X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się ze mój mąż też z tych co kupi zabawki dla małej i sam będzie bawił zwłaszcza że mu się marzy sterowany samochodzik :) Muszę się zastanowić gdzie nie mam rozstępow :D najwięcej na cyckach. ale się tym w ogóle nie przejmuje nawet by mi się smarować nie chciało :D u mnie twardnienia praktycznie ustaly ale niestety zaprzyjaźniłam się z nospą i biorę raz dziennie bo mam nieprzyjemne bóle miesiączkowe. i zastanawiam się czy jak mnie goni siku na 3 krople moczu to od ciąży czy jeszcze nie doleczony pęcherz

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Można dołączyć? Byłam kiedyś na ovu staraniach 92' ale po stracie musiałam odpocząć od forum no i wracam teraz po fioletowej stronie mocy!

Seli, spaceangel, Asia8787 lubią tę wiadomość

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Termin z OM 8stycznia, z USG na 3 stycznia.
    Na 90% dziewczynka - Liliana <3

Dzisiaj mamy 17tc1d, USG połówkowe przed nami, a kolejna wizyta 8 sierpnia- nie mogę się doczekać ;)

Asia8787 lubi tę wiadomość

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) witaj ;)

Moj by kupil pewnie niezaleznie od plci :D ale szal jest na lego... sterowane tez samochody. Na pewno kiedys tez kupimy taki duzy - na akumulator ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:

Dzisiaj mamy 17tc1d, USG połówkowe przed nami, a kolejna wizyta 8 sierpnia- nie mogę się doczekać ;)

To mamy ten sam termin i rocznik ;D

An_ja lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, super!
    Mój mąż to też takie duże dziecko, że śmieje się że teraz będę miała dwoje.
    A sterowany samochód u nas też pewnie będzie bo ostatnio jak mój zobaczył taki go miał zaciesz od ucha do ucha i wydusił tylko z siebie w zachwycie " Ale bajer!" Hahaha

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D
    u nas skończy się na takim na pewno :

https://www.mall.pl/pojazdy-elektryczne/pegperego-polaris-ranger-rzr-900-niebieski?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=referral&utm_campaign=NE&utm_content=NE011&utm_term=776933&ceneo

co prawda za jakieś 4 lata ale... będzie :P sama miałam taki motocykl, ale on był na 10-12 lat.

czuję, że rozpuścimy dziecko :P

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:

Witam, widze z jednego rocznika jestesmy:) Liliana piekne imię, u nas jak będzie dziewczynka tak samo będzie się nazywala:) chłopiec to nie wiem, nawet nie myslalam;)
    Ja wizytę też mam 8 sierpnia, mam nadzieję że się dowiem kto tam mieszka w brzuszku ;) choć nie wiem, bo mój gin nie ma chyba jakiegoś super usg, ostatnio jak byłam to na ekranie u niego nic nie widziałam, a cztery dni później u innej Pani doktor wszystko takie wyraźne:) jednak mam nadzieję że uda się rozpatrzyć malucha ;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie kilka uniwersalnych tkanin i chyba zacznę coś sobi3 już szyć dla maluszka:) jakąś pościel, ochraniacz, kokon moze:) choć nie Wiem czy wszystko co sobie wymyśliłam jest naprawdę przydatne:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:
    Seli, super!
    Mój mąż to też takie duże dziecko, że śmieje się że teraz będę miała dwoje.
    A sterowany samochód u nas też pewnie będzie bo ostatnio jak mój zobaczył taki go miał zaciesz od ucha do ucha i wydusił tylko z siebie w zachwycie " Ale bajer!" Hahaha

Tak, tak... zdalny samochód dla mężczyzn to podstawa!

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    Tak, tak... zdalny samochód dla mężczyzn to podstawa!

u nas podstawa to lego :D hahaha o samochodzie jeszcze nie wspomniał :) raczej tu ja powymyślam :D mi tato kupił zdalnie sterowany samolot :D taki duży był i puszczaliśmy go na boisku :D

Ally McBeal lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:

Witaj :) u mnie termin z om sylwester ale bardziej prawdopodobny z USG również na 8 stycznia. Też będę miała dziewczynkę Emilię :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia, Liliana to jedyne imię które podoba się nam obojgu i jednocześnie z nikim nam się źle nie kojarzy hehe

Spaceangel, u nas babcia męża miała na imię Emilia - też piękne. Nawet zastanawiałam się czy nie dać na drugie ale ostatecznie chyba naszą Dzidzia będzie miała jedno imię.

Ally McBeal lubi tę wiadomość

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:
    Mammamia, Liliana to jedyne imię które podoba się nam obojgu i jednocześnie z nikim nam się źle nie kojarzy hehe

Spaceangel, u nas babcia męża miała na imię Emilia - też piękne. Nawet zastanawiałam się czy nie dać na drugie ale ostatecznie chyba naszą Dzidzia będzie miała jedno imię.

No właśnie kolejna decyzja po wyborze... ja mam dwa imiona, mąż ma jedno...i nie wiem jak jest lepiej :)

201901097452.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    No właśnie kolejna decyzja po wyborze... ja mam dwa imiona, mąż ma jedno...i nie wiem jak jest lepiej :)

u nas w rodzinie przeważa w sumie 1 imię - dwójka dzieci mojej siostry i dwójka mojego brata ma po jednym imieniu. Doszli do wniosku, że drugiego imienia się nie używa, jedynie przy wypełnianiu wszelkich dokumentów, ewentualnie jeszcze przy takim samym 1 imieniu i nazwisku może to pomóc zróżnicować osoby, ale w tym przypadku to był słaby argument - nazwisko jest na tyle rzadkie, że prawdopodobieństwo spotkania osoby o takich samych danych jest minimalne :P

Natomiast ja z mężem zgodnie doszliśmy do wniosku, że chcemy, żeby nasza córeczka miała dwa imiona ;) będziemy wyjątkiem w rodzinie :D
    i początkowo miała być Michalina Emilia, ale mężowi ostatnio spodobało się imię Alicja, więc już ostatecznie niepodważalnie zostaje Michalina Alicja ;)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:

Mój mąż też ma jedno ja mam dwa córka ma dwa i synek też będzie miał dwa :)
    Boże jak ja dawno nie odzywalam się
    Na bbf :)
    Któraś z was pisała o stosowaniu czegoś na rozstępy ja nie stosowałam i mimo +25kg nie miałam ani jednego na brzuchu teraz też nic nie stosuje co ma być to będzie.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, to wczoraj byłam na kolejnej wizycie i po tym jak zobaczyłam na ekranie Michasię i usłyszałam, że wszystko w jak najlepszym porządku, rozpłynęłam się i pierwszy raz zapomniałam zapytać o wagę i długość ;<
    i lekarka w sumie też pierwszy raz o tym zapomniała - chyba za bardzo skupiłyśmy się nad tym, żeby potwierdzić czy faktycznie dziewczynka, bo dzielnie nam się chowała haha :D :D

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    A w ogóle, to wczoraj byłam na kolejnej wizycie i po tym jak zobaczyłam na ekranie Michasię i usłyszałam, że wszystko w jak najlepszym porządku, rozpłynęłam się i pierwszy raz zapomniałam zapytać o wagę i długość ;<
    i lekarka w sumie też pierwszy raz o tym zapomniała - chyba za bardzo skupiłyśmy się nad tym, żeby potwierdzić czy faktycznie dziewczynka, bo dzielnie nam się chowała haha :D :D

Na wydruku nie masz? Ja zawsze dostaje na usg ;)

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie pierwszy raz nie! :D wizyta pod tym kątem była zdecydowanie "nieudana" ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 14:17

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    no właśnie pierwszy raz nie! :D wizyta pod tym kątem była zdecydowanie "nieudana" ;D
    Ja dostaje taka czarna tabelke do usg i tam jest wszystko ;p

dZhdp1.png

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ