X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Rania Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Witaj Rania:)
    Chyba tutaj mamy Mamy 35+, tylko cos sie milcząco zrobiło.
    Widzę, że tez juz swoje przeszłaś, współczuję... Jak Twoje nastawienie w tej ciąży?

Pelne obaw, bo juz jest nielatwo.w 6 tygodniu mialam silne krwawienie i myslalam,ze to juz koniec.historia z pierwszej ciazy powtorzyla sie tylko w wczesnym etapie_po krwawieniu w 6 tyg zdiagnozowano odklejenie kosmowki,a w pierwszej ciazy odkleilo sie lozysko prowokujac krwawienie podczas 5 tygodni. Mam obecnie krwiaka i miesniaka, grozi mi niewydolnosc szyjki wiec ja kontroluje co dwa tygodnie.poza tym wszystko dobrze, podobno mam miec synka. Nie dochodzi to do mnie jeszcze, ze udalo mi sie zajsc w ciaze, tylko dzieki inseminacji. Meszkam we Francji i tu mialam pierwsza i jedyna do tej pory inseminacje.Jestem w 15 tygodniu ciazy liczac od pierwszego dnia okresu, nigdy nie wiem jak liczyc:)termin 24.01.2019

córka 24 tc[*]
    8p3oqqmzaze9a671.png
    24.04.2018 pierwsze IUI 15dpo 68,8...
    0360136997edde1a6bd36c823e5bb152.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Renia :)
    Dużo przeszłaś... Mam nadzieję, że już więcej przykrości Cię nie spotka i będziesz mogła cieszyć się ciążą.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie... a ja trochę z innej beczki - stosujecie coś na rozstępy? U mnie chyba zaczynają pojawiać się na piersiach i wczoraj się bardzo zmartwiłam.

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic... Na początku kupiłam kremy ale jestem zbyt leniwa... A pewnie jak mi wywali brzuch (bo na razie nie ma go praktycnzie i nic nie przytyłam) to nic nie pomoże :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja nic... Na początku kupiłam kremy ale jestem zbyt leniwa... A pewnie jak mi wywali brzuch (bo na razie nie ma go praktycnzie i nic nie przytyłam) to nic nie pomoże :P
    No właśnie ja do tej pory też nic... no może zwykły balsam po prysznicu. I teraz trochę żałuję.

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    No właśnie ja do tej pory też nic... no może zwykły balsam po prysznicu. I teraz trochę żałuję.

Mi się wydaje, że to od genów zależy...

dZhdp1.png

• Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi się wydaje, że to od genów zależy...

Tak właśnie mówi mamaginekolog :-)

201901097452.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej i drugiej ciazy mialam sporadyczne rozstepy teraz jest masakra atosuje mustele bio ol i nic nie pomaga

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally McBeal wrote:
    Kochane Mamusie... a ja trochę z innej beczki - stosujecie coś na rozstępy? U mnie chyba zaczynają pojawiać się na piersiach i wczoraj się bardzo zmartwiłam.

Zwykla oliwla bambino ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli haha padlam :p moj synek dostal na 3 urodziny lego 3-7 lat i chrzestny ktory to kupil skladal 2h :D takze lego 15+ to faktycznie chyba dla meża Twojego :p mój tak nie szalał szczerze mówiąc :p
    A ze wozek chca kupic, tylko sie cieszyć. My wszystko sami kupowalismy nikt nawet nie wspomnial ze sie dorzuci czy coś no ale to nasze dziecko więc to oczywiste dla mnie :p

Ja tez leniwa nie pamietam zeby smarowac mimo ze mam pelno kremow. Ale i tak wyskoczą jak masz skłonności niestety...

Hej Renia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 09:29

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest jakiś statek z lego, którym latał Hans Solo i jak się złoży to ma jakoś 85 na 55 centymetrów :P więc nawet nie wiem, gdzie by to stało... A ma 7,5 tysiąca klocków :P Więc nie wiem jak on to złoży :D

Ja smaruje ręce i nogi bo mam bardzo suche ale to też jak w ciągu dnia popatrzę i mam czas na wysmarowanie się :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketepr - my mamy odłożone pieniądzę na szaleństwa dla dziecka (nie mówię o lego :P), nie zamierzam się prosić, jak ktoś coś kupi - to fajnie (najlepiej by było to chociaż uzgodnione), a wózek ja upatrzyłam i my kupimy, chodzi mi o to, że klocki lego wybrali za taką kwotę... Co byłby mega wózek :P Teściowa się dziwnie obrusza do mojej matki - jakbyśmy kiedykolwiek ją o coś prosili albo jej mówili, nie wiem o co jej chodzi ale ona to w ogóle dziwny człowiek :P Jeśli teść chce kupić lego... To kupuje w sumie bardziej dla swojego syna a nie wnuczka ale mi nic do tego :P

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rania wrote:
    Pelne obaw, bo juz jest nielatwo.w 6 tygodniu mialam silne krwawienie i myslalam,ze to juz koniec.historia z pierwszej ciazy powtorzyla sie tylko w wczesnym etapie_po krwawieniu w 6 tyg zdiagnozowano odklejenie kosmowki,a w pierwszej ciazy odkleilo sie lozysko prowokujac krwawienie podczas 5 tygodni. Mam obecnie krwiaka i miesniaka, grozi mi niewydolnosc szyjki wiec ja kontroluje co dwa tygodnie.poza tym wszystko dobrze, podobno mam miec synka. Nie dochodzi to do mnie jeszcze, ze udalo mi sie zajsc w ciaze, tylko dzieki inseminacji. Meszkam we Francji i tu mialam pierwsza i jedyna do tej pory inseminacje.Jestem w 15 tygodniu ciazy liczac od pierwszego dnia okresu, nigdy nie wiem jak liczyc:)termin 24.01.2019

Czyli wtedy powodem bylo odklejenie łożyska? Oby juz nic sie nie działo i wszystko szczesliwie sie skończyło.
    U mnie tez przeboje od początku, do 12 tygodnia plamienia i krwawienia,za tydzien pessar. Pleć chcę poznac dopiero na polowkowych- juz po pechowym dla mnie okresie. Ale wierzę, ze tym razem bedzie dobrze:)

Ally ja nic nie stosuję, nawet zwyklych balsamow. Nie znoszę jak cos czuję ba ciele;) W pierwszej ciąży używałam oleju kokosowego,potem przez jakos czas oliwki z Babydream z Rossmanna dla mam. Rozstepu na brzuchu nie mam ani jednego, na piersiach troszkę, bo z calkowitej deski piersi glownie na okres karmienia sie zmienily. Ale to na prawdę zalezy od genów,jak są sklonnosci to nawet najlepsze i najdrozsze kosmetyki nie pomogą.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na jakiejś promocji Pharmaceris M krem przeciw rozstępom na brzuch i krem na piersi. Szybko się wchłaniają i nie są lepkie, więc dla mnie ok, bo też nie lubię się smarować ;) Czasem się posmaruję, ale przeważnie zapominam :-D Rozstępów nie mam n szczęście.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rania wrote:
    witam, moj termin to 24 styczen:)czy sa tu mamy 35+?
    ja mam 35+ a dokładniej 36 . to moje drugie dziecko. pierwsze w 33

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kąpieli smaruję się balsamem do ciała. Czasami też stosuję oliwke z Rossmanna na mokrą skórę. Później tylko osuszam ciało ręcznikiem.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Renata 95 Znajoma

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży mimo, że przybrałam koło 20 kg, to nie miałam rozstępów (oprócz piersi). Za to od razu po porodzie zrobiły się czerwone krechy na biodrach i pośladkach :/

cd9b3e3kvxy0kc47.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak są takie upały to zupełnie nic nie używa bo i tak zaraz wszystko sie lepi.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za rady! teraz jeszcze poczytam recenzje i lecę po coś do sklepu :) przynajmniej psychicznie się człowiek lepiej poczuje :)

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pharmaceris m uzywalam na rozstepy na udach, wyblaķly :) ale teraz mi się nie chce. Może jak zaczne rosnąć bardziej się wystraszę ,:p

dZhdp1.png

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ