X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • kasiaczeek Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jak jest na urlopie to idź do innego :) A Twój lekarz ma odpowiednie certyfikaty na robienie takich badań? To trzeba mieć na względzie :) Możesz iść do innego a potem skonsultować to ze swoim.

Tak mój lekarz ma. Idę w środę do innego lekarza, i już nie mogę się doczekać. :-D

1usah371rwy853le.png

NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
    Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
    Echo serca - wszystko dobrze

17.01.2019 synuś jest już z nami
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . U nas upały . Tak to bym cię bardzo cieszyła uwielbiam cieplutko , opalac się , basen jednak teraz ... Dzis jeszcze wolne . A jutro już do pracy . Zamierzam trochę posprzątać , umyć okna , łazienkę na tip top , nie mam pomysłu na obiad ??? Ktoś coś ? Jak jest tak goroco to nie chce mi się stać długo przy kuchence . Za goroco . O 4 wizyta prenetalna Wiec cały dzień czekania .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli super sprawa.
    W.naszych szkołach niestety w większości przypadków jest to połączone religia/etyka. A jak juz księża prowadzą zajęcia to juz mnie szlag trafia.
    Moim zdaniem nie powinno się.pchać jeszcze do szkół. Za dużo sobie pozwalają.

MonaLiza lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, większość szkół chyba odgórnie ma taką przynależność do kościoła ;/ My mamy np. super katechetę, wierzący ale i tolerancyjny, nie narzuca też niczego.

Uhh a ja trochę ogarniam, trochę coś tam dziobie w dokumentach... Ale jakoś mi co chwila słabo ;/ ale senna chociaż nie jestem :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika, moze faktycznie spróbuje z rutinoscorbinem, ale musze najpierw go kupić.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja słuchajcie coraz gorzej śpię. To wybudzanie na siku, potem problemy z zaśnięciem, płytki sen. Strasznie mnie to męczy. Jest mi też coraz niewygodniej. Zamówiłam poduszkę w kształcie "c" na dniach powinna przyjść. Mam też wrażenie, że serce mi jakoś szybciej bije. Czy tylko ja tak mam?
    jest to o tyle dziwne, że zawsze super spałam, nigdy nie miałam żadnych problemów, spałam dużo. Mam niskie ciśnienie więc generalnie byłam taka ospała trochę. A teraz jestem po weekendzie a zmęczona że hej.. przez te nocki właśnie..

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny!

Sorki, ze tak zacznę od dupy strony dosłownie, ale już szału dostaje z tymi moimi naczynkami... Jak juz dwa dni jest lepiej bo ustępują zaparcia i krwi sa nieznaczne ilości, tak potem przychodzi zaparcie i krew na nowo. Oczywiście to nie jest w duzych ilościach. Najpierw krew pojawiała się przy wydmuchiwaniu nosa, potem z dziąseł przy szczotkowaniu a teraz...z tyłka.
    Oszaleje. Musze ruszyć na nowo z rumiankiem.

Dobrze, ze po infekcji intymnej juz praktycznie nie ma śladu. Jednak globulki jeszcze musze brać.

Co do prenatalnych, pewnie zależy od miejsca, każdy inaczej praktykuje, jedni lubią po 13tc, inni wcześniej. Ja mialam pierwotnie termin na jutro, byłoby 13+4, więc mi przyspieszyli.

Wczoraj dostałam od mamy polski bawełniany ręcznik kąpielowy w pieknym turkusie, odłożyłam go dla maluszka :) Wiec mamy ręcznik i 5 par skarpetek. Po kolejnej wizycie u gin zrobie powoli listę co trzeba kupic i stopniowo zaczne. Jeszcze zresztą dostanę cos od znajomej oraz ciuszki po moim braciszku więc zobaczę co będzie potrzebne.
    Hej, ja kiedyś miałam problem z krwawieniem z odbytu z duuuzym bólem przy wypróżnianiu i stosowałam globulki i krem procto -glyvenol. To teraz nawet jest bez recepty więc skonsultuj się z lekarzem czy możesz to zastosować. Mi pomogło, ale w ciąży wtedy nie byłam, moje dolegliwości były spowodowane długim stresem i złym odzywianiem w tym czasie.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Hej, ja kiedyś miałam problem z krwawieniem z odbytu z duuuzym bólem przy wypróżnianiu i stosowałam globulki i krem procto -glyvenol. To teraz nawet jest bez recepty więc skonsultuj się z lekarzem czy możesz to zastosować. Mi pomogło, ale w ciąży wtedy nie byłam, moje dolegliwości były spowodowane długim stresem i złym odzywianiem w tym czasie.

Dziękuję za radę. Myślę, albo mam nadzieję, ze to nie hemoroidy bo bólu nie odczuwam żadnego. Ogólnie przy moich problemach z jeliatmi mogę mieć różne jazdy. Zawsze mam w okolicy odbytu zatarty obraz naczyń w badaniach. Muszę napisać do ginki.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    a ja słuchajcie coraz gorzej śpię. To wybudzanie na siku, potem problemy z zaśnięciem, płytki sen. Strasznie mnie to męczy. Jest mi też coraz niewygodniej. Zamówiłam poduszkę w kształcie "c" na dniach powinna przyjść. Mam też wrażenie, że serce mi jakoś szybciej bije. Czy tylko ja tak mam?
    jest to o tyle dziwne, że zawsze super spałam, nigdy nie miałam żadnych problemów, spałam dużo. Mam niskie ciśnienie więc generalnie byłam taka ospała trochę. A teraz jestem po weekendzie a zmęczona że hej.. przez te nocki właśnie..

Serce może bić szybciej (mi tez bije), możesz po niewielkim spacerku mieć zadyszke, ja nawet wychodząc z wanny mam zadyszke :D Serce mam więcej pracy, przepompowuje więcej krwi, stąd takie objawy, ale zbadalabym na Twoim miejscu tez hormony tarczycy. Mi np.jeszcze szybciej walilo gdy miałam ft4 w granicy gornej normy, teraz nieco.spadlo i jest lepiej.
    Co do snu - zależy. Tez czasem mam problem w nocy i się wierce, ale większość nocy przesypiam w miarę dobrze. Ale nie martw sie, to hormony, tez mozesz tak spac niestety.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Z tarczycą nigdy nie miałam problemów, teraz co prawda badałam tylko tsh, bez ft 4, i było w normie. Myślę, że to bicie serca to niestety stres który mi się ujawnia przed badaniami..czytam też własnie artykuł który mówi o tym, że na usg prenatalne trzeba być na czczo.. pierwsze słyszę. Intuicyjnie nie jem nic co by mogło spowodować wzdęcia, ale kurczę bez przesady. Jedyne zalecenie od lekarza jakie miałam, to żeby kilka dni przed niczym tłustym brzucha nie smarować

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    z tym biciem serca to prawda. lekarka mi tłumaczyła że włąsnie przy niskim ciśnieniu serce jeszcze szybciej musi pracować żeby przepompować krew. ja mam puls ok 100 i mówiła że jest ok. a co do spania mam tak samo. co godzinę sie budzę. a poduszka, miałąm w pierwszej ciązy ale zaczęłam używać grubo koło 30 tyg. bo wcześniej tylko mi przeszkadzała,
    mi przy zapisywaniu się na prenatalne powiedzieli że nie musze byc na czczo, tylko przez tydzień nie smarowac brzuca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 10:54

Kobobo lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    Dzięki. Z tarczycą nigdy nie miałam problemów, teraz co prawda badałam tylko tsh, bez ft 4, i było w normie. Myślę, że to bicie serca to niestety stres który mi się ujawnia przed badaniami..czytam też własnie artykuł który mówi o tym, że na usg prenatalne trzeba być na czczo.. pierwsze słyszę. Intuicyjnie nie jem nic co by mogło spowodować wzdęcia, ale kurczę bez przesady. Jedyne zalecenie od lekarza jakie miałam, to żeby kilka dni przed niczym tłustym brzucha nie smarować

Ja przed prenatalnymi sier ładnie najadlam, wypilam kawkę. Ale tez przez 6 dni wczesniej nie smarowalam brzucha, bo któraś dziewczyna tu pisała właśnie o tym.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć prenatalne 12+5. Nie trzeba być na czczo. Babka w rejestracji powiedziała mi by przed badaniem zjeść coś słodkiego i pochodzić to maluch będzie fikal :) tylko czy takiego fikajacego da radę dobrze zbadać ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:

Hahaha :D ja miałam tak, że rano zjadłam kromkę z masłem, potem przeżywałam zakończenie i pożegnanie z dzieciakami, wróciłam i o 13.30 przyszła pizza - jedyna jaka mi wchodzi, ożarłam się jak dzika i na 16 miała prenatalne :D mąż potem się śmiał, że najedzone świrowało :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja będę mieć prenatalne 12+5. Nie trzeba być na czczo. Babka w rejestracji powiedziała mi by przed badaniem zjeść coś słodkiego i pochodzić to maluch będzie fikal :) tylko czy takiego fikajacego da radę dobrze zbadać ?

Da radę, dłużej schodzi ale da :D hahaha

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cf7e5bbfea4.jpg

Więc tak, generalnie wszystko dobrze! Wygląda na dziewuche, ale mam nie przesadzac póki co z różem :)
    CRL 5.7 cm, NT 0.8 mm, BPD 19. 7 mm
    Wielkosciowo idealnie 12+2!
    Ryzyka skorygowane:
    Trisomia 21 - 1:4306
    18 - 6148
    13 - 20000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:13

MonaLiza, Kobobo, anika82, olkakarolka, Agnuka, katepr, Marin, Sanka, Magdoczka, Paulcia28, cotton, mommytobe, OlinkaO, Patrycja20, sallvie, MaryAnn, wisienka94 lubią tę wiadomość

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black gratuluję. Piękna fotka :)

Minie Black lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Więc tak, generalnie wszystko dobrze! Wygląda na dziewuche, ale mam nie przesadzac póki co z różem :)
    Ryzyka skorygowane:
    18 - 6148
    13 - 20000
    ależ Ci dobrze, że już po :) ja tu świruję, że hej ;) bobo piękne!

• Seli Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Ryzyka skorygowane:
    18 - 6148
    13 - 20000

Nam nic nie powiedział co do płci ;/ ale ryzyka mamy bardzo podobne :) Dobrze, że udało Ci się z tą wizytą :D I Minionek wygląda na spokojnego :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Super ! Ja nie jestem za religią w szkole. Etyka super ! Jak religią to powinny być wszystkie religie. Nauka o wszystkich religiach to super. Czlowiek wtedy by mial.pojecie co mu pasuje A co nie. A nie jakieś modlenie sie itd. Komunie powinny być organizowane przez Kościół A nie szkole. Takie moje zdanie.
    Też uważam, że miejsce religii jest w kościele. W szkole religioznastwo, super! Ale w tym kraju to nierealne! A dodam, że jestem i wierząca, i praktykująca, acz instytucja sama w sobie (kościół katolicki) działa mi na nerwy. Być może gdybym miała ku temu sposobność, poznała głębiej inne wyznania, to swoje bym zmieniła...
    Seli z tą etyka jest tak, ze jeśli w szkole jest wiecej niż chyba 5uczniow chetnych, to jest obowiazek jej zorganizowania. Szkoły się bronią przed tym, jeśli dzieci jest niewiele i są z różnych rocznikow. A wszystko jakoś da się obejść. U mnie na prowincji etyka? Zapomnij! Ale we Wro w wielu szkołach jest

‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ