X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś problemy ze słuchem masz? Szumy uszne, niedosłuch, uczucie pełności w uchu?

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No nigdy nie miałam takich problemów... Ani nie kręciło mi się w głowie ani nic... A teraz to totalny odlot... Jak zaczęło się wczoraj koło 20 tak do tej pory świat mi wiruje... A do tego mam mega wymioty. Wydawało mi się, że może coś z krążeniem, rano mi zdrętwiały obie ręce... a spałam na plecach bo inaczej to tragedia. Pierwszy raz w życiu mam taki odpał...
    U mnie tak się objawia migrena. Np właśnie wczoraj tak miałam - ale wiesz, może to być też hipochondria :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 09:15

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    A jakieś problemy ze słuchem masz? Szumy uszne, niedosłuch, uczucie pełności w uchu?

Nie, nie zdarzyło mi się właśnie... Co prawda ostatnio u laryngologa byłam rok temu bo miałam badania do pracy. W ciąży mi się zdarzało teraz, że coś mi w głowie się zawróciło ale to tak trwało chwilę i jak zjadłam wtedy było ok.

Dziewczyny, bez stresu, to będzie fajna chwila podejrzeć maleństwo :)

Mila83 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie, nie zdarzyło mi się właśnie... Co prawda ostatnio u laryngologa byłam rok temu bo miałam badania do pracy. W ciąży mi się zdarzało teraz, że coś mi w głowie się zawróciło ale to tak trwało chwilę i jak zjadłam wtedy było ok.

Dziewczyny, bez stresu, to będzie fajna chwila podejrzeć maleństwo :)
    Miałam na myśli czy w tej chwili masz :)

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące.

Mila83, katepr lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    U mnie tak się objawia migrena. Np właśnie wczoraj tak miałam - ale wiesz, może to być też hipochondria :D

nie no :P bez przesady, wczoraj tak się ucieszyłam, że mały rośnie jak szalony a ja mam jedyny objaw - senność. I wczoraj chyba za bardzo się chwaliłam, że jest super :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Miałam na myśli czy w tej chwili masz :)

Nie, ale czuje na czole taki jakby ciężar, jakby mnie ktoś ogłuszył...

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do wtorku. Też zaczynam się trochę stresować czy wszystko ok. Ale tylko troszkę ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deli, może powinnaś zgłosić się do rodzinnego

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, o ciążę starałam się 1,5 roku i bardzo tego chciałam. Na początku jak dowiedziałam się, że się udało to bardzo się cieszyłam..do niedawna.. ostatnio przestałam się cieszyć, boję się tego co będzie, boję się zmian i mam takie uczucie jakbym nie chciała tego dziecka.. jestem tym przerażona. Nie wiem czy to wina hormonów czy coś jest nie tak. Czy któraś z Was miała podobny problem lub słyszała o czymś podobnym?

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być SELI. Muszę zacząć czytać przed wysłaniem.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Dziewczyny, o ciążę starałam się 1,5 roku i bardzo tego chciałam. Na początku jak dowiedziałam się, że się udało to bardzo się cieszyłam..do niedawna.. ostatnio przestałam się cieszyć, boję się tego co będzie, boję się zmian i mam takie uczucie jakbym nie chciała tego dziecka.. jestem tym przerażona. Nie wiem czy to wina hormonów czy coś jest nie tak. Czy któraś z Was miała podobny problem lub słyszała o czymś podobnym?

Ja miałam przez parę dni takie wątpliwości... Przerażenie jak sobie poradzimy, jak będzie wyglądać życie, ale myśl,że mogłoby nie być maleństwa była gorsza. Widząc na usg małego ufoludka - nie ważne co będzie, damy sobie radę i będzie dobrze :)

Kobobo lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Miało być SELI. Muszę zacząć czytać przed wysłaniem.

Na razie to boje się poruszać po domu :P zjadłam dwa banany, bo zwróciłam wszystko i jest lepiej jak siedzę. Bo godzinę temu to nawet siedzenie/leżenie było ciężkie. Może przejdzie, rodzinny i tak by dziś mnie już nie przyjął.

dZhdp1.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wydaje mi się że skoro to nie było chwilowe tylko dalej się utrzymuje to może to być zapalenie nerwu przedsionkowego lub błędnika. Ale oczywiście nie badałam Cię i wnioskuję tylko na podstawie tego co napisałaś. Idź do lekarza rodzinnego lub od razu do laryngologa

16udrjjgntojuwbl.png
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Seli wydaje mi się że skoro to nie było chwilowe tylko dalej się utrzymuje to może to być zapalenie nerwu przedsionkowego lub błędnika. Ale oczywiście nie badałam Cię i wnioskuję tylko na podstawie tego co napisałaś. Idź do lekarza rodzinnego lub od razu do laryngologa

Mogło mnie przewiać czy coś?... Do rodzinnego to można się zapisać kilka dni przed :P Więc chyba szybciej laryngolog.

Zastanawiam się czy jak położę się do łóżka spać to nie będzie gorzej, bo jest odrobinę lepiej...

dZhdp1.png

• GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jakas mama ktora pominela szczepionke MMR lub podala ja w 3 oddzielnych dawkach?

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie, ale czuje na czole taki jakby ciężar, jakby mnie ktoś ogłuszył...

Seli, a nie miałaś ostatnio jakichś stresów? Ja mam zawroty głowy i właśnie takie uczucie ciężkiego czoła po stresie. Do tego jeszcze mnie głowa potrafi boleć.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Seli, a nie miałaś ostatnio jakichś stresów? Ja mam zawroty głowy i właśnie takie uczucie ciężkiego czoła po stresie. Do tego jeszcze mnie głowa potrafi boleć.

jakiś tam stres był, bardziej taki podświadomy bo mam w środę egzamin i niby wiem, że będzie ok ale jakiś lekki stres jest.

Chyba lepiej mi po wymiotach... bo już wyleciało ze mnie tyle, że hoho ;/ spróbuje chyba się kimnąć i liczę, że może będzie lepiej.

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli może faktycznie spróbuj się przespać i zobaczysz jak będzie później :) Ale jeżeli nadal będzie się utrzymywać, to na pewno skonsultowałabym to z lekarzem...

Wizytującym dzisiaj życzę powodzenia! :)
    i lekko zazdroszczę, bo już sama chciałabym mieć to za sobą i podglądnąć Kropka, a to jeszcze kilka dni, bo wizyta dopiero w środę ;)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na swoja kolej u lekarza.
    Boze jaki stres !!

Kobobo, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ