X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    To, ze masz taka betę nie musi odpowiadać żadnym normom. Dla 7 tygodnia moze tamta wartosc to minimum. Więc ciesz sie, ze w 4tygodniu masz taka, powtórz ja jeszcze po 48h i zobaczysz jak przyrasta, bo myślę, ze nieźle.

Wieku ciąży nie liczy sie na podstawie bety tak w ogole. Tylko od terminu ostatniej miesiączki. A skoro ostatnią miałaś 2 czerwca to tak jak wyżej napisane to okolo 4 tygodnia dopiero. Nie ma czego schizowac.

No ale weź pod uwage kochana ze coś tu nie pasuje :( po coś chyba sa te wykresy
    Nie spotkalam sie by ktos mial tak wysoka bete w tygodniu 4
    a moze to pozamaciczna?

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, z racji tego, że chcę rodzić w jednym z najbardziej obleganych warszawskich szpitali, to postanowiłam rozejrzeć się za prywatną położną. I co? Nie sądziłam, że będzie tak ciężko.. W związku z tym, że termin mam zaraz po nowym roku, to położne nie chcą się podejmować pracy w sezonie świąteczno-noworocznym..

No takie mamy przekichane lekko terminy porodów ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po 48h a jak jutro zrobie powtórkę to nic nie pokaże?

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    No ale weź pod uwage kochana ze coś tu nie pasuje :( po coś chyba sa te wykresy
    Nie spotkalam sie by ktos mial tak wysoka bete w tygodniu 4
    a moze to pozamaciczna?

W mojej stopce w 19dpo miałam betę prawie 5000, z tym, ze owu mialam późno bo w 19/20dc.
    Czyli uważasz, ze to źle, ze masz mega przyrost? Ja bym się cieszyła. A może to ciąża blizniacza?
    Pecherzyk moze być czasem widoczny od bety 5000.

A pozamaciczna to raczej nie jest, bo przy takiej wartosci zazwyczaj są albo niższe, albo naprzemiennie wzrastaja i spadają.

Twoje nerwy sa absolutnie niepotrzebne :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    po 48h a jak jutro zrobie powtórkę to nic nie pokaże?

Aby sprawdzić jak przyrasta beta nalezy ją wykonać 48h po pierwszej. Po 24h nic Ci to nie powiem. Nawet kalkulator mylnie wszystko policzy.

Przy prawidłowym wzroście musi wzrosnąć co najmniej o 66%.

Dla porównania moj pierwszy przyrost wzrósł o 182%, a kolejne o okolo 153%. I to absolutnie jest w porządku.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    No takie mamy przekichane lekko terminy porodów ;)

Niestety.. Dzwoniłam do ośmiu położnych i dopiero ósma powiedziała, że może się mną zająć, ale od razu zastrzegła, że gdybym zaczęła rodzić w święta albo w sylwestrową noc, to ona nie przyjedzie..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    zobacz mam taki wynik
    moze sie uda mi wkleic

https://zapodaj.net/9bc27f8725051.jpg.html
    No widzisz, więc Twój wynik bety mieści się między 5 a 6 tygodniem, więc wszystko się zgadza. To, że w 7 tygodniu wynik nie powinien być niższy niż te 3697 to wcale nie znaczy, że Ty jesteś w 7 tygodniu. I tak jak Zośka napisała, tydzień ciąży liczy się od ostatniej miesiączki a nie według bety :P Zdecydowanie powinnaś wyluzować :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła,

Nie ma co na razie na podstawie jednego wyniku panikować. Ja taką betę miałam na początku 5 tygodnia/ końcówce 4 więc spokojnie. Powtórz betę po 48 h :) Powyzej 1000 już może przyrastać nieregularnie, więc się nie stresuj.

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    W mojej stopce w 19dpo miałam betę prawie 5000, z tym, ze owu mialam późno bo w 19/20dc.
    Czyli uważasz, ze to źle, ze masz mega przyrost? Ja bym się cieszyła. A może to ciąża blizniacza?
    Pecherzyk moze być czasem widoczny od bety 5000.

A pozamaciczna to raczej nie jest, bo przy takiej wartosci zazwyczaj są albo niższe, albo naprzemiennie wzrastaja i spadają.

Twoje nerwy sa absolutnie niepotrzebne :)

Mam nadzieje ze jest ok :(
    lekarz mnie nie odbiera a matwi mnie to ze nie bylo nic widac :(

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po badaniu ... wszystko dobrze... a ta franca co kosci nosowej mi nie znalazla yo kurcze ja opisze ze straszy ludzi...3 lekarzy kosc widzi a ona.nagle nie!!trisomia 21. Ryzyko 1:13164 ,trisomia18. Ryzyko 1:200000 a trisomia 13 1:200000

Zośkaaa, mommytobe, toyotarav4, sallvie, MonaLiza, Onana36, katepr, Paulina_2603, Solane lubią tę wiadomość

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła licząc od ostatniej miesiączki dziś jesteś dokładnie w 4tygodniu i 5 dniu ciąży czyli zaokraglajac jak byk 5 tydzień :)

Miescisz się idealnie w 5 tygodniu. Przyjmujac, ze beta wzrośnie przyjmijmy o 100% pojutrze będzie już ponad 7tys., albo i lekki ponad 8tys.
    Wszystko tez zależy kiedy nastąpiło zagniezdzenie i inne rzeczy.

Wszystko jest cacy, nie panikuj bo naprawdę to niepotrzebne :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Mam nadzieje ze jest ok :(
    lekarz mnie nie odbiera a matwi mnie to ze nie bylo nic widac :(

A do lekarza najlepiej wybrać sie najwcześniej w 7 tygodniu. Wtedy jest juz wyraznie widoczne wszystko, pęcherzyk, zarodek, serduszko ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobil mi sie zastrzal w paznokciu u stopy , mam wrastajace paznokcie i wczoraj to troche podwarzylam ,a od wczoraj czulam lekki bol , dzis wycisnelam rope . Tutaj w uk wszytsko bagatelizuja . Czy to moze byc nie bezpieczne ???

nzjdskjowix3r3hl.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziś w końcu byłam.u endokrynolog będąc w ciąży. Do tej pory brałam euthyrox 125 i cała ciążę TSH było w granicach 0,5-1. A ona mi mówi że tak czy siak w ciąży trzeba zwiększyć dawke leku i przepisal mi 150. Trochę mnie to zmartwilo.

Ani razu mi endokrynolog nie zwiększała dawki bez potrzeby. Wczoraj miałam wizytę i akurat z moich wyników mam brać naprzemiennie 150 i 137. Powiedziała, że z czasem zapotrzebowanie będzie większe i wtedy tylko 150 będę brać. Ale to dopiero jak już trzeba będzie.. Dziwne to. Tyle, że mógł Ci inaczej wyjść wynik jak po tabletce robisz. Nigdy nie biorę euthyroxu przed badaniem, wtedy wynik jest miarodajny i wiadomo jak tarczyca sama pracuje.

Szukam poduszki ciążowej, macie jakieś sprawdzone? Bo ta rwa kulszowa doprowadzi mnie do szaleństwa..

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Niezwykła Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozmawialam wlasnie z lekarzem mowil ze cos jest nie tak przy tej Wartosci powinno byc widac pecherzyk ktorego nie ma !!
    Albo ciaza blizniacza (ktora juz tez powinno byc widac) albo pozamaciczna ! Jestem podlamana mam dola :(

***musi być dobrze.*

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:
    Dziewczyny rozmawialam wlasnie z lekarzem mowil ze cos jest nie tak przy tej Wartosci powinno byc widac pecherzyk ktorego nie ma !!
    Albo ciaza blizniacza (ktora juz tez powinno byc widac) albo pozamaciczna ! Jestem podlamana mam dola :(

Bzdura, zmień lekarza. Ja byłam na usg w 5 i 2 dniu i nie było widać NIC. Moja Pani dr powiedziała bym zrobiła sobie Betę i zrobiłam dzień później, miałam ponad 9000. Czyli na badaniu, kiedy nie było nic widać Beta musiała być powyżej 5000. Przyrost był prawidłowy, bo po dwóch dniach powyżej 20 000 i na badaniu tydzień po tym, kiedy nie było nic widać był już pęcherzyk i zarodek z bijącym serduszkiem, który jak Pani dr powiedziała pojawił się jakoś dzień wcześniej, bo serduszko biło jeszcze wolno. Teraz jestem w 10 tygodniu i wszystko jest ok, zarodek rośnie prawidłowo. A więc idź za tydzień na USG, a nawet ponad tydzień i sprawdź.

Agaaa
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Zmień lekarza.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła, poczekaj i staraj się nie denerwować. I tak niczego nie zmienisz. Co ma być to będzie. Tylko powtórz betę po 48h!

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezwykła wrote:

Mnie w 5 tygodniu lekarz nie chciał nawet przyjąć, od razu powiedział że nie ma sensu bo nic nie będzie widać. Pierwsza wizyta w 7 tygodniu dopiero. Nie panikuj, wynik bety nie świadczy też o ciąży bliźniaczej, nie masz po co się denerwować. Jeżeli chcesz mieć wynik który będzie wiarygodny rób betę tylko i wyłączne po 48 godzinach i w tym samym labolatorium.

rfxgvfxmxsf2l7sh.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, z racji tego, że chcę rodzić w jednym z najbardziej obleganych warszawskich szpitali, to postanowiłam rozejrzeć się za prywatną położną. I co? Nie sądziłam, że będzie tak ciężko.. W związku z tym, że termin mam zaraz po nowym roku, to położne nie chcą się podejmować pracy w sezonie świąteczno-noworocznym..

Czyżby Żelazna? Też bym brała ją pod uwagi, gdyby nie to, ze oblozenie jest tak duże, ze pewnie i tak się nie dostanę tam ☺

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ