X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny też jesteście takie zmęczone? Wróciłam ze sklepu i czuje się jakby mnie wampir po drodze dopadł, ziewalam całą drogę aż wstyd :-P jakbym się położyła to odlece ale nie ma szans bo krokiety trzeba zrobic
    No ja własnie dziś masakra jakaś.. w ogóle nie mogę się w pracy na robocie skupić.. dzięki bogu że nie mam nic pilnego..może to cisnienie?

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• MaryAnn Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A tak myślę może mięta , życie gumy ?

Wypróbuję, dzięki ☺

👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
  • Karolajn Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynam właśnie 12 tydzień, a te mdłości doprowadzają mnie do rozpaczy, nie mogę się zajmować swoim starszym synkiem, nie mogę normalnie funkcjonować... depresje zaraz załapię, taka piękna pogoda a ja od 1,5 miesiąca nie byłam na spacerze...

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A to wcale kolorowo nie jest, mój mąż ostatnio ma telefony po pracy a pracuje w transporcie i to wkurzające czasem. I nawet nie dlatego, że dzwonią ale mają dzikie problemy :P jak nie numer załadunku to nagle nie ma tego co trzeba.

Ja odebrałam to inaczej. Bólu się nie boje, raczej komplikacji, że to nie będzie właśnie chwilowe a będzie się ciągnęło i nie będę mogła się cieszyć maleństwem. A że totalnie nie znam miasta, szpitali, to tym bardziej mam mętlik.
    Doskonale Cie rozumiem! 1 sprawa jest taka ,ze kurde dziewczyny jezeli ktos ma „chec” stresowac
    Sie teraz to stresuje sie teraz. Dziewczyna mowiac o swoich ibawach zaprasza do dyskusji i w ten sposob szuka wsparcia i opini tych juz doswiadczonych. Tak ja to widze. Po 2 ja rowniez jestem w „obcym” miescie bo mieszkam tu od 2 lat ze wzgledu ze maz stad pochodzi a wychowalam sie w Lodzi. Nie znam lekarzy. Szpitali ani „matek”. Zamiast wspomoc dobrym slowem to mam wrazenie ze troche sie skupilyscie na „ocenie” ze oba juz teraz o tym mysli.. ze juz teraz planuje i sie stresuje. Taki ma charakter. Taka jest. To nowa sytuacja i sie martwi.
    Ja tez duzo mysle i porodze bo ze wzgledu na zdrowie bede miala raczej cesarke , ale zastanawiam sie ze moze byc tak ze trafie na lekarza ktory bedzie za porodem naturalnym i sie martwie ze wtedy moze byc roznie...

Seli lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryAnn wrote:
    Kochane, muszę się Was poradzić, bo już nie daję rady z mdłościami... Czytałam, że imbir pomaga, problem jest taki, że nie znoszę imbiru, ale jeśli ma pomóc, to jakoś się postaram przekonać. Jadłyście (jecie) go w kawałku czy raczej dodajecie do posiłków starty? Albo pijecie jakieś specjalne napoje z imbirem? Początkowo pomagał mi sok pomarańczowy, ale teraz nie mogę na niego patrzeć. Woda z cytryną też średnio daje radę... Ratunku! :D ps na nadwrażliwość zapachów chyba nie ma sposobu, co nie? ;) brakuje mi jeszcze tylko nudności i byłoby kombo :D

A mi kuzynka męża powiedziała, że na mdłości najbardziej pomagały jej ciasteczka korzenne bo na herbatę imbirową też nie mogła zaglądać. Mi co prawda nie dokuczają aż tak mdłości mi wystarczyło się przewietrzyć i było ok, ale nigdy też nie wymiotowałam. Jedynie co nie umiem zdzierżyć zapachu kiedy robię mężowi jajecznice. Z resztą jakoś umiem sobie poradzić na szczęście.

Co do zmęczenia to ja od poniedziałku próbuje kurze pościerać na meblach i nie mam siły na to kompletnie. Mam wrażenie że odkąd oddawałam krew do badań jestem mega słaba i ciągle leże. Tym bardziej, że dalej katar mnie trzyma i zatoki nie odpuszczają.

MaryAnn lubi tę wiadomość

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryAnn wrote:
    Kochane, muszę się Was poradzić, bo już nie daję rady z mdłościami... Czytałam, że imbir pomaga, problem jest taki, że nie znoszę imbiru, ale jeśli ma pomóc, to jakoś się postaram przekonać. Jadłyście (jecie) go w kawałku czy raczej dodajecie do posiłków starty? Albo pijecie jakieś specjalne napoje z imbirem? Początkowo pomagał mi sok pomarańczowy, ale teraz nie mogę na niego patrzeć. Woda z cytryną też średnio daje radę... Ratunku! :D ps na nadwrażliwość zapachów chyba nie ma sposobu, co nie? ;) brakuje mi jeszcze tylko nudności i byłoby kombo :D
    ja piłam napar z imbiru. zaparzałam wodę dodawałam cytrynę , tarkowałam imbir i jak troche ostygło to miodu. czasami dodawałąm jeszcze kurkumę. czy na wymioty pomogło? nie sądzę teraz zauważyłam, że jak nakropie parę kropelek olbasu na chusteczke i położe obok to mi lepiej. ale ogólnie z wymiotami już prawie ok. tylko u mnie już 11 tydzien

MaryAnn lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny też jesteście takie zmęczone? Wróciłam ze sklepu i czuje się jakby mnie wampir po drodze dopadł, ziewalam całą drogę aż wstyd :-P jakbym się położyła to odlece ale nie ma szans bo krokiety trzeba zrobic

Właśnie wracałam skuterem z laboratorium (wyniki moczu są cacy!) i myślałam, ze zasne podczas jazdy. Niby chłodniej, ale jakiś ciężki ten dzień, bo generalnie jeśli juz jestem zmęczona to wieczorem okolo 21-22... A dziś juz nieprzytomna wstałam.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja dziś właśnie mega zmęczona. Wyszłam z psem i wróciłam zdyszana. Nic mi się nie chce.
    A zapomniałam Wam napisać zwłaszcza do dziewczyn zastrzykowych. Męża wczoraj nie było więc poprosiłam sąsiadkę pielęgniarkę by mi zrobiła i powiem Wam że szok. Zero bólu zero siniaka :) po wyjęciu igły nieco bolalo później chwilkę. Czyli mój mąż nie jest zbyt dobrym pielegniarzem :)

W końcu dojdzie do wprawy! Ja już tez robię bez śladu (nie chwaląc sie :) ) A początkowo było kilka masywnych siniakow :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba te bole mam z przemeczenia... wczoraj duzo robilam, sprzatalam, zakupy, gotowanie. Niby nic ale duzo stania na nogach. Jak sie polozylam od razu ustalo. Chyba musze jakos sie "na raty" rozkladac ;p zasnelam nie wiem jak, ale wcale nie lepiej jest. Chyba cisnienie jest kiepskie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszłam z pracy zjeść zupkę i padam tak mi sie spać zachciało. zaraz padnę, na szczęście mam w pracy sofkę to idę poleżeć ;)

Seli, Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie cos w glowie kreci. Sprobuje myk z kawa.

Na obiad wymyslilam placki ziemiaczane :p dodam kurczaka, kukurydze i papryke do nich. Tylko sos jakis by sie przydal do polania.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Ale gaz czy zewnątrz oponowe?

Oczywiscie zew oponowe. Jakos nie wierze w gaz.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Bez przesady ja tylko laptopa tak trzymalam w 1 ciazy :) oczywiscie nie siedzialam tak caly dzien. Teraz wszystko promieniuje :p

Seli ja ciagle jak jestem.w sklepie to patrze na energetyki tak mi się chce. Ale co nic nie zrobie kiedyś się napije :D

O porodzie w każdym momencie ciazy można gadać im wcześniej się obezna temat tym lepiej tylko z normalnych źrodel a nie z neta gdzie 3/4 lasek pisze ze rodzila w mekach 2 dni a tak naprawde porod się liczy od regularnych skurczy ktore maja wplyw na szyjke wiec te 2 -3 dniowe bohaterki mozna o kant tyłka ;) ale taki jest dzisiejszy świat w necie można wszystko fajnie podkoloryzować :) porodu w 100% nie zaplanujesz niestety bo to właśnie natura i nie ma schematu sztywnego

A dobre podsumowanie! Ja wprawdzie okupowalam porodowke 4 dni ale nie mam watpliwosci ze rodzilam ok 3-4 h.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi sie cos w glowie kreci. Sprobuje myk z kawa.

Na obiad wymyslilam placki ziemiaczane :p dodam kurczaka, kukurydze i papryke do nich. Tylko sos jakis by sie przydal do polania.
    Ja zjadłam właśnie krokiety , Jezu jakie pycha :-P ale placki ziemniaczane też smaczne, oj już więc co mąż w weekend będzie do jedzenia robić. .. placki :-):-):-)

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D Ja nie mogę się doczekać aż mój wróci do domu z ziemniakami :P

dZhdp1.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dogonilam Was , czlowiek idzie do pracy a pozniej musi nadgonic ;) Seli , powiem Ci tak dasz rade , jaki nie mialabys porod , bedziesz miala dzidzie , kazdy sie stresuje , jedni wiecej , drudzy mniej . Jeszcze narazie podchodze na luzie , bo duzo czasu zostalo ;) ,ale pewnie blizej terminu bede miala wiecej obaw .

Krokiety chodza za mna kilak dni i tak jak was czytam , to mam straszna ochote ! tylko tyle roboty z nimi :P Lubie gotowac ,ale ostanio jakos si enie przemeczzam . Dzis ciasto upieke , sernik z rosa :)

Moj przyszedl po mnie pod prace, bylismy kupic jakies ubranka dla dzidzi , znaczy on kupil , nie mam wspolnych pieniedzy ... . Wrocilam do domu po 1 , a tu obiad ugotowany ( tosz to szok ) , wiec siedze i pije inke i was gonie .

Seli tez czytalam cos o promieniowaniu , ze szkodzi od laptopa , jak jest blisko brzucha , ile w tym prawdy ?

U mnie standardowo , pobutka o 5 na banana , inaczej mdli , tak samo w pracy 2,5 h i tez mnie mdli i musze zjesc weglowodany . Co do zastrzykow , przez kika dni robilam sama w srodek brzucha pod katem i nic nie bolalo ,a dzis tak probowalam i wszedzie bolalo :/

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Dogonilam Was , czlowiek idzie do pracy a pozniej musi nadgonic ;) Seli , powiem Ci tak dasz rade , jaki nie mialabys porod , bedziesz miala dzidzie , kazdy sie stresuje , jedni wiecej , drudzy mniej . Jeszcze narazie podchodze na luzie , bo duzo czasu zostalo ;) ,ale pewnie blizej terminu bede miala wiecej obaw .

Krokiety chodza za mna kilak dni i tak jak was czytam , to mam straszna ochote ! tylko tyle roboty z nimi :P Lubie gotowac ,ale ostanio jakos si enie przemeczzam . Dzis ciasto upieke , sernik z rosa :)

Moj przyszedl po mnie pod prace, bylismy kupic jakies ubranka dla dzidzi , znaczy on kupil , nie mam wspolnych pieniedzy ... . Wrocilam do domu po 1 , a tu obiad ugotowany ( tosz to szok ) , wiec siedze i pije inke i was gonie .

Seli tez czytalam cos o promieniowaniu , ze szkodzi od laptopa , jak jest blisko brzucha , ile w tym prawdy ?

U mnie standardowo , pobutka o 5 na banana , inaczej mdli , tak samo w pracy 2,5 h i tez mnie mdli i musze zjesc weglowodany . Co do zastrzykow , przez kika dni robilam sama w srodek brzucha pod katem i nic nie bolalo ,a dzis tak probowalam i wszedzie bolalo :/

Będę musiała dać radę :) nie ma innej opcji.

No właśnie, słyszałam o promieniowaniu i tak dalej ale co i jak to nie wiem :P

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

No no no chłop się stara , mam nadzieję że zrozumiał sytuację. Fajnie . No było roboty z krokietami ale się opłacało :-) leżę i film oglądam taka najedzona jestem. Ja od 4:30 nie śpię ale to już normalka

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

Mnie w niektorych miejscach gdzie najczęściej robiłam tez ostatnio bolalo i to do tego stopnia, ze wbiłam tylko 1/3 igly i musialam wyjac. Podejrzewam, ze małe zrosty mogly sie porobić...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi Seli narobiłaś ochoty na placki. Mniam

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ