STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:Jak jest na urlopie to idź do innego
A Twój lekarz ma odpowiednie certyfikaty na robienie takich badań? To trzeba mieć na względzie
Możesz iść do innego a potem skonsultować to ze swoim.
Tak mój lekarz ma. Idę w środę do innego lekarza, i już nie mogę się doczekać.
NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
Echo serca - wszystko dobrze
17.01.2019 synuś jest już z nami -
Cześć dziewczyny . U nas upały . Tak to bym cię bardzo cieszyła uwielbiam cieplutko , opalac się , basen jednak teraz ... Dzis jeszcze wolne . A jutro już do pracy . Zamierzam trochę posprzątać , umyć okna , łazienkę na tip top , nie mam pomysłu na obiad ??? Ktoś coś ? Jak jest tak goroco to nie chce mi się stać długo przy kuchence . Za goroco . O 4 wizyta prenetalna Wiec cały dzień czekania .
-
Seli super sprawa.
W.naszych szkołach niestety w większości przypadków jest to połączone religia/etyka. A jak juz księża prowadzą zajęcia to juz mnie szlag trafia.
Moim zdaniem nie powinno się.pchać jeszcze do szkół. Za dużo sobie pozwalają.MonaLiza lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Tak, większość szkół chyba odgórnie ma taką przynależność do kościoła ;/ My mamy np. super katechetę, wierzący ale i tolerancyjny, nie narzuca też niczego.
Uhh a ja trochę ogarniam, trochę coś tam dziobie w dokumentach... Ale jakoś mi co chwila słabo ;/ ale senna chociaż nie jestem -
a ja słuchajcie coraz gorzej śpię. To wybudzanie na siku, potem problemy z zaśnięciem, płytki sen. Strasznie mnie to męczy. Jest mi też coraz niewygodniej. Zamówiłam poduszkę w kształcie "c" na dniach powinna przyjść. Mam też wrażenie, że serce mi jakoś szybciej bije. Czy tylko ja tak mam?
jest to o tyle dziwne, że zawsze super spałam, nigdy nie miałam żadnych problemów, spałam dużo. Mam niskie ciśnienie więc generalnie byłam taka ospała trochę. A teraz jestem po weekendzie a zmęczona że hej.. przez te nocki właśnie.. -
Zośkaaa wrote:Cześć dziewczyny!
Sorki, ze tak zacznę od dupy strony dosłownie, ale już szału dostaje z tymi moimi naczynkami... Jak juz dwa dni jest lepiej bo ustępują zaparcia i krwi sa nieznaczne ilości, tak potem przychodzi zaparcie i krew na nowo. Oczywiście to nie jest w duzych ilościach. Najpierw krew pojawiała się przy wydmuchiwaniu nosa, potem z dziąseł przy szczotkowaniu a teraz...z tyłka.
Oszaleje. Musze ruszyć na nowo z rumiankiem.
Dobrze, ze po infekcji intymnej juz praktycznie nie ma śladu. Jednak globulki jeszcze musze brać.
Co do prenatalnych, pewnie zależy od miejsca, każdy inaczej praktykuje, jedni lubią po 13tc, inni wcześniej. Ja mialam pierwotnie termin na jutro, byłoby 13+4, więc mi przyspieszyli.
Wczoraj dostałam od mamy polski bawełniany ręcznik kąpielowy w pieknym turkusie, odłożyłam go dla maluszkaWiec mamy ręcznik i 5 par skarpetek. Po kolejnej wizycie u gin zrobie powoli listę co trzeba kupic i stopniowo zaczne. Jeszcze zresztą dostanę cos od znajomej oraz ciuszki po moim braciszku więc zobaczę co będzie potrzebne.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
OlinkaO wrote:Hej, ja kiedyś miałam problem z krwawieniem z odbytu z duuuzym bólem przy wypróżnianiu i stosowałam globulki i krem procto -glyvenol. To teraz nawet jest bez recepty więc skonsultuj się z lekarzem czy możesz to zastosować. Mi pomogło, ale w ciąży wtedy nie byłam, moje dolegliwości były spowodowane długim stresem i złym odzywianiem w tym czasie.
Dziękuję za radę. Myślę, albo mam nadzieję, ze to nie hemoroidy bo bólu nie odczuwam żadnego. Ogólnie przy moich problemach z jeliatmi mogę mieć różne jazdy. Zawsze mam w okolicy odbytu zatarty obraz naczyń w badaniach. Muszę napisać do ginki.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Kobobo wrote:a ja słuchajcie coraz gorzej śpię. To wybudzanie na siku, potem problemy z zaśnięciem, płytki sen. Strasznie mnie to męczy. Jest mi też coraz niewygodniej. Zamówiłam poduszkę w kształcie "c" na dniach powinna przyjść. Mam też wrażenie, że serce mi jakoś szybciej bije. Czy tylko ja tak mam?
jest to o tyle dziwne, że zawsze super spałam, nigdy nie miałam żadnych problemów, spałam dużo. Mam niskie ciśnienie więc generalnie byłam taka ospała trochę. A teraz jestem po weekendzie a zmęczona że hej.. przez te nocki właśnie..
Serce może bić szybciej (mi tez bije), możesz po niewielkim spacerku mieć zadyszke, ja nawet wychodząc z wanny mam zadyszkeSerce mam więcej pracy, przepompowuje więcej krwi, stąd takie objawy, ale zbadalabym na Twoim miejscu tez hormony tarczycy. Mi np.jeszcze szybciej walilo gdy miałam ft4 w granicy gornej normy, teraz nieco.spadlo i jest lepiej.
Co do snu - zależy. Tez czasem mam problem w nocy i się wierce, ale większość nocy przesypiam w miarę dobrze. Ale nie martw sie, to hormony, tez mozesz tak spac niestety.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Dzięki. Z tarczycą nigdy nie miałam problemów, teraz co prawda badałam tylko tsh, bez ft 4, i było w normie. Myślę, że to bicie serca to niestety stres który mi się ujawnia przed badaniami..czytam też własnie artykuł który mówi o tym, że na usg prenatalne trzeba być na czczo.. pierwsze słyszę. Intuicyjnie nie jem nic co by mogło spowodować wzdęcia, ale kurczę bez przesady. Jedyne zalecenie od lekarza jakie miałam, to żeby kilka dni przed niczym tłustym brzucha nie smarować
-
Kobobo wrote:a ja słuchajcie coraz gorzej śpię. To wybudzanie na siku, potem problemy z zaśnięciem, płytki sen. Strasznie mnie to męczy. Jest mi też coraz niewygodniej. Zamówiłam poduszkę w kształcie "c" na dniach powinna przyjść. Mam też wrażenie, że serce mi jakoś szybciej bije. Czy tylko ja tak mam?
jest to o tyle dziwne, że zawsze super spałam, nigdy nie miałam żadnych problemów, spałam dużo. Mam niskie ciśnienie więc generalnie byłam taka ospała trochę. A teraz jestem po weekendzie a zmęczona że hej.. przez te nocki właśnie..
mi przy zapisywaniu się na prenatalne powiedzieli że nie musze byc na czczo, tylko przez tydzień nie smarowac brzucaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 10:54
Kobobo lubi tę wiadomość
-
Kobobo wrote:Dzięki. Z tarczycą nigdy nie miałam problemów, teraz co prawda badałam tylko tsh, bez ft 4, i było w normie. Myślę, że to bicie serca to niestety stres który mi się ujawnia przed badaniami..czytam też własnie artykuł który mówi o tym, że na usg prenatalne trzeba być na czczo.. pierwsze słyszę. Intuicyjnie nie jem nic co by mogło spowodować wzdęcia, ale kurczę bez przesady. Jedyne zalecenie od lekarza jakie miałam, to żeby kilka dni przed niczym tłustym brzucha nie smarować
Ja przed prenatalnymi sier ładnie najadlam, wypilam kawkę. Ale tez przez 6 dni wczesniej nie smarowalam brzucha, bo któraś dziewczyna tu pisała właśnie o tym.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Kobobo wrote:Dzięki. Z tarczycą nigdy nie miałam problemów, teraz co prawda badałam tylko tsh, bez ft 4, i było w normie. Myślę, że to bicie serca to niestety stres który mi się ujawnia przed badaniami..czytam też własnie artykuł który mówi o tym, że na usg prenatalne trzeba być na czczo.. pierwsze słyszę. Intuicyjnie nie jem nic co by mogło spowodować wzdęcia, ale kurczę bez przesady. Jedyne zalecenie od lekarza jakie miałam, to żeby kilka dni przed niczym tłustym brzucha nie smarować
Hahahaja miałam tak, że rano zjadłam kromkę z masłem, potem przeżywałam zakończenie i pożegnanie z dzieciakami, wróciłam i o 13.30 przyszła pizza - jedyna jaka mi wchodzi, ożarłam się jak dzika i na 16 miała prenatalne
mąż potem się śmiał, że najedzone świrowało
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Ja będę mieć prenatalne 12+5. Nie trzeba być na czczo. Babka w rejestracji powiedziała mi by przed badaniem zjeść coś słodkiego i pochodzić to maluch będzie fikal
tylko czy takiego fikajacego da radę dobrze zbadać ?
Da radę, dłużej schodzi ale dahahaha
-
nick nieaktualnyJa już po prenatalnych
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cf7e5bbfea4.jpg
Więc tak, generalnie wszystko dobrze! Wygląda na dziewuche, ale mam nie przesadzac póki co z różem
CRL 5.7 cm, NT 0.8 mm, BPD 19. 7 mm
Wielkosciowo idealnie 12+2!
Ryzyka skorygowane:
Trisomia 21 - 1:4306
18 - 6148
13 - 20000Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 11:13
MonaLiza, Kobobo, anika82, olkakarolka, Agnuka, katepr, Marin, Sanka, Magdoczka, Paulcia28, cotton, mommytobe, OlinkaO, Patrycja20, sallvie, MaryAnn, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Ja już po prenatalnych
Więc tak, generalnie wszystko dobrze! Wygląda na dziewuche, ale mam nie przesadzac póki co z różem
Ryzyka skorygowane:
18 - 6148
13 - 20000ja tu świruję, że hej
bobo piękne!
Minie Black lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Ja już po prenatalnych
Ryzyka skorygowane:
18 - 6148
13 - 20000
Nam nic nie powiedział co do płci ;/ ale ryzyka mamy bardzo podobneDobrze, że udało Ci się z tą wizytą
I Minionek wygląda na spokojnego
Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonaLiza wrote:Super ! Ja nie jestem za religią w szkole. Etyka super ! Jak religią to powinny być wszystkie religie. Nauka o wszystkich religiach to super. Czlowiek wtedy by mial.pojecie co mu pasuje A co nie. A nie jakieś modlenie sie itd. Komunie powinny być organizowane przez Kościół A nie szkole. Takie moje zdanie.
Seli z tą etyka jest tak, ze jeśli w szkole jest wiecej niż chyba 5uczniow chetnych, to jest obowiazek jej zorganizowania. Szkoły się bronią przed tym, jeśli dzieci jest niewiele i są z różnych rocznikow. A wszystko jakoś da się obejść. U mnie na prowincji etyka? Zapomnij! Ale we Wro w wielu szkołach jest