X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia bardzo mi przykro. Trzymaj się.
    Ja siedzę w poczekalni i jakaś baba podniosła mi ciśnienie. Że kobiety w ciąży to czemu mają mieć przywileje , ona też była w ciąży. Eh. Mam nadzieję że chodzisz będzie ok w gabinecie

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... To bardzo smutne :( Patrząc na fioletową stronę jest wiele poronień, a "magicznego" tygodnia to ja tu nie widzę... jedynie poród jest bezpieczną granicą, gdzie nie ma poronień ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia... :(

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kurcze... To bardzo smutne :( Patrząc na fioletową stronę jest wiele poronień, a "magicznego" tygodnia to ja tu nie widzę... jedynie poród jest bezpieczną granicą, gdzie nie ma poronień ;/

Popatrz w podpisy dziewczyn w stopkach.
    Zauważysz, w których tygodniach najczęściej zdarzają się poronienia. Oczywiście później też się zdarzają, jednak wystepuje to trochę rzadziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:26

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Popatrz w podpisy dziewczyn w stopkach.
    Zauważysz, w których tygodniach najczęściej zdarzają się poronienia. Oczywiście później też się zdarzają, jednak wystepuje to trochę rzadziej.

Niby rzadziej... Ale mimo wszystko...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby rzadziej... Ale mimo wszystko...

No tak... Jednak ja czekałam by przekroczyć ten paskudny 9tc... To mały krok w dobrym kierunku był dla mnie...

Myślałam, że już nie będzie przykrych wiadomości więcej... :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myślałam ze jak już jest serduszko to teraz będzie wszystko dobrze. Niestety jak widac wszystko może się zdarzyć. Życzę Wam zeby żadnej już to nie spotkało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 11:41

• Maławina Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia wyrazy współczucia

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia takie nagłe zatrzymania akcji serca mogą być spowodowane mikroskrzepami we krwi. Zapytaj lekarza o plan działania przy kolejnej ciąży. Zapytaj o stosowanie acardu...

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Tosia takie nagłe zatrzymania akcji serca mogą być spowodowane mikroskrzepami we krwi. Zapytaj lekarza o plan działania przy kolejnej ciąży. Zapytaj o stosowanie acardu...

Dobry pomysł. Acard i heparyna nawet.

Minie Black lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, tak mi przykro

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Tosia i bardzo , bardzo współczuje

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia bardzo mi przykro :( Sama przezylam 2 straty boli.

A ja dzis na nerwie ,moj mnie wkurza , u nas poprostu jest bardzo zle , i sama nie wiem co juz robic :( Gdyby nie ciaza to bysmy sie rozstali .......

nzjdskjowix3r3hl.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

A ja dzis na nerwie ,moj mnie wkurza , u nas poprostu jest bardzo zle , i sama nie wiem co juz robic :( Gdyby nie ciaza to bysmy sie rozstali .......
    moze to chwilowe bo go przerasta ta sytuacja ? moze musi sie oswoic z tym
    a dlugo jestescie razem ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

kurcze a przecież ciąża powinna być najpiękniejszym czasem a tu jak nie stres o dziecko to facet pogarsza sytuację

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia,
    Przepraszam, że pytam w takiej chwili ale czy wiesz jak duży był ten krwiak, jakie miałaś zalecenia od lekarza, kazał Ci leżeć? Jestem tydzień dalej jak Ty, tydzień temu miałam brązowe plamienia przez 2 dni, okazało się że to krwiak. Po wczorajszej wizycie i badaniach u lekarza plamienie się powtorzyło. Martwię się. Miałaś bóle podbrzusza, takie jak na @ ?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwiak był malutki, kilka mm i nie zagrażał ciazy. Miałam sie oszczędzać. Zdarzały mi się bole miesiączkowe ale to normalne bo macica się rozciąga. Krwiak nie miał wpływu na to ze serce się zatrzymało

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

A pisałaś, że masz już dość dużą córeczkę, a jak on zachowuje się w stosunku do niej? Bo raz, że to z Tobą się kłóci i masz nerwy, ale jak masz jeszcze jedno dziecko to i ono przeżywa...

dZhdp1.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy razem 2,5 roku , narzeczenstwem , przezylismy 2 starry , staralismy sie o ta ciaze 7 miesiacy . Bylo roznie miedzy nami , lepiej i gorzej ,ale odkadd jestem w ciazy to tragedia . Dla mnie moj facet ma objawy paranoi , rozmowy , tlumaczenia , nic nie daja , raz jest normalny a raz ubzdruda osbie , ze cos ukrywam , czy go zdradzam ..... nawet w ciazy . Juz sama wysiadam z tym wszytskim .

Tak mam core , 14 letnia , traktuje ja dobrze, jednak wiadomo atmosfera w domu bywa ciezka . I to sie czuje .

nzjdskjowix3r3hl.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ