X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooooow !! Już styczeń :)
    Gratulacje dla Wszystkich zafasolkowanych :)

Na mdłości każdemu pomaga co innego:) Od imbiru po piwka bezalkoholowe:)
    Ja osobiście polecam plasterki na chorobę morską-lokomocyjną. Jak już nic nie działa to spróbujcie tego. Mi pomogły niesamowicie.

Spokojnych ciąż życzę :)

Paulcia28, MaryAnn, Nynka86 lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ale mi Seli narobiłaś ochoty na placki. Mniam

Mam mega smaka :P ale kurde słabo się czuje, kawa nie pomogła. Napisałam też do gina bo jak wstaje i jak siadam boli mnie brzuch... Będę instruować męża jak robić placki :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Woooooow !! Już styczeń :)
    Gratulacje dla Wszystkich zafasolkowanych :)

Na mdłości każdemu pomaga co innego:) Od imbiru po piwka bezalkoholowe:)
    Ja osobiście polecam plasterki na chorobę morską-lokomocyjną. Jak już nic nie działa to spróbujcie tego. Mi pomogły niesamowicie.

Spokojnych ciąż życzę :)

Już i luty jest :D dzięki za radę :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny, ale wy jojczycie.... Ciąża to owszem nie choroba, ale jak ma nas nic nie boleć skoro wszystko rośnie? :) ciąża to nie są wakacje dla organizmu, tylko ciężka praca! Macicy i innych organów które się przemieszczają coraz wyżej i coraz ciężej pracują.
    Przebrnelam ostatnie strony i tylko ojojoanie :P

Kobobo, Paulcia28, Zośkaaa, katepr, olkakarolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzisiaj, pogoda w koncu lepsza, mamy zachmurzenie. Co do jedzenia- dzisiaj tylko bulka z maslem, serem, ew pomidorem. Probowalam obiad zjesc, ale to byla meka. Mdlosci mam niesamowicie meczace. I tez nie mam sily zajmowac sie synem, przez co mam wielkie wyrzuty sumienia;((

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez macie problem z cera? Ja od samego poczatku ciąży mam codziennie wypryski na twarzy, szyi no wszędzie.. jakis koszmar...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie problem z cera? Ja od samego poczatku ciąży mam codziennie wypryski na twarzy, szyi no wszędzie.. jakis koszmar...

U mnie właśnie się zaczęły. Mam nadzieję że szybko miną

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj doktorek zalozyl karte ciazy. I termin wpisal 6.01:)

Czy czytala ktoras z Was moze ksiazke pt. Bezlitosna immunizacja? Dot. Szczepien

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    U mnie właśnie się zaczęły. Mam nadzieję że szybko miną
    ja takich cudów nie miałam w 1 ciąży.. zero jakiejkolwiek krostki..

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    ja takich cudów nie miałam w 1 ciąży.. zero jakiejkolwiek krostki..

Ja miałam w pierwszej ciąży wypryski ale to dopiero koło 16tc i właściwie 2 tygodnie to trwało i przeszło

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie na czole, ale ogólnie mam ładną cerę :) I niby na dziewczynkę się "brzydnie" ale moja koleżanka jak nie miała nigdy problemów z cerą tak teraz płacze mi, a będzie miała syna :D

dZhdp1.png

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie juz mecze 10 tygodni ... buu.. coraz gorzej hehe

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzis powiedziałam ze nie dam rady (wiem ze jakos dam...) ale juz jestem tak zla ze ciagle wymiotuje... to już miesiąc. Jestem uwięziona w domu... a tak bym chciala juz po sklepach polazic czy pojsc na glupi spacer... psychicznie wysiadam.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• sallvie Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam lekkie na czole, ale ogólnie mam ładną cerę :) I niby na dziewczynkę się "brzydnie" ale moja koleżanka jak nie miała nigdy problemów z cerą tak teraz płacze mi, a będzie miała syna :D

Haha u mnie w pierwszej ciąży żadne z zabobonów się nie sprawdziło:)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Ja już dzis powiedziałam ze nie dam rady (wiem ze jakos dam...) ale juz jestem tak zla ze ciagle wymiotuje... to już miesiąc. Jestem uwięziona w domu... a tak bym chciala juz po sklepach polazic czy pojsc na glupi spacer... psychicznie wysiadam.
    Aż tak zle że się z domu nie da wyjść ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:

A nie pogadałaś z ginem? Mi dał czopki jakbym mocno wymiotowała i na szczęście nie było tak źle i brałam probiotyki. Może pogadaj? Zofran dostałam :P

dZhdp1.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile "spamu" hehe, mniej więcej nadrobiłam, widze, że hormony działają :D

Do prania od początku uzywam bobini ;)

Co do lapka, ponoc lepiej nie trzymac na kolanach/udach, ja mam taki stolik na nozkach (taki do sniadan :) ), w tamtej ciazy mi sie sprawdzało :D w tej nie mam czasu na lezenie z laptopem :D

Dziś te wyniki mam progesteron 21,5 w normie, glukoza 97, niestety wysoka... bede musiala zrobić ta krzywa... Zaczynam sobie dziś mierzyć cukier już :) dobrze, że poki co tsh sie trzyma w ryzach, ale tez moze zaczac skakac

Miłego dnia! :)

Kobobo lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Ile "spamu" hehe, mniej więcej nadrobiłam, widze, że hormony działają :D

Do prania od początku uzywam bobini ;)

Co do lapka, ponoc lepiej nie trzymac na kolanach/udach, ja mam taki stolik na nozkach (taki do sniadan :) ), w tamtej ciazy mi sie sprawdzało :D w tej nie mam czasu na lezenie z laptopem :D

Dziś te wyniki mam progesteron 21,5 w normie, glukoza 97, niestety wysoka... bede musiala zrobić ta krzywa... Zaczynam sobie dziś mierzyć cukier już :) dobrze, że poki co tsh sie trzyma w ryzach, ale tez moze zaczac skakac

Miłego dnia! :)

ja chętnie bym rzuciła lapka w kąt :P ale mam tyle do zrobienia i odwlekałam, że już muszę przysiąść.

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade na SOR, godzinny ból brzucha okropny a teraz przy aplikacji lutki poczułam ze coś twardego wychodzi

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Jade na SOR, godzinny ból brzucha okropny a teraz przy aplikacji lutki poczułam ze coś twardego wychodzi

o matko... Trzymam kciuki! Trzymaj się!

dZhdp1.png

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ