STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
WiolaB wrote:O też bym zjadła.. chociaż bardziej mi smakują z wafla są delikatniejsze dla mnie, ale obecnie to zjadłabym takie jakie mi poda się pod nos hehe i jeszcze pikantniejszy barszczyk mmm..
U mnie w domu gotuje mama bo mieszkamy razem i powiedziała, że bez sensu gotować dwa obiady. Ja często robię kolacje dla wszystkich chociaż ostatnimi czasy nawet na to nie mam siły. Jestem mamie bardzo wdzięczna za to że gotuje.. chociaż też bardzo lubię to robić. Dziś na obiad mamy faszerowane pieczarki mięsem mielonymDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
anika82 wrote:ale Wam dobrze że wsyztsko możecie jeść. ja na diecie ;(. w tamtej ciązy cieszyłą się że podjem sobie a wyszła cukrzyca. teraz od samego początku dietaDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
WiolaB wrote:O też bym zjadła.. chociaż bardziej mi smakują z wafla są delikatniejsze dla mnie, ale obecnie to zjadłabym takie jakie mi poda się pod nos hehe i jeszcze pikantniejszy barszczyk mmm..
U mnie w domu gotuje mama bo mieszkamy razem i powiedziała, że bez sensu gotować dwa obiady. Ja często robię kolacje dla wszystkich chociaż ostatnimi czasy nawet na to nie mam siły. Jestem mamie bardzo wdzięczna za to że gotuje.. chociaż też bardzo lubię to robić. Dziś na obiad mamy faszerowane pieczarki mięsem mielonym
Ja z jednej strony chciałabym mamę bo ona gotuje i ona jak ma okazję to każdego by nakarmiła ale z drugiej strony by wymyślała, dopytywała i nie wiem czy nawet słuchałaby tego na co mam ochotę. Mam obawy jak przyjedzie w odwiedziny, bo już zapowiedziała jakieś "kuchenne rewolucje", ma jakieś pomysły na obiady, ja jej mówie, że jeśli danego dnia nie będę miała ochoty to nawet niech nie myśli, że coś ugotuje... Bo mi będzie śmierdzieć. Mogę jeść, ale np. dziś mąż jak rano wyjmował obiad swój do pracy to myślałam, że umrę normalnie tak mnie zemdliło, że szybko wzięłam kawę by czuć tylko jej zapach. -
marcelcia wrote:Ja to sie stresuje wszystkim, każdym bólem i byleby przetrwać kolejna dobę... Dziś brzuch mnie pobolewa i nie wiem czy to normalne bo plamie krwią i byleby do piątkuDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Seli wrote:Ja z jednej strony chciałabym mamę bo ona gotuje i ona jak ma okazję to każdego by nakarmiła ale z drugiej strony by wymyślała, dopytywała i nie wiem czy nawet słuchałaby tego na co mam ochotę. Mam obawy jak przyjedzie w odwiedziny, bo już zapowiedziała jakieś "kuchenne rewolucje", ma jakieś pomysły na obiady, ja jej mówie, że jeśli danego dnia nie będę miała ochoty to nawet niech nie myśli, że coś ugotuje... Bo mi będzie śmierdzieć. Mogę jeść, ale np. dziś mąż jak rano wyjmował obiad swój do pracy to myślałam, że umrę normalnie tak mnie zemdliło, że szybko wzięłam kawę by czuć tylko jej zapach.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
To prawda Mamy to wielki skarb. Moja mama też strasznie przeżywa moją ciąże chociaż mam 3 starsze siostry i dwie z nich mają dzieci to tak ich ciąży nie przeżywała. Kiedy byłam w szpitalu po poronieniu moja mama tak płakała, że musiałam ją uspokajać bo nawet ja tak nie płakałam jak ona. Moja mama też przeżyła stratę co prawda urodziła 4 zdrowe córki, ale za piątym razem była w ciąży z chłopcem. Na weselu jej siostry w 8 miesiącu ciąży odeszły jej wody. Urodziła synka miał 800gram. Niestety 25 lat temu nasz szpital był wyposażony w jeden inkubator i mój braciszek zmarł po godzinie. Dlatego tak teraz na mnie dmucha i chucha i spełnia każdą zachciankę.
A chciałam zapytać z innej beczki. Czy używacie normalnie preparatów na komary typu Bross czy Ride? Mój mąż twierdzi, że nie powinniśmy go używać jak jestem w ciąży, ale komary są straszne
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Paulcia28 wrote:To co miał do jedzenia ze tak paskudnie Cię zemdlilo? Ja mam non stop uczucie jakby gdzieś Stare skarpetki leżały choć nie leżą i psikam w domu ile wlezie odswiezaczem
No warzywka takie różne i kurczak w przyprawie niby nic, wczoraj sama to gotowałam i było ok ale to tak mam, że zjem np. obiad i mi smakuje, a za parę min on będzie mi pachniał i mnie zemdli na maksa i muszę użyć odświeżacza albo wychodzę na balkonPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
WiolaB wrote:To prawda Mamy to wielki skarb. Moja mama też strasznie przeżywa moją ciąże chociaż mam 3 starsze siostry i dwie z nich mają dzieci to tak ich ciąży nie przeżywała. Kiedy byłam w szpitalu po poronieniu moja mama tak płakała, że musiałam ją uspokajać bo nawet ja tak nie płakałam jak ona. Moja mama też przeżyła stratę co prawda urodziła 4 zdrowe córki, ale za piątym razem była w ciąży z chłopcem. Na weselu jej siostry w 8 miesiącu ciąży odeszły jej wody. Urodziła synka miał 800gram. Niestety 25 lat temu nasz szpital był wyposażony w jeden inkubator i mój braciszek zmarł po godzinie. Dlatego tak teraz na mnie dmucha i chucha i spełnia każdą zachciankę.
A chciałam zapytać z innej beczki. Czy używacie normalnie preparatów na komary typu Bross czy Ride? Mój mąż twierdzi, że nie powinniśmy go używać jak jestem w ciąży, ale komary są straszneDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Seli wrote:No warzywka takie różne i kurczak w przyprawie niby nic, wczoraj sama to gotowałam i było ok ale to tak mam, że zjem np. obiad i mi smakuje, a za parę min on będzie mi pachniał i mnie zemdli na maksa i muszę użyć odświeżacza albo wychodzę na balkonDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Wiola niestety takie były czasy , straszne to ale rozumiem Twoją mamę ze tak się martwi.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Właśnie czytałam, że te środki chemiczne na komary są szkodliwe i żeby ich nie używać.. No nic będę jakoś z nimi walczyć. Dobrze że mam kołdrę to zawsze się zasłonie a męża niech gryzą
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Ja czasem mam nadwrażliwość na zapachy... Mówili,że to przez wysoką prl ale nie prawda, mam ją na normalnym poziomie, nie wiem skąd to ale o ile normalnie mi zapach mógł jakiś przeszkadzać, albo czułam coś mocniej i to takie nic, tak teraz w ciąży... Czasem mnie po prostu weźmie tak mocno, że kręci mi się w głowie albo wymiotuje. Najgorsze jak coś mi zaleci poza domem Ale na szczęście są to przeróżne zapachy i nie jest to tak częste.
-
A co sądzicie o tym by np. trzymać laptopa na poduszcze na kolanach?
-
Paulcia28 wrote:To nie zazdroszczę ale chyba są jakieś smaczne dietetyczne dania? Nie znam się. Moja bratowa karmi piersią i tylu rzeczy nie może a ona to straszny zarlok jest , dla mnie to nie będzie problem
A dlaczego nie może? Jakieś alergie pokarmowe albo nietolerancje?Marciiik lubi tę wiadomość
-
anika82 wrote:ale Wam dobrze że wsyztsko możecie jeść. ja na diecie ;(. w tamtej ciązy cieszyłą się że podjem sobie a wyszła cukrzyca. teraz od samego początku dieta
-
Paulcia28 wrote:To nie zazdroszczę ale chyba są jakieś smaczne dietetyczne dania? Nie znam się. Moja bratowa karmi piersią i tylu rzeczy nie może a ona to straszny zarlok jest , dla mnie to nie będzie problem
-
MonaLiza wrote:Ale że co bo nie rozumiem ?
Bo nie mogę już usiedzieć przy biurku z lapkiem i najwygodniej mi zawsze z laptopem na udach/kolanach ale nie wiem czy można trzymać, jakieś promieniowanie itp?