X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Dziękuję za radę. Myślę, albo mam nadzieję, ze to nie hemoroidy bo bólu nie odczuwam żadnego. Ogólnie przy moich problemach z jeliatmi mogę mieć różne jazdy. Zawsze mam w okolicy odbytu zatarty obraz naczyń w badaniach. Muszę napisać do ginki.
    Ja nie miałam właśnie hemoroidow tylko pękała mi wewnątrz błona jelita. Udalam się do sąsiada chirurga i powiedział że mam spróbować tych środków, bo żadnych zgrubień, guzów, żylaków to on nie widzi, więc to prawdopodobnie podrażnienia jelita, ale zagoić się powinno żeby się nie babrało...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Dziękuję za radę. Myślę, albo mam nadzieję, ze to nie hemoroidy bo bólu nie odczuwam żadnego. Ogólnie przy moich problemach z jeliatmi mogę mieć różne jazdy. Zawsze mam w okolicy odbytu zatarty obraz naczyń w badaniach. Muszę napisać do ginki.
    Jakie leki bierzesz? Ja też mam tą nieszczęsną chorobę :( Biorę Asamax 500.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomożcie bo ja jestem normalnie głupia po wizycie u lekarza ...miałam dzisiaj usg..nic sie nie dowiedziałam.... ani ile wazy ani ile cm... no nic...tylko mi powiedział ze mamy sie nie kochac najlepiej bo obniza sie lub skraca sie kosmówka... jakos tak to nazwał i dodał ze nic niepokojącego nie widzi,...co to znaczy ta kosmówka?? bo ja czytałam w necie ze to to samo co odklejenie sie lozyska... i nie wiem czy mam sie stresowac czy nie...na razie jestem lekko załamana... bo nic nie wiem na ten temat.. mam sie juz żegnać z dzidzią??

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Jakie leki bierzesz? Ja też mam tą nieszczęsną chorobę :( Biorę Asamax 500.

Ja tak mówię, ze mam WZJG, bo tak mnie zdiagnozowano. Jednak jestem prawie pewna, ze nie mam tej choroby. Czasem przy "niby" zaostrzeniach gdybym nie widziała krwi i lekkiego bólu brzucha z naglym parciem na.stolec to w życiu bym nie wiedziała, ze to zaostrzenie. W chwili obecnej nie biorę niczego. Ostatnio gdy tez widzialam odrobinę krwi to na sigmoidoskopii było wszystko idealnie, jedynie właśnie w odbytnicy byl zatarty rysunek naczyń, jakis maly stan zapalny. Po jednym czopku asamaxu lub pentasy juz było ok. Ostatnio juz tez mojemu lekarzowi powiedzialam, ze to moze w ogole nie jest ta choroba, zaczął sie zastanawiać i nic nie wymyślił.
    Pasuje mi jedynie to, ze gdy ruszam z większą ilością błonnika, czy surowych warzyw i owoców to moim jelitom się to nie podoba.
    Mam obecny jedna mutacje genu odpowiedzialnego za celiakie. Pytanie tylko czy jest ona aktywna czy nadal w uśpieniu. Do tego potrzeba dalszych badań, ale na czas ciąży daje sobie spokoj.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Hej dziewczyny pomożcie bo ja jestem normalnie głupia po wizycie u lekarza ...miałam dzisiaj usg..nic sie nie dowiedziałam.... ani ile wazy ani ile cm... no nic...tylko mi powiedział ze mamy sie nie kochac najlepiej bo obniza sie lub skraca sie kosmówka... jakos tak to nazwał i dodał ze nic niepokojącego nie widzi,...co to znaczy ta kosmówka?? bo ja czytałam w necie ze to to samo co odklejenie sie lozyska... i nie wiem czy mam sie stresowac czy nie...na razie jestem lekko załamana... bo nic nie wiem na ten temat.. mam sie juz żegnać z dzidzią??

Myślę, ze chyba właśnie to to samo co odklejanie łożyska, ale mogę się mylić. Nie żegnaj się z malenstwem! Odpoczywaj i wszystko bedzie w porzadku :)
    A nie dostałas zdjecia? Zawsze w rogu jest podane jakie jest duze dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:34

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Ja nie miałam właśnie hemoroidow tylko pękała mi wewnątrz błona jelita. Udalam się do sąsiada chirurga i powiedział że mam spróbować tych środków, bo żadnych zgrubień, guzów, żylaków to on nie widzi, więc to prawdopodobnie podrażnienia jelita, ale zagoić się powinno żeby się nie babrało...

Napisałam do mojej.ginekolog, pewnie dostane wieczorem odpowiedź. Na pewno coś wymyśli :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:

Kosmówka przekształca się później w łożysko, tak jakby prościej to nazwać to to błona pęcherzyka, w którym jest dzidzia. A dostałaś duphaston albo luteinę na te odklejanie? Widziałaś na usg bobo? Czy tak totalnie Cię zlał? Bo ja po takiej wizycie poszłabym do innego gina ;/ bo słabo Cię potraktował...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula na takim etapie wagi się nie sprawdza. Długość jest na zdjęciu (crl) jeśli je dostałaś, jak nie to np moj gin tez nie informuje o dlugości jak nie zapytasz. Z tą kosmówką to zależyco dokładnie powiedzial? Bo 2 różne wersje podałaś. Może chodziło o to że jest nisko kosmówka? Pamiętaj zawsze jak nie zrozumiesz czegoś to pytaj lekarza bo na forum nieiwedzac co lekarz dokładnie powiedział to ciężko wróżyć. Oszczędzaj się tak jak kazał lekarz i bądź dobrej myśli

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Agulaa30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Myślę, ze chyba właśnie to to samo co odklejanie łożyska, ale mogę się mylić. Nie żegnaj się z malenstwem! Odpoczywaj i wszystko bedzie w porzadku :)
    A nie dostałas zdjecia? Zawsze w rogu jest podane jakie jest duze dziecko.
    Mam zdjecie ale nic z niego nie wiem... w czwartek.pojde prywatnie bo ten cymbał nic mi nie powiedzial moze jakies leki by dal to nie....

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kosmówka przekształca się później w łożysko, tak jakby prościej to nazwać to to błona pęcherzyka, w którym jest dzidzia. A dostałaś duphaston albo luteinę na te odklejanie? Widziałaś na usg bobo? Czy tak totalnie Cię zlał? Bo ja po takiej wizycie poszłabym do innego gina ;/ bo słabo Cię potraktował...
    Co ty nic.nie widzialam bo apatat stary i mial tylko przed soba.... zlał mnie totalnie... w czwartek chce isc prywatnie bo wiecej sie dowiem

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Co ty nic.nie widzialam bo apatat stary i mial tylko przed soba.... zlał mnie totalnie... w czwartek chce isc prywatnie bo wiecej sie dowiem

Może nic nie jest? Może jak aparat stary itp... Beznadziejni są niektórzy lekarze ;/

Agulaa30 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula, koniecznie to skonsultuj z leoszym specjalistą.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21ee3d5f2923.jpg

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f69097e8ab9b.jpg

Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma tu crl

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzę... naprawdę jakiś szajs. Spokojnie czekaj do czwartku, odpoczywaj, będzie dobrze.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak... Wygląda jakby nie mierzył w ogóle :P Dziwne. Nie przemęczaj się i odpoczywaj do kolejnej wizyty na spokojnie.

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już też po usg prenatalnym u swojej ginki. Z maluchem wszystko w porządku jak narazie. Fikal i skakał i układał się nie tak jak trzeba. Nie mam ładnego zdjęcia więc się nie pochwalę. Wg usg 12+2 I pytam lekarki czy może już jest zarys płci a ona że na tym etapie nie widać, pewnie wolała nie mówić, a mi się wydaje że to chłopak bo pamiętam jak ktoś tu wrzucił kiedyś fotki jak rozpoznać płeć i wyglądało mi to na chłopca. Kolejna wizyta za 4 tygodnie i wtedy się dowiem czy przeczucie i oko mam dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:03

sallvie, katepr, mommytobe, cotton, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:

Kochana mi sie odkleja kosmowka.
    Dostalam dupka i luteine i na tamtej wizycie koniecznie kazal mi przyjsc w ten czwartek czyli juz po dwoch tygodniach !
    Idz koniecznie prywatnie bo to chore jest ze Ci nic nie przepisal !

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przez fikańce? Moje miało tyłek w górze z nogami i ... Obawiam się, że prędko nie da się zdemaskować :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ