X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też Synek ma być!

Seli lubi tę wiadomość

201901097452.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 32 stopnie nic sie nie chce ani jesc ani chodzic aby pic sie chcę

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A mi się wydaję, że będą chłopaki górować :) bo w sumie mówi się, że dziewczynek więcej się rodzi a z tego co widzę to to się zmienia i jednak to chłopaków jest więcej.
    A mi się wydaje że już od dawna więcej chłopaków się rodzi. Ale może tylko mi się wydaje :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A mi się wydaje że już od dawna więcej chłopaków się rodzi. Ale może tylko mi się wydaje :)

Raczej dobrze Ci się wydaje :D tylko po prostu ja się tak nie rozglądałam, ale u mnie w szkole są raczej sami chłopcy... W mojej klasie na 18 uczniów 5 dziewczynek, koleżanki klasa - sama męska, u innej z 3 dziewczynki i w szkole brakuje dziewczynek :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jak poznam płeć to poszaleje z zakupami... A szaleje mój mąż :Djak wytłumaczyć dorosłemu mężczyźnie, że zestaw lego 15+ jest dla chłopców 15+ a nie noworodków? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 18:10

Magdoczka, Mammamia11, Paulina 90, zizia_a, An_ja lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• cotton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luucy wrote:
    A jaką masz długość? Ja w 12 tyg miałam 2,5 cm, potem wydłużyła się do 3,1 cm i teraz znowu skróciła. Nie wiem też jaką miałam przed i na początku ciąży, także może mam naturalnie dosyć krótką. Na pewno będę to kontrolować, biorę luteinę, magnez i doraźnie nospę.

Dwa tygodnie temu miałam 3,8 cm,przez ten czas mialam takie skurcze w podbrzuszu,wiec ciekawa jestem czy jakos to wplynelo na szyjkę. W poprzedniej ciąży w 16 tygodniu mialam 2,8 cm.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • cotton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Myślałam, że jak poznam płeć to poszaleje z zakupami... A szaleje mój mąż :Djak wytłumaczyć dorosłemu mężczyźnie, że zestaw lego 15+ jest dla chłopców 15+ a nie noworodków? :P

Hahaha skad ja to znam: D

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Hahaha skad ja to znam: D

Kurczę... Wymyślił Falcona Milenium za 3,5 tysiąca... I jeszcze teść mu przyklaskuje i razem oglądają i tylko czekam aż zamówią.... A mówił, że wózek za 3 tysiące to drogi :?

dZhdp1.png

• amazed87 Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hahaha uśmiałam się:D mąż widzę oszalal ze szczescia:)

• Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazed87 wrote:
    Hahaha uśmiałam się:D mąż widzę oszalal ze szczescia:)

Oj ta :P naprawdę kupują... Teściowa chyba zawału dostanie bo jeszcze dwa dni temu dzwoniła do mojej matki, że oni "tacy biedni", że nic nie kupią dziecku itp (nie wiem co to mialo znaczyc, bo ani się nie prosimy ani też jakoś nigdy nie rozmawialiśmy, że cokolwiek chcemy...) A teraz teść kupuje lego... :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Raczej dobrze Ci się wydaje :D tylko po prostu ja się tak nie rozglądałam, ale u mnie w szkole są raczej sami chłopcy... W mojej klasie na 18 uczniów 5 dziewczynek, koleżanki klasa - sama męska, u innej z 3 dziewczynki i w szkole brakuje dziewczynek :P
    Słyszałam kiedyś teorię spiskową że dodają cos do jedzenia żeby było więcej chłopców i że wtedy będzie wojna. Trzeba wojny bo świat przepełniony. Dobrze że jest więcej chłopców dziewczynki będą miały w czym wybierać i może wrócą czasy że faceci się będą starać jak dawniej :) A nie jak teraz więcej bab niż porządnych facetów ;)
    Seli Twój mąż faktycznie szaleje. Bardziej pewnie dla siebie te lego chce ;)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Słyszałam kiedyś teorię spiskową że dodają cos do jedzenia żeby było więcej chłopców i że wtedy będzie wojna. Trzeba wojny bo świat przepełniony. Dobrze że jest więcej chłopców dziewczynki będą miały w czym wybierać i może wrócą czasy że faceci się będą starać jak dawniej :) A nie jak teraz więcej bab niż porządnych facetów ;)
    Seli Twój mąż faktycznie szaleje. Bardziej pewnie dla siebie te lego chce ;)

No raczej dla niego :P nie wiem czy nasz synuś będzie fanem gwiezdnych wojen :P

Lepiej by wojen nie było... Ale to może uwarunkowania? Świat się zmienia, klimat też... Podobno jest jakiś kraj (nie pamiętam już gdzie), że rodzą się same dziewczynki bo płód męski jest za słaby i nie przeżywają... A środowisko jest zanieczyszczone.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Może sam chce się bawić :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Może sam chce się bawić :-D

Jestem ciekawa czy jak teraz kupią to czy złoży do porodu... :P

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Kochana tego nie da się im wytłumaczyć:) mój mąż za każdym razem w marketach ogląda samochody sterowane pilotem i kolejki i mówi że w styczniu taki kupi dziecku:) mimo że nie wiemy jeszcz3 czy synek czy córcia będzie:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Kochana tego nie da się im wytłumaczyć:) mój mąż za każdym razem w marketach ogląda samochody sterowane pilotem i kolejki i mówi że w styczniu taki kupi dziecku:) mimo że nie wiemy jeszcz3 czy synek czy córcia będzie:)

Mój też tak :D a najlepsze, że u gina dziś zawołał "no to idę po lego!" a ja się odzywam, że to zestaw 15+ i za wcześnie a lekarz do mnie "ale to nie dla dziecka, a tato obowiązkowo musi kupić lego" :P no i nie przegadasz :P

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci maja chyba tak wszyscy;) to duże dzieci;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Faceci maja chyba tak wszyscy;) to duże dzieci;)

Oj ta... :P Nie przetłumaczysz...

dZhdp1.png

• Rania Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, moj termin to 24 styczen:)czy sa tu mamy 35+?

Seli lubi tę wiadomość

córka 24 tc[*]
    8p3oqqmzaze9a671.png
    24.04.2018 pierwsze IUI 15dpo 68,8...
    0360136997edde1a6bd36c823e5bb152.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Rania:)
    Chyba tutaj mamy Mamy 35+, tylko cos sie milcząco zrobiło.
    Widzę, że tez juz swoje przeszłaś, współczuję... Jak Twoje nastawienie w tej ciąży?

Natalka 09.12.'15 ♥️
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ