X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej, trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Ja w nocy tak sobie oko rozdrapałam że wyglądam jak świr :( już potraktowałam herbatą ale chyba muszę po jakieś krople się wybrać, no jest tragedia. Do tego mam resztke rzęs bo jutro miałam robić to sobie
    wyobraźcie jak wyglądam :p tu zimno i pada, dość depresyjnie

Ja prenatalne będę miała w 13+2 myślę że to nie będzie za późno skoro lekarz tak umówił to wiedział co robi :)

Zrób sobie okład ze świetlika, z herbatki :) Albo maść świetlika kup :P

Ja lubię taką pogodę :P wbrew pozorom mam wtedy najwięcej energii :P choć w ciąży to chyba... Cały czas jestem śpiącą królewną :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    A gdzie zamierzasz rodzić? Ja 2 razy rodziła na Warszawskiej, teraz Arciszewscy.
    ja znowu na warszawskiej, tzn w nowym szpitalu. mój lekarz tam przyjmuje , przy ostatnim porodzie specjalnie przyjechał. w tamtej ciązy chodziłam do połowy na Parkową ale jak zaczęły się problemy to już jakoś niechętnie mnie tam widzieli. zresztą gdybym wylądowałą wtedy na Parkowej to pewnie nie było by mnie i dziecka. A skąd jesteś dokładnie? bo ja sama pochodze z Narwi ale od dawna mieszkam w Białymstoku

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej, trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Ja w nocy tak sobie oko rozdrapałam że wyglądam jak świr :( już potraktowałam herbatą ale chyba muszę po jakieś krople się wybrać, no jest tragedia. Do tego mam resztke rzęs bo jutro miałam robić to sobie
    wyobraźcie jak wyglądam :p tu zimno i pada, dość depresyjnie

Ja prenatalne będę miała w 13+2 myślę że to nie będzie za późno skoro lekarz tak umówił to wiedział co robi :)
    Ja prenatalne mam w 13+0

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    dziewczyny jak myślicie 13 tydzień i 3 dzień nie jest za późno na usg prenatalne??
    ja ide 13+3 . jak umawiałąm się to powiedzieli że po skończonym 13 umawiają

Paulcia28 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Paulcia masz Ty się z tą teściowa.. Chyba to taka typowa teściowa z kawalow :)
    Oj żebyś wiedziała :-P ale wali mnie to. Nie chcę mieć z nią nic wspólnego. Na wigilię jak byliśmy to oczywiście głupie komentarze bo ja mięsa jeść nie chciałam, a w wigilię nie jadam, ciężko było jej to zrozumieć i mi docinala franca. Ale ja jej pokaże gdzie raki zimują :-)

MonaLiza lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapisałam się na wrzesień na szkołę rodzenia :D Dobrze,że mi koleżanka podpowiedziała, bo ja we wrześniu to może dopiero bym rozmyślała na temat szkoły a tu już miejsc na luty by nie było hehehe :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia wkurzaja mnie ludzie co tak wchodzą z butami w innych życie. Guzik powinno kogokolwiek obchodzić co kto je. Dziwię się że niektórym nie jest szkoda życia na takie rzeczy. Moja koleżanka miała akcje z tesciem bo on niewierzący. Wkurzal się że oni dziecko chrzcili. Porazka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 09:55

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Sorki, ze tak zacznę od dupy strony dosłownie, ale już szału dostaje z tymi moimi naczynkami... Jak juz dwa dni jest lepiej bo ustępują zaparcia i krwi sa nieznaczne ilości, tak potem przychodzi zaparcie i krew na nowo. Oczywiście to nie jest w duzych ilościach. Najpierw krew pojawiała się przy wydmuchiwaniu nosa, potem z dziąseł przy szczotkowaniu a teraz...z tyłka.
    Oszaleje. Musze ruszyć na nowo z rumiankiem.

Dobrze, ze po infekcji intymnej juz praktycznie nie ma śladu. Jednak globulki jeszcze musze brać.

Co do prenatalnych, pewnie zależy od miejsca, każdy inaczej praktykuje, jedni lubią po 13tc, inni wcześniej. Ja mialam pierwotnie termin na jutro, byłoby 13+4, więc mi przyspieszyli.

Wczoraj dostałam od mamy polski bawełniany ręcznik kąpielowy w pieknym turkusie, odłożyłam go dla maluszka :) Wiec mamy ręcznik i 5 par skarpetek. Po kolejnej wizycie u gin zrobie powoli listę co trzeba kupic i stopniowo zaczne. Jeszcze zresztą dostanę cos od znajomej oraz ciuszki po moim braciszku więc zobaczę co będzie potrzebne.

OlinkaO lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Paulcia wkurzaja mnie ludzie co tak wchodzą z butami w innych życie. Guzik powinno kogokolwiek obchodzić co kto je. Dziwię się że niektórym nie jest szkoda życia na takie rzeczy. Moja koleżanka miała akcje z tesciem bo on niewierzący. Wkurzal się że oni dziecko chrzcili. Porazka

Wydaje mi się, że tacy ludzie nie mają swojego życia, bardzo się nudzą to i wtrącają do innych ;P takie hobby wkurzające.

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka a nie próbowałaś rutinoskorbinu brać, on uszczelnia żyłki. ja w pierwszej ciązy barłam bo z diąseł i nosa mocno mi krwawiło

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

W sumie ja też niewierząca. Jestem zdania, ze dziecko gdy dorosnie powinno samo decydować o tym czy i w jaką wiarę chcę wierzyć. Ale ochrzcze dziecko. Wiadomo jak jest później, komunia itd.I takie biedne dziecko mialoby być inne niz reszta klasy? Nie byłoby w stanie zrozumieć dlaczego to jest i ze to przez fababerie matki ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Zośka a nie próbowałaś rutinoskorbinu brać, on uszczelnia żyłki. ja w pierwszej ciązy barłam bo z diąseł i nosa mocno mi krwawiło

Biore na noc witamine C, to chyba powinno działać podobnie, prawda?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika, ja tez biore zastrzyk przeciwzakrzepowy, wiec z krzepliwoscia może być trudniej...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    W sumie ja też niewierząca. Jestem zdania, ze dziecko gdy dorosnie powinno samo decydować o tym czy i w jaką wiarę chcę wierzyć. Ale ochrzcze dziecko. Wiadomo jak jest później, komunia itd.I takie biedne dziecko mialoby być inne niz reszta klasy? Nie byłoby w stanie zrozumieć dlaczego to jest i ze to przez fababerie matki ;)

Pracuje w takiej szkole, gdzie jest i etyka i religia... I dzieci, które potrafią wybrać jedno i drugie bo szukają "swojej drogi" albo samą etykę :) I serio, jest tam ich duuuużo. Pierwszy raz się z tym spotkałam żeby np. w jednej klasie 5-10 osób chodziło na etykę a nie religię. U mnie w klasie był co prawda tylko jeden uczeń ale dzieci totalnie nic by nie powiedziały, a nawet jak było świątecznie to "szkoda,że go nie ma, ale on ma swoją wiarę" fajne to było, wiecie? Naprawdę. Takie naturalne dla tych dzieci, że są różne wyznania itp. Wtedy nie miałby nikt problemu z tym, że dziecko może czuć się źle w gronie rówieśników. Ale mało jest takich szkół chyba...

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co chyba sama witamina c to nie, chodzi o rutinoskorbin. ale jak bierzesz zastrzyki to nie wiem, ja brałam wtedy chyba 3 tabletki dziennie i naprawdę było lepiej

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja z wiarą mam problem. To nie są łatwe sprawy. Świadomie bierzmowania nie zrobiłam. Co do dziecka uważam że słusznie robisz. Ale żeby dziadek nie chciał przyjść z tego powodu ma chrzest bo jego ego było obrażona że ktoś postępuje inaczej. Zachował się jakby oni co najmniej na islam to go w naszym kraju chcieli przerobić.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pracuje w takiej szkole, gdzie jest i etyka i religia... I dzieci, które potrafią wybrać jedno i drugie bo szukają "swojej drogi" albo samą etykę :) I serio, jest tam ich duuuużo. Pierwszy raz się z tym spotkałam żeby np. w jednej klasie 5-10 osób chodziło na etykę a nie religię. U mnie w klasie był co prawda tylko jeden uczeń ale dzieci totalnie nic by nie powiedziały, a nawet jak było świątecznie to "szkoda,że go nie ma, ale on ma swoją wiarę" fajne to było, wiecie? Naprawdę. Takie naturalne dla tych dzieci, że są różne wyznania itp. Wtedy nie miałby nikt problemu z tym, że dziecko może czuć się źle w gronie rówieśników. Ale mało jest takich szkół chyba...
    Super ! Ja nie jestem za religią w szkole. Etyka super ! Jak religią to powinny być wszystkie religie. Nauka o wszystkich religiach to super. Czlowiek wtedy by mial.pojecie co mu pasuje A co nie. A nie jakieś modlenie sie itd. Komunie powinny być organizowane przez Kościół A nie szkole. Takie moje zdanie.

Marciiik lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Super ! Ja nie jestem za religią w szkole. Etyka super ! Jak religią to powinny być wszystkie religie. Nauka o wszystkich religiach to super. Czlowiek wtedy by mial.pojecie co mu pasuje A co nie. A nie jakieś modlenie sie itd. Komunie powinny być organizowane przez Kościół A nie szkole. Takie moje zdanie.

Masz rację :) Powiem Ci, że to też zasługa mojej współpracownicy ale my jako klasa np. mieliśmy dużo lekcji wyjściowych w meczecie, w synagodze i poznawaliśmy inne wiary, mieliśmy super zajęcia tłumaczące wiele. Ostatnio był meczet, mówi się o terrorystach, uchodźcach... I dzieciaki gadały " a co jak nas wysadzą" :P bo się nasłuchają. A podobało im się bardzo i stwierdzili "a oni nie są tacy źli"... A byli tacy, że zadawali takie pytania... Mi szczena opadła :) pozytywnie oczywiście. Ten prowadzący też był pod wrażeniem i opowiadał, cieszył się, że można jakoś inaczej do tego podejść. Mi rodzice kupili kiedyś książki o Krishnie :P bo piękne, kolorowe, ciekawe historie :P pamiętam jak dziadkowie się oburzyli... Jakbym nie wiem, miała wstąpić zaraz do sekty... A dlaczego mamy zamykać światopogląd dzieci i mówić "jest jedna prawda"... no nie...

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Seli ! Oby więcej takich szkół. Ale niestety to chyba odgórnie jest narzucone.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja z wiarą mam problem. To nie są łatwe sprawy. Świadomie bierzmowania nie zrobiłam. Co do dziecka uważam że słusznie robisz. Ale żeby dziadek nie chciał przyjść z tego powodu ma chrzest bo jego ego było obrażona że ktoś postępuje inaczej. Zachował się jakby oni co najmniej na islam to go w naszym kraju chcieli przerobić.

Nie no, ja generalnie nie mam problemu z tym by pójść do kościoła przy okazji wesel, bierzmowan, komunii, mogę iść postać, ale gdy słucham czytania nieraz to ręce opadają. Więc nie chodzę do kościoła, jeśli już sie modlę, to na zasadzie rozmowy z ukochaną babcią. Do Boga modlilam się kiedyś dużo. Padaczka nie jest lekką chorobą, a gdy 2 lata po jej diagnozie doszła autoimmunologiczna choroba jelit to juz zaczęłam się zastanawiac po co te moje modlitwy. I tak nazbieralam problemów zdrowotnych przy ktorych modły nic nie dały. Zawsze zadaję pytanie po co Bogu nic niewinne dzieci? Po co mu moja dwójka dzieci? A juz w.ogole po co takie dzieci które mają 2-3 lata i umierają? To jest bez sensu, jaka tu sprawiedliwosc i wspanialomyslnosc Boga? Żadna. Gdyby był, nie.dopuscilby do smierci tych dzieci, bo nie wierzę, ze rodzice sie nie modlą gdy leżą na łożu smierci.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ