X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rania Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Witaj Rania:)
    Chyba tutaj mamy Mamy 35+, tylko cos sie milcząco zrobiło.
    Widzę, że tez juz swoje przeszłaś, współczuję... Jak Twoje nastawienie w tej ciąży?

Pelne obaw, bo juz jest nielatwo.w 6 tygodniu mialam silne krwawienie i myslalam,ze to juz koniec.historia z pierwszej ciazy powtorzyla sie tylko w wczesnym etapie_po krwawieniu w 6 tyg zdiagnozowano odklejenie kosmowki,a w pierwszej ciazy odkleilo sie lozysko prowokujac krwawienie podczas 5 tygodni. Mam obecnie krwiaka i miesniaka, grozi mi niewydolnosc szyjki wiec ja kontroluje co dwa tygodnie.poza tym wszystko dobrze, podobno mam miec synka. Nie dochodzi to do mnie jeszcze, ze udalo mi sie zajsc w ciaze, tylko dzieki inseminacji. Meszkam we Francji i tu mialam pierwsza i jedyna do tej pory inseminacje.Jestem w 15 tygodniu ciazy liczac od pierwszego dnia okresu, nigdy nie wiem jak liczyc:)termin 24.01.2019

córka 24 tc[*]
    8p3oqqmzaze9a671.png
    24.04.2018 pierwsze IUI 15dpo 68,8...
    0360136997edde1a6bd36c823e5bb152.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Renia :)
    Dużo przeszłaś... Mam nadzieję, że już więcej przykrości Cię nie spotka i będziesz mogła cieszyć się ciążą.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie... a ja trochę z innej beczki - stosujecie coś na rozstępy? U mnie chyba zaczynają pojawiać się na piersiach i wczoraj się bardzo zmartwiłam.

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic... Na początku kupiłam kremy ale jestem zbyt leniwa... A pewnie jak mi wywali brzuch (bo na razie nie ma go praktycnzie i nic nie przytyłam) to nic nie pomoże :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja nic... Na początku kupiłam kremy ale jestem zbyt leniwa... A pewnie jak mi wywali brzuch (bo na razie nie ma go praktycnzie i nic nie przytyłam) to nic nie pomoże :P
    No właśnie ja do tej pory też nic... no może zwykły balsam po prysznicu. I teraz trochę żałuję.

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    No właśnie ja do tej pory też nic... no może zwykły balsam po prysznicu. I teraz trochę żałuję.

Mi się wydaje, że to od genów zależy...

dZhdp1.png

• Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi się wydaje, że to od genów zależy...

Tak właśnie mówi mamaginekolog :-)

201901097452.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej i drugiej ciazy mialam sporadyczne rozstepy teraz jest masakra atosuje mustele bio ol i nic nie pomaga

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    Kochane Mamusie... a ja trochę z innej beczki - stosujecie coś na rozstępy? U mnie chyba zaczynają pojawiać się na piersiach i wczoraj się bardzo zmartwiłam.

Zwykla oliwla bambino ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli haha padlam :p moj synek dostal na 3 urodziny lego 3-7 lat i chrzestny ktory to kupil skladal 2h :D takze lego 15+ to faktycznie chyba dla meża Twojego :p mój tak nie szalał szczerze mówiąc :p
    A ze wozek chca kupic, tylko sie cieszyć. My wszystko sami kupowalismy nikt nawet nie wspomnial ze sie dorzuci czy coś no ale to nasze dziecko więc to oczywiste dla mnie :p

Ja tez leniwa nie pamietam zeby smarowac mimo ze mam pelno kremow. Ale i tak wyskoczą jak masz skłonności niestety...

Hej Renia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 09:29

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jakiś statek z lego, którym latał Hans Solo i jak się złoży to ma jakoś 85 na 55 centymetrów :P więc nawet nie wiem, gdzie by to stało... A ma 7,5 tysiąca klocków :P Więc nie wiem jak on to złoży :D

Ja smaruje ręce i nogi bo mam bardzo suche ale to też jak w ciągu dnia popatrzę i mam czas na wysmarowanie się :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketepr - my mamy odłożone pieniądzę na szaleństwa dla dziecka (nie mówię o lego :P), nie zamierzam się prosić, jak ktoś coś kupi - to fajnie (najlepiej by było to chociaż uzgodnione), a wózek ja upatrzyłam i my kupimy, chodzi mi o to, że klocki lego wybrali za taką kwotę... Co byłby mega wózek :P Teściowa się dziwnie obrusza do mojej matki - jakbyśmy kiedykolwiek ją o coś prosili albo jej mówili, nie wiem o co jej chodzi ale ona to w ogóle dziwny człowiek :P Jeśli teść chce kupić lego... To kupuje w sumie bardziej dla swojego syna a nie wnuczka ale mi nic do tego :P

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rania wrote:
    Pelne obaw, bo juz jest nielatwo.w 6 tygodniu mialam silne krwawienie i myslalam,ze to juz koniec.historia z pierwszej ciazy powtorzyla sie tylko w wczesnym etapie_po krwawieniu w 6 tyg zdiagnozowano odklejenie kosmowki,a w pierwszej ciazy odkleilo sie lozysko prowokujac krwawienie podczas 5 tygodni. Mam obecnie krwiaka i miesniaka, grozi mi niewydolnosc szyjki wiec ja kontroluje co dwa tygodnie.poza tym wszystko dobrze, podobno mam miec synka. Nie dochodzi to do mnie jeszcze, ze udalo mi sie zajsc w ciaze, tylko dzieki inseminacji. Meszkam we Francji i tu mialam pierwsza i jedyna do tej pory inseminacje.Jestem w 15 tygodniu ciazy liczac od pierwszego dnia okresu, nigdy nie wiem jak liczyc:)termin 24.01.2019

Czyli wtedy powodem bylo odklejenie łożyska? Oby juz nic sie nie działo i wszystko szczesliwie sie skończyło.
    U mnie tez przeboje od początku, do 12 tygodnia plamienia i krwawienia,za tydzien pessar. Pleć chcę poznac dopiero na polowkowych- juz po pechowym dla mnie okresie. Ale wierzę, ze tym razem bedzie dobrze:)

Ally ja nic nie stosuję, nawet zwyklych balsamow. Nie znoszę jak cos czuję ba ciele;) W pierwszej ciąży używałam oleju kokosowego,potem przez jakos czas oliwki z Babydream z Rossmanna dla mam. Rozstepu na brzuchu nie mam ani jednego, na piersiach troszkę, bo z calkowitej deski piersi glownie na okres karmienia sie zmienily. Ale to na prawdę zalezy od genów,jak są sklonnosci to nawet najlepsze i najdrozsze kosmetyki nie pomogą.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na jakiejś promocji Pharmaceris M krem przeciw rozstępom na brzuch i krem na piersi. Szybko się wchłaniają i nie są lepkie, więc dla mnie ok, bo też nie lubię się smarować ;) Czasem się posmaruję, ale przeważnie zapominam :-D Rozstępów nie mam n szczęście.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rania wrote:
    witam, moj termin to 24 styczen:)czy sa tu mamy 35+?
    ja mam 35+ a dokładniej 36 . to moje drugie dziecko. pierwsze w 33

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli smaruję się balsamem do ciała. Czasami też stosuję oliwke z Rossmanna na mokrą skórę. Później tylko osuszam ciało ręcznikiem.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Renata 95 Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży mimo, że przybrałam koło 20 kg, to nie miałam rozstępów (oprócz piersi). Za to od razu po porodzie zrobiły się czerwone krechy na biodrach i pośladkach :/

cd9b3e3kvxy0kc47.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak są takie upały to zupełnie nic nie używa bo i tak zaraz wszystko sie lepi.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za rady! teraz jeszcze poczytam recenzje i lecę po coś do sklepu :) przynajmniej psychicznie się człowiek lepiej poczuje :)

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pharmaceris m uzywalam na rozstepy na udach, wyblaķly :) ale teraz mi się nie chce. Może jak zaczne rosnąć bardziej się wystraszę ,:p

dZhdp1.png

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ