STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:https://badaniaprenatalne.pl/obowiazkowe-badania-w-ciazy/
tu jest tylko napisane usg... Ja mam w segregatorze mamyginekolog, że niby obowiązkowe jest usg między 11-14 tc, potem 20-22 i trzecie też... Więc się zdziwiłam.
Na nfz robią standardowo jedno usg na trymestr, plus ew. jeszcze po 40 tc. I są to zwykłe usg w tych tygodniach, które wymienisz.
Prenatalne na nfz są robione kobietom po 35 rż lub po problemach (poronienia, mutacje). Pozostałe kobietu mogą zrobić odpłatnie na własną rękę.sallvie, Alias lubią tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Na nfz robią standardowo jedno usg na trymestr, plus ew. jeszcze po 40 tc. I są to zwykłe usg w tych tygodniach, które wymienisz.
Prenatalne na nfz są robione kobietom po 35 rż lub po problemach (poronienia, mutacje). Pozostałe kobietu mogą zrobić odpłatnie na własną rękę.
Tu to brzmi jakby była obowiązkowa ta ocena. -
Magdoczka wcale nie. Osobiscie robilam prenatalne usg 12tyg na nfz. A nie mam 35 lat ani nie mam za sobą poronień. Płatna jest pappa jako dodatek do usg a kazdy ginekolog na nfz wysyła na bezplatne usg prenatalne w okolo 12 tyg. Nie musi robić osobiscie ale kazda przychodnia na nfz ma swojego specjalistę lub kilku i oni robią to usg pacjentkom
Marciiik lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Magdoczka wcale nie. Osobiscie robilam prenatalne usg 12tyg na nfz. A nie mam 35 lat ani nie mam za sobą poronień. Płatna jest pappa jako dodatek do usg a kazdy ginekolog na nfz wysyła na bezplatne usg prenatalne w okolo 12 tyg. Nie musi robić osobiscie ale kazda przychodnia na nfz ma swojego specjalistę lub kilku i oni robią to usg pacjentkom
Czyli jednak
Ej... Pocieszcie mnie... Czy w ciąży takie nie myślenie jest normalne? To, że nie ogarnęłam spotkania nawet z kalendarzem to jedno... Ale właśnie zamówiłam na inny adres kolekcjonerskie figurki jako prezent urodzinowy ;( Mam nadzieję, że to odkręcę ;( ja tak nie ogarniam... Robię takie dziwne błędy, nie ogarniam w ogóle czasem czegoś... Przeraża mnie to bo czuje się jakbym jakieś zaniki pamięci/rozumu miałaZmęczenie materiału? Starość?
Mam ochotę owinąć się kocem i nie wychodzić z łóżka by nie stanowić zagrożenia dla otoczenia
-
Jenny Wren wrote:Ja dziś też po wizycie
Maluch ma 29 mm więc podrósł na zapas ( odpowiada to 9+6, a przecież dziś dopiero 9+3) a serduszko bije 169bpm
A z gorszych wiadomości, to mam krwiaka w dolnym biegunie jaja płodowego i dwie torbiele około 3 centymetrowe na jajniku.
Co robić z tym krwiakiem? Dostałam zalecenie żeby leżeć, ale tak poza tym, to nie wiem co jeszcze mogę robić by sobie pomóc, a nie zaszkodzić.
Doradźcie proszę.olis87 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Seli wrote:Czyli jednak
Ej... Pocieszcie mnie... Czy w ciąży takie nie myślenie jest normalne? To, że nie ogarnęłam spotkania nawet z kalendarzem to jedno... Ale właśnie zamówiłam na inny adres kolekcjonerskie figurki jako prezent urodzinowy ;( Mam nadzieję, że to odkręcę ;( ja tak nie ogarniam... Robię takie dziwne błędy, nie ogarniam w ogóle czasem czegoś... Przeraża mnie to bo czuje się jakbym jakieś zaniki pamięci/rozumu miałaZmęczenie materiału? Starość?
Mam ochotę owinąć się kocem i nie wychodzić z łóżka by nie stanowić zagrożenia dla otoczenia
hormony szaleją w organizmie jest burza całe siły skupione na dziecku A nie jakimś tam myśleniu
Ja to i bez ciąży tak mam. Najgorzej mam jak ktoś mówi coś co po kolei powinno być to ja nie mogę zalapac. Czasem przepis na budyń czy ciasto czytam kilka razy
Nawet badalam pamięć bo się.martwilam. okazało się że pamięć zajebista tylko za dużo od siebie wymagam i się za dużo stresuje.
-
MonaLiza wrote:Seli to normalne że się miewa kłopoty z pamięcią i koncentracja więc się nie martw
hormony szaleją w organizmie jest burza całe siły skupione na dziecku A nie jakimś tam myśleniu
Ja to i bez ciąży tak mam. Najgorzej mam jak ktoś mówi coś co po kolei powinno być to ja nie mogę zalapac. Czasem przepis na budyń czy ciasto czytam kilka razy
Nawet badalam pamięć bo się.martwilam. okazało się że pamięć zajebista tylko za dużo od siebie wymagam i się za dużo stresuje.
Ja ostatnio jestem nieogarem... Takim totalnym ;p musze zaczac uwazac bo naprawde komus albo sobie krzywde zrobie. Jestem zla dzis na siebie bo po calosci tak nawalilam i narobilam sobie problemow, ze kolejne 2 tyg. bede to wygladzaci nie przesadzam... uhh... tak sie cieszylam, ze mam pod kontrola wszystko.
-
Dziewczyny, nie miałam jak wcześniej, ale.. po badaniach ->
Z Maleństwem wszystko ok, ciąża rozwija się prawidłowo, kość nosowa jest, przezierność karkowa 1,3. oddałam krew na pappe, ale wyniki za kilka dni.
Maleństwo tak szalało, że nie było opcji na podejrzenie płci. Pani doktor już powoli traciła cierpliwość dla tego wiercipiętkatakże jestem troszkę uspokojona
a wierciło się chyba dlatego, że się skusilam na ciastko pół godziny przed badaniem. I dziś, choć dbałam o to by nie jeść nic wzdęciowego i nie smarowałam brzucha, to było dużo mniej wyraźnie niż ostatnio. Aż się pani doktor zapytała czy smaruję brzuch, ale powiedziałam, że absolutnie nie. Wniosek - słodycze to zło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 22:48
Sanka, MonaLiza, sallvie, Asia8787, Paulcia28, katepr, Zośkaaa, cotton, olkakarolka, MaryAnn, toyotarav4 lubią tę wiadomość
-
Zośka akurat pojawił się artykuł dla Ciebie u Hafiji
https://www.hafija.pl/2018/06/karmieniepiersiapadaczka.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 22:52
-
Dzien dobry. Dzis wedlug ostatniego usg zaczynamy 11 tydzien. Wg om juz jutro
25% ciazy za mna
Za dwa dni wizyta. A mnie jakies takie czarne mysli nachodza..Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Kobobo cudny maluch
Ja witam sie w drugim trymestrzeZaczynam 14 tc. To tak szybko mija... ;p
Asia8787, Paulcia28, MonaLiza, sallvie, Kobobo, cotton, mommytobe lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:Dzien dobry. Dzis wedlug ostatniego usg zaczynamy 11 tydzien. Wg om juz jutro
25% ciazy za mna
Za dwa dni wizyta. A mnie jakies takie czarne mysli nachodza..Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A dla jaj zrobiłam test z sody na płeć
na dziewczynkę wychodzi
hahaha , chociaż wczoraj mi kumpela z pracy powiedziała ze ona po mnie widzi że cora będzie
przynajmniej się posmialam i zajadam się galaretka z kurczaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 08:02
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Co do snów... Jak dawno nie miałam ich (na początku była masakra), tak teraz mam takie mocne sny, dużo mi się śni i budzę się tylko raz w nocy (uff;D), ale za to jakie...
-
sallvie wrote:Dzien dobry. Dzis wedlug ostatniego usg zaczynamy 11 tydzien. Wg om juz jutro
25% ciazy za mna
Za dwa dni wizyta. A mnie jakies takie czarne mysli nachodza..
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja mam prenatalne za 13 dni , ale najpierw w piątek wizyta u ginekologa ,jeśli on powie że wszystko jest dobrze to trochę odetchne.
Ma któraś z Was mleczny śluz??Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Cześć Dziewczyny! Chciałam do Was dołączyć, tp mam na 28 stycznia
Sama jestem styczniowa, więc najprawdopodobniej będzie kolejny wodnik w rodzinie
Mam 33 lata i to moja druga ciąża, taka z zaskoczenia, bo nie planowałam więcej dzieci
Z dolegliwości to niestety męczą mnie mdłości od rana do nocyCzasami przydarzy się jakiś pawik. Codziennie czuję się jakbym miała mega kaca i była po nieprzespanej nocy, ehhh
Marciiik, olkakarolka, Asia8787 lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:Masz wizytę w czwartek? Ja mam w piątek a jeszcze mi się dziś głupoty snily że ginekolog nie mógł mnie zbadać itp eh już główka pracuje przed wizytą
Tak jest czwartek na 14Paulcia28 lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs