STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezwykła wrote:Dziewczyny rozmawialam wlasnie z lekarzem mowil ze cos jest nie tak przy tej Wartosci powinno byc widac pecherzyk ktorego nie ma !!
Albo ciaza blizniacza (ktora juz tez powinno byc widac) albo pozamaciczna ! Jestem podlamana mam dola
11.2017 - aniołek 8tc
-
dziewczyny dziekuje Wam za tak wielki odzew mam doła okropnego !
Jest mi z Wami lzej bo moge Wam powiedzieć co jest nie tak..
Powiem Wam ze dzwonilam do mojego lekarza którego obecnie nie ma bo na urlopie i bardzo mnie uspokoił opisalam mu sytuacje z tym wczorajszym Nowym lekarzem
Powiedzial ze mam sie nie martwic ze jesli by to byla ciaza pozamaciczna bolalo by mnie totalnie wszystko a mnie nic nie boli i nie krwawie wogole ...
Ze podejrzewa ze to byla jakas skrajnosc dlatego nie bylo widac pęcherzyka i z ebeta jest prawidlowa i bardzo dobra.
Ze mam byc u niego w piatek w szpitalu na 8rano ze bedzie na Mnie czekał ..
Mam nadzieje ze bedzie ok
Bo beta jak dla mnie wydaje sie za Wysoka nie sadzicie ?***musi być dobrze.*
__________ -
Niezwykła wrote:dziewczyny dziekuje Wam za tak wielki odzew mam doła okropnego !
Powiem Wam ze dzwonilam do mojego lekarza którego obecnie nie ma bo na urlopie i bardzo mnie uspokoił opisalam mu sytuacje z tym wczorajszym Nowym lekarzem
Powiedzial ze mam sie nie martwic ze jesli by to byla ciaza pozamaciczna bolalo by mnie totalnie wszystko a mnie nic nie boli i nie krwawie wogole ...
Ze podejrzewa ze to byla jakas skrajnosc dlatego nie bylo widac pęcherzyka i z ebeta jest prawidlowa i bardzo dobra.
Bo beta jak dla mnie wydaje sie za Wysoka nie sadzicie ?
Martwić się powinnaś gdyby beta była za niska. Nie rozumiem dlaczego sie martwisz wysoką beta. Swoją droga odpowiednią betą. Daj sobie przemówić.Niezwykła, MonaLiza, agniesja lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Niezwykła wrote:dziewczyny dziekuje Wam za tak wielki odzew mam doła okropnego !
Bo beta jak dla mnie wydaje sie za Wysoka nie sadzicie ?
Wszystkie Ci powtarzamy, że beta jest w porządku. Sam lekarz Ci powiedział że jest prawidłowa. Nie doszukuj się złego, tam gdzie go nie ma. Musisz się uzbroić w cierpliwość, bo to dopiero początek ciąży, martwienie nic Ci nie pomoże. Powtórz betę po 48 h i tyle, czekaj na kolejną wizytę w której będzie można uwidocznić pracę serca. Rozumiem Twój strach, sama wielokrotnie się bałam, z różnych powodów. Jednak nie mamy większego wpływu na to co się dzieje w naszym organizmie. Ciesz się, że się udało i patrz pozytywnie dalejNiezwykła lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, z racji tego, że chcę rodzić w jednym z najbardziej obleganych warszawskich szpitali, to postanowiłam rozejrzeć się za prywatną położną. I co? Nie sądziłam, że będzie tak ciężko.. W związku z tym, że termin mam zaraz po nowym roku, to położne nie chcą się podejmować pracy w sezonie świąteczno-noworocznym..
wlasnie te nasze termi ny swiateczno noworoczne tez sie tym stresuje bo wszyscy biora wolne wyjazdy i tak dalej nawet jak cesarka planowana to wiecie tygodnie tez moze byc szybciej/ -
Niezwykła idz do innego lekarza. Ten troche nie teges skoro odrazu nie szukał też pozamacicznej skoro w macicy nic nie było. A moze dodatkowo ma kiepski sprzęt i nie bylo widać. Ile to takich historii.. beta jak najbardziej ok ja 18dpo mialam 3 tyś.
Ruda ja na zastrzał u palca w dłoni musiałam wziąć antybiotyk bo poszło mi do góry aż do łokcia, nie mogłam ręką ruszać tak bolalo. Moze poobserwuj narazie. U mnie bardzo szybko sie rozwinelo w 2 dniNiezwykła lubi tę wiadomość
-
Jenny Wren wrote:Mnie w 5 tygodniu lekarz nie chciał nawet przyjąć, od razu powiedział że nie ma sensu bo nic nie będzie widać. Pierwsza wizyta w 7 tygodniu dopiero. Nie panikuj, wynik bety nie świadczy też o ciąży bliźniaczej, nie masz po co się denerwować. Jeżeli chcesz mieć wynik który będzie wiarygodny rób betę tylko i wyłączne po 48 godzinach i w tym samym labolatorium.
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Bo beta jak dla mnie wydaje sie za Wysoka nie sadzicie ?Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, z racji tego, że chcę rodzić w jednym z najbardziej obleganych warszawskich szpitali, to postanowiłam rozejrzeć się za prywatną położną. I co? Nie sądziłam, że będzie tak ciężko.. W związku z tym, że termin mam zaraz po nowym roku, to położne nie chcą się podejmować pracy w sezonie świąteczno-noworocznym..
Niezle. Ja mam jeszcze gorzej bo w karcie mam wpisane 20.12/25.12... ale dziekuje za umowe ktora nie daje bezpieczenstwa. Ja chyba obdzwonie na poczatku sierpnia. Jakos w okolicach polowkowych...
-
A ja mam pytanie do was dziewczyny jeszcze...tydzien temu.ponad moj gin stwierdzil ze kosmowka sciana przedniapokrywa U.wewnetrzne i ze najlepiej.nie uprawiac seksu zeby nie bylo krwawień. A dzisiaj po prenatalnych stwierdzil doktor ze lozysko przednia sciana wysoko. Czyli ze jest.ok? Nie zapytalam sie go o wspolzycie bo bylam mega zestresowana tymi badaniami... a juz nie kochalismy sie ze 2 miesiace wiec wiecie... wszystko dla dzidzi.. ale skoro jest wysoko to chyba juz mozna ??
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
nick nieaktualnyAgula, jak dla mnie dziwne pytanie.
Może skontaktuj się ze swoim ginem, albo zaczekaj do kolejnej wizyty, bo nikt z nas na forum raczej nie weźmie odpowiedzialności za Twoją ciaze i dziecko, bo masz ochotę bzyknac mężaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 18:40
olkakarolka, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Ja mam tylnią ścianę wysoko... I lekarz nic nie mówił o wstrzymywaniu się. Także nie wiem. Nie masz jak zapytać? Jakiś kontakt do niego?
-
nick nieaktualnyAle co jest nie na miejscu? Określenie bzyknac? Dobrze, jeśli wolisz "jeżeli masz zamiar uprawiać miłość z mężem"
Poza tym odpowiedziałam Ci, że lepiej to skonsultować z lekarzem, bo o ile o pierdolach możemy sobie tu gadać i doradzać, to kwestia bezpiecznej ciąży powinna zostać między ustaleniami z lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 18:50
olkakarolka, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Dobra.nie.komentuj jak.nie masz nic ciekawego do.powiedzenia... mi tu chodzilo o dziewczyny ktore maja lozysko tak.jak.ja... a skoro cie cos w nos ugryzlo to nie komentuj...
toyotarav4 lubi tę wiadomość
.
-
nick nieaktualnyAgula, masz rację, nie będę więcej Ci udzielała porad, bo patrząc na ogół Twoich postów, jest to kompletnie bez sensu (no nie trafia!). Powodzenia.
A komentować będę co mi się podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 19:17
Agulaa30, olkakarolka, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Wam kochane za Wsparcie jestescie kochane :*
Mam nadzieje ze jest tak jak piszecie
BO jesli by byla pozamaciczna to byla by tak wysoka beta? ? ?
ale tez bym miala bole czy plamienia ktorych wogole nie mam mam tylko sluz bialy co lekarz stwierdziil ze to normalne ..***musi być dobrze.*
__________ -
Hej
Chciałam się przywitać i dołączyć.
Jestem w 12 tygodniu, w poniedziałek miałam prenatalne i jest wszystko okbędzie prawdopodobnie dziewczynka
To moja pierwsza i długo wyczekiwana ciąża. Nie wiem gdzie się ustawia suwaczek i jak wkleić zdjęcie...olkakarolka, sallvie, katepr, MonaLiza, Asia8787, wisienka94, mommytobe, agniesja, Kobobo, MaryAnn, Marciiik lubią tę wiadomość
Cudrośnij Kruszynko