STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli wrote:A mi się wydaję, że będą chłopaki górować
bo w sumie mówi się, że dziewczynek więcej się rodzi a z tego co widzę to to się zmienia i jednak to chłopaków jest więcej.
-
MonaLiza wrote:A mi się wydaje że już od dawna więcej chłopaków się rodzi. Ale może tylko mi się wydaje
Raczej dobrze Ci się wydajetylko po prostu ja się tak nie rozglądałam, ale u mnie w szkole są raczej sami chłopcy... W mojej klasie na 18 uczniów 5 dziewczynek, koleżanki klasa - sama męska, u innej z 3 dziewczynki i w szkole brakuje dziewczynek
-
Myślałam, że jak poznam płeć to poszaleje z zakupami... A szaleje mój mąż :Djak wytłumaczyć dorosłemu mężczyźnie, że zestaw lego 15+ jest dla chłopców 15+ a nie noworodków?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 18:10
Magdoczka, Mammamia11, Paulina 90, zizia_a, An_ja lubią tę wiadomość
-
Luucy wrote:A jaką masz długość? Ja w 12 tyg miałam 2,5 cm, potem wydłużyła się do 3,1 cm i teraz znowu skróciła. Nie wiem też jaką miałam przed i na początku ciąży, także może mam naturalnie dosyć krótką. Na pewno będę to kontrolować, biorę luteinę, magnez i doraźnie nospę.
Dwa tygodnie temu miałam 3,8 cm,przez ten czas mialam takie skurcze w podbrzuszu,wiec ciekawa jestem czy jakos to wplynelo na szyjkę. W poprzedniej ciąży w 16 tygodniu mialam 2,8 cm.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Seli wrote:Myślałam, że jak poznam płeć to poszaleje z zakupami... A szaleje mój mąż :Djak wytłumaczyć dorosłemu mężczyźnie, że zestaw lego 15+ jest dla chłopców 15+ a nie noworodków?
Hahaha skad ja to znam: DNatalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
cotton wrote:Hahaha skad ja to znam: D
Kurczę... Wymyślił Falcona Milenium za 3,5 tysiąca... I jeszcze teść mu przyklaskuje i razem oglądają i tylko czekam aż zamówią.... A mówił, że wózek za 3 tysiące to drogi -
amazed87 wrote:Hahaha uśmiałam się
mąż widzę oszalal ze szczescia:)
Oj tanaprawdę kupują... Teściowa chyba zawału dostanie bo jeszcze dwa dni temu dzwoniła do mojej matki, że oni "tacy biedni", że nic nie kupią dziecku itp (nie wiem co to mialo znaczyc, bo ani się nie prosimy ani też jakoś nigdy nie rozmawialiśmy, że cokolwiek chcemy...) A teraz teść kupuje lego...
-
Seli wrote:Raczej dobrze Ci się wydaje
tylko po prostu ja się tak nie rozglądałam, ale u mnie w szkole są raczej sami chłopcy... W mojej klasie na 18 uczniów 5 dziewczynek, koleżanki klasa - sama męska, u innej z 3 dziewczynki i w szkole brakuje dziewczynek
A nie jak teraz więcej bab niż porządnych facetów
Seli Twój mąż faktycznie szaleje. Bardziej pewnie dla siebie te lego chce -
MonaLiza wrote:Słyszałam kiedyś teorię spiskową że dodają cos do jedzenia żeby było więcej chłopców i że wtedy będzie wojna. Trzeba wojny bo świat przepełniony. Dobrze że jest więcej chłopców dziewczynki będą miały w czym wybierać i może wrócą czasy że faceci się będą starać jak dawniej
A nie jak teraz więcej bab niż porządnych facetów
Seli Twój mąż faktycznie szaleje. Bardziej pewnie dla siebie te lego chce
No raczej dla niegonie wiem czy nasz synuś będzie fanem gwiezdnych wojen
Lepiej by wojen nie było... Ale to może uwarunkowania? Świat się zmienia, klimat też... Podobno jest jakiś kraj (nie pamiętam już gdzie), że rodzą się same dziewczynki bo płód męski jest za słaby i nie przeżywają... A środowisko jest zanieczyszczone. -
Magdoczka wrote:Może sam chce się bawić
Jestem ciekawa czy jak teraz kupią to czy złoży do porodu... -
Seli wrote:Myślałam, że jak poznam płeć to poszaleje z zakupami... A szaleje mój mąż :Djak wytłumaczyć dorosłemu mężczyźnie, że zestaw lego 15+ jest dla chłopców 15+ a nie noworodków?
Kochana tego nie da się im wytłumaczyćmój mąż za każdym razem w marketach ogląda samochody sterowane pilotem i kolejki i mówi że w styczniu taki kupi dziecku:) mimo że nie wiemy jeszcz3 czy synek czy córcia będzie:)
-
Mammamia11 wrote:Kochana tego nie da się im wytłumaczyć
mój mąż za każdym razem w marketach ogląda samochody sterowane pilotem i kolejki i mówi że w styczniu taki kupi dziecku:) mimo że nie wiemy jeszcz3 czy synek czy córcia będzie:)
Mój też taka najlepsze, że u gina dziś zawołał "no to idę po lego!" a ja się odzywam, że to zestaw 15+ i za wcześnie a lekarz do mnie "ale to nie dla dziecka, a tato obowiązkowo musi kupić lego"
no i nie przegadasz
-
Mammamia11 wrote:Faceci maja chyba tak wszyscy;) to duże dzieci;)
Oj ta...Nie przetłumaczysz...
-
Witaj Rania:)
Chyba tutaj mamy Mamy 35+, tylko cos sie milcząco zrobiło.
Widzę, że tez juz swoje przeszłaś, współczuję... Jak Twoje nastawienie w tej ciąży?Natalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18