Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, jedz sprawdzić.. Dla własnego spokoju. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jedź niech cię przebadają

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży ciało jest przekrwione.. mi np. z nosa czasem kapie krew. Może przez te wymioty masz podrażnienia błony śluzowej żołądka. Niech przebadaja i przepisza cos osłonowego.
    Moja Gabryska przy refluksie dziecięcym dostawała debridat osłonowo na błony śluzowe. Można go stosować od 3m.z. więc jest bezpieczny

Ruddaa lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz parę razy delikatnie krew z nosa leciała.. wiem, że dziąsła tez mogą być podatne na krwawienie. Seli, daj znac co i jak

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli lepiej jedz bo ze stresu nie dasz radę trzymamy mocno kciuki że jest wszystko w porządku

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też gorszy wieczór.. Ale mam nadzieję, że się poprawi

Nowy początek <3
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to nic nie jadłaś że samą wodą ?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj znać co się dzieje .

A ja tak trochę z inne beczki. Czy któraś z Was ma problemy z cerą ? Do tej pory brałam od lekarza lek Soolantra i Avene Triacneal , które nie są wskazane w ciąży. Moja twarz wygląda coraz gorzej. Mam grudki i czerwone małe krostki. Co można spokojnie w ciąży używać na trądzikowa twarz ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo, wyglądam jakbym miała trądzik.. :/ a tylko czasem coś mnie obsypalo, tak teraz nie mogę się tego dziadostwa pozbyć :/

W ogóle, to te zaparcia mnie wykoncza.. Nienawidzę suszonych śliwek, ale zalalam je gorąca woda i jutro robię do nich podejście :x

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście zaparc nie mam. Nie byłabym w stanie zjeść suszonej sliwki.. ktoś wcześniej pisał o kiwi wieczorem . Może pomoże ? A do cery szukam na necie jakichś naturalnych ziołowych kosmetyków.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Seli daj znać co się dzieje .

A ja tak trochę z inne beczki. Czy któraś z Was ma problemy z cerą ? Do tej pory brałam od lekarza lek Soolantra i Avene Triacneal , które nie są wskazane w ciąży. Moja twarz wygląda coraz gorzej. Mam grudki i czerwone małe krostki. Co można spokojnie w ciąży używać na trądzikowa twarz ?
    Mi od czasu do czasu wyskakują plamy które swedza i ja stosuje krem Ebenol z kortyzonem, stosuje go raz na parę miesięcy i teraz w ciąży może ze dwa razy użyłam i dziadostwo zawsze schodzi.
    Co do zaparc, ja też zalewalam suszone śliwki gorąca woda i czekałam aż trochę ostygną i wypijalam ten napar ale nie cały, śliwki jadłam na następny dzień górą 4-5 sztuk bo nie lubię takich śliwek .Mi bardzo pomogło.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam obawy co do zjedzenia bo mogę skończyć nad porcelana.. Ale nie przeżyje z tak nadetym brzuchem :/ mam jakieś ziolka ale zacznę od tego. Mi teściowa kazała na noc namoczyć, więc jutro rano zrobię do tego podejście. Mam nadzieję że i mi pomoże :)

Nie mam właśnie nic na ten wysyp..

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś dermatolog powiedziała że mam trądzik rozowaty. Chociaż jak patrzę na zdjęcia w necie to tak bym sie nie zdiagnozowala. Znalazłam jakieś bezpieczne kremy Acnerose na to dziadostwo. Ale jutro pójdę jeszcze na sklepy :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wysypało strasznie jak nigdy przez całe życie nie miałam takiej skory , dekolt , szyja i twarz wszytsko jakby pod skóra . Nawet za nastolatki nie było tak złe , w pierwszej ciąży wyglądałam ślicznie , w tej odwrotnie Wiec może chłopak ? :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którąś z Was też głód budzi tak rano?

Kobobo lubi tę wiadomość

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie budzi,a muszę brac euthyrox i odczekać nim cos zjem.. Seli się widzę nie odezwała:( ma ktoś jakieś info od niej?

Nowy początek <3
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Mam obawy co do zjedzenia bo mogę skończyć nad porcelana.. Ale nie przeżyje z tak nadetym brzuchem :/ mam jakieś ziolka ale zacznę od tego. Mi teściowa kazała na noc namoczyć, więc jutro rano zrobię do tego podejście. Mam nadzieję że i mi pomoże :)

Nie mam właśnie nic na ten wysyp..

rano szklanka wody moze pomoc na czczo ja kupuje ez sobie activie sliwkowa no i wypujam caly dzbanek zielonej. cudow nie ma ale jakos raz dziennie . nadety brzuch to masakra. ja ostatnio zjadlam tak kalafiora 1 kg czeresni i wieczorem bob ktory uwielbiam...... masakrycznie sie czulam

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Czy którąś z Was też głód budzi tak rano?

mnie budzi i wtedy troche mdlosci wczesniej jadlam sniadanie 0 11 teraz o 7 ha ha i kawka

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Mnie wysypało strasznie jak nigdy przez całe życie nie miałam takiej skory , dekolt , szyja i twarz wszytsko jakby pod skóra . Nawet za nastolatki nie było tak złe , w pierwszej ciąży wyglądałam ślicznie , w tej odwrotnie Wiec może chłopak ? :)

rudaa moze byc to spowodowane luteina. wiesz pytam o primarka bo przy pierwszym dziecku mialam wszystkie ubranka dla dzidzi z primarka. kolezanka zrobila mi paczke i wyslala... bede wlasnie kogos szukala i prosila o taka przysluge.. wiec moze usmiechne sie do Ciebie ładnie

thgfcsqvu04h8c8a.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ