X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez te opowieści o pomidorach tak mnie dziś naszło ze od razu po pracy pojechałam po siatkę :) wjechała miska pomidorów z cebulka i trochę majonezu. I w sklepie jak zobaczyłam ogórki konserwowe to wyładowały w koszyku - jak tylko weszłam do domu to zjadłam 3 :) może jednak zachcianki się zaczynaja ;)

Paulcia28, Paulina 90 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Jakie masz opóźnienie?
    Przy pierwszym USG było 2 dni, teraz już 3 dni. Zobaczymy jak we wtorek za tydzień, ale myślę że ten ciągły ruch i zabieganie daje się we znaki.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tylozgiecie, i nie jestem bardzo chuda, prenatalne miałam w 1 ciąży w 12+0 i to było moje pierwsze usg przez brzuch i wszystko było pieknie widac

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę zapisać się na prenatalne jeżeli u mnie w miasteczku robią. a następne USG mam 3 lipca to będzie 13tydz mam nadzieję że będzie już wszystko pięknie widać przez brzuch

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok, zapisalam sie na prenatalne 13+4, u lekarza z polecenia, ale nie wiem czy nie szukac innego lekarza, zeby okolo 12 tyg zrobic. Boje sie ze 13+4 bedzie za pozno

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w czwartek będę w klinice i będę się zapisywać na prenatalne. A czy ilość tłuszczu na brzuchu ma znaczenie przy badaniu przez powłoki brzuszek ? Może głupie pytanie ale nie wiem.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał o opalaniu się. Kiedyś bardzo lubiłam słońce i upały. A teraz się męczę i nawet nie mam ochoty prażyć się na słońcu.
    A do prenatalnych badań wydaje mi się że tak 12-13 tydzień najlepiej. Jak w pierwszej ciąży miałam w 11 to lekarz klnął że słabo widać że małe dziecko że za wczesnie

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała Prenetalne 13+5 . Tak mi termin wyznaczyli tutaj . Chyba nie będzie za późno :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annika ja się pytałam o opalanie . Dziś wyszłam na h na słońce i później cały dzień byłam do niczego cały dzień bez energi . Jednak myśle , ze jak pojedziemy nad wodę to może inaczej będę odczuwać , można się schłodzić i wiatr :) No i widoki . Nie chce. Skazywać całej rodziny na całe wakacje w zamknięciu . Pozatym sama nie chce tylko siedzieć w domu . Ćwiczyć nie mogę , pracuje na pół etatu . Córę mam duża Wiec prawie wogole roboty z nią nie ma i mam mnóstwo wolnego czasu .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby do 13+6 mozna, wazne chyba zeby dziecko nie przekraczalo konkretnej wielkosci.
    Ciekawe czy w 13tym juz robia przez brzuch

• Marin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne będę miała 12+0. 2 tyg przed tym terminem, kiedy się zapisywałam Ludek miał 3,7 cm. Był 4 dni starszy od terminu OM. Mam nadzieję że urośnie do odpowiednich rozmiarów.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my jedziemy na wakacje nad jeziora. Zresztą co roku tam jeździmy. Mam Core która uwielbia wodę więc szkoda żeby siedzieć w mieście. Jedziemy na koniec sierpnia więc tłumów już nie będzie no i może takich upałów

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opalania - nie znoszę jakoś dobrze słońca jak tylko leżę, nie wiem jak będzie w ciąży ale na belly rada była by nie opalać się do drugiego trymestru :P Jadę w sierpniu nad morze :D

Też mam tyłozgęcie ale o tym lekarz nie mówił, chyba bardzo wiele kobiet ma :P

Prenatalne będę miała 12+2 w sumie rybka mi to jak zrobią, aby było dobrze :P

Ja mam nawrót objawów z początku ciąży czyli lekkie mdłości i spanie :P mogę zasnąć wszędzie w ciągu dnia :P Wczoraj spałam w dzień 1,5 h a potem położyłam się o 18 do spania i wstałam 6.40 :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Niby do 13+6 mozna, wazne chyba zeby dziecko nie przekraczalo konkretnej wielkosci.
    Ciekawe czy w 13tym juz robia przez brzuch
    Byłam z moją znajomą na prenantalnych to jej już przez brzuch normalnie robili , serduszko można było posłuchać i dobre pół godziny wszystko trwało.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Byłam z moją znajomą na prenantalnych to jej już przez brzuch normalnie robili , serduszko można było posłuchać i dobre pół godziny wszystko trwało.

Prenatalane mają trwać tyle :p przynajmniej według opisów i opowieści innych :P u nas podobno dostaje się dużo zdjęć :D więc się doczekać nie mogę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie dziwie sie ze nie mozesz sie doczekac. Ja bede robic w tym centrum, gdzie Ty Seli:) tylko z terminami wlasnie kiepsko

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzwoniłaś tam? Oprócz Fabijańskiego jest spoko i chyba ktoś mówił o Ślizie ale nie jestem pewna co do niego czy robi... Ale ogólnie podobno długo, dużo zdjęć :P ja za dopłatą wezmę wydruk 3D :D bo to kwestia 50 zł :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecany jest jeszcze w ginmedicy Rubisz!

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Polecany jest jeszcze w ginmedicy Rubisz!

O i Rubisz :) też słyszałam :)

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z Wami, terminy mam dwa ;) według OM 31.12 a według USG 7.01 chociaż lekaz wpisała mi w karcie ciązy termin według OM, Tak więc niby jestem w 10 a jednak w 11 tygodniu, mam nadzieję że wyjasni się to na kolejnym USG za w tygodnie. Wtedy też będe mieć badania prenatalne. Ale z innej beczki, czy którejś z Was ustąpiły objawy w 8-9 tygodniu? teraz to nawet piersi wygladają normalne i nie widze na nich ciemnej otoczki a na początku lekko brązowa ale była. Nie wiem czy jestem jakimś nadksiążkowym okazem ale chyba wolałabym mieć cały zestaw objawów i byc ciut spokojniejsza o dzidzię.

Kobobo, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ