X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia. Ciesze sie ze piatek :-) Ale ten czas zasuwa. Ja odliczam do wizyt i urlopu. Mam nadzieje ze nic nie pokrzyzuje naszych planow. Dobrego dnia!

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    mi gin na ostatniej wizycie kazal odstawic ... badalam cukier i narazie ok
    Aha no to się zgadza z tym co u mnie. Ja przy okazji mam odstawić sterydy. Trochę się boję bo czułam się z nimi bezpiecznie. Ale najwidoczniej już czas.
    Kupiłam wczoraj rożek dla dzidziusia :) ależ mnie on cieszy :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Miałam robione badania na krzepliwosc krwi w klinice KiWu i oni wyniki przesłali bo niestety podejrzenie trombofili dlatego dziś genetyk
    Daj znać jak po wizycie. Nie bierzesz heparyny?

Ja dziś chyba powiem dyrowi o ciąży. W środę mamy służbowe spotkanie. Nie nadaje się by jechać tyle kilosow sama i siedzieć godzinami i słuchac glupich gadek. Poza tym od prenatalnych czyli od 9.07. zamierzam iść na L4. Chce dokończyć pewne sprawy, poduczyc nowego kolegę w regionie, dac firmie czas na oswojenie się z sytuacją. Boje się trochę :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, trzymam kciuki za wizyty ;)

Ja wczoraj w lozku przekrecilam sie na prawa strone i... Totalny zjazd. Obraz zaczal skakac, krecic kolka ;/ i tak do teraz. Do toalety bralam meza w nocy. Lezac w lozku wszystko sie kreci... Nie wiem skad takie zawroty glowy. Jakis pomysl? Zjadlam juz w lozku kanapke, odlezalam na lewym boku, niby ma byc lepiej ale totalnie nic... a swiat mi wiruje jak nie wiem ;(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, a pro po leżenia na lewym boku, przeczytałam gdzieś, kiedyś, coś, że wskazane jest spanie na lewym boku. Słyszałyście o tym? Są jakieś wskazania do tego? Bo niby dlaczego, jakby z lewej strony jest serce wiec leżąc na lewym boku uciekamy je (takie są moje przemyslenia). Ja lepiejmwysypiam się na prawym.
    Trochę to głupie ale kto pyta nie błądzi

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie przeczytałam, że lepiej na lewym... Ale mi lepiej spać na prawym. Niby to w necie jest tak napisane a wiadomo, w necie różne są artykuły, nie koniecznie prawdziwe.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najlepiej spi się na brzuchu :) nie potrafię inaczej. Nie wiem jak to pozniej będzie jak brzuch zacznie rosnąć

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam leżeć dziś na plecach a i tak mi świat zawirował i kurdę trzyma mnie nawet teraz... Już chodzę przy ścianie, siadam, powietrze wdycham... No nic ;/ nie wiem co robić...

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.sosrodzice.pl/ciazy-warto-spac-lewym-boku/

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

Ja dziś chyba powiem dyrowi o ciąży. W środę mamy służbowe spotkanie. Nie nadaje się by jechać tyle kilosow sama i siedzieć godzinami i słuchac glupich gadek. Poza tym od prenatalnych czyli od 9.07. zamierzam iść na L4. Chce dokończyć pewne sprawy, poduczyc nowego kolegę w regionie, dac firmie czas na oswojenie się z sytuacją. Boje się trochę :)
    Mi tez się tak sprawy zawodowe poukładały ze powinnam powiedzieć. Ale zanim, chce zobaczyć czy z bobo wszystko ok. Dlatego i ja dziś na 14 się umówiłam. Wierze ze wszystkie wrócimy od lekarza jeszcze szczęśliwsze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:34

• katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spanie na lewym boku to raczej jest zalecane jak brzuszek już jest większy ;) bo leżąc na wznak można ucisnąć żyłę główną dolną. Nawet stoły do cc przechylają.lekko na jedną strone :)

Witam się. Ja wizytuje o 12 30. Oczywiscie jak na zlosc mały dziś obudził się z gorączką :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 08:36

Sanka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja mam dzisiaj wizytę o 10:30. Chyba zawału dostanę :/ Trzymam kciuki za resztę wizytujących! Miłego dnia :)

sallvie lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam wyjaśnić o co chodzi z tym spaniem na lewym boku ale już katepr mnie uprzedziła ;) na razie dziewczyny możecie sobie spać dowolnie, jak tylko wam jest wygodnie :) ja też przed pierwszą ciążą nie zasnęłam inaczej jak na brzuchu a potem wiadomo, musiałam się przestawić i teraz już zasypiam na boku :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak mam mega wymioty, a cały świat mi się kręci ;/ Mam tylko nadzieję, że znów potrwa to 2-3 dni a potem znów będzie spokój. Bo ostatnio i obiady mogłam gotować, wypiekałam jagodzianki, ciasta... A jutro mam zaliczenie na studiach i nie pójdę pewnie ;/

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Właśnie chciałam wyjaśnić o co chodzi z tym spaniem na lewym boku ale już katepr mnie uprzedziła ;) na razie dziewczyny możecie sobie spać dowolnie, jak tylko wam jest wygodnie :) ja też przed pierwszą ciążą nie zasnęłam inaczej jak na brzuchu a potem wiadomo, musiałam się przestawić i teraz już zasypiam na boku :)

Hm, czyli w sumie przypadek mógł być, że jak się przekręciłam to się wszystko zaczęło?

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    https://www.sosrodzice.pl/ciazy-warto-spac-lewym-boku/

Dzięki :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hm, czyli w sumie przypadek mógł być, że jak się przekręciłam to się wszystko zaczęło?
    Niekoniecznie, ale ja bym tego nie łączyła z ciążą. Bardziej bym obstawiała problemy z błędnikiem, miałaś już coś podobnego kiedyś? Dalej kręci Ci się w głowie? Jeśli nie przechodzi to ja bym się udała do laryngologa

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Niekoniecznie, ale ja bym tego nie łączyła z ciążą. Bardziej bym obstawiała problemy z błędnikiem, miałaś już coś podobnego kiedyś? Dalej kręci Ci się w głowie? Jeśli nie przechodzi to ja bym się udała do laryngologa

No nigdy nie miałam takich problemów... Ani nie kręciło mi się w głowie ani nic... A teraz to totalny odlot... Jak zaczęło się wczoraj koło 20 tak do tej pory świat mi wiruje... A do tego mam mega wymioty. Wydawało mi się, że może coś z krążeniem, rano mi zdrętwiały obie ręce... a spałam na plecach bo inaczej to tragedia. Pierwszy raz w życiu mam taki odpał...

dZhdp1.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Dzień dobry :) Ja mam dzisiaj wizytę o 10:30. Chyba zawału dostanę :/ Trzymam kciuki za resztę wizytujących! Miłego dnia :)
    Ej, ja też się jakoś stresuję :) aż dziwnie

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dzień dobry !

To już dziś, 22 dni czekania I się doczekałam. Za 4 godziny wizyta ! :)

Powodzenia dla wszystkich wizytujących razem ze mną! :)

Ja też mam wizyte czekaliśmy razem :) u mnie godzina 12. Niby jestem dobrze nastawiona ale od rana jakaś biegunka chyba się podświadomie denerwuje.. Teraz zacznę się ogarniać i w drogę :)

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ