STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
spaceangel wrote:Też chciałam kupić fajną gondole ale w sumie stwierdziłam że to nie ma sensu. Siostra wydała majątek i po 4 miesiącach musiała sprzedać bo młoda nie chciała już leżeć
Ale wtedy dokupujesz spacerowke do tego stelazu i wymieniaszbo to jak 2w1 ale nie musisz obu od razu kupowac.
-
katepr wrote:Zoska a czemu cc masz miec w sumie? To wyglada tak ze Twoj gin wystawia skierowanie na cc idziesz do szpitala i tam jeszcze Cie kwalifikuja do cc, mogą stwierdzić ze wcale Twoj gin nie ma racji np. A jak zakwalifikuja to Ci powiedzą kiedy masz przyjsc na cc. I to juz roznie w niektorych szpitalach dzien przed a w innych w ten sam.dzien rano. Duzo zalezy też od obłożenia i nagłych cesarek.
Uwierz, że chetnie rodzilabym naturalnie. Ginka nie widzi przeciwwskazań, ale u mnie neurolog ma ostatnie zdanie, bo padaczka. No i mi powiedzial, ze woli nie kusić losu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 15:36
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
katepr wrote:No jasne, wkońcu specjalista to wie co dla Ciebie będzie lepsze
duży plus przy cc ze wskazania to to ze przynajmniej nie przenosisz do 42tyg :p
No więc ja już jestem zdania, ze gdyby udało się zgodnie z terminem OM, czyli 28.12 to mi by to odpowiadało, bo wtedy mąż ma luźniej w pracy, więc dużo by mi pomagał. Będę się starała aby mnie wzieli jeszcze w grudniu
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Seli wrote:Ale wtedy dokupujesz spacerowke do tego stelazu i wymieniasz
bo to jak 2w1 ale nie musisz obu od razu kupowac.
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Wczoraj wieczorem jak stałam w kuchni to poczułam coś w rodzaju skrobania bąbelków nie wiem. Nie przywiązuję się do myśli że to dziecko bo mi ciężko odróżnić ruchy jelit od czegoś innego
Musisz teraz obserwowac czy powtorzy się coś podobnegoAle myślę, że to Twoj mały lokator
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
U mnie też takie dziwne uczucie. Nie takie jaj wczoraj pękanie pęcherzyków, ale takie dziwne, nie wiem jak to opisać
Jelita to raczej nie są, bo wiem kiedy dają się we znaki.
-
spaceangel wrote:no właśnie te 2 w 1 to mi się lipne wydają. Porządne spacerówki które widziałam są przeważnie zintegrowane ze stelażem a przy tym lekkie i stabilne. Z kolei ciężko kupić samą gondolę i żeby była tańsza niż 2w1 bo mi to niepotrzebne
ja myślałam o używanej gondoli a potem super spacerówce... ale poprzeglądałam różne oferty, poczytałam, pochodziliśmy po sklepach... Chyba weźmiemy mutsy evo farmer, podoba nam się, jest lekki, kompaktowy, ta spacerówka sensowana i gondola. Jest teraz niby w promocji i to o 500 zł taniej ale poczekam jeszcze. 10.11 są targii i wtedy się popatrzymy na inne, a jak kupujemy już ten nowy... To nie musi nam gwarancja już uciekać. I na moje potrzeby powinien być w porządku. -
Paulina_2603 wrote:U mnie też takie dziwne uczucie. Nie takie jaj wczoraj pękanie pęcherzyków, ale takie dziwne, nie wiem jak to opisać
Jelita to raczej nie są, bo wiem kiedy dają się we znaki.
I doczekałaś się!
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Seli wrote:ja myślałam o używanej gondoli a potem super spacerówce... ale poprzeglądałam różne oferty, poczytałam, pochodziliśmy po sklepach... Chyba weźmiemy mutsy evo farmer, podoba nam się, jest lekki, kompaktowy, ta spacerówka sensowana i gondola. Jest teraz niby w promocji i to o 500 zł taniej ale poczekam jeszcze. 10.11 są targii i wtedy się popatrzymy na inne, a jak kupujemy już ten nowy... To nie musi nam gwarancja już uciekać. I na moje potrzeby powinien być w porządku.
my w pierwszej kolejności kupujemy łóżeczko+ komoda z przewijakiem a wózek później
11.2017 - aniołek 8tc
-
No my tez raczej lozeczko i przede wszystkim komoda nam potrzebna na skladowanie wyprawki
Wozek tak do polowy listopada, mam nadzieje, ze bede na chodziedzis nawet nie ogladalismy nic wiecej bo za goraco.
-
https://allegro.pl/nowosc-wozek-dzieciecy-coral-2w1-i7430646817.html Mi się taki wózek podoba. Ma duże pompowane koła, wygląda na dość sporą gondolę i fajny kosz na zakupy. Wolałabym samą gondolę i żeby był nieco tańszy ale cóż
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:54
11.2017 - aniołek 8tc
-
Fajnie wygląda
Mi się podoba ten :
https://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy-2018/129
W kolorze ciemnej oliwki i ze stelażem ciemnobrązowym z czarnymPatrząc na funkcjonalność pod nasze potrzeby by się spełnił.
Tylko nadal szukamy i sprawdzamy, może jeszcze jakaś lepsza opcja się trafi. Dla mnie najważniejsze bym do tramwaju mogła go wnieść. Więc coś takiego jak Twój jest za duży i na pewno za ciężki dla mnie. A jak sama mam nie wnosić to znaczy - nie wychodzić z domu... Czyli wózek byłby nie potrzebny... Bo jednak mąż na 8h z domu wychodzi a ja rano do sklepu po jakieś drobne zakupy na obiad i śniadanie na pewno będę chciała wyjść... -
Seli nie jezdza u Was niskopodlogowe? U nas juz tylko takie. Patrzcie tez wlasnie na kosze pod stelazem, moj ma duzy dosc i zawsze duzo tam.upchalam na zakupach
Fajny ten mutsy ale szkoda ze za taka cene nie dostanie się żadnych dodatków przynjamniej na tej stronce co wrzuciłaś, moze w sklepie z wozkami bedzie inaczej
-
katepr wrote:Seli nie jezdza u Was niskopodlogowe? U nas juz tylko takie. Patrzcie tez wlasnie na kosze pod stelazem, moj ma duzy dosc i zawsze duzo tam.upchalam na zakupach
Fajny ten mutsy ale szkoda ze za taka cene nie dostanie się żadnych dodatków przynjamniej na tej stronce co wrzuciłaś, moze w sklepie z wozkami bedzie inaczej
Właśnie mało... 1-2 na dzień może... akurat na moim odcinku ;/ bo na innym tylko niskopodłogowe. Niby coś mają wrzucić od nowego roku ale koleżanka z mpk mówi,że nie ma co liczyć na tej zajezdni...
Dyskutujemy o tych wózkach, sprawdzamy i... Jeszcze na tapecie mamy ten :
https://www.babyland.pl/pl/product/41854,x-lander-x-cite-wozek-wielofunkcyjny?vid=83306¤cy=PLN&gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbINKSnEeAdAc1lpDsI-cqKlgQGZRFpb-a7SWR1Wj-a34Fs98X1tEHo8aAk9kEALw_wcB
Wagowo 10,5 kg czyli lżejszy niż mutsy, tańszy też sporo bo 1600 to już dobra cena a w razie czego nie żal nam będzie jak jednak stwierdzimy "zmieniamy spacerówkę"I jeśli chodzi o amortyzację itp. jest porządny - tak mi tłumaczył facet w sklepie, mąż musi jeszcze sam sprawdzić
-
Seli wrote:Fajnie wygląda
Mi się podoba ten :
https://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy-2018/129
W kolorze ciemnej oliwki i ze stelażem ciemnobrązowym z czarnymPatrząc na funkcjonalność pod nasze potrzeby by się spełnił.
Tylko nadal szukamy i sprawdzamy, może jeszcze jakaś lepsza opcja się trafi. Dla mnie najważniejsze bym do tramwaju mogła go wnieść. Więc coś takiego jak Twój jest za duży i na pewno za ciężki dla mnie. A jak sama mam nie wnosić to znaczy - nie wychodzić z domu... Czyli wózek byłby nie potrzebny... Bo jednak mąż na 8h z domu wychodzi a ja rano do sklepu po jakieś drobne zakupy na obiad i śniadanie na pewno będę chciała wyjść...z 2 strony jak będziesz używała spacerówki to na jedno wychodzi. U mnie nie ma problemu wagi, mieszkam w małym mieście wszędzie blisko a jak trzeba to mąż będzie wkładał w samochód. Waga tego mutsy jest nawet większa od mojego
Z opisu na tej stronie co podałaś: waga podwozia: 8,4 kg + gondola -waga: 4,7kg to razem 13 kg to całkiem sporo. Jak pisałam do sprzedawcy napisał mi że waga gondoli+stelażu to około 12kg
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Fajny ten mutsy ale dla mnie cena zbyt duża
z 2 strony jak będziesz używała spacerówki to na jedno wychodzi. U mnie nie ma problemu wagi, mieszkam w małym mieście wszędzie blisko a jak trzeba to mąż będzie wkładał w samochód. Waga tego mutsy jest nawet większa od mojego
Z opisu na tej stronie co podałaś: waga podwozia: 8,4 kg + gondola -waga: 4,7kg to razem 13 kg to całkiem sporo. Jak pisałam do sprzedawcy napisał mi że waga gondoli+stelażu to około 12kg
My nie mamy samochodu, a mąż jak pisałam pracujeWięc nie zamierzam blokować się i siedzieć w domu i czekać aż ktoś zrobi zakupy... Jeszcze wpakowaliśmy się w nowy blok, nowe osiedle i jest przystanek od piekarni, od sklepu... ;/ miały być sklepy a nie ma ani jednego...
Lekki ten wózek, wszędzie indziej podobnej budowy wózki mają ok 15 kg. A koło 12 a 13 to żadna różnica. Jednak chcemy jeszcze zejść z wagi i ten x-lander tańszy ma 10,5 kg w sumiewięc już chyba najlżejszy. No dobra, lżejszy jest osann pep ale on jest do 9kg wagi dziecka i droższy o 300 zł.
-
Seli wrote:My nie mamy samochodu, a mąż jak pisałam pracuje
Więc nie zamierzam blokować się i siedzieć w domu i czekać aż ktoś zrobi zakupy... Jeszcze wpakowaliśmy się w nowy blok, nowe osiedle i jest przystanek od piekarni, od sklepu... ;/ miały być sklepy a nie ma ani jednego...
Lekki ten wózek, wszędzie indziej podobnej budowy wózki mają ok 15 kg. A koło 12 a 13 to żadna różnica. Jednak chcemy jeszcze zejść z wagi i ten x-lander tańszy ma 10,5 kg w sumiewięc już chyba najlżejszy. No dobra, lżejszy jest osann pep ale on jest do 9kg wagi dziecka i droższy o 300 zł.
11.2017 - aniołek 8tc