STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
olis87 wrote:A gdzie dr Bednarek przyjmuje na NFZ?
Ja dostałam skierowanie od swojej ginki Bernaciak do niego. On przyjmuje w citomedzie na Skłodowskiej. A że moja przychodnia jest oddziałem citomedu to dostałam właśnie tam skierowanie.olis87 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny,gratuluje udanych wizyt,mega Wam zazdroszczę,ja czekam jeszcze 3 tygodnie
Mam do Was pytanie nt kwasy foliowego,od początku ciąży i wcześniej też zdarzało mi się,jak nie zapomniałambiorę kwas foliowy,od począku ciąży suplementowałam dodatkowo prenatal uno,a od wczoraj przyjmuje pregne plus-wyczytałam,że jest tam dość duża dawka kwasu foliowego i tak się zastanawiam czy brać tylko pregne już bez dodatkowego kwasu. Jakie macie zdanie na ten temat?
-
Doris a kiedy masz wizyte? Ja dopiero 13 lipca ale to już prenatalne usg będzie chociaż taki plus :p
Ja biore prevenit w którym jest 0.8mg kwasu fol. I dodatkowo osobny 15mg.tak mi lekarz zalecił. Oczywiście czasem mi sie zapomni :p do tego 4tyś wit D i jod.
-
nick nieaktualny
-
katepr wrote:Doris a kiedy masz wizyte? Ja dopiero 13 lipca ale to już prenatalne usg będzie chociaż taki plus :p
Ja biore prevenit w którym jest 0.8mg kwasu fol. I dodatkowo osobny 15mg.tak mi lekarz zalecił. Oczywiście czasem mi sie zapomni :p do tego 4tyś wit D i jod.
i też to będą już prenatalne.
kurcze to dużo chyba,ale jak lekarz zalecił. czytam,ze nie powinno sie przyjmowac więcej niż 1 mg dawek dziennie,a pregna ma 0,6 i wlasnie sie zastanawialam czy dodatkowo 0,4 kwasu tez brać do tegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 10:43
-
MonaLiza wrote:Dziewczyny a czy orientujecie się może co do wypłacania premii przez pracodawcę będąc na L4? U nas jest premia wypłacana po kilku miesiącach. No za styczeń dostała premię dopiero w maju. Oni będą mi mogli wypłacać jak już będę na zwolnieniu ?
-
jesli z jakiegoś powodu macie praktykę wypłacania za zrobioną pracę z takim opóźnieniem to chyba prowadzą ewidencje komu przysługuje za dany okres premia. To,że wypłacaja później to chyba tylko forma i czas rozliczenia,ale dotyczy konkretnego okresu,w którym byłaś aktywnym pracownikiem. Ja to tak rozumuje. Jak się nalezy to musza wypłacić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 11:17
-
Doris_ wrote:jesli z jakiegoś powodu macie praktykę wypłacania za zrobioną pracę z takim opóźnieniem to chyba prowadzą ewidencje komu przysługuje za dany okres premia. To,że wypłacaja później to chyba tylko forma i czas rozliczenia,ale dotyczy konkretnego okresu,w którym byłaś aktywnym pracownikiem. Ja to tak rozumuje. Jak się nalezy to musza wypłacić.
-
Doris_ wrote:hej dziewczyny,gratuluje udanych wizyt,mega Wam zazdroszczę,ja czekam jeszcze 3 tygodnie
Mam do Was pytanie nt kwasy foliowego,od początku ciąży i wcześniej też zdarzało mi się,jak nie zapomniałambiorę kwas foliowy,od począku ciąży suplementowałam dodatkowo prenatal uno,a od wczoraj przyjmuje pregne plus-wyczytałam,że jest tam dość duża dawka kwasu foliowego i tak się zastanawiam czy brać tylko pregne już bez dodatkowego kwasu. Jakie macie zdanie na ten temat?
Ja biorę tez sporo kwasu foliowego, ale to głównie przez leke przeciwpadaczkowe. Niestety epileptyczki maja nakaz większych dawekWięc biorę Femibion, Pregne Plus, actiFolin 2mg i zwykly kwas foliowy 5mg. Ale brałam też 15mg wcześniej.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja biorę kwas foliowy 5 mg i do tego Femibion,w którym także jest kwas. Tak zleciła mi gin z kliniki. A kiedyś wyczytałam gdzieś w necie że kwasu foliowego nie dz się przedawkować, nie wiem czy to prawda. Że jego nadmiar jest po prostu wydawany z organizmu.
-
ja biorę jedynie fembion 1 , tak mi zalecił lekarz. a takie jeszcze pytanie, czy myślicie że poinnam juz przejśc na fembion 2? bo mam juz 12 tydzień czy spokojnie zużyć do końca opakowanie, zostało mi na 2 tyg. a lekarza mam dopiero 6 lipca
-
anika82 wrote:ja biorę jedynie fembion 1 , tak mi zalecił lekarz. a takie jeszcze pytanie, czy myślicie że poinnam juz przejśc na fembion 2? bo mam juz 12 tydzień czy spokojnie zużyć do końca opakowanie, zostało mi na 2 tyg. a lekarza mam dopiero 6 lipca
Ja biorę metylowane 0,8 I że względu na kwasy DHA biorę też witaminy Mamą DHA w których jest też zwykły kwas foliowy 0,4.anika82 lubi tę wiadomość
-
anika82 wrote:ja biorę jedynie fembion 1 , tak mi zalecił lekarz. a takie jeszcze pytanie, czy myślicie że poinnam juz przejśc na fembion 2? bo mam juz 12 tydzień czy spokojnie zużyć do końca opakowanie, zostało mi na 2 tyg. a lekarza mam dopiero 6 lipca
Mi się tak udało, ze Femibion 1 mam akurat do soboty. W piątek zaczynam 14tc więc tak w sam raz mi wyszło z tym Femibionem.
A na Twoim miejscu chyba wykorzystalabym ten Femibion...troche to kosztuje, szkoda nie wykorzystac...anika82 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Marciiik wrote:E tam zabobony! Miałam cerę jak gładziutką, zgaga pojawiła się dopiero w 9m.i to nie jakaś baaardzo męcząca, a urodziłam bardzo kudłatą dziewczynkę
Właśnie dlatego napisałam, ze to zabobonyMało co się sprawdza
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Hej dziewczyny mogę dołączyć ? Jestem już mama styczniowego szczęścia z 2015 roku tym razem tez zapowiada się na styczniowego bobasa termin według ginka to dokładnie termin urodzin mojego pierwszego dziecka 27.01
Podczytuje Was od dłuższego czasu i trzymam kciukiKobobo, Zośkaaa, Minie Black, MonaLiza, Sanka, Marciiik, wisienka94, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Patrycja20 wrote:Hej dziewczyny mogę dołączyć ? Jestem już mama styczniowego szczęścia z 2015 roku tym razem tez zapowiada się na styczniowego bobasa termin według ginka to dokładnie termin urodzin mojego pierwszego dziecka 27.01
Podczytuje Was od dłuższego czasu i trzymam kciukiPatrycja20 lubi tę wiadomość