę mam w poniedzialek

To jest jeszcze szansa, trzymam kciuki ;)

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli właśnie o tą pracę chodzi. Dopiero co ją dostałam więc może jej nie być w każdej chwili.
    Ogólnie to zawsze jest wyjście ale no :)

Paulcia moja mama z córy mojej też się bardzo cieszyła i cieszy tym bardziej że mogłam nie mieć dzieci w ogóle ale chyba za bardzo ją pokochała i nie dopuszcza myśli że będą jeszcze inne wnuki. Wszystko sprowadza się do małej. No i głupi jej to myślenia że jak jej dzieci 4 lata różnicy to u mnie powinno być podobnie.

No a tata całe życie ma mnie za małą dziewczynkę także ten :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przymiarkach. W dwuczesciowych strojach wygladam calkiem sexi z brzuszkiem. Fajnie wygladaja z paero. Za 2 tyg nie powinno byc inaczej. Jednoczesciowe juz za male. Nie kupuje na te wakacje niczego nowego.

Paulcia28, marcelcia, lilly., Kobobo lubią tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

minie Ty tak jak ja 6 ciaza 4 poronienia ijjedna udana.....teraz czekamy na kolejna udana. a powiedz mialas prz poronieniach lyzeczkowanie czy samoistne. bomja 3 lyzeczkowania i teraz to sotatnie samoistne.. troche sie boje o moja szyjke po tylu lyczekowaniach ale mam nadzieje ze bedzie dobrze..

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Po przymiarkach. W dwuczesciowych strojach wygladam calkiem sexi z brzuszkiem. Fajnie wygladaja z paero. Za 2 tyg nie powinno byc inaczej. Jednoczesciowe juz za male. Nie kupuje na te wakacje niczego nowego.

heh ja tez nic nie kupuje oblatam w tym co mam szkoda mi kasy no aczkolwiek we wrzesniu mam wesele i chyba bede musiala ogarnac juz jaks sukienke brzuszkowa moze macie jakies stronki z sukieneczkami.. fajne strije widzialam na c&a ciazowe

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    minie Ty tak jak ja 6 ciaza 4 poronienia ijjedna udana.....teraz czekamy na kolejna udana. a powiedz mialas prz poronieniach lyzeczkowanie czy samoistne. bomja 3 lyzeczkowania i teraz to sotatnie samoistne.. troche sie boje o moja szyjke po tylu lyczekowaniach ale mam nadzieje ze bedzie dobrze..
    Nigdy nie miałam zabiegu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    heh ja tez nic nie kupuje oblatam w tym co mam szkoda mi kasy no aczkolwiek we wrzesniu mam wesele i chyba bede musiala ogarnac juz jaks sukienke brzuszkowa moze macie jakies stronki z sukieneczkami.. fajne strije widzialam na c&a ciazowe
    Ja idę na wesele końcem czerwca, a że brzuszek mam już pokaźny to kiecke musiałam kupić - polecam asos, mają super modele

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Rano ktwawiłam pojechałam do szpitala w usg wyszło że od 04.06. Pęcherzyk nie urusł i dalej nie słychać echa zarodka. Jutro mam iść do swojego ginekologa i jak dalej nie urośnie to mam czekać na okres
    Ja w 6t1d też miałam tylko pecherzyk i brak zarodka, ale u mnie jest tydzień do tyłu i jak byłam w 8t wg OM było widać zarodek 1cm i serduszko biło - wyszło, że to 7t1d,wiec tak, jak myślałam, bo miałam później owulacje. Może u Ciebie też była później.

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak mialam brzuchol tak teraz jest bardzo... Plaski ;p wiec musialy jelita wariowac i niezle wzdecia. Waga tez trzyma sie ciagle w dole.

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja idę na wesele końcem czerwca, a że brzuszek mam już pokaźny to kiecke musiałam kupić - polecam asos, mają super modele
    Ja dziś spodnie ciążowe kupiłam bo moje mnie cisną na brzuchu :-P a myślałam że później będą mi potrzebne eh

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już getry ciążowe od czasu do czasu noszę, bo niestety nie dopinam się w żadne spodnie, zresztą czuję się taka mega opuchnieta i już 4,5kg na plusie, dramat

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja dziś spodnie ciążowe kupiłam bo moje mnie cisną na brzuchu :-P a myślałam że później będą mi potrzebne eh

Ja mam od 3 tygodni ;p takie do kolan spodenki. Super wygoda. Bo nawet jak wciskam sie w swoje to cisna po chwili albo od razu.

dZhdp1.png

• Angela92 Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja nie mam już pomysłu na siebie. Rano wstaje, mega głodna. Jem, poczym albo jest mi mega niedobrze i energia spada do zera albo porcelana. Do tego bardzo szybko się męczę :( powiedzcie że to minie

Ostatnia miesiączka 27/04
    Pierwsze USG 14/06 :)
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    Ja w 6t1d też miałam tylko pecherzyk i brak zarodka, ale u mnie jest tydzień do tyłu i jak byłam w 8t wg OM było widać zarodek 1cm i serduszko biło - wyszło, że to 7t1d,wiec tak, jak myślałam, bo miałam później owulacje. Może u Ciebie też była później.
    Mam nadzieję... tylko to krwawienie... nie jest mocne ale jest a lekarz w szpitalu olewka totalna, nienawidzę tego szpitala ale jest najbliżej

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    Też już getry ciążowe od czasu do czasu noszę, bo niestety nie dopinam się w żadne spodnie, zresztą czuję się taka mega opuchnieta i już 4,5kg na plusie, dramat
    U mnie 3 kg plus ale z 1,5 kg piersi ważą :-P

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ