STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marciiik wrote:Też uważam, że miejsce religii jest w kościele. W szkole religioznastwo, super! Ale w tym kraju to nierealne! A dodam, że jestem i wierząca, i praktykująca, acz instytucja sama w sobie (kościół katolicki) działa mi na nerwy. Być może gdybym miała ku temu sposobność, poznała głębiej inne wyznania, to swoje bym zmieniła...
Seli z tą etyka jest tak, ze jeśli w szkole jest wiecej niż chyba 5uczniow chetnych, to jest obowiazek jej zorganizowania. Szkoły się bronią przed tym, jeśli dzieci jest niewiele i są z różnych rocznikow. A wszystko jakoś da się obejść. U mnie na prowincji etyka? Zapomnij! Ale we Wro w wielu szkołach jest
Pamiętam, że miałam koleżankę w klasie na etyce i było ogólnie ich w szkole 2... To wtedy jeździły na zajęcia do innej szkoły. Ale zapewnić dziecku coś muszą. Akurat u nas jest dużo dzieci i rodzice nie krępują się rezygnować z religii. Myślę, że w wielu szkołach jest tak, że rodzic po prostu obawia się jakiś problemów i komplikacji więc lepiej od małego ochrzcić i puszczać na religięMarciiik lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Ja w swoich czasach byłam ewenementem jak jako jedyna nie poszłam do bierzmowania w gimnazjum A w liceum nie chodziłam na religię. Teraz to już raczej powszechniejsze zjawisko.
W zależności od szkołyTak mi się wydaje.
-
MonaLiza wrote:Ale się nie mogę doczekać wizyty w środę ! Tak dawno nie byłam u maluszka. A prenatalnych to się w już w ogóle nie mogę doczekać i skisne chyba do tego 9 lipca.
mam to samo, im bliżej wizyta, tym bardziej "wariuję", że nie wytrzymam ;p
prenatalne już w sobotę! -
Sylwia91.08 wrote:Też mam jutro prenatalne i pappe ale o 14.
grzybica mi się przypałętała 100 zł na leki poszło
u mnie jeszcze do prenatalnych 8 dni. Chyba jajo zniosę. Męża się pytałam jakieś 40 razy czy na pewno wziął ten dzień wolny dobrze że chłopak to oaza cierpliwości uzupełniamy się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 12:08
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:To wam krew pobierają i USG w tym samym czasie? U mnie krew pobrana 2 tygodnie wcześniej wydawało mi się że patrzą na USG też pod kątem wyników z krwi ale może się mylę. u mnie niestety waga w dół kolejne pół kilograma. Nie powinnam się martwić ale wiadomo
grzybica mi się przypałętała 100 zł na leki poszło
u mnie jeszcze do prenatalnych 8 dni. Chyba jajo zniosę. Męża się pytałam jakieś 40 razy czy na pewno wziął ten dzień wolny dobrze że chłopak to oaza cierpliwości uzupełniamy się
ja specjalnie ustaliłam termin na sobotę, bo inaczej mógłby być problem z urlopem, a tego bym nie przeżyła
u mnie też jest tak, że krew pobierają tego samego dnia -
Dzwoniłam zapisać się na prenatalne i też mam 13.07 jak i wizytę u ginekologa.. ;x Miałam nadzieję, że będzie wcześniej, a tu terminów już nie było.. o 15 ginekolog a po 18 prenatalne.
Miałam tak straszny sen.. ;| Aż na samą myśl mi źle.. ale mam nadzieję, że to na przekór się śni.
Co do zaparć to dalej mnie męczą i to czasem strasznie, ale na szczęście bez krwi..co nie zmienia faktu, że to mega uciążliwe jest. -
Hej dziewczyny, ja prenatalne 3.07 i tak jak Wy, już odliczam. Trzymam kciuki za nas
Czy któraś z Was boryka się z bólami głowy i migrenami? Mam nadzieję, że w drugim trymestrze przejdzieDziś z powodu bólu który towarzyszy mi od wczoraj, musiałam się zwolnić z pracy:( To jak na razie moja jedyna dolegliwość, ale bardzo uciążliwa
7cs- szczęśliwy
-
Asia8787 wrote:Hej dziewczyny, ja prenatalne 3.07 i tak jak Wy, już odliczam. Trzymam kciuki za nas
Czy któraś z Was boryka się z bólami głowy i migrenami? Mam nadzieję, że w drugim trymestrze przejdzieDziś z powodu bólu który towarzyszy mi od wczoraj, musiałam się zwolnić z pracy:( To jak na razie moja jedyna dolegliwość, ale bardzo uciążliwa
Asia8787 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi, żeby się jeszcze przywitać. Dziś rozpoczynam 10 tydzień, moje paniczne lęki odrobinę się uspokoiły i stwierdziłam, że moment jest odpowiedni
Jestem po 2 wczesnych poronieniach, mam mutację MTHFR 667C-T, MTHFR 1298 A-C oraz PAI 1-4G, wszystkie hetero. Ta ciąża od samego początku na fraxi 0,4 i acardzie, teraz jeszcze doszła luteina i magnez.
Czuje się ogólnie dobrze, męczą mnie troche mdłości, senność i zaparcia, ale hej, w końcu to ciąza, nie może być idealnie
No i cóż. Trzymam kciuki, żeby ten trzeci raz był szczęśliwyAsia8787, MonaLiza, Agnuka, Marciiik, Zośkaaa, MaryAnn lubią tę wiadomość
-
Hej Fyffes
Do trzech razy sztuka
mam nadzieję, że się tu rozgościsz i ciąża będzie nudna i spokojna
Gosh! Dziewczyny! Nadziobałam trochę pracyi mam wenę! lecę do biblioteki po nowe książki i mam zamiar dziś popłynąć
bo jutro mam spotkanie z promotorką
I w nagrodę idę na nuggetsy po bibliotece
hahaha
MonaLiza lubi tę wiadomość
-
Dzięki Seli!
Po drugiej stracie moja mama powiedziała mi- do trzech razy sztuka. Wtedy okrutnie byłam na nią zła za ten tekst, dziś myślę sobie, że "wykrakała" i sama powtarzam sobie, że tym razem będzie ok
Ja siedzę w pracy, ale zamiast robić coś produktywnego myślę tylko o tym, jak bardo zjadłabym kurczaka z rożnaKobobo lubi tę wiadomość
-
Fyffes wrote:Dzięki Seli!
Po drugiej stracie moja mama powiedziała mi- do trzech razy sztuka. Wtedy okrutnie byłam na nią zła za ten tekst, dziś myślę sobie, że "wykrakała" i sama powtarzam sobie, że tym razem będzie ok
Ja siedzę w pracy, ale zamiast robić coś produktywnego myślę tylko o tym, jak bardo zjadłabym kurczaka z rożna
Teraz jesteś obstawiona i już kurczę nie może być tak!
Hehehe a ja właśnie nuggetsy od wczoraj chce ;P ale wieczorem padało i wiało i nie ruszyłam tyłka z domuJa mam urlop, stwierdziłam, że nie będę brać więcej l4 bo umowę mam przedłużoną.
Za to muszę ogarnąć studia ;/ ostatni tydzień ich... Uf -
Dzięki Dziewczyny!
Przy okazji, powiedzcie mi proszę jak to jest z tymi prenatalnymi, bo ja trochę tego nie ogarniam. Moja doktorka do której chodzę prywatnie kazała mi się zapisać na prenatalne do niej w szpitalu- 17 lipca mam usg, a 12 lipca mam oddać krew. Czy ta krew to jest test PAPPa czy coś jeszcze innego? Z tego co czytałam to PAPPa jest płatna i dobrowolna, a mnie nikt o zdanie nie pytał
tzn pewnie i tak chciałabym zrobić, ale zastanawiam się jak to w końcu wszystko wygląda.