SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooooow !! Już styczeń :)
    Gratulacje dla Wszystkich zafasolkowanych :)

Na mdłości każdemu pomaga co innego:) Od imbiru po piwka bezalkoholowe:)
    Ja osobiście polecam plasterki na chorobę morską-lokomocyjną. Jak już nic nie działa to spróbujcie tego. Mi pomogły niesamowicie.

Spokojnych ciąż życzę :)

Paulcia28, MaryAnn, Nynka86 lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ale mi Seli narobiłaś ochoty na placki. Mniam

Mam mega smaka :P ale kurde słabo się czuje, kawa nie pomogła. Napisałam też do gina bo jak wstaje i jak siadam boli mnie brzuch... Będę instruować męża jak robić placki :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Woooooow !! Już styczeń :)
    Gratulacje dla Wszystkich zafasolkowanych :)

Na mdłości każdemu pomaga co innego:) Od imbiru po piwka bezalkoholowe:)
    Ja osobiście polecam plasterki na chorobę morską-lokomocyjną. Jak już nic nie działa to spróbujcie tego. Mi pomogły niesamowicie.

Spokojnych ciąż życzę :)

Już i luty jest :D dzięki za radę :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, ale wy jojczycie.... Ciąża to owszem nie choroba, ale jak ma nas nic nie boleć skoro wszystko rośnie? :) ciąża to nie są wakacje dla organizmu, tylko ciężka praca! Macicy i innych organów które się przemieszczają coraz wyżej i coraz ciężej pracują.
    Przebrnelam ostatnie strony i tylko ojojoanie :P

Kobobo, Paulcia28, Zośkaaa, katepr, olkakarolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj, pogoda w koncu lepsza, mamy zachmurzenie. Co do jedzenia- dzisiaj tylko bulka z maslem, serem, ew pomidorem. Probowalam obiad zjesc, ale to byla meka. Mdlosci mam niesamowicie meczace. I tez nie mam sily zajmowac sie synem, przez co mam wielkie wyrzuty sumienia;((

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie problem z cera? Ja od samego poczatku ciąży mam codziennie wypryski na twarzy, szyi no wszędzie.. jakis koszmar...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie problem z cera? Ja od samego poczatku ciąży mam codziennie wypryski na twarzy, szyi no wszędzie.. jakis koszmar...

U mnie właśnie się zaczęły. Mam nadzieję że szybko miną

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj doktorek zalozyl karte ciazy. I termin wpisal 6.01:)

Czy czytala ktoras z Was moze ksiazke pt. Bezlitosna immunizacja? Dot. Szczepien

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    U mnie właśnie się zaczęły. Mam nadzieję że szybko miną
    ja takich cudów nie miałam w 1 ciąży.. zero jakiejkolwiek krostki..

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    ja takich cudów nie miałam w 1 ciąży.. zero jakiejkolwiek krostki..

Ja miałam w pierwszej ciąży wypryski ale to dopiero koło 16tc i właściwie 2 tygodnie to trwało i przeszło

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷

preg.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie na czole, ale ogólnie mam ładną cerę :) I niby na dziewczynkę się "brzydnie" ale moja koleżanka jak nie miała nigdy problemów z cerą tak teraz płacze mi, a będzie miała syna :D

dZhdp1.png

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie juz mecze 10 tygodni ... buu.. coraz gorzej hehe

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzis powiedziałam ze nie dam rady (wiem ze jakos dam...) ale juz jestem tak zla ze ciagle wymiotuje... to już miesiąc. Jestem uwięziona w domu... a tak bym chciala juz po sklepach polazic czy pojsc na glupi spacer... psychicznie wysiadam.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• sallvie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam lekkie na czole, ale ogólnie mam ładną cerę :) I niby na dziewczynkę się "brzydnie" ale moja koleżanka jak nie miała nigdy problemów z cerą tak teraz płacze mi, a będzie miała syna :D

Haha u mnie w pierwszej ciąży żadne z zabobonów się nie sprawdziło:)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷

preg.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Ja już dzis powiedziałam ze nie dam rady (wiem ze jakos dam...) ale juz jestem tak zla ze ciagle wymiotuje... to już miesiąc. Jestem uwięziona w domu... a tak bym chciala juz po sklepach polazic czy pojsc na glupi spacer... psychicznie wysiadam.
    Aż tak zle że się z domu nie da wyjść ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:

A nie pogadałaś z ginem? Mi dał czopki jakbym mocno wymiotowała i na szczęście nie było tak źle i brałam probiotyki. Może pogadaj? Zofran dostałam :P

dZhdp1.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile "spamu" hehe, mniej więcej nadrobiłam, widze, że hormony działają :D

Do prania od początku uzywam bobini ;)

Co do lapka, ponoc lepiej nie trzymac na kolanach/udach, ja mam taki stolik na nozkach (taki do sniadan :) ), w tamtej ciazy mi sie sprawdzało :D w tej nie mam czasu na lezenie z laptopem :D

Dziś te wyniki mam progesteron 21,5 w normie, glukoza 97, niestety wysoka... bede musiala zrobić ta krzywa... Zaczynam sobie dziś mierzyć cukier już :) dobrze, że poki co tsh sie trzyma w ryzach, ale tez moze zaczac skakac

Miłego dnia! :)

Kobobo lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ile "spamu" hehe, mniej więcej nadrobiłam, widze, że hormony działają :D

Do prania od początku uzywam bobini ;)

Co do lapka, ponoc lepiej nie trzymac na kolanach/udach, ja mam taki stolik na nozkach (taki do sniadan :) ), w tamtej ciazy mi sie sprawdzało :D w tej nie mam czasu na lezenie z laptopem :D

Dziś te wyniki mam progesteron 21,5 w normie, glukoza 97, niestety wysoka... bede musiala zrobić ta krzywa... Zaczynam sobie dziś mierzyć cukier już :) dobrze, że poki co tsh sie trzyma w ryzach, ale tez moze zaczac skakac

Miłego dnia! :)

ja chętnie bym rzuciła lapka w kąt :P ale mam tyle do zrobienia i odwlekałam, że już muszę przysiąść.

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na SOR, godzinny ból brzucha okropny a teraz przy aplikacji lutki poczułam ze coś twardego wychodzi

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Jade na SOR, godzinny ból brzucha okropny a teraz przy aplikacji lutki poczułam ze coś twardego wychodzi

o matko... Trzymam kciuki! Trzymaj się!

dZhdp1.png

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ