STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam okres ze 1.5 tyg wymiotowalam do 8 razy dziennie bylam u gin i powiedziała ze silne leki dopiero daja jak juz ledwo chodzi pacjentka. Bo wazniejsze jest zdrowie dziecka. Od tamtej pory polepszylo sie w sensie wymiotuje od 1-3 razy dziennie ale juz nie moge wytrzymac codziennie! I mdli w przerwach. Spróbuje jeszcze tych plasterków na chorobe lokomocyjna moze to pomoze. Odwazylam aie raz pojechac po zwolnienie to tak sie umeczylam wstrzymujac wymioty ze masakra...Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
mommytobe wrote:Mialam okres ze 1.5 tyg wymiotowalam do 8 razy dziennie bylam u gin i powiedziała ze silne leki dopiero daja jak juz ledwo chodzi pacjentka. Bo wazniejsze jest zdrowie dziecka. Od tamtej pory polepszylo sie w sensie wymiotuje od 1-3 razy dziennie ale juz nie moge wytrzymac codziennie! I mdli w przerwach. Spróbuje jeszcze tych plasterków na chorobe lokomocyjna moze to pomoze. Odwazylam aie raz pojechac po zwolnienie to tak sie umeczylam wstrzymujac wymioty ze masakra...
ej. To nie są silne leki... Tylko dozwolone w ciąży i lepiej wziąć niż się tak męczyć bo nie przyswajasz nawet jedzenia... A bierzesz jakieś leki? -
mommytobe wrote:Ja już dzis powiedziałam ze nie dam rady (wiem ze jakos dam...) ale juz jestem tak zla ze ciagle wymiotuje... to już miesiąc. Jestem uwięziona w domu... a tak bym chciala juz po sklepach polazic czy pojsc na glupi spacer... psychicznie wysiadam.
Ja tam nie narzekam , jak ktos sie pyta jak sie czuje , jak w ciazy , budze sie o 5 bo mdli , dzis rano tez przywitanie z toaleta , mdli w pracy , jestem bardziej zmeczona , i mniej mi sie chce ,ale takie uroku ciazy . Zastrzyki zaczynaja bolec ,ale co zrobic ... Pewnie zrosty . Krosty wszedzie jak nigdy , szyja , zuchwa , twarz, ale to pewnie od luteiny ....
Tyje , widze, ze tyje bo ciagle jem weglowowdany jak mdli , nic nie pomaga ,ani woda ani owowce, cos nie da sie oszukac te moje dziecko Tyje i sie troche przejmuje , bo mala nie bylam , bardziej zbita , silownia odpada , basen odpada . Waga zajme sie po ciazy Byle by bylo wszytsko dobrze .
Chcialam sie zapytac czy ktoras wie do kiedy stosuje sie luteine ? Od kiedy , lozysko przejmuje wszytskie funkcje ? 9 tabletek dziennie dopochwowo jest uciazliwe .
-
Też Was wkurza ta nowa ustawa RODO? dzis mialam do odbioru wyniki i dzwonie do laboratorium czy juz sa do odbioru mowia ze tak to pytam czy maz moze przyjechac bobsie zle czuje a on ma laboratorium pod nosem. Jasne niech pani maz przyjezdza.. mój luby idzie po wynik A Pani mu mówi że do widzenia żadnych wyników nie wyda bo ustawa RODO niech zona sama przyjedzie. Jestem taka zła ehh chore ustawy a zadne upowaznienie nie było potrzebne jak pobierali próbki do badań.
Marcelcia trzymam kciuki oby wszystko było ok..
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Biore euthyrox rano. Juz mam nawyk ze kolo 6 wstaje biore i ide dalej spać. Dzieki temu wiem ze sie wchłonie . I pregna plus ale to biorę na noc jak już jest lepiej. Tak bym chciala juz normalnie funkcjonowaćGrudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
nick nieaktualny
-
mommytobe wrote:Biore euthyrox rano. Juz mam nawyk ze kolo 6 wstaje biore i ide dalej spać. Dzieki temu wiem ze sie wchłonie . I pregna plus ale to biorę na noc jak już jest lepiej. Tak bym chciala juz normalnie funkcjonować
Idź do ginekologa albo chociaż do rodzinnej, na wymioty powinna Ci coś przepisać bo się wykończysz... -
Minie Black wrote:Luteine bezpiecznie odstawia się ok 18 tygodniaDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
marcelcia wrote:Jade na SOR, godzinny ból brzucha okropny a teraz przy aplikacji lutki poczułam ze coś twardego wychodziAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
marcelcia wrote:Jade na SOR, godzinny ból brzucha okropny a teraz przy aplikacji lutki poczułam ze coś twardego wychodzi
-
Boze Marcelcia tyle przeszłaś, tak chcialam zeby tym razem Ci sie udalo:( Strasznie Ci wspolczujęNatalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
marcelcia wrote:W szpitalu wyleciało ze mnie wszystko.. Żegnam sie z Wami, moja macica jest już czysta
Bardzo mi przykro... Nie napiszę nic więcej bo po kolejnej stracie nie jesteśmy w stanie Cię pocieszyć... Z resztą po żadnej, ale bardzo mi przykro... Trzymaj się, jesteś silną kobietą. -
marcelcia wrote:W szpitalu wyleciało ze mnie wszystko.. Żegnam sie z Wami, moja macica jest już czysta
Bardzo mi przykro, myślałam, ze maluszek da radę i przezwycięży tego krwiaka
Życzę Ci sily do dalszej walki, wierzę, ze wkrotce znajdziesz problem, ktory pozbawia Cie dzieci...
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Onana36 wrote:Dziewczyny podpowiedzcie dziś odebrałam wyniki. W miarę ok tylko cytomegalia IgM 0.05 a IgG 19. Co to oznacza?
A jakie masz normy? Bez norm niewiele można stwierdzić'
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Marcelcia, czy robiłaś mutacje genów w kierunku trombofilii? Dodatkowo warto przy nawykowych poronieniach zrobić też mutacje genów w kierunku celiakii, w pakiecie trombofilia i celiakia taniej wychodzą... Koniecznie potrzebny u Ciebie dobry immunolog... Może masz wysoką aktywność komorek NK... To mogą być różne rzeczy...
Dużo siły, przytulam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:44
Starania o drugie bobo od 10.2019