X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Też chciałam kupić fajną gondole ale w sumie stwierdziłam że to nie ma sensu. Siostra wydała majątek i po 4 miesiącach musiała sprzedać bo młoda nie chciała już leżeć

Ale wtedy dokupujesz spacerowke do tego stelazu i wymieniasz :) bo to jak 2w1 ale nie musisz obu od razu kupowac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Zoska a czemu cc masz miec w sumie? To wyglada tak ze Twoj gin wystawia skierowanie na cc idziesz do szpitala i tam jeszcze Cie kwalifikuja do cc, mogą stwierdzić ze wcale Twoj gin nie ma racji np. A jak zakwalifikuja to Ci powiedzą kiedy masz przyjsc na cc. I to juz roznie w niektorych szpitalach dzien przed a w innych w ten sam.dzien rano. Duzo zalezy też od obłożenia i nagłych cesarek.

Uwierz, że chetnie rodzilabym naturalnie. Ginka nie widzi przeciwwskazań, ale u mnie neurolog ma ostatnie zdanie, bo padaczka. No i mi powiedzial, ze woli nie kusić losu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 15:36

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, wkońcu specjalista to wie co dla Ciebie będzie lepsze :) duży plus przy cc ze wskazania to to ze przynajmniej nie przenosisz do 42tyg :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    No jasne, wkońcu specjalista to wie co dla Ciebie będzie lepsze :) duży plus przy cc ze wskazania to to ze przynajmniej nie przenosisz do 42tyg :p

No więc ja już jestem zdania, ze gdyby udało się zgodnie z terminem OM, czyli 28.12 to mi by to odpowiadało, bo wtedy mąż ma luźniej w pracy, więc dużo by mi pomagał. Będę się starała aby mnie wzieli jeszcze w grudniu ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale wtedy dokupujesz spacerowke do tego stelazu i wymieniasz :) bo to jak 2w1 ale nie musisz obu od razu kupowac.
    no właśnie te 2 w 1 to mi się lipne wydają. Porządne spacerówki które widziałam są przeważnie zintegrowane ze stelażem a przy tym lekkie i stabilne. Z kolei ciężko kupić samą gondolę i żeby była tańsza niż 2w1 bo mi to niepotrzebne

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem jak stałam w kuchni to poczułam coś w rodzaju skrobania bąbelków nie wiem. Nie przywiązuję się do myśli że to dziecko bo mi ciężko odróżnić ruchy jelit od czegoś innego

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wczoraj wieczorem jak stałam w kuchni to poczułam coś w rodzaju skrobania bąbelków nie wiem. Nie przywiązuję się do myśli że to dziecko bo mi ciężko odróżnić ruchy jelit od czegoś innego

Musisz teraz obserwowac czy powtorzy się coś podobnego :) Ale myślę, że to Twoj mały lokator ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też takie dziwne uczucie. Nie takie jaj wczoraj pękanie pęcherzyków, ale takie dziwne, nie wiem jak to opisać :P Jelita to raczej nie są, bo wiem kiedy dają się we znaki.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    no właśnie te 2 w 1 to mi się lipne wydają. Porządne spacerówki które widziałam są przeważnie zintegrowane ze stelażem a przy tym lekkie i stabilne. Z kolei ciężko kupić samą gondolę i żeby była tańsza niż 2w1 bo mi to niepotrzebne

ja myślałam o używanej gondoli a potem super spacerówce... ale poprzeglądałam różne oferty, poczytałam, pochodziliśmy po sklepach... Chyba weźmiemy mutsy evo farmer, podoba nam się, jest lekki, kompaktowy, ta spacerówka sensowana i gondola. Jest teraz niby w promocji i to o 500 zł taniej ale poczekam jeszcze. 10.11 są targii i wtedy się popatrzymy na inne, a jak kupujemy już ten nowy... To nie musi nam gwarancja już uciekać. I na moje potrzeby powinien być w porządku.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    U mnie też takie dziwne uczucie. Nie takie jaj wczoraj pękanie pęcherzyków, ale takie dziwne, nie wiem jak to opisać :P Jelita to raczej nie są, bo wiem kiedy dają się we znaki.

I doczekałaś się! :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja myślałam o używanej gondoli a potem super spacerówce... ale poprzeglądałam różne oferty, poczytałam, pochodziliśmy po sklepach... Chyba weźmiemy mutsy evo farmer, podoba nam się, jest lekki, kompaktowy, ta spacerówka sensowana i gondola. Jest teraz niby w promocji i to o 500 zł taniej ale poczekam jeszcze. 10.11 są targii i wtedy się popatrzymy na inne, a jak kupujemy już ten nowy... To nie musi nam gwarancja już uciekać. I na moje potrzeby powinien być w porządku.
    dobra myśl z tą gwarancją :) my w pierwszej kolejności kupujemy łóżeczko+ komoda z przewijakiem a wózek później

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez raczej lozeczko i przede wszystkim komoda nam potrzebna na skladowanie wyprawki ;)
    Wozek tak do polowy listopada, mam nadzieje, ze bede na chodzie ;) dzis nawet nie ogladalismy nic wiecej bo za goraco.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/nowosc-wozek-dzieciecy-coral-2w1-i7430646817.html Mi się taki wózek podoba. Ma duże pompowane koła, wygląda na dość sporą gondolę i fajny kosz na zakupy. Wolałabym samą gondolę i żeby był nieco tańszy ale cóż 38498903_2088802607859973_4148742823715274752_n.jpg?_nc_cat=0&oh=c5b68d1eb7c847c14fb6ff9766708e54&oe=5BD26874

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:54

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wygląda :)

Mi się podoba ten :

https://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy-2018/129

W kolorze ciemnej oliwki i ze stelażem ciemnobrązowym z czarnym :D Patrząc na funkcjonalność pod nasze potrzeby by się spełnił.

Tylko nadal szukamy i sprawdzamy, może jeszcze jakaś lepsza opcja się trafi. Dla mnie najważniejsze bym do tramwaju mogła go wnieść. Więc coś takiego jak Twój jest za duży i na pewno za ciężki dla mnie. A jak sama mam nie wnosić to znaczy - nie wychodzić z domu... Czyli wózek byłby nie potrzebny... Bo jednak mąż na 8h z domu wychodzi a ja rano do sklepu po jakieś drobne zakupy na obiad i śniadanie na pewno będę chciała wyjść...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie jezdza u Was niskopodlogowe? U nas juz tylko takie. Patrzcie tez wlasnie na kosze pod stelazem, moj ma duzy dosc i zawsze duzo tam.upchalam na zakupach :D
    Fajny ten mutsy ale szkoda ze za taka cene nie dostanie się żadnych dodatków przynjamniej na tej stronce co wrzuciłaś, moze w sklepie z wozkami bedzie inaczej :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli nie jezdza u Was niskopodlogowe? U nas juz tylko takie. Patrzcie tez wlasnie na kosze pod stelazem, moj ma duzy dosc i zawsze duzo tam.upchalam na zakupach :D
    Fajny ten mutsy ale szkoda ze za taka cene nie dostanie się żadnych dodatków przynjamniej na tej stronce co wrzuciłaś, moze w sklepie z wozkami bedzie inaczej :)

Właśnie mało... 1-2 na dzień może... akurat na moim odcinku ;/ bo na innym tylko niskopodłogowe. Niby coś mają wrzucić od nowego roku ale koleżanka z mpk mówi,że nie ma co liczyć na tej zajezdni...

Dyskutujemy o tych wózkach, sprawdzamy i... Jeszcze na tapecie mamy ten :

https://www.babyland.pl/pl/product/41854,x-lander-x-cite-wozek-wielofunkcyjny?vid=83306&currency=PLN&gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbINKSnEeAdAc1lpDsI-cqKlgQGZRFpb-a7SWR1Wj-a34Fs98X1tEHo8aAk9kEALw_wcB

Wagowo 10,5 kg czyli lżejszy niż mutsy, tańszy też sporo bo 1600 to już dobra cena a w razie czego nie żal nam będzie jak jednak stwierdzimy "zmieniamy spacerówkę" :) I jeśli chodzi o amortyzację itp. jest porządny - tak mi tłumaczył facet w sklepie, mąż musi jeszcze sam sprawdzić :P

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Fajnie wygląda :)

Mi się podoba ten :

https://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/EVO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy-2018/129

W kolorze ciemnej oliwki i ze stelażem ciemnobrązowym z czarnym :D Patrząc na funkcjonalność pod nasze potrzeby by się spełnił.

Tylko nadal szukamy i sprawdzamy, może jeszcze jakaś lepsza opcja się trafi. Dla mnie najważniejsze bym do tramwaju mogła go wnieść. Więc coś takiego jak Twój jest za duży i na pewno za ciężki dla mnie. A jak sama mam nie wnosić to znaczy - nie wychodzić z domu... Czyli wózek byłby nie potrzebny... Bo jednak mąż na 8h z domu wychodzi a ja rano do sklepu po jakieś drobne zakupy na obiad i śniadanie na pewno będę chciała wyjść...
    Fajny ten mutsy ale dla mnie cena zbyt duża :) z 2 strony jak będziesz używała spacerówki to na jedno wychodzi. U mnie nie ma problemu wagi, mieszkam w małym mieście wszędzie blisko a jak trzeba to mąż będzie wkładał w samochód. Waga tego mutsy jest nawet większa od mojego :D Z opisu na tej stronie co podałaś: waga podwozia: 8,4 kg + gondola -waga: 4,7kg to razem 13 kg to całkiem sporo. Jak pisałam do sprzedawcy napisał mi że waga gondoli+stelażu to około 12kg

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Fajny ten mutsy ale dla mnie cena zbyt duża :) z 2 strony jak będziesz używała spacerówki to na jedno wychodzi. U mnie nie ma problemu wagi, mieszkam w małym mieście wszędzie blisko a jak trzeba to mąż będzie wkładał w samochód. Waga tego mutsy jest nawet większa od mojego :D Z opisu na tej stronie co podałaś: waga podwozia: 8,4 kg + gondola -waga: 4,7kg to razem 13 kg to całkiem sporo. Jak pisałam do sprzedawcy napisał mi że waga gondoli+stelażu to około 12kg

My nie mamy samochodu, a mąż jak pisałam pracuje :) Więc nie zamierzam blokować się i siedzieć w domu i czekać aż ktoś zrobi zakupy... Jeszcze wpakowaliśmy się w nowy blok, nowe osiedle i jest przystanek od piekarni, od sklepu... ;/ miały być sklepy a nie ma ani jednego...

Lekki ten wózek, wszędzie indziej podobnej budowy wózki mają ok 15 kg. A koło 12 a 13 to żadna różnica. Jednak chcemy jeszcze zejść z wagi i ten x-lander tańszy ma 10,5 kg w sumie :) więc już chyba najlżejszy. No dobra, lżejszy jest osann pep ale on jest do 9kg wagi dziecka i droższy o 300 zł.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My nie mamy samochodu, a mąż jak pisałam pracuje :) Więc nie zamierzam blokować się i siedzieć w domu i czekać aż ktoś zrobi zakupy... Jeszcze wpakowaliśmy się w nowy blok, nowe osiedle i jest przystanek od piekarni, od sklepu... ;/ miały być sklepy a nie ma ani jednego...

Lekki ten wózek, wszędzie indziej podobnej budowy wózki mają ok 15 kg. A koło 12 a 13 to żadna różnica. Jednak chcemy jeszcze zejść z wagi i ten x-lander tańszy ma 10,5 kg w sumie :) więc już chyba najlżejszy. No dobra, lżejszy jest osann pep ale on jest do 9kg wagi dziecka i droższy o 300 zł.
    Nie doczytałam to rzeczywiście musisz mieć leciutki a pokaż xlandera jakiego masz upatrzonego :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajny ten x-cite :) kolory zarąbiste

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ