STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zośkaaa wrote:Dziękuję za radę. Myślę, albo mam nadzieję, ze to nie hemoroidy bo bólu nie odczuwam żadnego. Ogólnie przy moich problemach z jeliatmi mogę mieć różne jazdy. Zawsze mam w okolicy odbytu zatarty obraz naczyń w badaniach. Muszę napisać do ginki.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Zośkaaa wrote:Dziękuję za radę. Myślę, albo mam nadzieję, ze to nie hemoroidy bo bólu nie odczuwam żadnego. Ogólnie przy moich problemach z jeliatmi mogę mieć różne jazdy. Zawsze mam w okolicy odbytu zatarty obraz naczyń w badaniach. Muszę napisać do ginki.
Biorę Asamax 500.
-
Hej dziewczyny pomożcie bo ja jestem normalnie głupia po wizycie u lekarza ...miałam dzisiaj usg..nic sie nie dowiedziałam.... ani ile wazy ani ile cm... no nic...tylko mi powiedział ze mamy sie nie kochac najlepiej bo obniza sie lub skraca sie kosmówka... jakos tak to nazwał i dodał ze nic niepokojącego nie widzi,...co to znaczy ta kosmówka?? bo ja czytałam w necie ze to to samo co odklejenie sie lozyska... i nie wiem czy mam sie stresowac czy nie...na razie jestem lekko załamana... bo nic nie wiem na ten temat.. mam sie juz żegnać z dzidzią??
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Paulina_2603 wrote:Jakie leki bierzesz? Ja też mam tą nieszczęsną chorobę
Biorę Asamax 500.
Ja tak mówię, ze mam WZJG, bo tak mnie zdiagnozowano. Jednak jestem prawie pewna, ze nie mam tej choroby. Czasem przy "niby" zaostrzeniach gdybym nie widziała krwi i lekkiego bólu brzucha z naglym parciem na.stolec to w życiu bym nie wiedziała, ze to zaostrzenie. W chwili obecnej nie biorę niczego. Ostatnio gdy tez widzialam odrobinę krwi to na sigmoidoskopii było wszystko idealnie, jedynie właśnie w odbytnicy byl zatarty rysunek naczyń, jakis maly stan zapalny. Po jednym czopku asamaxu lub pentasy juz było ok. Ostatnio juz tez mojemu lekarzowi powiedzialam, ze to moze w ogole nie jest ta choroba, zaczął sie zastanawiać i nic nie wymyślił.
Pasuje mi jedynie to, ze gdy ruszam z większą ilością błonnika, czy surowych warzyw i owoców to moim jelitom się to nie podoba.
Mam obecny jedna mutacje genu odpowiedzialnego za celiakie. Pytanie tylko czy jest ona aktywna czy nadal w uśpieniu. Do tego potrzeba dalszych badań, ale na czas ciąży daje sobie spokoj.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Agulaa30 wrote:Hej dziewczyny pomożcie bo ja jestem normalnie głupia po wizycie u lekarza ...miałam dzisiaj usg..nic sie nie dowiedziałam.... ani ile wazy ani ile cm... no nic...tylko mi powiedział ze mamy sie nie kochac najlepiej bo obniza sie lub skraca sie kosmówka... jakos tak to nazwał i dodał ze nic niepokojącego nie widzi,...co to znaczy ta kosmówka?? bo ja czytałam w necie ze to to samo co odklejenie sie lozyska... i nie wiem czy mam sie stresowac czy nie...na razie jestem lekko załamana... bo nic nie wiem na ten temat.. mam sie juz żegnać z dzidzią??
Myślę, ze chyba właśnie to to samo co odklejanie łożyska, ale mogę się mylić. Nie żegnaj się z malenstwem! Odpoczywaj i wszystko bedzie w porzadku
A nie dostałas zdjecia? Zawsze w rogu jest podane jakie jest duze dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 16:34
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
OlinkaO wrote:Ja nie miałam właśnie hemoroidow tylko pękała mi wewnątrz błona jelita. Udalam się do sąsiada chirurga i powiedział że mam spróbować tych środków, bo żadnych zgrubień, guzów, żylaków to on nie widzi, więc to prawdopodobnie podrażnienia jelita, ale zagoić się powinno żeby się nie babrało...
Napisałam do mojej.ginekolog, pewnie dostane wieczorem odpowiedź. Na pewno coś wymyśli
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Agulaa30 wrote:Hej dziewczyny pomożcie bo ja jestem normalnie głupia po wizycie u lekarza ...miałam dzisiaj usg..nic sie nie dowiedziałam.... ani ile wazy ani ile cm... no nic...tylko mi powiedział ze mamy sie nie kochac najlepiej bo obniza sie lub skraca sie kosmówka... jakos tak to nazwał i dodał ze nic niepokojącego nie widzi,...co to znaczy ta kosmówka?? bo ja czytałam w necie ze to to samo co odklejenie sie lozyska... i nie wiem czy mam sie stresowac czy nie...na razie jestem lekko załamana... bo nic nie wiem na ten temat.. mam sie juz żegnać z dzidzią??
Kosmówka przekształca się później w łożysko, tak jakby prościej to nazwać to to błona pęcherzyka, w którym jest dzidzia. A dostałaś duphaston albo luteinę na te odklejanie? Widziałaś na usg bobo? Czy tak totalnie Cię zlał? Bo ja po takiej wizycie poszłabym do innego gina ;/ bo słabo Cię potraktował... -
Agula na takim etapie wagi się nie sprawdza. Długość jest na zdjęciu (crl) jeśli je dostałaś, jak nie to np moj gin tez nie informuje o dlugości jak nie zapytasz. Z tą kosmówką to zależyco dokładnie powiedzial? Bo 2 różne wersje podałaś. Może chodziło o to że jest nisko kosmówka? Pamiętaj zawsze jak nie zrozumiesz czegoś to pytaj lekarza bo na forum nieiwedzac co lekarz dokładnie powiedział to ciężko wróżyć. Oszczędzaj się tak jak kazał lekarz i bądź dobrej myśli
-
Zośkaaa wrote:Myślę, ze chyba właśnie to to samo co odklejanie łożyska, ale mogę się mylić. Nie żegnaj się z malenstwem! Odpoczywaj i wszystko bedzie w porzadku
A nie dostałas zdjecia? Zawsze w rogu jest podane jakie jest duze dziecko.Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Seli wrote:Kosmówka przekształca się później w łożysko, tak jakby prościej to nazwać to to błona pęcherzyka, w którym jest dzidzia. A dostałaś duphaston albo luteinę na te odklejanie? Widziałaś na usg bobo? Czy tak totalnie Cię zlał? Bo ja po takiej wizycie poszłabym do innego gina ;/ bo słabo Cię potraktował...
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:Co ty nic.nie widzialam bo apatat stary i mial tylko przed soba.... zlał mnie totalnie... w czwartek chce isc prywatnie bo wiecej sie dowiem
Może nic nie jest? Może jak aparat stary itp... Beznadziejni są niektórzy lekarze ;/Agulaa30 lubi tę wiadomość
-
Tak... Wygląda jakby nie mierzył w ogóle
Dziwne. Nie przemęczaj się i odpoczywaj do kolejnej wizyty na spokojnie.
Agulaa30 lubi tę wiadomość
-
Hej. Ja już też po usg prenatalnym u swojej ginki. Z maluchem wszystko w porządku jak narazie. Fikal i skakał i układał się nie tak jak trzeba. Nie mam ładnego zdjęcia więc się nie pochwalę. Wg usg 12+2 I pytam lekarki czy może już jest zarys płci a ona że na tym etapie nie widać, pewnie wolała nie mówić, a mi się wydaje że to chłopak bo pamiętam jak ktoś tu wrzucił kiedyś fotki jak rozpoznać płeć i wyglądało mi to na chłopca. Kolejna wizyta za 4 tygodnie i wtedy się dowiem czy przeczucie i oko mam dobre
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 17:03
sallvie, katepr, mommytobe, cotton, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Mama dwóch chłopców;)
cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!! -
Kochana mi sie odkleja kosmowka.
Dostalam dupka i luteine i na tamtej wizycie koniecznie kazal mi przyjsc w ten czwartek czyli juz po dwoch tygodniach !
Idz koniecznie prywatnie bo to chore jest ze Ci nic nie przepisal !Agulaa30 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Może przez fikańce? Moje miało tyłek w górze z nogami i ... Obawiam się, że prędko nie da się zdemaskować
Paulcia28 lubi tę wiadomość