X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia. Ciesze sie ze piatek :-) Ale ten czas zasuwa. Ja odliczam do wizyt i urlopu. Mam nadzieje ze nic nie pokrzyzuje naszych planow. Dobrego dnia!

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    mi gin na ostatniej wizycie kazal odstawic ... badalam cukier i narazie ok
    Aha no to się zgadza z tym co u mnie. Ja przy okazji mam odstawić sterydy. Trochę się boję bo czułam się z nimi bezpiecznie. Ale najwidoczniej już czas.
    Kupiłam wczoraj rożek dla dzidziusia :) ależ mnie on cieszy :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Miałam robione badania na krzepliwosc krwi w klinice KiWu i oni wyniki przesłali bo niestety podejrzenie trombofili dlatego dziś genetyk
    Daj znać jak po wizycie. Nie bierzesz heparyny?

Ja dziś chyba powiem dyrowi o ciąży. W środę mamy służbowe spotkanie. Nie nadaje się by jechać tyle kilosow sama i siedzieć godzinami i słuchac glupich gadek. Poza tym od prenatalnych czyli od 9.07. zamierzam iść na L4. Chce dokończyć pewne sprawy, poduczyc nowego kolegę w regionie, dac firmie czas na oswojenie się z sytuacją. Boje się trochę :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trzymam kciuki za wizyty ;)

Ja wczoraj w lozku przekrecilam sie na prawa strone i... Totalny zjazd. Obraz zaczal skakac, krecic kolka ;/ i tak do teraz. Do toalety bralam meza w nocy. Lezac w lozku wszystko sie kreci... Nie wiem skad takie zawroty glowy. Jakis pomysl? Zjadlam juz w lozku kanapke, odlezalam na lewym boku, niby ma byc lepiej ale totalnie nic... a swiat mi wiruje jak nie wiem ;(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, a pro po leżenia na lewym boku, przeczytałam gdzieś, kiedyś, coś, że wskazane jest spanie na lewym boku. Słyszałyście o tym? Są jakieś wskazania do tego? Bo niby dlaczego, jakby z lewej strony jest serce wiec leżąc na lewym boku uciekamy je (takie są moje przemyslenia). Ja lepiejmwysypiam się na prawym.
    Trochę to głupie ale kto pyta nie błądzi

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie przeczytałam, że lepiej na lewym... Ale mi lepiej spać na prawym. Niby to w necie jest tak napisane a wiadomo, w necie różne są artykuły, nie koniecznie prawdziwe.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej spi się na brzuchu :) nie potrafię inaczej. Nie wiem jak to pozniej będzie jak brzuch zacznie rosnąć

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam leżeć dziś na plecach a i tak mi świat zawirował i kurdę trzyma mnie nawet teraz... Już chodzę przy ścianie, siadam, powietrze wdycham... No nic ;/ nie wiem co robić...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.sosrodzice.pl/ciazy-warto-spac-lewym-boku/

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

Ja dziś chyba powiem dyrowi o ciąży. W środę mamy służbowe spotkanie. Nie nadaje się by jechać tyle kilosow sama i siedzieć godzinami i słuchac glupich gadek. Poza tym od prenatalnych czyli od 9.07. zamierzam iść na L4. Chce dokończyć pewne sprawy, poduczyc nowego kolegę w regionie, dac firmie czas na oswojenie się z sytuacją. Boje się trochę :)
    Mi tez się tak sprawy zawodowe poukładały ze powinnam powiedzieć. Ale zanim, chce zobaczyć czy z bobo wszystko ok. Dlatego i ja dziś na 14 się umówiłam. Wierze ze wszystkie wrócimy od lekarza jeszcze szczęśliwsze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:34

• katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spanie na lewym boku to raczej jest zalecane jak brzuszek już jest większy ;) bo leżąc na wznak można ucisnąć żyłę główną dolną. Nawet stoły do cc przechylają.lekko na jedną strone :)

Witam się. Ja wizytuje o 12 30. Oczywiscie jak na zlosc mały dziś obudził się z gorączką :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:36

Sanka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja mam dzisiaj wizytę o 10:30. Chyba zawału dostanę :/ Trzymam kciuki za resztę wizytujących! Miłego dnia :)

sallvie lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam wyjaśnić o co chodzi z tym spaniem na lewym boku ale już katepr mnie uprzedziła ;) na razie dziewczyny możecie sobie spać dowolnie, jak tylko wam jest wygodnie :) ja też przed pierwszą ciążą nie zasnęłam inaczej jak na brzuchu a potem wiadomo, musiałam się przestawić i teraz już zasypiam na boku :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak mam mega wymioty, a cały świat mi się kręci ;/ Mam tylko nadzieję, że znów potrwa to 2-3 dni a potem znów będzie spokój. Bo ostatnio i obiady mogłam gotować, wypiekałam jagodzianki, ciasta... A jutro mam zaliczenie na studiach i nie pójdę pewnie ;/

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Właśnie chciałam wyjaśnić o co chodzi z tym spaniem na lewym boku ale już katepr mnie uprzedziła ;) na razie dziewczyny możecie sobie spać dowolnie, jak tylko wam jest wygodnie :) ja też przed pierwszą ciążą nie zasnęłam inaczej jak na brzuchu a potem wiadomo, musiałam się przestawić i teraz już zasypiam na boku :)

Hm, czyli w sumie przypadek mógł być, że jak się przekręciłam to się wszystko zaczęło?

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    https://www.sosrodzice.pl/ciazy-warto-spac-lewym-boku/

Dzięki :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hm, czyli w sumie przypadek mógł być, że jak się przekręciłam to się wszystko zaczęło?
    Niekoniecznie, ale ja bym tego nie łączyła z ciążą. Bardziej bym obstawiała problemy z błędnikiem, miałaś już coś podobnego kiedyś? Dalej kręci Ci się w głowie? Jeśli nie przechodzi to ja bym się udała do laryngologa

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Niekoniecznie, ale ja bym tego nie łączyła z ciążą. Bardziej bym obstawiała problemy z błędnikiem, miałaś już coś podobnego kiedyś? Dalej kręci Ci się w głowie? Jeśli nie przechodzi to ja bym się udała do laryngologa

No nigdy nie miałam takich problemów... Ani nie kręciło mi się w głowie ani nic... A teraz to totalny odlot... Jak zaczęło się wczoraj koło 20 tak do tej pory świat mi wiruje... A do tego mam mega wymioty. Wydawało mi się, że może coś z krążeniem, rano mi zdrętwiały obie ręce... a spałam na plecach bo inaczej to tragedia. Pierwszy raz w życiu mam taki odpał...

dZhdp1.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Dzień dobry :) Ja mam dzisiaj wizytę o 10:30. Chyba zawału dostanę :/ Trzymam kciuki za resztę wizytujących! Miłego dnia :)
    Ej, ja też się jakoś stresuję :) aż dziwnie

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dzień dobry !

To już dziś, 22 dni czekania I się doczekałam. Za 4 godziny wizyta ! :)

Powodzenia dla wszystkich wizytujących razem ze mną! :)

Ja też mam wizyte czekaliśmy razem :) u mnie godzina 12. Niby jestem dobrze nastawiona ale od rana jakaś biegunka chyba się podświadomie denerwuje.. Teraz zacznę się ogarniać i w drogę :)

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ