X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Też chciałam kupić fajną gondole ale w sumie stwierdziłam że to nie ma sensu. Siostra wydała majątek i po 4 miesiącach musiała sprzedać bo młoda nie chciała już leżeć

Ale wtedy dokupujesz spacerowke do tego stelazu i wymieniasz :) bo to jak 2w1 ale nie musisz obu od razu kupowac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Zoska a czemu cc masz miec w sumie? To wyglada tak ze Twoj gin wystawia skierowanie na cc idziesz do szpitala i tam jeszcze Cie kwalifikuja do cc, mogą stwierdzić ze wcale Twoj gin nie ma racji np. A jak zakwalifikuja to Ci powiedzą kiedy masz przyjsc na cc. I to juz roznie w niektorych szpitalach dzien przed a w innych w ten sam.dzien rano. Duzo zalezy też od obłożenia i nagłych cesarek.

Uwierz, że chetnie rodzilabym naturalnie. Ginka nie widzi przeciwwskazań, ale u mnie neurolog ma ostatnie zdanie, bo padaczka. No i mi powiedzial, ze woli nie kusić losu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 15:36

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, wkońcu specjalista to wie co dla Ciebie będzie lepsze :) duży plus przy cc ze wskazania to to ze przynajmniej nie przenosisz do 42tyg :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    No jasne, wkońcu specjalista to wie co dla Ciebie będzie lepsze :) duży plus przy cc ze wskazania to to ze przynajmniej nie przenosisz do 42tyg :p

No więc ja już jestem zdania, ze gdyby udało się zgodnie z terminem OM, czyli 28.12 to mi by to odpowiadało, bo wtedy mąż ma luźniej w pracy, więc dużo by mi pomagał. Będę się starała aby mnie wzieli jeszcze w grudniu ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale wtedy dokupujesz spacerowke do tego stelazu i wymieniasz :) bo to jak 2w1 ale nie musisz obu od razu kupowac.
    no właśnie te 2 w 1 to mi się lipne wydają. Porządne spacerówki które widziałam są przeważnie zintegrowane ze stelażem a przy tym lekkie i stabilne. Z kolei ciężko kupić samą gondolę i żeby była tańsza niż 2w1 bo mi to niepotrzebne

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem jak stałam w kuchni to poczułam coś w rodzaju skrobania bąbelków nie wiem. Nie przywiązuję się do myśli że to dziecko bo mi ciężko odróżnić ruchy jelit od czegoś innego

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wczoraj wieczorem jak stałam w kuchni to poczułam coś w rodzaju skrobania bąbelków nie wiem. Nie przywiązuję się do myśli że to dziecko bo mi ciężko odróżnić ruchy jelit od czegoś innego

Musisz teraz obserwowac czy powtorzy się coś podobnego :) Ale myślę, że to Twoj mały lokator ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też takie dziwne uczucie. Nie takie jaj wczoraj pękanie pęcherzyków, ale takie dziwne, nie wiem jak to opisać :P Jelita to raczej nie są, bo wiem kiedy dają się we znaki.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    no właśnie te 2 w 1 to mi się lipne wydają. Porządne spacerówki które widziałam są przeważnie zintegrowane ze stelażem a przy tym lekkie i stabilne. Z kolei ciężko kupić samą gondolę i żeby była tańsza niż 2w1 bo mi to niepotrzebne

ja myślałam o używanej gondoli a potem super spacerówce... ale poprzeglądałam różne oferty, poczytałam, pochodziliśmy po sklepach... Chyba weźmiemy mutsy evo farmer, podoba nam się, jest lekki, kompaktowy, ta spacerówka sensowana i gondola. Jest teraz niby w promocji i to o 500 zł taniej ale poczekam jeszcze. 10.11 są targii i wtedy się popatrzymy na inne, a jak kupujemy już ten nowy... To nie musi nam gwarancja już uciekać. I na moje potrzeby powinien być w porządku.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    U mnie też takie dziwne uczucie. Nie takie jaj wczoraj pękanie pęcherzyków, ale takie dziwne, nie wiem jak to opisać :P Jelita to raczej nie są, bo wiem kiedy dają się we znaki.

I doczekałaś się! :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja myślałam o używanej gondoli a potem super spacerówce... ale poprzeglądałam różne oferty, poczytałam, pochodziliśmy po sklepach... Chyba weźmiemy mutsy evo farmer, podoba nam się, jest lekki, kompaktowy, ta spacerówka sensowana i gondola. Jest teraz niby w promocji i to o 500 zł taniej ale poczekam jeszcze. 10.11 są targii i wtedy się popatrzymy na inne, a jak kupujemy już ten nowy... To nie musi nam gwarancja już uciekać. I na moje potrzeby powinien być w porządku.
    dobra myśl z tą gwarancją :) my w pierwszej kolejności kupujemy łóżeczko+ komoda z przewijakiem a wózek później

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez raczej lozeczko i przede wszystkim komoda nam potrzebna na skladowanie wyprawki ;)
    Wozek tak do polowy listopada, mam nadzieje, ze bede na chodzie ;) dzis nawet nie ogladalismy nic wiecej bo za goraco.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/nowosc-wozek-dzieciecy-coral-2w1-i7430646817.html Mi się taki wózek podoba. Ma duże pompowane koła, wygląda na dość sporą gondolę i fajny kosz na zakupy. Wolałabym samą gondolę i żeby był nieco tańszy ale cóż 38498903_2088802607859973_4148742823715274752_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c5b68d1eb7c847c14fb6ff9766708e54&oe=5BD26874

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:54

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wygląda :)

Mi się podoba ten :

https://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy-2018/129

W kolorze ciemnej oliwki i ze stelażem ciemnobrązowym z czarnym :D Patrząc na funkcjonalność pod nasze potrzeby by się spełnił.

Tylko nadal szukamy i sprawdzamy, może jeszcze jakaś lepsza opcja się trafi. Dla mnie najważniejsze bym do tramwaju mogła go wnieść. Więc coś takiego jak Twój jest za duży i na pewno za ciężki dla mnie. A jak sama mam nie wnosić to znaczy - nie wychodzić z domu... Czyli wózek byłby nie potrzebny... Bo jednak mąż na 8h z domu wychodzi a ja rano do sklepu po jakieś drobne zakupy na obiad i śniadanie na pewno będę chciała wyjść...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie jezdza u Was niskopodlogowe? U nas juz tylko takie. Patrzcie tez wlasnie na kosze pod stelazem, moj ma duzy dosc i zawsze duzo tam.upchalam na zakupach :D
    Fajny ten mutsy ale szkoda ze za taka cene nie dostanie się żadnych dodatków przynjamniej na tej stronce co wrzuciłaś, moze w sklepie z wozkami bedzie inaczej :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli nie jezdza u Was niskopodlogowe? U nas juz tylko takie. Patrzcie tez wlasnie na kosze pod stelazem, moj ma duzy dosc i zawsze duzo tam.upchalam na zakupach :D
    Fajny ten mutsy ale szkoda ze za taka cene nie dostanie się żadnych dodatków przynjamniej na tej stronce co wrzuciłaś, moze w sklepie z wozkami bedzie inaczej :)

Właśnie mało... 1-2 na dzień może... akurat na moim odcinku ;/ bo na innym tylko niskopodłogowe. Niby coś mają wrzucić od nowego roku ale koleżanka z mpk mówi,że nie ma co liczyć na tej zajezdni...

Dyskutujemy o tych wózkach, sprawdzamy i... Jeszcze na tapecie mamy ten :

https://www.babyland.pl/pl/product/41854,x-lander-x-cite-wozek-wielofunkcyjny?vid=83306&currency=PLN&gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbINKSnEeAdAc1lpDsI-cqKlgQGZRFpb-a7SWR1Wj-a34Fs98X1tEHo8aAk9kEALw_wcB

Wagowo 10,5 kg czyli lżejszy niż mutsy, tańszy też sporo bo 1600 to już dobra cena a w razie czego nie żal nam będzie jak jednak stwierdzimy "zmieniamy spacerówkę" :) I jeśli chodzi o amortyzację itp. jest porządny - tak mi tłumaczył facet w sklepie, mąż musi jeszcze sam sprawdzić :P

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Fajnie wygląda :)

Mi się podoba ten :

https://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy-2018/129

W kolorze ciemnej oliwki i ze stelażem ciemnobrązowym z czarnym :D Patrząc na funkcjonalność pod nasze potrzeby by się spełnił.

Tylko nadal szukamy i sprawdzamy, może jeszcze jakaś lepsza opcja się trafi. Dla mnie najważniejsze bym do tramwaju mogła go wnieść. Więc coś takiego jak Twój jest za duży i na pewno za ciężki dla mnie. A jak sama mam nie wnosić to znaczy - nie wychodzić z domu... Czyli wózek byłby nie potrzebny... Bo jednak mąż na 8h z domu wychodzi a ja rano do sklepu po jakieś drobne zakupy na obiad i śniadanie na pewno będę chciała wyjść...
    Fajny ten mutsy ale dla mnie cena zbyt duża :) z 2 strony jak będziesz używała spacerówki to na jedno wychodzi. U mnie nie ma problemu wagi, mieszkam w małym mieście wszędzie blisko a jak trzeba to mąż będzie wkładał w samochód. Waga tego mutsy jest nawet większa od mojego :D Z opisu na tej stronie co podałaś: waga podwozia: 8,4 kg + gondola -waga: 4,7kg to razem 13 kg to całkiem sporo. Jak pisałam do sprzedawcy napisał mi że waga gondoli+stelażu to około 12kg

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Fajny ten mutsy ale dla mnie cena zbyt duża :) z 2 strony jak będziesz używała spacerówki to na jedno wychodzi. U mnie nie ma problemu wagi, mieszkam w małym mieście wszędzie blisko a jak trzeba to mąż będzie wkładał w samochód. Waga tego mutsy jest nawet większa od mojego :D Z opisu na tej stronie co podałaś: waga podwozia: 8,4 kg + gondola -waga: 4,7kg to razem 13 kg to całkiem sporo. Jak pisałam do sprzedawcy napisał mi że waga gondoli+stelażu to około 12kg

My nie mamy samochodu, a mąż jak pisałam pracuje :) Więc nie zamierzam blokować się i siedzieć w domu i czekać aż ktoś zrobi zakupy... Jeszcze wpakowaliśmy się w nowy blok, nowe osiedle i jest przystanek od piekarni, od sklepu... ;/ miały być sklepy a nie ma ani jednego...

Lekki ten wózek, wszędzie indziej podobnej budowy wózki mają ok 15 kg. A koło 12 a 13 to żadna różnica. Jednak chcemy jeszcze zejść z wagi i ten x-lander tańszy ma 10,5 kg w sumie :) więc już chyba najlżejszy. No dobra, lżejszy jest osann pep ale on jest do 9kg wagi dziecka i droższy o 300 zł.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My nie mamy samochodu, a mąż jak pisałam pracuje :) Więc nie zamierzam blokować się i siedzieć w domu i czekać aż ktoś zrobi zakupy... Jeszcze wpakowaliśmy się w nowy blok, nowe osiedle i jest przystanek od piekarni, od sklepu... ;/ miały być sklepy a nie ma ani jednego...

Lekki ten wózek, wszędzie indziej podobnej budowy wózki mają ok 15 kg. A koło 12 a 13 to żadna różnica. Jednak chcemy jeszcze zejść z wagi i ten x-lander tańszy ma 10,5 kg w sumie :) więc już chyba najlżejszy. No dobra, lżejszy jest osann pep ale on jest do 9kg wagi dziecka i droższy o 300 zł.
    Nie doczytałam to rzeczywiście musisz mieć leciutki a pokaż xlandera jakiego masz upatrzonego :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny ten x-cite :) kolory zarąbiste

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ