X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja często robie zamówienia w gemini i zawsze na przesyłkę, nigdy nie było problemu

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchów - ja mam i spodenki i jeansy, bo były wygodne, szczególnie na początku.
    Teraz? Teraz mam luz jeszcze w swoich normalnych ciuchach :P

Ja tak przez ostatnie dni miałam słaby apetyt, ale dziś po prostu nie wiem co ze sobą zrobić :P a gofry bym zjadła (i zrobię z czekoladą), grzanki z boczkiem i szczypiorkiem, kotleta schabowego, krem z marchewki... I tak zaczęłam gotować wszystko :P I jeszcze mam chrupki orzechowe :D hah

MonaLiza, Paulcia28 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    ja często robie zamówienia w gemini i zawsze na przesyłkę, nigdy nie było problemu
    Ale odbiór w aptece czy przesyłka do domu ? Bo kurierem to zamawialam. Wolałabym jednak odbiór osobisty w aptece.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odbór do domu robiłam, u mnie nie ma gemini

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to mi chodzi o darmowy odbiór w aptece. Tylko że nie wiem ale tylko można robić odbiór w jednej czy dwóch w Polsce. A szkoda bo mam Gemini i mogłabym nie płacić za kuriera. Taki ze mnie lisek chytrusek :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to żle zrozumiałam, ogólnie u mnie jakos wolniej z kontaktowaniem i myśleniem

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:

nie przejmuj się :P Mam podobnie ostatnio :D taka zamulona jestem... Możemy zwalić winę na ciążę :P

anika82 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Gdańska, mam to główne gemini własnie 5min od domu. To dziwne myslalam ze do kazdej apteki gemini mozna za darmo zamawiac :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja z Gdańska, mam to główne gemini własnie 5min od domu. To dziwne myslalam ze do kazdej apteki gemini mozna za darmo zamawiac :/
    A no i wszystko jasne :) też się dziwię że do innych nie można.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, trochę czasu mnie nie było ale ogólne zamieszanie z kupnem mieszkania no i w całości do remontu ... ale przynajmniej będzie tak jak ja sobie wymarzyłam, starszą dwójkę wysyłam na 2 miesiące do babci nad morze, i mamy czasu 2 miesiące na generalny remont, trzeba zrobić wszystko oprócz wymiany okien... mdłości ciągle mnie trzymają, często mi się w głowie kręci, w kościele w kółko słabo mi się robi, i strasznie mnie ciągnie podbrzusze, zwłaszcza jak gwałtownie wstanę lub przekręcę się na bok, wizytę mam 27.06 to będzie 11t 2d więc nie wiem czy to już będą prenatalne czy zapisze mnie na kolejny termin w krótkim odstępie czasu. Pozdrawiam Was dziewczyny.

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:

u mnie to samo, myślę z dużym opóźnieniem

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Długo mnie nie było, ale byłam na urlopie. Nie zdołałam nadrobić prawie dwustu stron :)

Gratuluję kolejnych wizyt:)
    Ja swoją mam w piątek, a dziś byłam pobrać krew do wszystkich badań.

Jak u Was z brzuszkami? U mnie wieczorem jest ewidentnie większy, a jest dość wcześnie. Wiem, że to indywidualna sprawa, dlatego pytam z ciekawości:)

Pozdrawiam Was:)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pijecie piwo bezalkoholowe? Dziś mecz, mam ochotę na takie piwo, mąż mi nawet kupił. Warka radler i niby 0,0%. Jestem w 9 tygodniu i nie wiem czy to jest dozwolone. A w Internecie różne rzeczy przeczytać można.

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:
    Dziewczyny, pijecie piwo bezalkoholowe? Dziś mecz, mam ochotę na takie piwo, mąż mi nawet kupił. Warka radler i niby 0,0%. Jestem w 9 tygodniu i nie wiem czy to jest dozwolone. A w Internecie różne rzeczy przeczytać można.
    Jak jest w składzie podane 0,0% (niektóre mają niby zero a w składzie 0,5%) to można. Nawet ostatnio mamaginekolog dawała snapa, że to nie szkodzi, ani nic :)

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:

Można, ja piję :P ważne by było naprawdę 0% a nie 0,5% :p ale warka ma zero prawdziwe.

dZhdp1.png

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce, jest jakaś obsuwa. Z nerwów ciśnienie mam że 150/100.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś najeść nie mogę. Piwko 0% odpalam na drugiej połowie :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja bym była ostrożna z tymi piwami 0,0%, bo nawet one mają w sobie odrobinę alkoholu.
    Jest obowiązek zaokrąglania do jednego miejsca po przecinku. Czyli jeśli piwo realnie ma np. 0,04%, to będzie zaokrąglone do 0,0%. I jest to zgodne z prawem. Ilość ta jest tak mała, żadne alkomaty jej nie wykryją. Czy ma wpływ na dziecko? Nie mam pojęcia. Ja osobiście wolę nie pić.
    Czytałam też, że chmiel nie jest zbyt zdrowy dla kobiet w ciąży, napoje gazowane (którym jest takie piwo) również :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piwoszem wielkim nie jestem, a te co piłam, smakowe to z piwa miały tyle co w nazwie :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, ja bym była ostrożna z tymi piwami 0,0%, bo nawet one mają w sobie odrobinę alkoholu.
    Jest obowiązek zaokrąglania do jednego miejsca po przecinku. Czyli jeśli piwo realnie ma np. 0,04%, to będzie zaokrąglone do 0,0%. I jest to zgodne z prawem. Ilość ta jest tak mała, żadne alkomaty jej nie wykryją. Czy ma wpływ na dziecko? Nie mam pojęcia. Ja osobiście wolę nie pić.
    Czytałam też, że chmiel nie jest zbyt zdrowy dla kobiet w ciąży, napoje gazowane (którym jest takie piwo) również :-)
    Jak jest napisane "bezalkoholowy napój piwny i napisane że 0,0 % to jaki byłby sens producentowi dac 0,04% alkoholu ? Nie pooadajmy w paranoję. Są też owszem piwa 0,5% ale ja takich nie kupuje. I raz od święta jak ktoś sobie wypije tego chmielu to nic się nie stanie. Teraz w tych czasach wszystko szkodzi także :)

Kitkat lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ