STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina_2603 wrote:Dziewczyny a wybralyscie już położną środowiskową? Do 20 tygodnia trzeba się zdecydować. Ja chyba jutro to załatwię. A od września szkoła rodzenia
w poprzedniej ciąży na 100% zapisywałam się po porodzie.
ponoć jak się jest w ciąży to ona może przychodzić i prowadzić "zajęcia edukacyjne" ale szczerze-nigdy się z tym wśród znajomych nie spotkałam.
mi się położna kojarzy tylko z wizytami już po narodzinach.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Kurde no to teraz nie wiem, może zapytam swojego giną bo u niego mam wizytę 8.08 czy przekładać to połówkowe czy może tak zostać.
Co do położnej środowiskowej to też myślałam, że dopiero po porodzie. Jestem zielona jak groszek na wiosnę a przez te upały w ogóle nawet nie mam siły myśleć...27.06.15r.
-
Moja ginka powiedziała, że do 20 tygodnia mam wybrać położną i w szpitalu ginekologicznym powiedzieli mi to samo. Pewnie co region to inaczej.
-
Ja zapisałam się na szkołę rodzenia i położną oni wybierali - a że mają dobre opinie i chwalą sobie to tak zostawiłam
A zapisałam się już miesiąc temu bo do tej szkoły sporo się czeka, będę miała kurs w II połowie września.
-
my szkołę rodzenia zaczynamy już za 2 tygodnie
tzn teoretycznie u nas w szpitalu zajęcia ze szkoły rodzenia można zacząć od 22 tc, ale ze względu na to, że mój Mąż często ma wyjazdy służbowe i później na pewno przez miesiąc czasu go nie będzie, to zaczniemy już w 20tc, żeby na jak największą ilość zajęć odbyć we dwójkę, a w sumie to trójkęi zapisywaliśmy się już miesiąc temu, bo średni czas oczekiwania w kolejce to 1-1,5 miesiąca
-
Ja idę, jest o porodzie, o opiece, jest o chustach, jest coś dla tatusiów
Ja poczytałam trochę, popytałam i wybrałam taką co tematyką mnie zadowoli
Jestem też zielona w temacie bo ani nie rodziłam, ani nie mam znajomych co rodzili, z koleżanką idę "łeb w łeb" ale ona grudniówka
Dowiem się czegoś o porodówce, może o wózkach i mebelkach
-
katepr wrote:Ja chyba nie potrzebuję szkoły rodzenia
Ty kochana mogłabyś nam zrobić szkołę rodzenia online
katepr lubi tę wiadomość
-
ja Szkołę Rodzenia bardzo miło wspominam, w sumie o samym porodzie może było 10% z całości zajęć. a tak np. uczyliśmy się myć dziecko (na lalkach
), pierwsza pomoc, masaż Shantala itd bardzo przydatne wiadomości dla rodziców, którzy oczekują na pierwsze dziecko
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml