X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Też uważam, że miejsce religii jest w kościele. W szkole religioznastwo, super! Ale w tym kraju to nierealne! A dodam, że jestem i wierząca, i praktykująca, acz instytucja sama w sobie (kościół katolicki) działa mi na nerwy. Być może gdybym miała ku temu sposobność, poznała głębiej inne wyznania, to swoje bym zmieniła...
    Seli z tą etyka jest tak, ze jeśli w szkole jest wiecej niż chyba 5uczniow chetnych, to jest obowiazek jej zorganizowania. Szkoły się bronią przed tym, jeśli dzieci jest niewiele i są z różnych rocznikow. A wszystko jakoś da się obejść. U mnie na prowincji etyka? Zapomnij! Ale we Wro w wielu szkołach jest

Pamiętam, że miałam koleżankę w klasie na etyce i było ogólnie ich w szkole 2... To wtedy jeździły na zajęcia do innej szkoły. Ale zapewnić dziecku coś muszą. Akurat u nas jest dużo dzieci i rodzice nie krępują się rezygnować z religii. Myślę, że w wielu szkołach jest tak, że rodzic po prostu obawia się jakiś problemów i komplikacji więc lepiej od małego ochrzcić i puszczać na religię ;)

Marciiik lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoich czasach byłam ewenementem jak jako jedyna nie poszłam do bierzmowania w gimnazjum A w liceum nie chodziłam na religię. Teraz to już raczej powszechniejsze zjawisko.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja w swoich czasach byłam ewenementem jak jako jedyna nie poszłam do bierzmowania w gimnazjum A w liceum nie chodziłam na religię. Teraz to już raczej powszechniejsze zjawisko.

W zależności od szkoły :) Tak mi się wydaje.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nie mogę doczekać wizyty w środę ! Tak dawno nie byłam u maluszka. A prenatalnych to się w już w ogóle nie mogę doczekać i skisne chyba do tego 9 lipca.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ale się nie mogę doczekać wizyty w środę ! Tak dawno nie byłam u maluszka. A prenatalnych to się w już w ogóle nie mogę doczekać i skisne chyba do tego 9 lipca.

mam to samo, im bliżej wizyta, tym bardziej "wariuję", że nie wytrzymam ;p
    prenatalne już w sobotę! :)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Też mam jutro prenatalne i pappe ale o 14.
    To wam krew pobierają i USG w tym samym czasie? U mnie krew pobrana 2 tygodnie wcześniej wydawało mi się że patrzą na USG też pod kątem wyników z krwi ale może się mylę. u mnie niestety waga w dół kolejne pół kilograma. Nie powinnam się martwić ale wiadomo :) grzybica mi się przypałętała 100 zł na leki poszło :/ u mnie jeszcze do prenatalnych 8 dni. Chyba jajo zniosę. Męża się pytałam jakieś 40 razy czy na pewno wziął ten dzień wolny dobrze że chłopak to oaza cierpliwości uzupełniamy się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 12:08

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    To wam krew pobierają i USG w tym samym czasie? U mnie krew pobrana 2 tygodnie wcześniej wydawało mi się że patrzą na USG też pod kątem wyników z krwi ale może się mylę. u mnie niestety waga w dół kolejne pół kilograma. Nie powinnam się martwić ale wiadomo :) grzybica mi się przypałętała 100 zł na leki poszło :/ u mnie jeszcze do prenatalnych 8 dni. Chyba jajo zniosę. Męża się pytałam jakieś 40 razy czy na pewno wziął ten dzień wolny dobrze że chłopak to oaza cierpliwości uzupełniamy się :D

ja specjalnie ustaliłam termin na sobotę, bo inaczej mógłby być problem z urlopem, a tego bym nie przeżyła :D
    u mnie też jest tak, że krew pobierają tego samego dnia

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pobierają tego samego dnia. badania mam we czwartek a juz mi po nocach się śni badanie. jakoś dawno nie czekałam na badania tak bardzo.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pobór krwi zaraz po usg

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też krew tego samego dnia co usg.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam zapisać się na prenatalne i też mam 13.07 jak i wizytę u ginekologa.. ;x Miałam nadzieję, że będzie wcześniej, a tu terminów już nie było.. o 15 ginekolog a po 18 prenatalne.
    Miałam tak straszny sen.. ;| Aż na samą myśl mi źle.. ale mam nadzieję, że to na przekór się śni.

Co do zaparć to dalej mnie męczą i to czasem strasznie, ale na szczęście bez krwi..co nie zmienia faktu, że to mega uciążliwe jest.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja prenatalne 3.07 i tak jak Wy, już odliczam. Trzymam kciuki za nas :)

Czy któraś z Was boryka się z bólami głowy i migrenami? Mam nadzieję, że w drugim trymestrze przejdzie :( Dziś z powodu bólu który towarzyszy mi od wczoraj, musiałam się zwolnić z pracy:( To jak na razie moja jedyna dolegliwość, ale bardzo uciążliwa :(

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Hej dziewczyny, ja prenatalne 3.07 i tak jak Wy, już odliczam. Trzymam kciuki za nas :)

Czy któraś z Was boryka się z bólami głowy i migrenami? Mam nadzieję, że w drugim trymestrze przejdzie :( Dziś z powodu bólu który towarzyszy mi od wczoraj, musiałam się zwolnić z pracy:( To jak na razie moja jedyna dolegliwość, ale bardzo uciążliwa :(
    ja miewam, co prawda nie tak często jak w pierwszej ciązy, ale fakt uciążliwe bardzo. ja zawsze robie okłady i za radą dziewczyn kupiłam apap okład zimny. ale jeszcze nie miałąm okazji użyć.

Asia8787 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czytam Was od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi, żeby się jeszcze przywitać. Dziś rozpoczynam 10 tydzień, moje paniczne lęki odrobinę się uspokoiły i stwierdziłam, że moment jest odpowiedni ;)
    Jestem po 2 wczesnych poronieniach, mam mutację MTHFR 667C-T, MTHFR 1298 A-C oraz PAI 1-4G, wszystkie hetero. Ta ciąża od samego początku na fraxi 0,4 i acardzie, teraz jeszcze doszła luteina i magnez.
    Czuje się ogólnie dobrze, męczą mnie troche mdłości, senność i zaparcia, ale hej, w końcu to ciąza, nie może być idealnie ;)
    No i cóż. Trzymam kciuki, żeby ten trzeci raz był szczęśliwy :)

Asia8787, MonaLiza, Agnuka, Marciiik, Zośkaaa, MaryAnn lubią tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fyffes :D Do trzech razy sztuka ;) mam nadzieję, że się tu rozgościsz i ciąża będzie nudna i spokojna :)

Gosh! Dziewczyny! Nadziobałam trochę pracy :D i mam wenę! lecę do biblioteki po nowe książki i mam zamiar dziś popłynąć :D bo jutro mam spotkanie z promotorką :P I w nagrodę idę na nuggetsy po bibliotece :D hahaha

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Fyffes Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Seli! :) Po drugiej stracie moja mama powiedziała mi- do trzech razy sztuka. Wtedy okrutnie byłam na nią zła za ten tekst, dziś myślę sobie, że "wykrakała" i sama powtarzam sobie, że tym razem będzie ok :)

Ja siedzę w pracy, ale zamiast robić coś produktywnego myślę tylko o tym, jak bardo zjadłabym kurczaka z rożna :D

Kobobo lubi tę wiadomość

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    Dzięki Seli! :) Po drugiej stracie moja mama powiedziała mi- do trzech razy sztuka. Wtedy okrutnie byłam na nią zła za ten tekst, dziś myślę sobie, że "wykrakała" i sama powtarzam sobie, że tym razem będzie ok :)

Ja siedzę w pracy, ale zamiast robić coś produktywnego myślę tylko o tym, jak bardo zjadłabym kurczaka z rożna :D

Teraz jesteś obstawiona i już kurczę nie może być tak! :)

Hehehe a ja właśnie nuggetsy od wczoraj chce ;P ale wieczorem padało i wiało i nie ruszyłam tyłka z domu ;) Ja mam urlop, stwierdziłam, że nie będę brać więcej l4 bo umowę mam przedłużoną.
    Za to muszę ogarnąć studia ;/ ostatni tydzień ich... Uf :D

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Fyffes, fajnie że do nas dołączyłaś <3 Tym razem będzie dobrze ;)

Znowu smaki robicie.. ;) A ja chyba dziś nosa z domu nie wynurzę bo mam lenia ;D

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Fyffes! Wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki:))

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! :) Przy okazji, powiedzcie mi proszę jak to jest z tymi prenatalnymi, bo ja trochę tego nie ogarniam. Moja doktorka do której chodzę prywatnie kazała mi się zapisać na prenatalne do niej w szpitalu- 17 lipca mam usg, a 12 lipca mam oddać krew. Czy ta krew to jest test PAPPa czy coś jeszcze innego? Z tego co czytałam to PAPPa jest płatna i dobrowolna, a mnie nikt o zdanie nie pytał ;) tzn pewnie i tak chciałabym zrobić, ale zastanawiam się jak to w końcu wszystko wygląda.

zi13ikgn2ucj5bsa.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ