STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zośkaaa wrote:Ojej, to tez nie lekko...juz nie wiem czy lepsze siedzenie w pracy czy stanie...
Ja mialam pracę stojącą i tez po 8h później pobolewalo mnie podbrzusze... -
Hej dziewczyny, gratulacje udanych wizyt !
Nasza już za 8 dni.
A dzis zaczynamy 10 tydzien z omZośkaaa, Sylwunis lubią tę wiadomość
-
Onana36, ciśnienie czy wysoki puls ma grube powiązanie z nadczynnoscia tarczycy. Widzialam, ze tez mialas niski wynik. Koniecznie zrób ft4 i ft3 i leć do endo.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
MonaLiza wrote:Wolę siedzieć w domu niż tam na miejscu tak więc pół biedy. Jakoś dam radę. Dziś normalnie mam skorupe z syfow na brodzie
Biednami wyskoczył wczoraj jeden tak po prawej stronie na wysokości ust i wyczywam, ze cos pojawia się na lewej szczece. Ale tyle to jest do przeżycia.
Współczuję tej skorupki
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Ja poprosze dzis o kciuki ;p raz, ze zbieram sie do pracy, a dwa o 14 mam egzamin. Nie wiem jak ja dotrwam w upale i w ogole
kreci mi sie nadal w glowie monentami, pogoda jest okropna.
Zośkaaa, sallvie, olkakarolka, MaryAnn lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:Ja poprosze dzis o kciuki ;p raz, ze zbieram sie do pracy, a dwa o 14 mam egzamin. Nie wiem jak ja dotrwam w upale i w ogole
kreci mi sie nadal w glowie monentami, pogoda jest okropna.
u nas znowu upały, cholery idzie dostać , ząb dalej męczy ale dam radę. Za 9 dni wizyta
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Trzymam kciuki
u nas znowu upały, cholery idzie dostać , ząb dalej męczy ale dam radę. Za 9 dni wizyta
U nas tez upal dzis i jutro a w piatek spadek z 30 na 15juz widze jak leze i kwicze z tego powodu ;/
Rozmawialam z kuzynka i w ciazy u nas rzeczywiscie nie chca niczego robic z zebami. Mi dziasla krwawia. -
Seli, dziąsła maja prawo krwawic w ciąży
Kciuki za egzaminU mnie pogoda podobna jak u Ciebie, dziś i jutro upał a w piątek ogromny spadek tempki, bardzo niedobrze, ze az tak spadnie.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Seli, dziąsła maja prawo krwawic w ciąży
Kciuki za egzaminU mnie pogoda podobna jak u Ciebie, dziś i jutro upał a w piątek ogromny spadek tempki, bardzo niedobrze, ze az tak spadnie.
Wiem, dlatego tez dentysci boja sie cokolwiek ruszac. Tak mowil jeden :p
Ten spadek bedzie tragiczny... -
Seli wrote:U nas tez upal dzis i jutro a w piatek spadek z 30 na 15
juz widze jak leze i kwicze z tego powodu ;/
Rozmawialam z kuzynka i w ciazy u nas rzeczywiscie nie chca niczego robic z zebami. Mi dziasla krwawia.
Z tymi zębami to ciekawa sprawa, bo ja robiłam zęba kanałowo. W pierwszym trymestrze. Nawet chcieli zrobić rtg i dać znieczulenie, ale odmówiłam.
-
Zośka trzymam kciuki za Twoje prenatalne! Dobrze że masz tak wcześnie
Seli za Ciebie też oczywiście trzymam mocno!
Dajcie znać dziewczyny jak już będziecie po
A jak już zwolnicie kciuki za Zośkę i Seli to proszę o trzymanie ich za mnie, ja mam prenatalne o 17olkakarolka, katepr, Kobobo lubią tę wiadomość
-
Oj to dzis emocjonalnie u nas
No wlasnie... dziwie sie bo moja dalsza kuzynka w ciazy blizniaczej robila co miesiac zeby... bo lecialy jej w ciazy. Mowila, ze 10 tysi poszlo na leczenie ale miala zrobione na cacy ;p ale to bylo inne miasto pare lat temu... -
Mila83 wrote:Z tymi zębami to ciekawa sprawa, bo ja robiłam zęba kanałowo. W pierwszym trymestrze. Nawet chcieli zrobić rtg i dać znieczulenie, ale odmówiłam.Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Zośkaaa wrote:Marin, w ciąży jak wiadomo hormony szaleją. Najważniejsze jest ft4, ktore musi byc utrzymywane dość wysoko (to właśnie ft4 i ft3 napędzaja wszystkie komórki organizmu i pokazują pracę tarczycy). Masz ładne tsh, czy bierzesz jakies leki? Bo niedobrze gdybyś całkowicie weszła w nadczynność (tez nie taka dobra jak karepr pisała), a ft4 juz ku temu zmierza.
Ja np.idąc do endo na poczatku ciąży z tsh 1,525 i ft4 na poziomie 55%(nie pamietam dokladnego wyniku) dostałam wyższa dawkę leku jak się później okazało juz zapobiegawczo gdyz tsh w ciąży czesto lubi skoczyć w górę. U mnie jednak zadzialalo to w drugą strone, ft4 dość ladnie sie podnioslo bo na poziom 83% ale tsh tragicznie spadlo na 0,086. Endo od razu zmniejszyła mi dawke bo gdyby tak zostało to chwila moment i weszlabym w nadczynność. W czwartek powtarzam badania by sprawdzić czy cos drgnęło w drugą stronę.
Moje TSH wyglądało tak:
25 października 2,22
15 stycznia 3,37 od tego wyniku glinka dała mi euhyrox 50
23 maja było 2,34
13 czerwca 1,08.
Tylko, że nigdy razem z TSH nie sprawdzałam ft4 i nie wiem czy przekroczenie górnej granicy w dodatku będąc w ciąży to już tragedia.
Pisałyście o cisnieniu... idę zmierzyć. I cukier też sobie dziś sprawdzę.
-
Sanka wrote:Zośka trzymam kciuki za Twoje prenatalne! Dobrze że masz tak wcześnie
Seli za Ciebie też oczywiście trzymam mocno!
Dajcie znać dziewczyny jak już będziecie po
A jak już zwolnicie kciuki za Zośkę i Seli to proszę o trzymanie ich za mnie, ja mam prenatalne o 17Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie