X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ja też Tosiu, mimo, że pierdzielę o poduszkach to myślę cały czas o Tobie.
    Mam nadzieję, że trafisz na mądrego lekarza, który pomoże Ci dojść do tego, co mogło się stać.

Jeśli to pierwsza strata Tosi, to niestety, ale nikt się tym nie przejmie... Tak jest w naszej Polsce, ze musi dojsc do drugiego lub nawet i trzeciego poronienia by ktokolwiek podsunął myśl z jakimikolwiek badaniami. Najlepiej zacząć szukać przyczyny samemu...
    Po pierwszym poronieniu czesto się slyszy od lekarzy: "tak się zdarza".
    Smutne, ale prawdziwe...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu strasznie mi przykro, ja właśnie wyszlam od lekarza o zobaczyłam bijace serduszko, strasznie się ucieszyłam, ale teraz to już będę się stresowała do kolejnej wizyty

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Jeśli to pierwsza strata Tosi, to niestety, ale nikt się tym nie przejmie... Tak jest w naszej Polsce, ze musi dojsc do drugiego lub nawet i trzeciego poronienia by ktokolwiek podsunął myśl z jakimikolwiek badaniami. Najlepiej zacząć szukać przyczyny samemu...
    Po pierwszym poronieniu czesto się slyszy od lekarzy: "tak się zdarza".
    Smutne, ale prawdziwe...

Ja po pierwszym poronieniu trafiłam na lekarza, który zlecił mi wszystkie badania.

• Vew Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiłabym również o wspisanie mnie na pierwszej stronie, termin mam na 25.01

Chrumka, sallvie lubią tę wiadomość

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ja po pierwszym poronieniu trafiłam na lekarza, który zlecił mi wszystkie badania.

To oby Tosi tez sie udało. Ale tak naprawdę to ciężki temat...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciężki temat, ja do tej pory nir mogę znaleźć lekarza, który porobi mi badania. Tylko to co sama przeczytam i zrobię...

Nowy początek <3
  • Karolajn Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane dziewczęta, kobietki i panie :) jestem w drugiej ciąży, termin mam na 1 stycznia 2019 r. i piszę bo ta druga ciąża jest strasznie ale to strasznie inna niż pierwsza. Jestem dopiero w 11 tygodniu a czuję jakby ktoś mi deptał nogą żołądek i od tego silne mdłości, nie mogę spać na żadnym boku bo zaraz właśnie pojawia się ten niemiły ucisk i uczucie że zaraz zwymiotuję, a teraz to już nawet w dzień cały czas to czuję, w pierwszej ciąży miałam tylko poranne mdłości a potem cały dzień super, a teraz męczę się okrutnie i zastanawiam czemu w 11 tygodniu gdy brzucha nie widać i macica jeszcze nie aż tak wielka mam ten straszny ucisk, to co będzie dalej? :( czy któraś z Was też takie coś miała? pomocy...

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn wrote:
    Dzień dobry kochane dziewczęta, kobietki i panie :) jestem w drugiej ciąży, termin mam na 1 stycznia 2019 r. i piszę bo ta druga ciąża jest strasznie ale to strasznie inna niż pierwsza. Jestem dopiero w 11 tygodniu a czuję jakby ktoś mi deptał nogą żołądek i od tego silne mdłości, nie mogę spać na żadnym boku bo zaraz właśnie pojawia się ten niemiły ucisk i uczucie że zaraz zwymiotuję, a teraz to już nawet w dzień cały czas to czuję, w pierwszej ciąży miałam tylko poranne mdłości a potem cały dzień super, a teraz męczę się okrutnie i zastanawiam czemu w 11 tygodniu gdy brzucha nie widać i macica jeszcze nie aż tak wielka mam ten straszny ucisk, to co będzie dalej? :( czy któraś z Was też takie coś miała? pomocy...

Też mam termin na 1 stycznia

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu jesteśmy z Tobą całym sercem :-( mimo wszystko trzymaj się dzielnie, strasznie mi przykro

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Karolajn Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boję się że to oznacza że pójdę rodzić w święta :)

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wpisałam Cię na 11.01 :) zazwyczaj jeśli różnica między OM a USG nie wynosi ok tygodnia to lekarze posługują się terminem wg OM :)

Marciiik lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Kobobo wpisałam Cię na 11.01 :) zazwyczaj jeśli różnica między OM a USG nie wynosi ok tygodnia to lekarze posługują się terminem wg OM :)
    Ok, dziękuję :). To rozumiem, że tygodnie ciąży też mam sobie w ten sposób liczyć? szkoda, bo to znaczy że będzie młodsza te 4 dni i caly 10 tydzień wciąż przede mną. Choć taki 'problem' to nie problem rzecz jasna.

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustawcie mnie do pionu... Zaczynam sie martwic. Nic mnie nie boli, totalnie! Nic nie czuje... Ani odrobine mdlosci. Apetyt juz wczoraj mi zmalal... I dziwi mnie, ze nagle wszystko totalnie zniknelo. Nawet zmeczenie. Wszystko. A jeszcze 2 dni temu mialam mega nasilone objawy. I skurcze, ciagniecia, piersi, mdlosci, apetyt, glod co chwila, zmeczenie, plecy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ustawcie mnie do pionu... Zaczynam sie martwic. Nic mnie nie boli, totalnie! Nic nie czuje... Ani odrobine mdlosci. Apetyt juz wczoraj mi zmalal... I dziwi mnie, ze nagle wszystko totalnie zniknelo. Nawet zmeczenie. Wszystko. A jeszcze 2 dni temu mialam mega nasilone objawy. I skurcze, ciagniecia, piersi, mdlosci, apetyt, glod co chwila, zmeczenie, plecy...
    Wysyłam wirtualnego policzka!

Wczoraj miałam to samo, dzisiaj chce mi rozerwać pachwiny i sutek mnie swędzi jak cholera, więc liczę, że to dobrze.
    Poza tym zaczynam swirowac przed poniedziałkowa wizyta u dodatkowego gin w lux medzie czy wszystko jest ok.
    Będę wdzięczna za oddanie po pysku na otrzezwienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 15:09

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Wysyłam wirtualnego policzka!

Wczoraj miałam to samo, dzisiaj chce mi rozerwać pachwiny i sutek mnie swędzi jak cholera, więc liczę, że to dobrze.
    Poza tym zaczynam swirowac przed poniedziałkowa wizyta u dodatkowego gin w lux medzie czy wszystko jest ok.
    Będę wdzięczna za oddanie po pysku na otrzezwienie :)

Hah, oddam ;) ale kurde... na majtkach jakby sluz byl ciemniejszy... ze strachem zbadalam szyjke, miekka i otwarta... ale sluz bialy... Ale taka od luteiny dziwna jest, nie?
    Jej, chcialam przestac wymiotowac ale same mdlosci, bole cyckow i plecow i nawet te nog mogly zostac...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr F mówił, że zewnętrznie szyjka po luteinie właśnie tak ma wyglądać i że jest to ok!
    A z doświadczenia Ci powiem, że jak straciłam malucha to zanim poszłam do szpitala to szyjka nic nie dała po sobie poznać! Więc tym się nie martw!

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwil mnie kolor sluzu, ale taki byl tylko na majtkach. Jest bialy... Ale wystraszylam sie megs jak zobaczylam... Od razu w glowie mialam, ze to moze przez zmienienie dupka na lutke. Bede czekac... Ale jak tak bedzie przez weekend to chyba pojde do lekarza... Oslabienie objawow rozumiem ale calkowity zanik wszysykiego mnie dziwi. Szczegolnie, ze od poczatku mialam ich wiele i ostatnio nasilone.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zobaczysz ze jutro objawy wrócą chociaz jestes w 11 tyg to juz mogly Ci minac te najgorsze. Ja sie super czulam w 2 trymestrze jak nie w ciazy takze sie nie martw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 15:25

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli zobaczysz ze jutro objawy wrócą chociaz jestes w 12 tyg to juz mogly Ci minac te najgorsze. Ja sie super czulam w 2 trymestrze jak nie w ciazy takze sie nie martw.
    Jak 12? :p dopiero 10+1 wiec gdzie mi do 12...Ale mam nadzieje, ze masz racje. Bo ledwo zylam i w ogole a tu nagle nic. Jeszcze zrobilam sobie mega dlugi spacer i bije sie z myslami. Normalnie to pojscie do sklepu mnie meczylo.

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobitki, każda z nas widzę ma już jakąś pychoze... Mnie pobolewa brzuch, większe plamienie niż ostatnie dni, do tego dziś ten okropny dzień ale zaciskam zęby, modlę się u wierzę, że wszystko jest dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 15:33

Nowy początek <3
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ