X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie piję w ciąży i nie mam zamiaru. Szczerze... Nawet to za ładnie nie wygląda jak kobieta z brzuszkiem trzyma butelkę czy kufel piwa... Nawet jeśli jest "bezalkoholowe". Ale to tylko moja opinia.

sallvie, Paulcia28, Magdoczka lubią tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Ja nie piję w ciąży i nie mam zamiaru. Szczerze... Nawet to za ładnie nie wygląda jak kobieta z brzuszkiem trzyma butelkę czy kufel piwa... Nawet jeśli jest "bezalkoholowe". Ale to tylko moja opinia.

Ja tez jakos nie mam zamiaru raczyc sie nawet piwem 0,0 :)
    Na codzien nie pijam nawet nie bedac w ciazy wiec teraz tym bardziej :)

OlinkaO, Magdoczka lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:

Wiele rzeczy nie ładnie wygląda...
    Poza tym nie sądzę by większość paradowała po festynach czy knajpach. Jak ktoś się napije to raczej w domu :P Ja bym aż tak nie przesadzała.

MonaLiza, katepr, Kitkat, Marciiik lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka z brzuchem siedziała na balkonie pila normalne piwo i paliła. Idiotka. A ja wtedy się starałam o ciążę i znieść nie mogłam tego co ona robi.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wiele rzeczy nie ładnie wygląda...
    Poza tym nie sądzę by większość paradowała po festynach czy knajpach. Jak ktoś się napije to raczej w domu :P Ja bym aż tak nie przesadzała.
    Każdy ma inne spojrzenie na świat. Ja sądzę że jeśli coś w mojej opinii nie wypada to nie wypada ogólnie, a nie tylko na mieście czy festynach...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Jak jest napisane "bezalkoholowy napój piwny i napisane że 0,0 % to jaki byłby sens producentowi dac 0,04% alkoholu ? Nie pooadajmy w paranoję. Są też owszem piwa 0,5% ale ja takich nie kupuje. I raz od święta jak ktoś sobie wypije tego chmielu to nic się nie stanie. Teraz w tych czasach wszystko szkodzi także :)

Prawo pozwala nazywać piwo, które realnie ma 0,04% piwem bezalkoholowym 0?0%. W zależności od piwa, alkohol jest "odciągany" po procesie fermentacji albo fermentacja jest przerywana zanim alkohol zacznie się wytwarzać. Czy alkohol zostanie odsączony w całości czy do poziomu np.tego 0,04%, dla producenta nie ma różnicy. Po zaokrągleniu do wymaganego jednego miejsca po przecinku, wychodzi 0% i to jest podane na etykiecie.

Nie namawiam, nie odradzam :-) A to że dziś wszystko szkodzi - to fakt ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Moja sąsiadka z brzuchem siedziała na balkonie pila normalne piwo i paliła. Idiotka. A ja wtedy się starałam o ciążę i znieść nie mogłam tego co ona robi.

To chyba bardzo skrajny przypadek. Nie sądzę by któraś tu paradowała i się tym szczyciła... Może się mylę. Ja podchodzę do tego zwyczajnie. W zaciszu domowym, gdzie nikt nie będzie oceniał. Każdy robi co uważa :P

olkakarolka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• lilly. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Cześć Patrycja :) zapraszamy, już dopisałam Cię do listy.
    Kupiłam sobie dziś taką luźną spódnicę, bo jakoś tak złapałam się na tym że nie mam już w czym chodzić. Zła jestem bo mama mnie odciągała od zakupów ciążowych dwa lata temu jak byłam w ciąży z córką mówiąc że to bez sensu. Pożyczyła mi trochę pasujących na mnie ubrań, więc tak łaziłam w kółko w tym samym. Na szczęście to było lato więc jakoś poszło. No a teraz znowu jestem w ciąży i znowu nie mam w czym chodzić... i tym bardziej bez sensu kupować np letnie ciążowe rzeczy bo przecież brzuszek niewielki wyskoczy pewnie w drugiej połowie sierpnia. Ale ciasno w ciuchach już mi jest :(

Sanka a mnie dopiszesz? Już wcześniej pisałam - na 26.01

Sanka lubi tę wiadomość

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Prawo pozwala nazywać piwo, które realnie ma 0,04% piwem bezalkoholowym 0?0%. W zależności od piwa, alkohol jest "odciągany" po procesie fermentacji albo fermentacja jest przerywana zanim alkohol zacznie się wytwarzać. Czy alkohol zostanie odsączony w całości czy do poziomu np.tego 0,04%, dla producenta nie ma różnicy. Po zaokrągleniu do wymaganego jednego miejsca po przecinku, wychodzi 0% i to jest podane na etykiecie.

Jakby poczytał składy... To by człowiek nic nie zjadł :P Chyba, ze swoje wychodowane w ogródku, z dala od spalin i w czystej glebie :P :D Kawa bezkofeionwa też jest z kofeiną 1% a normalne mają 10. O piwie nie czytałam, więc nie wypowiem się jak to jest. Jednak producenci lubią tak zaokrąglać i mówić, że coś jest bez a jest z :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:

Pewnie wiele tak jest robionych i ma zawartość alkoholu jak np Karmi. Ja na swoim mam napisane bezalkoholowy napój nawet nie piwo więc się nie martwię. Inaczej bym nie pila.
    A sąsiadka to ewidentnie patolka.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jakby poczytał składy... To by człowiek nic nie zjadł :P Chyba, ze swoje wychodowane w ogródku, z dala od spalin i w czystej glebie :P :D Kawa bezkofeionwa też jest z kofeiną 1% a normalne mają 10. O piwie nie czytałam, więc nie wypowiem się jak to jest. Jednak producenci lubią tak zaokrąglać i mówić, że coś jest bez a jest z :P
    Właśnie. Kawy też się nie powinno pić A wiele kobiet pije. Ja akurat nigdy nie piłam więc nie mam problemu. Ba! Zielona herbata w większych ilościach też szkodzi i tak że wszystkim właściwie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kawie czytałam, że jest dozwolona i szczerze? wolę napić się zwykłej kawy z mlekiem na ból głowy przy ciśnieniu niż brać apap - wydaje mi się bardziej "naturalne". Choć mało kawy pije. I herbata czy coca cola ma więcej kofeiny :P

dZhdp1.png

• lilly. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    Czekam w kolejce, jest jakaś obsuwa. Z nerwów ciśnienie mam że 150/100.

I jak tam? Już po?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezalkoholowy napój piwny - Tak na etykiecie. Pierwsze miejsce w składzie - woda. Wzięłam dosłownie 2 łyki i tyle. Jednak się mimo wszystko boje. Mamaginekolog faktycznie nawet w artykule o tym z czego zrezygnować w ciąży pisała, że takie 0,0% można. Nie chodzi o to ze jakoś tęsknię za piwem czy alkoholem. Tylko tak te bąbelki i grejfrutowy smak za mną chodzi. Obawiam się że chipsy bekonowe które zjadłam do meczu były bardziej szkodliwe

Seli, olkakarolka lubią tę wiadomość

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie pijam, zielonej herbaty nie lubię :-D Za to piłam dużo coca-coli i mocnej czarnej herbaty. W ciąży odstawiłam i przyszło mi to o dziwo bardzo łatwo :-D
    Ale patrząc na dzisiejszy mecz, to aż chciałoby się wypić coś mocniejszego z rozpaczy :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://1000dni.pl/ciaza-i-porod/czy-kawa-w-ciazy-jest-dozwolona?gclid=CjwKCAjw06LZBRBNEiwA2vgMVVajS811q64RfUhsA3mTpKwur6OqIlgJwrB2MeFe-bmsokrZ5VmvvhoCD58QAvD_BwE

Ja dostałam link i książeczkę od swojego ginekologa :) Jest dużo o żywieniu w ciąży i opracowane jest przez wielu lekarzy. Więc temu ufam - w końcu ja naukowcem, lekarzem, ani specjalistą nie jestem.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko szkodzi. Myślę że żadna z nas nie chce skrzywdzić swojego dziecka i tego nie robi.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pije teraz gazowanego tylko wodę i soki i już mi się kończą smaki jakie bym z chęcią pila. Na jesień herbatki wrócą :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo wody pije, z resztą na wiosnę przez całe lato woda u mnie zawsze była nr 1 ;) a soki mąż mi wyciska. Czasem mam tylko ochotę na jakiś specyficzny sok/napój typu capi jabłkowe :P

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy to kobiecie w ciąży nie wypada pić piwa 0%?? No blagam . Bo z butelką brzydko wygląda? A wiesz że są w takich butelkach również napoje nie piwne? I co też krzywo patrzysz wtedy na taką ciężarną? :D jak można w ogole oceniać kogoś przez pryzmat tego co trzyma...

Ja piję i gazowane i niegazowane i soki i wode :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 19:21

Kitkat, Seli, MonaLiza, Minie Black, Asia8787, olkakarolka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ