X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Tosia ja np po pierwszej ciąży mam takie doświadczenie, że im później tym lepiej, oczywiście z założenia że wszystko jest ok i nic się nie dzieje.. Z córką poszłam bardzo wcześnie, nic nie było widać i ginekolog mnie tylko nastraszyl a czekanie kolejnych dwóch tygodni to była masakra... Dlatego teraz czekam trochę aby znowu nie przeżywać tak..

Zdaję sobie z tego sprawę, że może być za wcześnie żeby coś zobaczyć. Planowałam iśc dopiero na koniec przyszlego tygodnia ale jak lekarza nie bedzie, to nie chce czekać jeszcze tyle czasu. Pojde w piatek i najwyzej za dwa tygodnie znowu. Moze chociaz troche sie uspokoje bo jak na razie to ciagle sie boje ze cos bedzie nie tak. nie potrafie sie cieszyc :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Urosła, ale tylko do 258,chyba nie za dużo co?

a jaka byla poprzednia i kiedy?

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    a jaka byla poprzednia i kiedy?
    Już przeliczone że wynik w normie :) poprzednia była 86, 72 h temu :)

Tosia2323 lubi tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Już przeliczone że wynik w normie :) poprzednia była 86, 72 h temu :)

Gratuluję :)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Gratuluję :)
    Dziękuję!
    Najpierw się człowiek denerwuje, czy się udało zajść w ciąże... Czy zobaczy 2 kreski, później czy wszystko jest ok... A jak się urodzi dziecko to jeszcze więcej stresów
    :) ciągle coś, takie nasze życie he he :)

Magdoczka lubi tę wiadomość

dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Dziękuję!
    Najpierw się człowiek denerwuje, czy się udało zajść w ciąże... Czy zobaczy 2 kreski, później czy wszystko jest ok... A jak się urodzi dziecko to jeszcze więcej stresów
    :) ciągle coś, takie nasze życie he he :)

Oj nie strasz :) Ja już teraz się tak denerwuje, to aż się boję co będzie później. To moja pierwsza ciąża. Staraliśmy się ponad 1,5 roku i nigdy nawet cienia kreski nie ujrzałam, dlatego teraz tak ciężko mi uwierzyć, że to się dzieje naprawdę i że może być wszystko dobrze. Ogólnie przez te starania zaczęło się między nami psuć i mieliśmy na jakiś czas odpuścić a tu taki szok

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Oj nie strasz :) Ja już teraz się tak denerwuje, to aż się boję co będzie później. To moja pierwsza ciąża. Staraliśmy się ponad 1,5 roku i nigdy nawet cienia kreski nie ujrzałam, dlatego teraz tak ciężko mi uwierzyć, że to się dzieje naprawdę i że może być wszystko dobrze. Ogólnie przez te starania zaczęło się między nami psuć i mieliśmy na jakiś czas odpuścić a tu taki szok
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze! U nas się psuło zanim pojawiła się na świecie Alicja, a później zmiana o 360 stopni, dziecko nas bardzo zbliżyło, bardziej niż kiedykolwiek :) dlatego już decyzja o drugim była :)

dxomdf9h9r427akt.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to mój wynik z dziś. Dziś jest 4t0d Tzn zaczynam 5 :/
    Czarno to widzę :(

zl9ljb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 18:32

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Dziewczyny to mój wynik z dziś. Dziś jest 4t0d Tzn zaczynam 5 :/
    Czarno to widzę :(

zl9ljb.jpg
    To Twoja pierwsza beta?

dxomdf9h9r427akt.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    To Twoja pierwsza beta?

Tak. Wczoraj miałam przewidywany dzien @. Ale ja nie ogarniam tych norm. Czy to chodzi od ostatniej @ czy wiek płodu?

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Tak. Wczoraj miałam przewidywany dzien @. Ale ja nie ogarniam tych norm. Czy to chodzi od ostatniej @ czy wiek płodu?
    Ja miałam dostać @ tydzień temu a beta z dziś to 258, także owulacja była później.
    Myślę, że beta jest ok

mommytobe lubi tę wiadomość

dxomdf9h9r427akt.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z własnego doświadczenia wiem, że ważniejszy jest przyrost :)

mommytobe, Malamii26 lubią tę wiadomość

dxomdf9h9r427akt.png
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jest w porządku. Wydaje mi się, że chodzi o wiek płodu a nie ciąży, bo przecież w 1 czy 2 tygodniu ciąży, przed owulacją, nie może być mowy o wartości bety np. 50 lub więcej. Ja pierwszą betę miałam 218 - 16 dpo.

mommytobe, Minie Black lubią tę wiadomość

010i3e3k3szwmdsp.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, rzeczywiście przecież to logiczne, że w 1 tyg nie bedzie wgl hcg.... Macie racje. Dzięki dziewczyny! Chyba mój mózg się już lasuje :P Kurcze jeszcze mnie coś zaczyna temperatura podwyższona męczyć 37 i gardło bolące. Dajta żyć :P :D

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to też jestem bardzo zdecydowana:) właśnie oddzwonil do mnie mój lekarz i pierwsza wizytę mam jednak jeszcze w maju, 22 dokładnie ;)

dxomdf9h9r427akt.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super natalaa. Czekanie jest najgorsze... :D także dobrze, że jednak wcześniej :)

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 15dpo miałam bete 145 a zobacz dzisiaj już ponad 1400 :) sprawdz przyrost :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej,

ja tak na szybko - była dziś wizyta i zobaczyliśmy serducho. Lekarz twierdzi, że jest wszystko ładnie i książkowo. Nie widzi powodów do niepokoju. Kolejna wizyta na początku czerwca, potem 2 tygodnie później prenatalne i potem na wakacje.
    Chyba, że jeszcze wcześniej pójdę do kliniki sprawdzić i pożegnać się z p. doktor od stymulacji - bo jak tu wytrzymać 4 tygodnie.

Gratuluję wszystkim testującym i badającym bety.

A co do wieku - ja nawet 35 +.

Paulina_2603, Minie Black, Magdoczka, Luucy, wisienka94, Marciiik lubią tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za miesiąc 26 lat :) Mąż 27 :) Ale staraliśmy się od stycznia 2017.
    Czerwona_róża, a gdzie się na wakacje wybierasz? :) My jedziemy 26 maja do Egiptu, wycieczka od stycznia zakupiona i już nie można odwołać. Mam wątpliwości, ale lekarz uspokaja, że mam tylko na wodę uważać. Pewnie w środę wypytam o probiotyki, jakieś leki w razie czego.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Cześć ja po wizycie u swojego gin. Potwierdził i kazał odstawić duphaston czekać na @ i zacząć od nowa cykl z aromkiem i resztą. Powoli dochodzę do siebie.
    Trzymam za was wszystkie Kciuki. I mam nadzieję że niedługo będę was gonić z tyłu.

Marry - trzymaj się. I czekamy na Ciebie na fioletowych. Ja przy 1 poronieniu pożegnałam się ze styczniówkami a rodziłam z lutówkami - tak więc wszystko możliwe i może być pięknie ! Trzymam mocno kciuki

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ