X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel spójrz

https://mamaania.com.pl/Wozek-2w1-CORAL-2018-szaro-rozowy.html?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie&shop_campaign=4607353219&gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbINKwCmuv76Rb9K3hGyrIV6RlkzkTNvA68Soi1ecbY3VuXYPPD282_caArISEALw_wcB

tu jest inny kolor gondola 5,5 kg a stelaż 11... nie chciało mi się wierzyć, że on waży ok. 12...

Mi się podoba ten szaro pomarańczowy albo granatowo kremowy x-lander :)

https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/738915333_1_644x461_wozek-2-w-1-x-lander-x-city-bialystok.jpg

https://www.babyland.pl/photos/ppt/x-lander-x-cite-wozek-wielofunkcyjny-desert-team-76370-108eb117.jpg

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Spaceangel spójrz

https://mamaania.com.pl/Wozek-2w1-CORAL-2018-szaro-rozowy.html?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie&shop_campaign=4607353219&gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbINKwCmuv76Rb9K3hGyrIV6RlkzkTNvA68Soi1ecbY3VuXYPPD282_caArISEALw_wcB

tu jest inny kolor gondola 5,5 kg a stelaż 11... nie chciało mi się wierzyć, że on waży ok. 12...

Mi się podoba ten szaro pomarańczowy albo granatowo kremowy x-lander :)

https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/738915333_1_644x461_wozek-2-w-1-x-lander-x-city-bialystok.jpg

https://www.babyland.pl/photos/ppt/x-lander-x-cite-wozek-wielofunkcyjny-desert-team-76370-108eb117.jpg

Widocznie sprzedawca albo ściemniacz albo nie doinformowany :D Ten xlander bardzo ładny chociaż mutsy mi się wydaje porządniejszy ale może tylko mi się zdaje

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://allegro.pl/wozek-dzieciecy-diuk-gleboki-ekoskora-el-jot-i7287220968.html?reco_id=86899349-9754-11e8-8adb-246e964e28a0
    Ten też mi się w oczy rzucił. Tym razem w opisie jest napisane 12 kg to chyba tak jest :D Tylko gondola jest na pewno mniejsza.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel wiesz co? Najlepiej poszukaj na miejscu ich, nie musisz kupować ale żeby obejrzeć :) Ja oglądałam sporo wózków - bo co mam robić? :D hehe i chciałam wybrać "niezłą furę", mąż przez moment uważał, że "nie będzie różnicy" a jak sam podotykał ze mną, popatrzył to przyznał rację, że nie ma takiej opcji i są nie dla nas.
    X-landera jako pierwszego mi polecono, ale na wystawie był odrobiny inny model, cięższy niewiele ale mi się średnio podobał bo ta gondola jakby montowana była za nisko. Wykonanie jednak - bardzo dobre.
    Oglądaliśmy dziś też joolza i koszt 5 tysięcy, waga 12 kg a stelaż wyglądał momentami jak szajsowy jak się coś przekręcało, ustawiało itp. Bo jak stał nie dotykany to robił wrażenie :) a niektóre niepozorne ze zdjęć dobrze się prezentują w realu i są porządne.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i niektóre z takiej budowy jak Ty pokazujesz - bo są ładne, np. droższych firm, wyglądały na mega kobajny... szerokie i długie. O ile spacerując po parku to nie robi różnicy to np. w tłumie czy w zapakowaniu do bagażnika będzie problem. Dlatego serio warto popatrzeć i podotykać.

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A i niektóre z takiej budowy jak Ty pokazujesz - bo są ładne, np. droższych firm, wyglądały na mega kobajny... szerokie i długie. O ile spacerując po parku to nie robi różnicy to np. w tłumie czy w zapakowaniu do bagażnika będzie problem. Dlatego serio warto popatrzeć i podotykać.
    Masz rację i mamy to samo zdanie. Zanim cokolwiek kupimy pochodzimy po sklepach i się upewnimy czego chcemy. Na internecie się tylko rozglądam. Zresztą pewnie będzie tak że upatrze i pomacam sobie wózek w sklepie i kupie taki sam ale przez internet bo taniej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Masz rację i mamy to samo zdanie. Zanim cokolwiek kupimy pochodzimy po sklepach i się upewnimy czego chcemy. Na internecie się tylko rozglądam. Zresztą pewnie będzie tak że upatrze i pomacam sobie wózek w sklepie i kupie taki sam ale przez internet bo taniej

Może czasem być taniej :) w zależności pewnie. W dobrym sklepie można rabat uzyskać dobry albo jakieś dodatki. Nam się nawet opłaca sklep bardziej :P z tego co się orientowałam na marki mutsy, kiddy, x-lander i quinny :) Ale mamy tu taką dużą jakby hurtownie i sklep jeden tylko z wózkami i fotelikami i u nich naprawdę fajne ceny, rabaty. No ale wiadomo aby się opłacało a nie na wszystkim tak jest.

Choć... Kiedyś pierwsze zakupy i sklepy internetowe były tańsze. Teraz... Często taniej w sklepie stacjonarnym. Uwielbiałam allegro i w sumie inne sklepy, ciągle coś zamawiałam a teraz jest drożej. Albo identycznie więc szkoda płacić za przesyłkę.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukam lekkiego wózki z powodu mieszkania na 3 piętrze. Ale dobrze mi facet wyjaśnił że zapewne na górę będę targach tylko gondole więc patrzę na wagi gondol bez kół. Chyba że będę zostawiać cały wózek na dole A potem mąż to będzie wnosil. Mam nieco doświadczenia w targaniu na to 3 piętro bo rok temu mój pies 20 kilowy nie chodził po operacjach i 4 miesiące to nosilismy więc co tam taka gondola z dzieckiem ;)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja też szukam lekkiego wózki z powodu mieszkania na 3 piętrze. Ale dobrze mi facet wyjaśnił że zapewne na górę będę targach tylko gondole więc patrzę na wagi gondol bez kół. Chyba że będę zostawiać cały wózek na dole A potem mąż to będzie wnosil. Mam nieco doświadczenia w targaniu na to 3 piętro bo rok temu mój pies 20 kilowy nie chodził po operacjach i 4 miesiące to nosilismy więc co tam taka gondola z dzieckiem ;)

Niby tak... Ale pies inaczej się rozkłada a jednak 15 kg powiedzmy wózek, jak np. jeszcze jest wielki i szeroki po schodach to ciężko :P albo nawet lekki a szeroki jest problematyczny. A same gondole to tak nie więcej raczej niż 5kg ważą więc nie tak źle. No i gondole do 6msc więc to nie taki spory okres czasu ;)

A masz jakiekolwiek firmy upatrzone? Wiesz co mniej więcej chcesz? :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi się podobał anex cross ale jest dość mały w środku i ma małe kolka. I chyba zostanę przy moim faworyci póki co Roan Esso. Jeszcze fajny jest Aero Tutis.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na zime lepiej by ta gondola była szeroka, nie? Bo śpiworek, itp. W lato tyle byśmy nie wkładały ;)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :) ale się jeszcze zastanawiam czy lepiej by była głęboka czy płytka ? Głęboka bardziej człowiek będzie się garbil ale chyba jakoś tak bezpieczniej. Ja z wózkiem też czekam do targów we wrześniu i jakoś po nich będziemy kupowac. Tzn tesciowie mają nam.kipic A moja mama komplet mebelkow :) Mamy super wsparcie w rodzicach. Czekają na pierwsza wnuczke:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pierwszy, z kazdej strony. Ale kupujemy sami ;) u nas targi dopiero 10.11 i sie zastanawiam. Tam pewnie drogo bedzie jak to na targach ale moze by wiecej modeli bylo do obejrzenia. Choc tu w hurtowni bylo juz i tak duzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 22:44

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy na tych targach nie byłam więc nie wiem.jak to wygląda ale wydaje mi się że może jakieś promocje będą. I nas się nie da nikomu przetłumaczyć że nie potrzebujemy niczego ale wiem że to dziadkow na pewno cieszy :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że Wy już nieźle zorientowane w tematach wózkowych! Też muszę się ogarnąć! Ale ostatnio tylo leżymy i śpimy...te upały...

201901097452.png
  • Fyffes Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Matko jak ja dawno nie pisałam na belly!)
    W temacie wózków my mamy upatrzony Maxi Cosi nova 4. Najbardziej nam zależało na przednich kołach, żeby nie były takie mikro, żeby dało się i w mieście i na wertepy. a nova ma ponoć dobra amortyzację. Super jest tez rozwiązanie ze składaniem go (na 1 klik) no i wizualnie jest piękny :) a tu była batalia, bo Chłopu się mało co podobało, a jak już coś mi pokazywał, to ja od razu przewracałam oczami ;) Mam nadzieje ze na żywo nas nie rozczaruje...
    A powiedzcie mi, jaka szerokość gondoli od środka jest ok, co jest standardem? Teraz widzę ze nasza Nova jest chyba strasznie wąska :O

zi13ikgn2ucj5bsa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza na targach zazwyczaj jest dosc drogo a promocje... No jak zadna promocja ;) a wozek czy mebelki chcemy sami wybrac. U nas dziadkowie raczej szaleja... Malo rozsadnie ;p moi ida w srebro i pamiatki typu smoczek, grzechotka i coś tam a od strony męża np. Lego za 3,5 tysiaca... Co ani się tym nie pobawi teraz ani nie wiem po co to... ;) no ale ja nie chce narzucac co maja kupowac wnukowi. Jestem taka, ze nie poprosze ani tez nie bede sie klocic (na razie), raczej z dziadkami nie bedzie sie czesto widywal i jedni znaja tylko milosc kasy poprzez drogie prezenty...

Antybiotyk działa bo dziedzic mi się rozpycha ;) mocno czuje go, mam z prawej go a przesuwa sie prawie na środek i lubi sobie walnąć w pęcherz... Ale ranna gimnastyka jest ;D

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja wózek i mebelki wybieram sama w życiu bym nie chciała by mi ktoś wybierał. Oni tylko płacą ;) Już i tak jestem przerażona że będą przynosić różne ubranka czy zabawki które mogą mi się nie spodobać :) ale trabie naokolo jakie kolory mi się podobają więc mam nadzieję że tylko takie zobaczę :) Ja dziś jadę na plażę. Będę siedzieć w orzewiewnej sukience. Będę chować brzuch że względu na malutka no i niestety mam straszne siniaki. A jak oglądałam stroje jednoczęściowe to mi się w ogóle nie podobają. I w dodatku w decathlonie były same czarne to będę się kisisc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 08:06

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fyffes wrote:
    (Matko jak ja dawno nie pisałam na belly!)
    W temacie wózków my mamy upatrzony Maxi Cosi nova 4. Najbardziej nam zależało na przednich kołach, żeby nie były takie mikro, żeby dało się i w mieście i na wertepy. a nova ma ponoć dobra amortyzację. Super jest tez rozwiązanie ze składaniem go (na 1 klik) no i wizualnie jest piękny :) a tu była batalia, bo Chłopu się mało co podobało, a jak już coś mi pokazywał, to ja od razu przewracałam oczami ;) Mam nadzieje ze na żywo nas nie rozczaruje...
    A powiedzcie mi, jaka szerokość gondoli od środka jest ok, co jest standardem? Teraz widzę ze nasza Nova jest chyba strasznie wąska :O
    Faktycznie coś mała ta gondola tylko 30 cm szerokości. Jak sprawdziłam ten który mi się podoba to ma 36 cm szerokości. I ten Twój jest dość ciężki. Koła ma w sumie takie same jak większość innych wózków. Ale fajnie bo się spacerowka składa w całości z tego co widzę na zdjęciach.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwuczęściowy :) I w poniedziałek już będę na plaży, dwa tygodnie razem, bez jego pracy i ostatnie takie :)

Bardziej niż strój dwuczęściowy martwią mnie spodenki... Chodzi o przegrzanie a nie o samo słońce... A ja wczoraj byłam krótko na mieście a był taki upał, że tragedia, żyć się nie dało i prędko wróciliśmy do domu... A ten pas w spodenkach ciążowych jednak ogrzewa dodatkowo brzuch...

dZhdp1.png

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ