X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam termometr na dworze 35 stopni w cieniu. poszliśmy do kościoła na koncert vivaldiego i zamiast się cieszyć muzyką musiałam wyjść na siku a jak wróciłam to lał się ze mnie pot i czekałam aż się skończy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieco z pecherzem lepiej, ale mam antybiotyk bo w posiewie bakterie wyszly...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ciężko w te upaly nic sie nie chce

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też... A dziś muszę jeszcze dokończyć zakupy bo to już środa a w poniedziałek wyjeżdżamy, więc chce mieć wszystko porobione, spakowane, kupione...

Ja dziś odleżałam, miałam jakieś głupie sny, że kota karmię piersią :P a dziecka swojego nawet nie potrafię trzymać na rękach :D Oswajam się nadal z tym że to synek... Jakby na nowo się poznajemy :D Wiedziałam, że jak poznamy płeć będzie inaczej. Mąż co prawda od samego początku jest czuły, kochany i w ogóle, ale teraz częściej mówi "syn" albo "Artur" i dziś jak mi się nie chciało wstawać to całował brzuch tam, gdzie dzidzia i mówił "dzień dobry synku" :D

Nie wiem czy też tak macie/miałyście ale czuję, że to będzie kopia tatusia. Może to śmieszne na tym etapie ale synuś nie pozwalał mi zjeść pizzy, jak zjadłam to od razu wymioty, od zapachu mnie odrzucało. Za to tatuś... Uwielbia hamburgery i synuś też :) Tak samo jak MC (wolałam zawsze KFC), ja uwielbiałam słodkawe rzeczy a mój mąż właśnie bardziej lemoniady choć akurat tu nie jest jakimś tam wybitnym fanem :) Ciekawa jestem na ile to potem się rozwinie, na razie wiele takich objawów ciążowych ustąpiło.
    Właściwie gdyby nie to, że mały się odezwie czasem to nawet nie wiedziałabym, że jestem w ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 08:03

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli pewnie cos w tym jest :) my z mężem kiedyś rozmawialiśmy sobie co byśmy chcieli by dziecko po nas przejęło. Ja mam jedno tylko małe pragnienie by miało czarne włosy po mężu:) Dziś o 14.45 wizytka ciekawe czy się dowiemy kto tam siedzi :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :D
    Ja bym chciała by miało bujne włoski :D a oboje z mężem mamy ten sam kolor, naturalny blond ciemny :) Z resztą jak byliśmy młodzi to niektórzy pytali się czy jesteśmy rodzeństwem :D

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przez pierwsze 2 lata życia byłam łysa :D na stare lata nie jest lepiej bo przez hormony mi się strasznie przerzedzily włosy i juz nie dorosły. A mąż ma gęste czarne i ma mieć po nim :) reszta po mamusi :D

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D ja ostatnie dwa tygodnie "lecę" z włosami, ale ja mam bardzo gęste i grube i nawet jak teraz mam wrażenie, że się odrobinę przerzedziły to mówią, że wcale nie i nadal zazdroszczą... A ja momentami się boje, że wyłysieje bo lecą garściami. Choć chyba w ostatnich dwóch dniach mniej, może się uspokoiło na jakiś czas.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas podobnie mąż jest przystojny i poza siwymi włosami wygląda jak młody chłopak. chciałabym żeby córa miała po nim kręcone czarne włosy i zielone oczy. uśmiech może mieć po mnie. charakter lepiej pół na poł bo ja jestem strasznie niecierpliwym złośnikiem a mąż z kolei bywa roztrzepany i nie konsekwentny :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby po mnie charakteru nie miało bo nie damy rady wychować :D hahaha

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha :D ja ostatnie dwa tygodnie "lecę" z włosami, ale ja mam bardzo gęste i grube i nawet jak teraz mam wrażenie, że się odrobinę przerzedziły to mówią, że wcale nie i nadal zazdroszczą... A ja momentami się boje, że wyłysieje bo lecą garściami. Choć chyba w ostatnich dwóch dniach mniej, może się uspokoiło na jakiś czas.
    mówią że to córka zabiera urodę. u mnie się nie sprawdziło cerę mam czystą jak miałam i włosy gęste

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W co się ubieracie do ginekologa ? Nie wiem czy jak założę sukienkę to m ie bedzie głupio leżeć w samych majtkach na badaniu. Ale kisisc się dziś w spodniach to nie najlepsze rozwiązanie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym doloczyc do grupy na fb ale do dnia dzisiejszego założycielka fb nie przyjela zaproazenian

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja założyłam szorty ostatnio, ale też chodzę w sukienkach :)

Ja mam bardzo ładną cerę, ogólnie problemów nie mam, wręcz czuje się piękniejsza niż przed ciążą - więc to, że syn dodaje urody to mogłabym się zgodzić :)

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    W co się ubieracie do ginekologa ? Nie wiem czy jak założę sukienkę to m ie bedzie głupio leżeć w samych majtkach na badaniu. Ale kisisc się dziś w spodniach to nie najlepsze rozwiązanie.
    Ja zazwyczaj ubieram sukienkę, bo nie wyobrażam sobie w taki upał w spodniach. A tak ogólnie, to lekarz widzi nas "tam" nago więc dla niego to żadna różnica. Nie przejmuj się tym, że będziesz w majtkach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 10:12

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie robi tak, że najpierw brzuszne bym nie leżała nago totlnie a potem i tak bierze na fotel i robi dopochwowe dodatkowo by zbadać szyjkę itp. Przez moment też się zastanawiałam czy weźmie mnie na fotel i potem brzuszne to tak... Praktycznie naga :P ale nie :) poza tym u mnie nawet jak się idzie normalnie na wizyte to są jednorazowe spódniczki do założenia i kapciuszki ;P

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżdżę do przychodni rowerem więc przeważnie ubieram spodnie a potem przebieram się w toalecie w sukienkę albo spódnicę.Mają pomieszczenie żeby się podmyć i przebrać więc nawet w spodniach by dało radę ale sukienka wygodniej. W gabinecie usg gorzej bo tam nie ma tego pomieszczenia więc zawsze taskam mokre chusteczki ze sobą

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

U mnie nie ma z tym problemu, lekarz w swojej przebieralni w której jest również toaleta tylko dla pacjentki (wchodzi się z gabinetu po pierwszej rozmowie i później się tam ubiera i bezpośrdenio wchodzi do gabinetu) ma fizelinowe spódniczki do kolan na gumkę i fizelinowe kapcie wszystko jest jednorazowe, po użyciu wyrzuca się do kosza, dzięki temu nie trzeba latac z gołym tyłkiem z fotela na leżankę do USG :), u nas też okropny upał, wręcz nie do zniesienia. My wizytujemy za równo tydzień 08.08. i też mam nadzieję, iż poznamy kto tam u mnie mieszka :). W pierwszej ciąży wyglądałam okropnie (dziewczynka), w drugiej wyglądałam super (też dziewczynka), teraz też wyglądam dobrze jedynie zachcianki zupełnie inne, w dwóch z dziewczynami na słodkie i w pierwszej sok jabłkowy w drugiej sok pomarańczowy. Teraz totalnie słodkie dla mnie może nie istnieć i najlepiej mi smakuje Fanta... fakt staram się ją pić bardzo rzadko ale ochotę mam ciągle na nią :)

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz latem ubieram spodniczki bądź sukienki. Tylko majtki zdejmuje w przypadku sukienki, podmywam się, potem kieca w górę i na leżankę ;) Moja ginka najpierw zaprasza na fotel, przeprowadza badanie, potem na leżankę, najpierw USG dopochwowo, reszta przez brzuch :) Akurat u niej jest toaleta, wiece nie ma problemu z podmyciem. Gdy wchodzę z mężem to też super bo przed fotelem ustswiony jest parawan i nie musi oglądać samego badania :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra to ubiore sukienke, wydawalo mi sie, ze jakos moze dziwnie bedzie jak bede lezec w samych majtkach. Wlasnie u moich obu ginow nie ma takich spodniczek, ale bywalam u takich co mieli i uwazam ze w tych czasach to powinna byc norma, ale jak widac nie jest.

Ja sie czuje strasznie brzydko w ciazy wiec byc moze u mnie bedzie jednak dziewuszka:) Wtedy moj maz bedzie sam z babincem, bo w domu mamy jeszcze 2 suczki:)

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ