STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przez te opowieści o pomidorach tak mnie dziś naszło ze od razu po pracy pojechałam po siatkę wjechała miska pomidorów z cebulka i trochę majonezu. I w sklepie jak zobaczyłam ogórki konserwowe to wyładowały w koszyku - jak tylko weszłam do domu to zjadłam 3 może jednak zachcianki się zaczynaja
Paulcia28, Paulina 90 lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
nick nieaktualny
-
Ktoś pisał o opalaniu się. Kiedyś bardzo lubiłam słońce i upały. A teraz się męczę i nawet nie mam ochoty prażyć się na słońcu.
A do prenatalnych badań wydaje mi się że tak 12-13 tydzień najlepiej. Jak w pierwszej ciąży miałam w 11 to lekarz klnął że słabo widać że małe dziecko że za wczesnie -
Annika ja się pytałam o opalanie . Dziś wyszłam na h na słońce i później cały dzień byłam do niczego cały dzień bez energi . Jednak myśle , ze jak pojedziemy nad wodę to może inaczej będę odczuwać , można się schłodzić i wiatr No i widoki . Nie chce. Skazywać całej rodziny na całe wakacje w zamknięciu . Pozatym sama nie chce tylko siedzieć w domu . Ćwiczyć nie mogę , pracuje na pół etatu . Córę mam duża Wiec prawie wogole roboty z nią nie ma i mam mnóstwo wolnego czasu .
-
nick nieaktualny
-
Co do opalania - nie znoszę jakoś dobrze słońca jak tylko leżę, nie wiem jak będzie w ciąży ale na belly rada była by nie opalać się do drugiego trymestru Jadę w sierpniu nad morze
Też mam tyłozgęcie ale o tym lekarz nie mówił, chyba bardzo wiele kobiet ma
Prenatalne będę miała 12+2 w sumie rybka mi to jak zrobią, aby było dobrze
Ja mam nawrót objawów z początku ciąży czyli lekkie mdłości i spanie mogę zasnąć wszędzie w ciągu dnia Wczoraj spałam w dzień 1,5 h a potem położyłam się o 18 do spania i wstałam 6.40
-
Anika91. wrote:Niby do 13+6 mozna, wazne chyba zeby dziecko nie przekraczalo konkretnej wielkosci.
Ciekawe czy w 13tym juz robia przez brzuchDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Byłam z moją znajomą na prenantalnych to jej już przez brzuch normalnie robili , serduszko można było posłuchać i dobre pół godziny wszystko trwało.
Prenatalane mają trwać tyle :p przynajmniej według opisów i opowieści innych u nas podobno dostaje się dużo zdjęć więc się doczekać nie mogę. -
nick nieaktualny
-
A dzwoniłaś tam? Oprócz Fabijańskiego jest spoko i chyba ktoś mówił o Ślizie ale nie jestem pewna co do niego czy robi... Ale ogólnie podobno długo, dużo zdjęć ja za dopłatą wezmę wydruk 3D bo to kwestia 50 zł
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Polecany jest jeszcze w ginmedicy Rubisz!
O i Rubisz też słyszałam -
witam się z Wami, terminy mam dwa według OM 31.12 a według USG 7.01 chociaż lekaz wpisała mi w karcie ciązy termin według OM, Tak więc niby jestem w 10 a jednak w 11 tygodniu, mam nadzieję że wyjasni się to na kolejnym USG za w tygodnie. Wtedy też będe mieć badania prenatalne. Ale z innej beczki, czy którejś z Was ustąpiły objawy w 8-9 tygodniu? teraz to nawet piersi wygladają normalne i nie widze na nich ciemnej otoczki a na początku lekko brązowa ale była. Nie wiem czy jestem jakimś nadksiążkowym okazem ale chyba wolałabym mieć cały zestaw objawów i byc ciut spokojniejsza o dzidzię.
Kobobo, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!