STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Ja mam za miesiąc 26 lat Mąż 27 Ale staraliśmy się od stycznia 2017.
Czerwona_róża, a gdzie się na wakacje wybierasz? My jedziemy 26 maja do Egiptu, wycieczka od stycznia zakupiona i już nie można odwołać. Mam wątpliwości, ale lekarz uspokaja, że mam tylko na wodę uważać. Pewnie w środę wypytam o probiotyki, jakieś leki w razie czego.
Póki co wybraliśmy Kos, ewentualnie Ibiza lub Madera. To troszkę nie nasz styl bo my z reguły latamy daleko i na własną rękę - ale przy nadziei i ze zbuntowanym dwulatkiem spróbujemy czegoś takiego. Ja w pierwszej ciąży się nigdzie nie ruszałam, ale miałam zagrożoną, bardzo źle się czułam i dmuchałam na zimno - do 15 tygodnia to prawie w ogóle nie chodziłam i woziłam wszędzie pupę samochodem, nawet w biurze na leżąco pracowałam Teraz głęboko wierzę (i tak czuję), że będzie dobrze i będę mieć normalną ciążę.
-
nick nieaktualnyczerwona_róża wrote:Póki co wybraliśmy Kos, ewentualnie Ibiza lub Madera. To troszkę nie nasz styl bo my z reguły latamy daleko i na własną rękę - ale przy nadziei i ze zbuntowanym dwulatkiem spróbujemy czegoś takiego. Ja w pierwszej ciąży się nigdzie nie ruszałam, ale miałam zagrożoną, bardzo źle się czułam i dmuchałam na zimno - do 15 tygodnia to prawie w ogóle nie chodziłam i woziłam wszędzie pupę samochodem, nawet w biurze na leżąco pracowałam Teraz głęboko wierzę (i tak czuję), że będzie dobrze i będę mieć normalną ciążę.
Co do wakacji z dwu latkiem to my w zeszłym roku byliśmy w Chorwacji i to autem - nie polecam, chociaż mój to wyjątkowo charakterny Egzemplarz w tym roku tylko all-in, dużo płytkich basenów i animatorzy. lecimy na Majorkę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 20:16
-
Moja siostra była na Maderze w lipcu zeszłego roku, bardzo poleca Teraz za tydzień leci na Bali A my wybraliśmy Egipt przed ciążą, bo na bank w maju będzie ciepło i w ogóle... W ciąży się trochę boję, ale lekarz mówi że będzie dobrze i mam nie panikować Zobaczę, co mi w środę na wizycie powie. Też czuję, że będzie wszystko dobrze
Tosia2323 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Czerwona_roza gratuluję serduszka!
Minie Black - Majora zazdroszczę! Byliśmy w podróży poślubnej i było rewelacyjnie
Zazdroszczę Wam wakacji. U mnie niestety raczej średnio się zapowiada, może skoczymy gdzieś na kilka dni. Sporą część budżetu pochłonie nas taras, który w nareszcie postanowiliśmy wykończyć. Coś kosztem czegoś -
Gratuluję bet no i serducha!
Piękne wieści!
Ja się stresuję się wizytą w sobotę. Będzie 5tc plus jakieś dni.
W pierwszej ciąży było już serduszko.
Chciałabym aby było widać, że jest ok.
W pracy powinnam powiedzieć... przepracowałam aż ..3 msc po macierzyńskim...pewnie szef się ucieszy....
-
Gratuluję pięknych bet i serduszek Wspaniałe nowiny.
Zazdroszczę planów wakacyjnych - my w zeszłym roku byliśmy na Krecie i było cudownie, lubimy bardziej zróżnicowane krajobrazy i kochamy góry dlatego teraz marzy nam się Madera. Niestety w tym roku z uwagi na rozbudowę domu i zmianę samochodu zostajemy w Polsce. -
wisienka94 wrote:Ja 15dpo miałam bete 145 a zobacz dzisiaj już ponad 1400 sprawdz przyrost
Tak zrobię za 2 dni obliczyłam, że u mnie własnie dziś +/- 15 dpo
Także wrzucam na luz
Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Gratuluję tych wszystkich dobrych wieści
Ja mam 26 lat a mąż 29 musielismy odczekać 3 mies od poronienia i teraz udało się za pierwszym razem też jakoś czuję, że tym razem bedzie wszystko ok
Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Julka1993 wrote:Hej kobietki, ja mam wizytę na 15.05, będzie to 6+1 tc mega się stresuję, ciekawe czy będzie serduszko biło już
Mam w ten sam dzień wizytę. U mnie niby wg OM będzie 7+2 ale biorąc pod uwagę późną owu to jak liczyłam też będzie coś koło 6+1. -
Witam Was dziewczyny, dołączam do grona. Dziś robiłam betę: 2334. Jestem mamą 10 miesięcznej córeczki. Od porodu miałam jeden okres no i mamy kolejną ciążę (planowana). Jesteśmy zaskoczeni że tak szybko się udało bo o córeczkę sporo walczylismy (wcześniej dwa poronienia). Zmagam się z niedoczynnością tarczycy. W środę idę na powtórkę bety i TSH, a w piątek lekarz. Kalkulatory wyliczają mi tp na 6-8 stycznia.
wisienka94, Minie Black, mommytobe, Marciiik lubią tę wiadomość
-
wisienka94 wrote:Ja 15dpo miałam bete 145 a zobacz dzisiaj już ponad 1400 sprawdz przyrostAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Agulaa30 wrote:Az mnie ciekawi beta moja ale szkoda kasy juz.ponad 200zl wydalalam na.nia
-
Ja to w ogóle nie myślę ile wydamy w tym miesiącu... Wizyta u gina (pewnie na jednej się nie skończy...), wizyta u endokrynologa, ubezpieczenie samochodu, przegląd samochodu... Masakra No ale musimy jakoś dać radę.
Co do wakacji to my jesteśmy już po. Byliśmy w kwietniu w Barcelonie. Było super. Odpoczęłam psychicznie od starań i problemów z tym związanych, no i wróciłam z pasażerem na gapę w brzuszku W czwartek wracaliśmy, a w niedzielę pozytywny testMinie Black, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
Natalaa ja też mam małą Alicję
Ja mam jutro wizytę, zaczynam się mocno denerwować czy wszystko w porządku. Nawet dziś poszłam zrobić betę, mam nadzieję że wynik będzie dobry