STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie piję w ciąży i nie mam zamiaru. Szczerze... Nawet to za ładnie nie wygląda jak kobieta z brzuszkiem trzyma butelkę czy kufel piwa... Nawet jeśli jest "bezalkoholowe". Ale to tylko moja opinia.
sallvie, Paulcia28, Magdoczka lubią tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
OlinkaO wrote:Ja nie piję w ciąży i nie mam zamiaru. Szczerze... Nawet to za ładnie nie wygląda jak kobieta z brzuszkiem trzyma butelkę czy kufel piwa... Nawet jeśli jest "bezalkoholowe". Ale to tylko moja opinia.
Ja tez jakos nie mam zamiaru raczyc sie nawet piwem 0,0
Na codzien nie pijam nawet nie bedac w ciazy wiec teraz tym bardziejOlinkaO, Magdoczka lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
OlinkaO wrote:Ja nie piję w ciąży i nie mam zamiaru. Szczerze... Nawet to za ładnie nie wygląda jak kobieta z brzuszkiem trzyma butelkę czy kufel piwa... Nawet jeśli jest "bezalkoholowe". Ale to tylko moja opinia.
Wiele rzeczy nie ładnie wygląda...
Poza tym nie sądzę by większość paradowała po festynach czy knajpach. Jak ktoś się napije to raczej w domuJa bym aż tak nie przesadzała.
MonaLiza, katepr, Kitkat, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:Wiele rzeczy nie ładnie wygląda...
Poza tym nie sądzę by większość paradowała po festynach czy knajpach. Jak ktoś się napije to raczej w domuJa bym aż tak nie przesadzała.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
MonaLiza wrote:Jak jest napisane "bezalkoholowy napój piwny i napisane że 0,0 % to jaki byłby sens producentowi dac 0,04% alkoholu ? Nie pooadajmy w paranoję. Są też owszem piwa 0,5% ale ja takich nie kupuje. I raz od święta jak ktoś sobie wypije tego chmielu to nic się nie stanie. Teraz w tych czasach wszystko szkodzi także
Prawo pozwala nazywać piwo, które realnie ma 0,04% piwem bezalkoholowym 0?0%. W zależności od piwa, alkohol jest "odciągany" po procesie fermentacji albo fermentacja jest przerywana zanim alkohol zacznie się wytwarzać. Czy alkohol zostanie odsączony w całości czy do poziomu np.tego 0,04%, dla producenta nie ma różnicy. Po zaokrągleniu do wymaganego jednego miejsca po przecinku, wychodzi 0% i to jest podane na etykiecie.
Nie namawiam, nie odradzamA to że dziś wszystko szkodzi - to fakt
-
MonaLiza wrote:Moja sąsiadka z brzuchem siedziała na balkonie pila normalne piwo i paliła. Idiotka. A ja wtedy się starałam o ciążę i znieść nie mogłam tego co ona robi.
To chyba bardzo skrajny przypadek. Nie sądzę by któraś tu paradowała i się tym szczyciła... Może się mylę. Ja podchodzę do tego zwyczajnie. W zaciszu domowym, gdzie nikt nie będzie oceniał. Każdy robi co uważaolkakarolka lubi tę wiadomość
-
Sanka wrote:Cześć Patrycja
zapraszamy, już dopisałam Cię do listy.
Kupiłam sobie dziś taką luźną spódnicę, bo jakoś tak złapałam się na tym że nie mam już w czym chodzić. Zła jestem bo mama mnie odciągała od zakupów ciążowych dwa lata temu jak byłam w ciąży z córką mówiąc że to bez sensu. Pożyczyła mi trochę pasujących na mnie ubrań, więc tak łaziłam w kółko w tym samym. Na szczęście to było lato więc jakoś poszło. No a teraz znowu jestem w ciąży i znowu nie mam w czym chodzić... i tym bardziej bez sensu kupować np letnie ciążowe rzeczy bo przecież brzuszek niewielki wyskoczy pewnie w drugiej połowie sierpnia. Ale ciasno w ciuchach już mi jest
Sanka a mnie dopiszesz? Już wcześniej pisałam - na 26.01Sanka lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Magdoczka wrote:Prawo pozwala nazywać piwo, które realnie ma 0,04% piwem bezalkoholowym 0?0%. W zależności od piwa, alkohol jest "odciągany" po procesie fermentacji albo fermentacja jest przerywana zanim alkohol zacznie się wytwarzać. Czy alkohol zostanie odsączony w całości czy do poziomu np.tego 0,04%, dla producenta nie ma różnicy. Po zaokrągleniu do wymaganego jednego miejsca po przecinku, wychodzi 0% i to jest podane na etykiecie.
Jakby poczytał składy... To by człowiek nic nie zjadłChyba, ze swoje wychodowane w ogródku, z dala od spalin i w czystej glebie
Kawa bezkofeionwa też jest z kofeiną 1% a normalne mają 10. O piwie nie czytałam, więc nie wypowiem się jak to jest. Jednak producenci lubią tak zaokrąglać i mówić, że coś jest bez a jest z
-
Magdoczka wrote:Prawo pozwala nazywać piwo, które realnie ma 0,04% piwem bezalkoholowym 0?0%. W zależności od piwa, alkohol jest "odciągany" po procesie fermentacji albo fermentacja jest przerywana zanim alkohol zacznie się wytwarzać. Czy alkohol zostanie odsączony w całości czy do poziomu np.tego 0,04%, dla producenta nie ma różnicy. Po zaokrągleniu do wymaganego jednego miejsca po przecinku, wychodzi 0% i to jest podane na etykiecie.
A sąsiadka to ewidentnie patolka. -
Seli wrote:Jakby poczytał składy... To by człowiek nic nie zjadł
Chyba, ze swoje wychodowane w ogródku, z dala od spalin i w czystej glebie
Kawa bezkofeionwa też jest z kofeiną 1% a normalne mają 10. O piwie nie czytałam, więc nie wypowiem się jak to jest. Jednak producenci lubią tak zaokrąglać i mówić, że coś jest bez a jest z
-
O kawie czytałam, że jest dozwolona i szczerze? wolę napić się zwykłej kawy z mlekiem na ból głowy przy ciśnieniu niż brać apap - wydaje mi się bardziej "naturalne". Choć mało kawy pije. I herbata czy coca cola ma więcej kofeiny
-
Onana36 wrote:Czekam w kolejce, jest jakaś obsuwa. Z nerwów ciśnienie mam że 150/100.
I jak tam? Już po?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Bezalkoholowy napój piwny - Tak na etykiecie. Pierwsze miejsce w składzie - woda. Wzięłam dosłownie 2 łyki i tyle. Jednak się mimo wszystko boje. Mamaginekolog faktycznie nawet w artykule o tym z czego zrezygnować w ciąży pisała, że takie 0,0% można. Nie chodzi o to ze jakoś tęsknię za piwem czy alkoholem. Tylko tak te bąbelki i grejfrutowy smak za mną chodzi. Obawiam się że chipsy bekonowe które zjadłam do meczu były bardziej szkodliwe
Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
https://1000dni.pl/ciaza-i-porod/czy-kawa-w-ciazy-jest-dozwolona?gclid=CjwKCAjw06LZBRBNEiwA2vgMVVajS811q64RfUhsA3mTpKwur6OqIlgJwrB2MeFe-bmsokrZ5VmvvhoCD58QAvD_BwE
Ja dostałam link i książeczkę od swojego ginekologaJest dużo o żywieniu w ciąży i opracowane jest przez wielu lekarzy. Więc temu ufam - w końcu ja naukowcem, lekarzem, ani specjalistą nie jestem.
-
Ja dużo wody pije, z resztą na wiosnę przez całe lato woda u mnie zawsze była nr 1
a soki mąż mi wyciska. Czasem mam tylko ochotę na jakiś specyficzny sok/napój typu capi jabłkowe
-
Od kiedy to kobiecie w ciąży nie wypada pić piwa 0%?? No blagam . Bo z butelką brzydko wygląda? A wiesz że są w takich butelkach również napoje nie piwne? I co też krzywo patrzysz wtedy na taką ciężarną?
jak można w ogole oceniać kogoś przez pryzmat tego co trzyma...
Ja piję i gazowane i niegazowane i soki i wode
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 19:21
Kitkat, Seli, MonaLiza, Minie Black, Asia8787, olkakarolka lubią tę wiadomość