X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Teraz latem ubieram spodniczki bądź sukienki. Tylko majtki zdejmuje w przypadku sukienki, podmywam się, potem kieca w górę i na leżankę ;) Moja ginka najpierw zaprasza na fotel, przeprowadza badanie, potem na leżankę, najpierw USG dopochwowo, reszta przez brzuch :) Akurat u niej jest toaleta, wiece nie ma problemu z podmyciem. Gdy wchodzę z mężem to też super bo przed fotelem ustswiony jest parawan i nie musi oglądać samego badania :)

u mnie podobnie :) jedynie na leżance może patrzeć sobie z boku na krzesełku, na dużym ekranie synusia :) choć akurat mi mniej by przeszkadzało jak mąż patrzy na to co mam między nogami niż lekarz - ale wiadomo, lekarz to lekarz i badanie :)

U mnie jest super przychodnia, są łazienki poza gabinetem i w gabinecie. Jest specjalna "wanienka" (nie wiem jak to nazwać) by się podmyć, są podpaski, tampony a na poczekalni ekspres z kawką i herbatką i ciasteczka :P jest ogólnie full inklusiv.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już się nie przejmuję jak jestem ubrana, po tych wszystkich pobytach w szpitalach itd , czy spodnie czy sukienka-obojętne.nie krępuję się już wogóle. chyba bardziej wizyta u dentysty-że mogę mieć nieświeży oddech :D

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też się już lekarzami nie przejmuje, już tylu ich zaliczyłam przez czas starań, że nie krępuję się. Z moim obecnym to nawet nieraz ucinamay pogawędkę jak stoję jeszcze przed fotelem bez gaci:) A żeby leżeć w samych majtkach zrobiłam sobie problem no ;)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przez ostatnie pół roku starań byłam też u wielu :P bo nie mogłam dobrać sobie lakrza...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Teraz latem ubieram spodniczki bądź sukienki. Tylko majtki zdejmuje w przypadku sukienki, podmywam się, potem kieca w górę i na leżankę ;) Moja ginka najpierw zaprasza na fotel, przeprowadza badanie, potem na leżankę, najpierw USG dopochwowo, reszta przez brzuch :) Akurat u niej jest toaleta, wiece nie ma problemu z podmyciem. Gdy wchodzę z mężem to też super bo przed fotelem ustswiony jest parawan i nie musi oglądać samego badania :)
    To mi się podoba u naszej ginki, że jest toaleta w gabinecie, parawan itd. Są też spódniczki, ale ja to mam naprawdę na to wywalone, czy przejdę 2 metry z fotela na leżanke z gołym tylkiem ;) Też mnie to już nie krępuje. Już tylu lekarzy mnie oglądało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 11:03

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    u mnie podobnie :) jedynie na leżance może patrzeć sobie z boku na krzesełku, na dużym ekranie synusia :) choć akurat mi mniej by przeszkadzało jak mąż patrzy na to co mam między nogami niż lekarz - ale wiadomo, lekarz to lekarz i badanie :)

U mnie jest super przychodnia, są łazienki poza gabinetem i w gabinecie. Jest specjalna "wanienka" (nie wiem jak to nazwać) by się podmyć, są podpaski, tampony a na poczekalni ekspres z kawką i herbatką i ciasteczka :P jest ogólnie full inklusiv.

Ta wanienka to bidet z pewnością.
    U mojej ginki nawet mąż ma swoj ekran przy biurku, więc nigdzie nie musi wstawac by podejrzec małego. Widzi to samo co ja.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    To mi się podoba u naszej ginki, że jest toaleta w gabinecie, parawan itd. Są też spódniczki, ale ja to mam naprawdę na to wywalone, czy przejdę 2 metry z fotela na leżanke z gołym tylkiem ;) Też mnie to już nie krępuje. Już tylu lekarzy mnie oglądało...

Też mam wywalone :D Ide te dwa metry z golym tylkiem ;) Zresztą nasza gin to tak swojska i spoko babka, że nie czuję zadnego wstydu ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    U mojej ginki nawet mąż ma swoj ekran przy biurku, więc nigdzie nie musi wstawac by podejrzec małego. Widzi to samo co ja.

Też fajna sprawa :) Tutaj jest wielki ekran powieszony i też moim zdaniem dobrze zorganizowane. Ogólnie jak do tej pory moim zdaniem najlepiej wyposażony gabinet i przychodnia.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja w sumie też się już lekarzami nie przejmuje, już tylu ich zaliczyłam przez czas starań, że nie krępuję się. Z moim obecnym to nawet nieraz ucinamay pogawędkę jak stoję jeszcze przed fotelem bez gaci:) A żeby leżeć w samych majtkach zrobiłam sobie problem no ;)

Dobre :D No w sumie faktycznie sobie zrobiłaś sama.
    Ale moge też dodac, ze chyba.na drugiej wizycie ciazowej ginka robiła mi usg piersi też. Ja oczywiscie ubralam sukienke bo się nie spodziewalam tego usg. Najpierw miałam usg malucha, a potem mi mowi, ze mam pojsc zdjac górę. Wtedy wyszlam praktycznie w samych majtkach :D Ale co tam ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja to ostatnio po badaniu na fotelu z golym tylkiem przeszlam na lezanke, usg dopochwowe i potem przez brzuch,wiec jak lezalam tak zostalam, lekarka mi tylko "doły" przykryla recznikiem papierowym:P Ja sie tam przejmowac nie będę, taki lekarz a nie inny, przyzwyczajony;)

Generalnie chodzę w spodniach,przez zylaki mam paskudne nogi i nie lubie ich pokazywac.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Haha ja to ostatnio po badaniu na fotelu z golym tylkiem przeszlam na lezanke, usg dopochwowe i potem przez brzuch,wiec jak lezalam tak zostalam, lekarka mi tylko "doły" przykryla recznikiem papierowym:P Ja sie tam przejmowac nie będę, taki lekarz a nie inny, przyzwyczajony;)

Generalnie chodzę w spodniach,przez zylaki mam paskudne nogi i nie lubie ich pokazywac.

O właśnie, też mi przykryla dół reczniczkiem i ogladalismy malucha przez brzuch :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

No to już w ogóle luksus z tym monitorkiem dodatkowym.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

Nie mogę narzekać. Luksusowo i konkretnie wszystko urzadzone, dobrze przemyslane.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Potwierdzam :) Nasza ginka ma super gabinet. Mój mąż ostatnio nagrał sobie całe usg, a ginka nawet się nie zorientowała :D Fajna sprawa. Wszystko dokładnie przemyślane.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Potwierdzam :) Nasza ginka ma super gabinet. Mój mąż ostatnio nagrał sobie całe usg, a ginka nawet się nie zorientowała :D Fajna sprawa. Wszystko dokładnie przemyślane.
    Tez bym chciala filmik z usg, na pamiatke jak sie dzieciatko porusza.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nagramy sobie taki filmik w 3D :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My nagramy sobie taki filmik w 3D :)
    Też się chyba skuszę. W jakim terminie chcesz to wykonac?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli właśnie, teraz na wizycie wkońcu mierzyli Ci to ciśnienie i wage sprawdzali? Upomniałaś się?

Ja paraduje u gina z gołym tyłkiem zresztą zawsze mam koszulke więc zero krępacji. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 12:38

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z początkiem września pewnie się skuszę na taki filmik, nagrywają na płytę albo pendrive :)

Ketepr - tak, ciśnienie. Wagi nie było potrzeby bo sama się ważę rano :) upomniałam się :P Ciśnienie było książkowe.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze ze ogarneli wkoncu :D u mnie ważą i tak niewazne czy sie wazysz czy nie :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ