STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Katepr zgadzam się w w stu procentach. Nie żyjemy w średniowieczu, żeby się w życiu kierować tym tak jak wypada. Rozumem się trzeba kierować,a nawet 0,04 % to mniej niż jedna dziesiąta zwykłego piwa, 1 łyk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 19:45
-
Hej, jesteśmy po wizycie, Malutki (bo prawdopodobnie chłopak, taki trochę zgadywany) ma 59 mm. Serduszko 152 uderzenia/minutę. Podobno wszystko dobrze. Nie zdecydowałam się na Pappe, bo niby w czym ma mi pomóc rachunek prawdopodobieństwa. Jeśli ma być dobrze to będzie... i będzie
MonaLiza, Kobobo, katepr, MaryAnn, sallvie, Paulcia28, cotton, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
Marin wrote:Hej, jesteśmy po wizycie, Malutki (bo prawdopodobnie chłopak, taki trochę zgadywany) ma 59 mm. Serduszko 152 uderzenia/minutę. Podobno wszystko dobrze. Nie zdecydowałam się na Pappe, bo niby w czym ma mi pomóc rachunek prawdopodobieństwa. Jeśli ma być dobrze to będzie... i będzie
Superjesli na badaniach jest ok to pappa by nie wiele zmienila.
-
Ja po wizycie. Dzieć 4,48cm, tętno 173, nadgonił i termin dziś wyszedł na 6.01. Mam skierowanie do endokrynologa bo mam za niskie TSH. Wizyta za 4 tyg.
katepr, MonaLiza, MaryAnn, Seli, lilly., Kobobo, sallvie, Paulcia28, cotton, olkakarolka lubią tę wiadomość
❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Hej dziewczyny,
ja jak zwykle zabiegana. Mimo że synek od dwóch dni w żłobku, ale trwa adaptacja i jest ciężko.
Dziś byłam na wizycie. u
Wszystko w porządku. Dzidziuś jak zwykle młodszy o 2 dni. Ma już 3 cmSeli, MonaLiza, katepr, Sanka, lilly., Kobobo, cotton, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
Marin wrote:Hej, jesteśmy po wizycie, Malutki (bo prawdopodobnie chłopak, taki trochę zgadywany) ma 59 mm. Serduszko 152 uderzenia/minutę. Podobno wszystko dobrze. Nie zdecydowałam się na Pappe, bo niby w czym ma mi pomóc rachunek prawdopodobieństwa. Jeśli ma być dobrze to będzie... i będzie
Gratulacje. Rozumiem ze mialas prenatalne badanie z pomiarami ale bez badania krwi?
-
Onana36, czy przy okazji TSH sprawdzałaś też ft4? Ja odebrałam swoje wyniki wczoraj. TSH 1,08 czyli ok, jak nigdy. Ft 3 w normie Ale ft 4 powyżej normy 24,77 a normą to 22. Nie wiem czy to juz coś bardzo zlego. Endo mam nadzieję uda mi się ogarnąć w sobotę.
Dziewczyny, a może któraś z Was ogarnia te hormony? -
Marin, jutro postaram Ci sie trochę rozjaśnić sprawę hormonów tarczycy
Dziś juz się kładę po wieczornych wymiotach, jutro przed nami prenatalne, spróbuję chociaz zasnąć
Dobranoc wszystkim
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Dzień dobry.
Już oczywiście mam oczy jak żarówki i nie śpię. Za godzinkę chyba wstane, zjem śniadanie i o 9:40 badanie...
Poproszę więc o stado kciuków!sallvie, Onana36, Paulcia28, Kobobo, Sanka, mommytobe, olkakarolka, katepr, MaryAnn lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Dzień dobry.
Już oczywiście mam oczy jak żarówki i nie śpię. Za godzinkę chyba wstane, zjem śniadanie i o 9:40 badanie...
Poproszę więc o stado kciuków!
Ja mam dziś w robicie videokonferencje. Mam nadzieję że wysiedze na krześle te 8 godzin bo mnie brzuszek boli. -
Marin, w ciąży jak wiadomo hormony szaleją. Najważniejsze jest ft4, ktore musi byc utrzymywane dość wysoko (to właśnie ft4 i ft3 napędzaja wszystkie komórki organizmu i pokazują pracę tarczycy). Masz ładne tsh, czy bierzesz jakies leki? Bo niedobrze gdybyś całkowicie weszła w nadczynność (tez nie taka dobra jak karepr pisała), a ft4 juz ku temu zmierza.
Ja np.idąc do endo na poczatku ciąży z tsh 1,525 i ft4 na poziomie 55%(nie pamietam dokladnego wyniku) dostałam wyższa dawkę leku jak się później okazało juz zapobiegawczo gdyz tsh w ciąży czesto lubi skoczyć w górę. U mnie jednak zadzialalo to w drugą strone, ft4 dość ladnie sie podnioslo bo na poziom 83% ale tsh tragicznie spadlo na 0,086. Endo od razu zmniejszyła mi dawke bo gdyby tak zostało to chwila moment i weszlabym w nadczynność. W czwartek powtarzam badania by sprawdzić czy cos drgnęło w drugą stronę.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
MonaLiza wrote:Trzymam kciuki z całych sił. Będzie dobrze. Dobrze że rano masz wizytke szybko zaraz czas minie.
Ja mam dziś w robicie videokonferencje. Mam nadzieję że wysiedze na krześle te 8 godzin bo mnie brzuszek boli.
Ojej, to tez nie lekko...juz nie wiem czy lepsze siedzenie w pracy czy stanie...
Ja mialam pracę stojącą i tez po 8h później pobolewalo mnie podbrzusze...
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Dzień dobry.
Poproszę więc o stado kciuków!
Ja nadałam tylko TSH. Teraz mam zbadać te f3 i f4 i z wynikiem do endokrynologa. I mam mierzyć ciśnienie 3 razy dziennie bo zaczyna szaleć.
Ledwo żyję bo w nocy mąż i dzieci pojechali na kilka dni w góry a od nas to ponad 600km. Będę tęskniła, jak głupia mało nie płakałam. Ale bałam się jechać ze względu na to że źle się czuję i mam ciągle plamienie.
Wczorajsze usg miałam już przez brzuch ale fotki mało widoczne. Pozdrawiam. Lecę na 7 do pracy.❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]