SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez te opowieści o pomidorach tak mnie dziś naszło ze od razu po pracy pojechałam po siatkę :) wjechała miska pomidorów z cebulka i trochę majonezu. I w sklepie jak zobaczyłam ogórki konserwowe to wyładowały w koszyku - jak tylko weszłam do domu to zjadłam 3 :) może jednak zachcianki się zaczynaja ;)

Paulcia28, Paulina 90 lubią tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Jakie masz opóźnienie?
    Przy pierwszym USG było 2 dni, teraz już 3 dni. Zobaczymy jak we wtorek za tydzień, ale myślę że ten ciągły ruch i zabieganie daje się we znaki.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tylozgiecie, i nie jestem bardzo chuda, prenatalne miałam w 1 ciąży w 12+0 i to było moje pierwsze usg przez brzuch i wszystko było pieknie widac

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę zapisać się na prenatalne jeżeli u mnie w miasteczku robią. a następne USG mam 3 lipca to będzie 13tydz mam nadzieję że będzie już wszystko pięknie widać przez brzuch

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok, zapisalam sie na prenatalne 13+4, u lekarza z polecenia, ale nie wiem czy nie szukac innego lekarza, zeby okolo 12 tyg zrobic. Boje sie ze 13+4 bedzie za pozno

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero w czwartek będę w klinice i będę się zapisywać na prenatalne. A czy ilość tłuszczu na brzuchu ma znaczenie przy badaniu przez powłoki brzuszek ? Może głupie pytanie ale nie wiem.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał o opalaniu się. Kiedyś bardzo lubiłam słońce i upały. A teraz się męczę i nawet nie mam ochoty prażyć się na słońcu.
    A do prenatalnych badań wydaje mi się że tak 12-13 tydzień najlepiej. Jak w pierwszej ciąży miałam w 11 to lekarz klnął że słabo widać że małe dziecko że za wczesnie

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała Prenetalne 13+5 . Tak mi termin wyznaczyli tutaj . Chyba nie będzie za późno :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annika ja się pytałam o opalanie . Dziś wyszłam na h na słońce i później cały dzień byłam do niczego cały dzień bez energi . Jednak myśle , ze jak pojedziemy nad wodę to może inaczej będę odczuwać , można się schłodzić i wiatr :) No i widoki . Nie chce. Skazywać całej rodziny na całe wakacje w zamknięciu . Pozatym sama nie chce tylko siedzieć w domu . Ćwiczyć nie mogę , pracuje na pół etatu . Córę mam duża Wiec prawie wogole roboty z nią nie ma i mam mnóstwo wolnego czasu .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby do 13+6 mozna, wazne chyba zeby dziecko nie przekraczalo konkretnej wielkosci.
    Ciekawe czy w 13tym juz robia przez brzuch

• Marin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne będę miała 12+0. 2 tyg przed tym terminem, kiedy się zapisywałam Ludek miał 3,7 cm. Był 4 dni starszy od terminu OM. Mam nadzieję że urośnie do odpowiednich rozmiarów.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda my jedziemy na wakacje nad jeziora. Zresztą co roku tam jeździmy. Mam Core która uwielbia wodę więc szkoda żeby siedzieć w mieście. Jedziemy na koniec sierpnia więc tłumów już nie będzie no i może takich upałów

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opalania - nie znoszę jakoś dobrze słońca jak tylko leżę, nie wiem jak będzie w ciąży ale na belly rada była by nie opalać się do drugiego trymestru :P Jadę w sierpniu nad morze :D

Też mam tyłozgęcie ale o tym lekarz nie mówił, chyba bardzo wiele kobiet ma :P

Prenatalne będę miała 12+2 w sumie rybka mi to jak zrobią, aby było dobrze :P

Ja mam nawrót objawów z początku ciąży czyli lekkie mdłości i spanie :P mogę zasnąć wszędzie w ciągu dnia :P Wczoraj spałam w dzień 1,5 h a potem położyłam się o 18 do spania i wstałam 6.40 :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Niby do 13+6 mozna, wazne chyba zeby dziecko nie przekraczalo konkretnej wielkosci.
    Ciekawe czy w 13tym juz robia przez brzuch
    Byłam z moją znajomą na prenantalnych to jej już przez brzuch normalnie robili , serduszko można było posłuchać i dobre pół godziny wszystko trwało.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Byłam z moją znajomą na prenantalnych to jej już przez brzuch normalnie robili , serduszko można było posłuchać i dobre pół godziny wszystko trwało.

Prenatalane mają trwać tyle :p przynajmniej według opisów i opowieści innych :P u nas podobno dostaje się dużo zdjęć :D więc się doczekać nie mogę.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie dziwie sie ze nie mozesz sie doczekac. Ja bede robic w tym centrum, gdzie Ty Seli:) tylko z terminami wlasnie kiepsko

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzwoniłaś tam? Oprócz Fabijańskiego jest spoko i chyba ktoś mówił o Ślizie ale nie jestem pewna co do niego czy robi... Ale ogólnie podobno długo, dużo zdjęć :P ja za dopłatą wezmę wydruk 3D :D bo to kwestia 50 zł :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecany jest jeszcze w ginmedicy Rubisz!

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Polecany jest jeszcze w ginmedicy Rubisz!

O i Rubisz :) też słyszałam :)

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z Wami, terminy mam dwa ;) według OM 31.12 a według USG 7.01 chociaż lekaz wpisała mi w karcie ciązy termin według OM, Tak więc niby jestem w 10 a jednak w 11 tygodniu, mam nadzieję że wyjasni się to na kolejnym USG za w tygodnie. Wtedy też będe mieć badania prenatalne. Ale z innej beczki, czy którejś z Was ustąpiły objawy w 8-9 tygodniu? teraz to nawet piersi wygladają normalne i nie widze na nich ciemnej otoczki a na początku lekko brązowa ale była. Nie wiem czy jestem jakimś nadksiążkowym okazem ale chyba wolałabym mieć cały zestaw objawów i byc ciut spokojniejsza o dzidzię.

Kobobo, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ