X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Też uważam, że miejsce religii jest w kościele. W szkole religioznastwo, super! Ale w tym kraju to nierealne! A dodam, że jestem i wierząca, i praktykująca, acz instytucja sama w sobie (kościół katolicki) działa mi na nerwy. Być może gdybym miała ku temu sposobność, poznała głębiej inne wyznania, to swoje bym zmieniła...
    Seli z tą etyka jest tak, ze jeśli w szkole jest wiecej niż chyba 5uczniow chetnych, to jest obowiazek jej zorganizowania. Szkoły się bronią przed tym, jeśli dzieci jest niewiele i są z różnych rocznikow. A wszystko jakoś da się obejść. U mnie na prowincji etyka? Zapomnij! Ale we Wro w wielu szkołach jest

Pamiętam, że miałam koleżankę w klasie na etyce i było ogólnie ich w szkole 2... To wtedy jeździły na zajęcia do innej szkoły. Ale zapewnić dziecku coś muszą. Akurat u nas jest dużo dzieci i rodzice nie krępują się rezygnować z religii. Myślę, że w wielu szkołach jest tak, że rodzic po prostu obawia się jakiś problemów i komplikacji więc lepiej od małego ochrzcić i puszczać na religię ;)

Marciiik lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoich czasach byłam ewenementem jak jako jedyna nie poszłam do bierzmowania w gimnazjum A w liceum nie chodziłam na religię. Teraz to już raczej powszechniejsze zjawisko.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja w swoich czasach byłam ewenementem jak jako jedyna nie poszłam do bierzmowania w gimnazjum A w liceum nie chodziłam na religię. Teraz to już raczej powszechniejsze zjawisko.

W zależności od szkoły :) Tak mi się wydaje.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nie mogę doczekać wizyty w środę ! Tak dawno nie byłam u maluszka. A prenatalnych to się w już w ogóle nie mogę doczekać i skisne chyba do tego 9 lipca.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ale się nie mogę doczekać wizyty w środę ! Tak dawno nie byłam u maluszka. A prenatalnych to się w już w ogóle nie mogę doczekać i skisne chyba do tego 9 lipca.

mam to samo, im bliżej wizyta, tym bardziej "wariuję", że nie wytrzymam ;p
    prenatalne już w sobotę! :)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Też mam jutro prenatalne i pappe ale o 14.
    To wam krew pobierają i USG w tym samym czasie? U mnie krew pobrana 2 tygodnie wcześniej wydawało mi się że patrzą na USG też pod kątem wyników z krwi ale może się mylę. u mnie niestety waga w dół kolejne pół kilograma. Nie powinnam się martwić ale wiadomo :) grzybica mi się przypałętała 100 zł na leki poszło :/ u mnie jeszcze do prenatalnych 8 dni. Chyba jajo zniosę. Męża się pytałam jakieś 40 razy czy na pewno wziął ten dzień wolny dobrze że chłopak to oaza cierpliwości uzupełniamy się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 12:08

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    To wam krew pobierają i USG w tym samym czasie? U mnie krew pobrana 2 tygodnie wcześniej wydawało mi się że patrzą na USG też pod kątem wyników z krwi ale może się mylę. u mnie niestety waga w dół kolejne pół kilograma. Nie powinnam się martwić ale wiadomo :) grzybica mi się przypałętała 100 zł na leki poszło :/ u mnie jeszcze do prenatalnych 8 dni. Chyba jajo zniosę. Męża się pytałam jakieś 40 razy czy na pewno wziął ten dzień wolny dobrze że chłopak to oaza cierpliwości uzupełniamy się :D

ja specjalnie ustaliłam termin na sobotę, bo inaczej mógłby być problem z urlopem, a tego bym nie przeżyła :D
    u mnie też jest tak, że krew pobierają tego samego dnia

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pobierają tego samego dnia. badania mam we czwartek a juz mi po nocach się śni badanie. jakoś dawno nie czekałam na badania tak bardzo.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pobór krwi zaraz po usg

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też krew tego samego dnia co usg.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam zapisać się na prenatalne i też mam 13.07 jak i wizytę u ginekologa.. ;x Miałam nadzieję, że będzie wcześniej, a tu terminów już nie było.. o 15 ginekolog a po 18 prenatalne.
    Miałam tak straszny sen.. ;| Aż na samą myśl mi źle.. ale mam nadzieję, że to na przekór się śni.

Co do zaparć to dalej mnie męczą i to czasem strasznie, ale na szczęście bez krwi..co nie zmienia faktu, że to mega uciążliwe jest.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja prenatalne 3.07 i tak jak Wy, już odliczam. Trzymam kciuki za nas :)

Czy któraś z Was boryka się z bólami głowy i migrenami? Mam nadzieję, że w drugim trymestrze przejdzie :( Dziś z powodu bólu który towarzyszy mi od wczoraj, musiałam się zwolnić z pracy:( To jak na razie moja jedyna dolegliwość, ale bardzo uciążliwa :(

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Hej dziewczyny, ja prenatalne 3.07 i tak jak Wy, już odliczam. Trzymam kciuki za nas :)

Czy któraś z Was boryka się z bólami głowy i migrenami? Mam nadzieję, że w drugim trymestrze przejdzie :( Dziś z powodu bólu który towarzyszy mi od wczoraj, musiałam się zwolnić z pracy:( To jak na razie moja jedyna dolegliwość, ale bardzo uciążliwa :(
    ja miewam, co prawda nie tak często jak w pierwszej ciązy, ale fakt uciążliwe bardzo. ja zawsze robie okłady i za radą dziewczyn kupiłam apap okład zimny. ale jeszcze nie miałąm okazji użyć.

Asia8787 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi, żeby się jeszcze przywitać. Dziś rozpoczynam 10 tydzień, moje paniczne lęki odrobinę się uspokoiły i stwierdziłam, że moment jest odpowiedni ;)
    Jestem po 2 wczesnych poronieniach, mam mutację MTHFR 667C-T, MTHFR 1298 A-C oraz PAI 1-4G, wszystkie hetero. Ta ciąża od samego początku na fraxi 0,4 i acardzie, teraz jeszcze doszła luteina i magnez.
    Czuje się ogólnie dobrze, męczą mnie troche mdłości, senność i zaparcia, ale hej, w końcu to ciąza, nie może być idealnie ;)
    No i cóż. Trzymam kciuki, żeby ten trzeci raz był szczęśliwy :)

Asia8787, MonaLiza, Agnuka, Marciiik, Zośkaaa, MaryAnn lubią tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fyffes :D Do trzech razy sztuka ;) mam nadzieję, że się tu rozgościsz i ciąża będzie nudna i spokojna :)

Gosh! Dziewczyny! Nadziobałam trochę pracy :D i mam wenę! lecę do biblioteki po nowe książki i mam zamiar dziś popłynąć :D bo jutro mam spotkanie z promotorką :P I w nagrodę idę na nuggetsy po bibliotece :D hahaha

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Fyffes Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Seli! :) Po drugiej stracie moja mama powiedziała mi- do trzech razy sztuka. Wtedy okrutnie byłam na nią zła za ten tekst, dziś myślę sobie, że "wykrakała" i sama powtarzam sobie, że tym razem będzie ok :)

Ja siedzę w pracy, ale zamiast robić coś produktywnego myślę tylko o tym, jak bardo zjadłabym kurczaka z rożna :D

Kobobo lubi tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Dzięki Seli! :) Po drugiej stracie moja mama powiedziała mi- do trzech razy sztuka. Wtedy okrutnie byłam na nią zła za ten tekst, dziś myślę sobie, że "wykrakała" i sama powtarzam sobie, że tym razem będzie ok :)

Ja siedzę w pracy, ale zamiast robić coś produktywnego myślę tylko o tym, jak bardo zjadłabym kurczaka z rożna :D

Teraz jesteś obstawiona i już kurczę nie może być tak! :)

Hehehe a ja właśnie nuggetsy od wczoraj chce ;P ale wieczorem padało i wiało i nie ruszyłam tyłka z domu ;) Ja mam urlop, stwierdziłam, że nie będę brać więcej l4 bo umowę mam przedłużoną.
    Za to muszę ogarnąć studia ;/ ostatni tydzień ich... Uf :D

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Fyffes, fajnie że do nas dołączyłaś <3 Tym razem będzie dobrze ;)

Znowu smaki robicie.. ;) A ja chyba dziś nosa z domu nie wynurzę bo mam lenia ;D

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Fyffes! Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki:))

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! :) Przy okazji, powiedzcie mi proszę jak to jest z tymi prenatalnymi, bo ja trochę tego nie ogarniam. Moja doktorka do której chodzę prywatnie kazała mi się zapisać na prenatalne do niej w szpitalu- 17 lipca mam usg, a 12 lipca mam oddać krew. Czy ta krew to jest test PAPPa czy coś jeszcze innego? Z tego co czytałam to PAPPa jest płatna i dobrowolna, a mnie nikt o zdanie nie pytał ;) tzn pewnie i tak chciałabym zrobić, ale zastanawiam się jak to w końcu wszystko wygląda.

zi13ikgn2ucj5bsa.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ