X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam nad morzem teraz sie urlopujemy na wsi w okolicach zamoscia. Przytyłam pewnie z 3kg bo ciagle tu każą jeść, już mam dość :p a pojutrze jedziemy w okolice zakopca do moich dziadków także taka objazdowka troche :) w czwartek juz zamierzamy być w domu, w piatek mam wizyte no i l4 wypadaloby zaniesc do pracy

Wchodzę normalnie w swoje ciuchy na szczęscie xs i mam nadzieje że to potrwa :p nie bardzo ciazowe mi sie podobaja. Jedne spodnie moze kupie. Poprzednia ciaze przechodzilam w legginsach i nie ciazowych tunikach :) teraz bedzie gorzej bo zima

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 13:27

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie l4 to uprzedzacie wcześniej czy od razu l4 kawa na ławę ? Nie wiem jak się zachowac.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Odnośnie l4 to uprzedzacie wcześniej czy od razu l4 kawa na ławę ? Nie wiem jak się zachowac.

Ja wzielam i porozmawialam. Nie chcialam tak chamsko rzucac i tyle... I nie zaluje bo czuje sie w porzadku, dyrekcja tez byla w porzadku. Chyba lepiej powiedziec zanim sie da l4.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już by wypadało powiedzieć. Ja mam nieco inaczej bo w moim mieście jestem tylko ja z mojej firmy. Z przełożonym widuje się rzadko A co dopiero wyjazd do siedziby. I tak przez tel mówić to nie wiem czy wypada. Ech problem sobie zrobiłam :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się rozwiązało bo na SOR w nocy jechałam, więc napisałam sms do dyrekcji. Rano dzwonili jak sie czułam to im powiedziałam i jakos tak bezstresowo było :)

Nowy początek <3
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mi mdlosci wrocily i niesamowity bol sutkow, ale tylko sutkow ;p wiec to byl dzien przerwy, uf ;p

Mnie wczoraj tylko jeden sutek bolał i się zastanawiałem o co chodzi, a dzisiaj nic już nie czuje, jakbym w ciąży nie była ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 14:42

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    To już by wypadało powiedzieć. Ja mam nieco inaczej bo w moim mieście jestem tylko ja z mojej firmy. Z przełożonym widuje się rzadko A co dopiero wyjazd do siedziby. I tak przez tel mówić to nie wiem czy wypada. Ech problem sobie zrobiłam :)

Jak masz daleko itp. To zadzwon. Nie wyjdzie to tak zle. Moim zdaniem glupio tak rzucic samym l4 :p no chyba, ze ma sie wrednego szefa itp.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:
    Mnie wczoraj tylko jeden sutek bolał i się zastanawiałem o co chodzi,
    Hehehe ;D mnie dzis tak... jakby nie moglo sie zdecydowac czy mi nie dobrze czy dobrze... Ale tez pogoda jest okropna. Czuje mega cisnienie... nawet i bez ciazy czlowiek moze pasc przy takim cisnieniu i duchocie :/

dZhdp1.png

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi moja kierowniczka powiedziała że mam nie pracować i sobie od razu l4 załatwić i odpoczywać w domu bo mi się należy. A samo zwolnienie lekarka wysłała elektronicznie do ZUS ja tylko uprzedzilam do kiedy nie było żadnego stresu.

A mnie dopadło przeziębienie poziom hard.. Mam stan podgoraczkowy i taki bol głowy że zbiera się na wymioty myślicie że apap pomoże?

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    A mi moja kierowniczka powiedziała że mam nie pracować i sobie od razu l4 załatwić i odpoczywać w domu bo mi się należy. A samo zwolnienie lekarka wysłała elektronicznie do ZUS ja tylko uprzedzilam do kiedy nie było żadnego stresu.

A mnie dopadło przeziębienie poziom hard.. Mam stan podgoraczkowy i taki bol głowy że zbiera się na wymioty myślicie że apap pomoże?

Sprobuj, nic innego brac nie mozna. Mi kawa zwykla z mlekiem tez pomaga ale wiem, ze bol mam od cisnienia. Moze jakis zimny oklad?

dZhdp1.png

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całe zatoki zawalone i to chyba z tego ten bol nie chce też żeby gorączka się rozwinęła.. masuje zatoki ale średnio splywa.. marzę żeby ktoś mnie dobił..

oar8skjo700e5rvp.png

Ponad 2 lata walki.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Ja mam całe zatoki zawalone i to chyba z tego ten bol nie chce też żeby gorączka się rozwinęła.. masuje zatoki ale średnio splywa.. marzę żeby ktoś mnie dobił..
    Plukanie nosa? Inhalacja? Ja mialam zawsze zatoki... Dzieki Bogu teraz mnie nie lapia... Nawet alergia. Bo bym chyba umarla... A ja zawsze sterydy do nosa mialam. Plukanie i inhalacja duzo daje.

dZhdp1.png

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zrobić inhalacje z amolu ale tam jest 95% etanolu i chyba nie najlepszy pomysł ?

oar8skjo700e5rvp.png

Ponad 2 lata walki.
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zebrałam się aby porozmaiwac z partnerem , ze tak dłużej być nie może . Wszytsko psuje między nami i nie wiem na czym stoję . I mało usłyszałam , ale usłyszałam , ze nie zależy mu tak na nas , i musi pomyśleć dziś czy chce być z nami . I ze wynajmie sobie coś . Zadałam mu pytanie czy zamierza coś zrobić , jakoś to wszytsko naprawić czy zachwpwywac się jak żywy trup ( tak się zachowuje ) zero z nim kontaktu każdy siedzi całymi dniami w innym pokoju . Popłakałam się . Trochę innej odpowiedzi się spodziewałam .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny progesteron moze byc na tkim poziomie 24,67 ?? czy maly?na 10 tydzien ?

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Ja mam całe zatoki zawalone i to chyba z tego ten bol nie chce też żeby gorączka się rozwinęła.. masuje zatoki ale średnio splywa.. marzę żeby ktoś mnie dobił..[/Q

pracowalam w aptece plaster borowinowy rewelacyjny smierdzi jak ziemia ale na zatoki okey

WiolaB lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    A ja zebrałam się aby porozmaiwac z partnerem , ze tak dłużej być nie może . Wszytsko psuje między nami i nie wiem na czym stoję . I mało usłyszałam , ale usłyszałam , ze nie zależy mu tak na nas , i musi pomyśleć dziś czy chce być z nami . I ze wynajmie sobie coś . Zadałam mu pytanie czy zamierza coś zrobić , jakoś to wszytsko naprawić czy zachwpwywac się jak żywy trup ( tak się zachowuje ) zero z nim kontaktu każdy siedzi całymi dniami w innym pokoju . Popłakałam się . Trochę innej odpowiedzi się spodziewałam .

Ruda strasznie mi przykro.. widocznie Twój partner nie dojrzał do roli ojca :( szkoda że myśli tylko o sobie ale lepiej teraz niż jakby później. Może chociaż kiedyś zmadrzeje i przeprosi Cię za to? Dasz sobie radę sama z dwójką dzieci?

Mąż pognal po apap wzięłam do tego zimny pokład i zmieniłam pokój na chlodniejszy obu cos pomoglo..

oar8skjo700e5rvp.png

Ponad 2 lata walki.
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Grunt że Ty jesteś szczęśliwa , innymi się nie przejmuj bo to Twoje życie! Moja mama chyba najbardziej się cieszy, tak długo czekała na wnuki , 3 miesiące temu w końcu babcia została, drugi wnuk niestety nie urodził się bo dziewczyna mojego drugiego brata poronila w 7 miesiącu ciąży no i teraz mama nam kibicuje by maleństwo rosło zdrowo. Najważniejsze jest jak my się czujemy i nasze prywatne szczęście jest najważniejsze.
    Życzę by mąż przestał się boczyc :-) i coś z Waszych planów wyszło.

Paulcia w 7 miesiącu?? To musiała być tragedia :(
    Co się wydarzyło?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola B . Byłam w różnych związkach i zawsze uwazalam , ze najgorsze co może się stać to znowu zostać sama , choć za pierwszym razem byslismy za młodzi aby podołać po 18 lat , i sytuacja nas przerosła . Myslam , ze to tylko chwilowe , ciężko mi zrozumieć , ze mógł mnie tak oszukać . I ze mogłam się tak pomylić ...Córę mam duża , pewnie bedZie ciężko , ale czy dam pewnie tak . Nie potrafię tego zrozumieć jak można się tak zachować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 15:29

nzjdskjowix3r3hl.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mi mdlosci wrocily i niesamowity bol sutkow, ale tylko sutkow ;p wiec to byl dzien przerwy, uf ;p

Seli to super! :) mam nadzieje ze stres już mniejszy :)

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ