STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Hej, trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Ja w nocy tak sobie oko rozdrapałam że wyglądam jak świrjuż potraktowałam herbatą ale chyba muszę po jakieś krople się wybrać, no jest tragedia. Do tego mam resztke rzęs bo jutro miałam robić to sobie
wyobraźcie jak wyglądam :p tu zimno i pada, dość depresyjnie
Ja prenatalne będę miała w 13+2 myślę że to nie będzie za późno skoro lekarz tak umówił to wiedział co robi
Zrób sobie okład ze świetlika, z herbatkiAlbo maść świetlika kup
Ja lubię taką pogodęwbrew pozorom mam wtedy najwięcej energii
choć w ciąży to chyba... Cały czas jestem śpiącą królewną
-
Onana36 wrote:A gdzie zamierzasz rodzić? Ja 2 razy rodziła na Warszawskiej, teraz Arciszewscy.
-
katepr wrote:Hej, trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Ja w nocy tak sobie oko rozdrapałam że wyglądam jak świrjuż potraktowałam herbatą ale chyba muszę po jakieś krople się wybrać, no jest tragedia. Do tego mam resztke rzęs bo jutro miałam robić to sobie
wyobraźcie jak wyglądam :p tu zimno i pada, dość depresyjnie
Ja prenatalne będę miała w 13+2 myślę że to nie będzie za późno skoro lekarz tak umówił to wiedział co robiDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
MonaLiza wrote:Paulcia masz Ty się z tą teściowa.. Chyba to taka typowa teściowa z kawalow
ale wali mnie to. Nie chcę mieć z nią nic wspólnego. Na wigilię jak byliśmy to oczywiście głupie komentarze bo ja mięsa jeść nie chciałam, a w wigilię nie jadam, ciężko było jej to zrozumieć i mi docinala franca. Ale ja jej pokaże gdzie raki zimują
MonaLiza lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A ja zapisałam się na wrzesień na szkołę rodzenia
Dobrze,że mi koleżanka podpowiedziała, bo ja we wrześniu to może dopiero bym rozmyślała na temat szkoły a tu już miejsc na luty by nie było hehehe
-
Paulcia wkurzaja mnie ludzie co tak wchodzą z butami w innych życie. Guzik powinno kogokolwiek obchodzić co kto je. Dziwię się że niektórym nie jest szkoda życia na takie rzeczy. Moja koleżanka miała akcje z tesciem bo on niewierzący. Wkurzal się że oni dziecko chrzcili. Porazka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 09:55
-
Cześć dziewczyny!
Sorki, ze tak zacznę od dupy strony dosłownie, ale już szału dostaje z tymi moimi naczynkami... Jak juz dwa dni jest lepiej bo ustępują zaparcia i krwi sa nieznaczne ilości, tak potem przychodzi zaparcie i krew na nowo. Oczywiście to nie jest w duzych ilościach. Najpierw krew pojawiała się przy wydmuchiwaniu nosa, potem z dziąseł przy szczotkowaniu a teraz...z tyłka.
Oszaleje. Musze ruszyć na nowo z rumiankiem.
Dobrze, ze po infekcji intymnej juz praktycznie nie ma śladu. Jednak globulki jeszcze musze brać.
Co do prenatalnych, pewnie zależy od miejsca, każdy inaczej praktykuje, jedni lubią po 13tc, inni wcześniej. Ja mialam pierwotnie termin na jutro, byłoby 13+4, więc mi przyspieszyli.
Wczoraj dostałam od mamy polski bawełniany ręcznik kąpielowy w pieknym turkusie, odłożyłam go dla maluszkaWiec mamy ręcznik i 5 par skarpetek. Po kolejnej wizycie u gin zrobie powoli listę co trzeba kupic i stopniowo zaczne. Jeszcze zresztą dostanę cos od znajomej oraz ciuszki po moim braciszku więc zobaczę co będzie potrzebne.
OlinkaO lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
MonaLiza wrote:Paulcia wkurzaja mnie ludzie co tak wchodzą z butami w innych życie. Guzik powinno kogokolwiek obchodzić co kto je. Dziwię się że niektórym nie jest szkoda życia na takie rzeczy. Moja koleżanka miała akcje z tesciem bo on niewierzący. Wkurzal się że oni dziecko chrzcili. Porazka
Wydaje mi się, że tacy ludzie nie mają swojego życia, bardzo się nudzą to i wtrącają do innych ;P takie hobby wkurzające. -
MonaLiza wrote:Paulcia wkurzaja mnie ludzie co tak wchodzą z butami w innych życie. Guzik powinno kogokolwiek obchodzić co kto je. Dziwię się że niektórym nie jest szkoda życia na takie rzeczy. Moja koleżanka miała akcje z tesciem bo on niewierzący. Wkurzal się że oni dziecko chrzcili. Porazka
W sumie ja też niewierząca. Jestem zdania, ze dziecko gdy dorosnie powinno samo decydować o tym czy i w jaką wiarę chcę wierzyć. Ale ochrzcze dziecko. Wiadomo jak jest później, komunia itd.I takie biedne dziecko mialoby być inne niz reszta klasy? Nie byłoby w stanie zrozumieć dlaczego to jest i ze to przez fababerie matki
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
anika82 wrote:Zośka a nie próbowałaś rutinoskorbinu brać, on uszczelnia żyłki. ja w pierwszej ciązy barłam bo z diąseł i nosa mocno mi krwawiło
Biore na noc witamine C, to chyba powinno działać podobnie, prawda?
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:W sumie ja też niewierząca. Jestem zdania, ze dziecko gdy dorosnie powinno samo decydować o tym czy i w jaką wiarę chcę wierzyć. Ale ochrzcze dziecko. Wiadomo jak jest później, komunia itd.I takie biedne dziecko mialoby być inne niz reszta klasy? Nie byłoby w stanie zrozumieć dlaczego to jest i ze to przez fababerie matki
Pracuje w takiej szkole, gdzie jest i etyka i religia... I dzieci, które potrafią wybrać jedno i drugie bo szukają "swojej drogi" albo samą etykęI serio, jest tam ich duuuużo. Pierwszy raz się z tym spotkałam żeby np. w jednej klasie 5-10 osób chodziło na etykę a nie religię. U mnie w klasie był co prawda tylko jeden uczeń ale dzieci totalnie nic by nie powiedziały, a nawet jak było świątecznie to "szkoda,że go nie ma, ale on ma swoją wiarę" fajne to było, wiecie? Naprawdę. Takie naturalne dla tych dzieci, że są różne wyznania itp. Wtedy nie miałby nikt problemu z tym, że dziecko może czuć się źle w gronie rówieśników. Ale mało jest takich szkół chyba...
-
Zośkaaa wrote:W sumie ja też niewierząca. Jestem zdania, ze dziecko gdy dorosnie powinno samo decydować o tym czy i w jaką wiarę chcę wierzyć. Ale ochrzcze dziecko. Wiadomo jak jest później, komunia itd.I takie biedne dziecko mialoby być inne niz reszta klasy? Nie byłoby w stanie zrozumieć dlaczego to jest i ze to przez fababerie matki
-
Seli wrote:Pracuje w takiej szkole, gdzie jest i etyka i religia... I dzieci, które potrafią wybrać jedno i drugie bo szukają "swojej drogi" albo samą etykę
I serio, jest tam ich duuuużo. Pierwszy raz się z tym spotkałam żeby np. w jednej klasie 5-10 osób chodziło na etykę a nie religię. U mnie w klasie był co prawda tylko jeden uczeń ale dzieci totalnie nic by nie powiedziały, a nawet jak było świątecznie to "szkoda,że go nie ma, ale on ma swoją wiarę" fajne to było, wiecie? Naprawdę. Takie naturalne dla tych dzieci, że są różne wyznania itp. Wtedy nie miałby nikt problemu z tym, że dziecko może czuć się źle w gronie rówieśników. Ale mało jest takich szkół chyba...
Marciiik lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Super ! Ja nie jestem za religią w szkole. Etyka super ! Jak religią to powinny być wszystkie religie. Nauka o wszystkich religiach to super. Czlowiek wtedy by mial.pojecie co mu pasuje A co nie. A nie jakieś modlenie sie itd. Komunie powinny być organizowane przez Kościół A nie szkole. Takie moje zdanie.
Masz racjęPowiem Ci, że to też zasługa mojej współpracownicy ale my jako klasa np. mieliśmy dużo lekcji wyjściowych w meczecie, w synagodze i poznawaliśmy inne wiary, mieliśmy super zajęcia tłumaczące wiele. Ostatnio był meczet, mówi się o terrorystach, uchodźcach... I dzieciaki gadały " a co jak nas wysadzą"
bo się nasłuchają. A podobało im się bardzo i stwierdzili "a oni nie są tacy źli"... A byli tacy, że zadawali takie pytania... Mi szczena opadła
pozytywnie oczywiście. Ten prowadzący też był pod wrażeniem i opowiadał, cieszył się, że można jakoś inaczej do tego podejść. Mi rodzice kupili kiedyś książki o Krishnie
bo piękne, kolorowe, ciekawe historie
pamiętam jak dziadkowie się oburzyli... Jakbym nie wiem, miała wstąpić zaraz do sekty... A dlaczego mamy zamykać światopogląd dzieci i mówić "jest jedna prawda"... no nie...
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Ja z wiarą mam problem. To nie są łatwe sprawy. Świadomie bierzmowania nie zrobiłam. Co do dziecka uważam że słusznie robisz. Ale żeby dziadek nie chciał przyjść z tego powodu ma chrzest bo jego ego było obrażona że ktoś postępuje inaczej. Zachował się jakby oni co najmniej na islam to go w naszym kraju chcieli przerobić.
Nie no, ja generalnie nie mam problemu z tym by pójść do kościoła przy okazji wesel, bierzmowan, komunii, mogę iść postać, ale gdy słucham czytania nieraz to ręce opadają. Więc nie chodzę do kościoła, jeśli już sie modlę, to na zasadzie rozmowy z ukochaną babcią. Do Boga modlilam się kiedyś dużo. Padaczka nie jest lekką chorobą, a gdy 2 lata po jej diagnozie doszła autoimmunologiczna choroba jelit to juz zaczęłam się zastanawiac po co te moje modlitwy. I tak nazbieralam problemów zdrowotnych przy ktorych modły nic nie dały. Zawsze zadaję pytanie po co Bogu nic niewinne dzieci? Po co mu moja dwójka dzieci? A juz w.ogole po co takie dzieci które mają 2-3 lata i umierają? To jest bez sensu, jaka tu sprawiedliwosc i wspanialomyslnosc Boga? Żadna. Gdyby był, nie.dopuscilby do smierci tych dzieci, bo nie wierzę, ze rodzice sie nie modlą gdy leżą na łożu smierci.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Starania o drugie bobo od 10.2019