X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja dostaje taka czarna tabelke do usg i tam jest wszystko ;p

ja mam zawsze w rogu zdjęcia opisane, ale chyba serio za bardzo walczyłyśmy z USG, najpierw przez powłoki brzuszne, później dopochwowo, bo może tak nam się uda, później znów brzuch i tamto totalnie wyleciało z głowy :D

no nic, pozostaje mi czekać do 28 sierpnia na połówkowe - akurat w 2 rocznicę ślubu podejrzymy dokładnie naszą Małą :)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    ja mam zawsze w rogu zdjęcia opisane, ale chyba serio za bardzo walczyłyśmy z USG, najpierw przez powłoki brzuszne, później dopochwowo, bo może tak nam się uda, później znów brzuch i tamto totalnie wyleciało z głowy :D

no nic, pozostaje mi czekać do 28 sierpnia na połówkowe - akurat w 2 rocznicę ślubu podejrzymy dokładnie naszą Małą :)

A my po naszej 8 rocznicy związku :D Po ślubie jesteśmy 2,5 :)

My walczyliśmy tak na usg na poprzedniej wizycie, na tej tak szybko nam powiedział, że my z mężem "cooooo???" i potem "wolniej" hahaha :D i pokazywał nam na zastopowanym ujęciu :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:

też mam połówkowe 28 sierpnia :) ale zamierzam pójść wymarudzić USG w przyszłym tygodniu bo ostatnie miałam miesiąc temu a przez bóle twardnienia pęcherz itp bardzo się martwię o małą

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakieś zachcianki teraz? Ja na początku nie mogłam jeść nic tylko bułka "kręcona" z masłem i wędlina drobiowa przez mdłości. Teraz gdzieś od tygodnia mam fazę na zupki chińskie! Kurde ja wiem, że to jest sam syf, ale jak nie zjem takiej ostrej raz w tygodniu chociaż to mnie trafia haha

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby było śmieszniej wcześniej takich nie jadłam. Ostatnio jadłam taką zupkę że dwa lata temu

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jakiś tam zachcianek... Raczej po prostu mam na coś chęć w danym dniu a na coś innego nie ale to i przed ciążą potrafiłam mięć chęć :P ja dużo wymiotowałam ale na szczęście coś tam zjadałam. Pizza i słodycze odpadały ( a przed kochałam pizze!) od dwóch tygodni pizza wchodzi :P nie odrzuca mnie raczej od niczego :) Dziś mam ochotę na burgera, jadę zaraz na zakupy i właśnie burgerka :D takiego z pieczonym boczkiem, bbqu, dobrze wypieczonym, wołowym kotletem i bułą :D Jak zjem takiego małego to chyba padnę :D hahaha :D

ja do tej pory przytyłam 0,5 kg... albo jakby patrzeć od wagi z daty testowania to jestem nadal na minusie 800 g :P ale wydaje mi się, że wtedy też opuchnięta mocno byłam i woda trzymała się. Lekarz mnie pocieszył, że nie muszę tyć, a dziedzic jest zdrowy i ładnie rośnie :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    też mam połówkowe 28 sierpnia :) ale zamierzam pójść wymarudzić USG w przyszłym tygodniu bo ostatnie miałam miesiąc temu a przez bóle twardnienia pęcherz itp bardzo się martwię o małą

to będziemy razem odliczać dni do 28 ;) a Wy o której godzinie wizytujecie? U nas całe szczęście w miarę wcześnie, bo 10:30. Biorąc pod uwagę, że musimy dojechać 45 minut, to od rana zleci szybciutko.

A jeżeli chodzi o twardnienie brzucha, to ostatnie USG miesiąc temu i normalnie dopiero połówkowe za miesiąc? Wychodzi, że aż dwa miesiące przerwy między badaniami, dobrze rozumiem?
    W takim razie też bym chyba poszła wcześniej, lepiej wszystko sprawdzić, żeby się niepotrzebnie nie denerwować, bo to też niekorzystne... A tak, to pójdziesz, zobaczysz, będziesz spokojna i Ty i przy okazji Dziecko też odczuje poprawę nastroju - obopólna korzyść :)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na minusie 6 kg. Przed ciążą miałam nadwagę, nawet obawialam się że będę jak waleń na wypasie a tu zaskoczenie. Teraz licząc od schudnięcia przytyłam tylko 1 kg.
    Brzuszek malutki i widoczny tylko w obcisłych bluzkach czy spódniczkach. No i w sumie jem wszystko ale jakoś nie dużo, raczej małe porcje a częściej. Dzisiaj w sumie oprócz tej zupki nic innego mi nie przychodzi do głowy

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie wazylam, nie mam nadwagi. Wrecz waga idealna byla. Tez wydawalo mi sie, ze zaraz sie roztyje ;p no ale nie... a i w sumie tak "ciazowo" to lemoniady, wody z cytryna itp.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    to będziemy razem odliczać dni do 28 ;) a Wy o której godzinie wizytujecie? U nas całe szczęście w miarę wcześnie, bo 10:30. Biorąc pod uwagę, że musimy dojechać 45 minut, to od rana zleci szybciutko.

A jeżeli chodzi o twardnienie brzucha, to ostatnie USG miesiąc temu i normalnie dopiero połówkowe za miesiąc? Wychodzi, że aż dwa miesiące przerwy między badaniami, dobrze rozumiem?
    W takim razie też bym chyba poszła wcześniej, lepiej wszystko sprawdzić, żeby się niepotrzebnie nie denerwować, bo to też niekorzystne... A tak, to pójdziesz, zobaczysz, będziesz spokojna i Ty i przy okazji Dziecko też odczuje poprawę nastroju - obopólna korzyść :)
    prenatalne miałam prywatnie i połówkowe tez będą prywatnie. a wiesz jak to na nfz USG to tylko jak naprawdę się coś dzieje szybko i byle jak. twardnienia miałam od zapalenia pęcherza ale niestety nie było mojego lekarza i po długiej historii trafiłam do innego który (ku*wa) miał zepsute USG. mam wizytę 16 sierpnia ale nie zamierzam czekać. Wezmę za tydzień skierowanie i zapłacę 80 złotych żeby się uspokoić. Bo ruchów nie czuję więc nie wiem co z dzieckiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:13

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizytę mam o 17 tak chciałam żeby mąż nie musiał brać wolnego a mógł znów zobaczyć córkę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speceangel moze juz bys czula ruchy gdyby nie te twardniania? U mnie dopoki nie podleczylam pecherza i nie poprawilo sie z jelitami to nie czulam... a od trzech dni znow codziennie ;)

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Speceangel moze juz bys czula ruchy gdyby nie te twardniania? U mnie dopoki nie podleczylam pecherza i nie poprawilo sie z jelitami to nie czulam... a od trzech dni znow codziennie ;)
    całkiem możliwe. poza tym mam sporo tkanki tłuszczowej lekarz mocno sondę przyciskał. staram się nie myśleć o złych rzeczach ale czasem się mię udaje :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    całkiem możliwe. poza tym mam sporo tkanki tłuszczowej lekarz mocno sondę przyciskał. staram się nie myśleć o złych rzeczach ale czasem się mię udaje :)

Chyba normalne, ze się martwisz ;) tez bym sie przejmowala. Z reszta przejmowalam jak bolalo itp. A jak na nowo zaczal swirowac to odetchnelam ;)

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    prenatalne miałam prywatnie i połówkowe tez będą prywatnie. a wiesz jak to na nfz USG to tylko jak naprawdę się coś dzieje szybko i byle jak. twardnienia miałam od zapalenia pęcherza ale niestety nie było mojego lekarza i po długiej historii trafiłam do innego który (ku*wa) miał zepsute USG. mam wizytę 16 sierpnia ale nie zamierzam czekać. Wezmę za tydzień skierowanie i zapłacę 80 złotych żeby się uspokoić. Bo ruchów nie czuję więc nie wiem co z dzieckiem

no masakra z tym sprzętem, to jest dosłownie złośliwość rzeczy martwych! Z córą na pewno wszystko będzie w porządku, ale wiadomo, że lepiej sprawdzić. Sama miałam trochę przebojów z pęcherzem, a w sumie bardziej z moczem i jakimiś bakteriami, więc rozumiem Twój niepokój. Skończyło się na antybiotyku i super zadziałało, teraz robiłam kontrolnie analizę moczu i wyszła nawet lepsza niż przed ciążą, a i z Małą też wszystko ok :)
    trzymam kciuki, żeby i u Was wszystko było dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 15:25

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewczyny każde wsparcie na wagę złota

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bakterie sa czeste. Mi tez wyszly.

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam znosicie te dzisiejsze upały? U mnie teraz już luz bo 31st jest:) było 37 w cieniu... porazka:) ja chce zimę, najlepiej styczen:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam do domu, bo siedziałam przez 2 godziny w aucie pod domem... Tam chociaż klima

• Seli Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyszłam tylko na burgera i po zakupy przedurlopowe, przejście tylko z domu na przystanek i z przystanku do galerii... - tragedia :P
    Nie wiem ile w cieniu u nas było ale koło 33...

dZhdp1.png

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ