STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Spaceangel spójrz
https://mamaania.com.pl/Wozek-2w1-CORAL-2018-szaro-rozowy.html?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie&shop_campaign=4607353219&gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbINKwCmuv76Rb9K3hGyrIV6RlkzkTNvA68Soi1ecbY3VuXYPPD282_caArISEALw_wcB
tu jest inny kolor gondola 5,5 kg a stelaż 11... nie chciało mi się wierzyć, że on waży ok. 12...
Mi się podoba ten szaro pomarańczowy albo granatowo kremowy x-lander
https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/738915333_1_644x461_wozek-2-w-1-x-lander-x-city-bialystok.jpg
https://www.babyland.pl/photos/ppt/x-lander-x-cite-wozek-wielofunkcyjny-desert-team-76370-108eb117.jpg -
Seli wrote:Spaceangel spójrz
https://mamaania.com.pl/Wozek-2w1-CORAL-2018-szaro-rozowy.html?utm_source=shoper&utm_medium=shoper-cpc&utm_campaign=shoper-kampanie&shop_campaign=4607353219&gclid=Cj0KCQjw-o_bBRCOARIsAM5NbINKwCmuv76Rb9K3hGyrIV6RlkzkTNvA68Soi1ecbY3VuXYPPD282_caArISEALw_wcB
tu jest inny kolor gondola 5,5 kg a stelaż 11... nie chciało mi się wierzyć, że on waży ok. 12...
Mi się podoba ten szaro pomarańczowy albo granatowo kremowy x-lander
https://img01-olxpl.akamaized.net/img-olxpl/738915333_1_644x461_wozek-2-w-1-x-lander-x-city-bialystok.jpg
https://www.babyland.pl/photos/ppt/x-lander-x-cite-wozek-wielofunkcyjny-desert-team-76370-108eb117.jpg
Widocznie sprzedawca albo ściemniacz albo nie doinformowanyTen xlander bardzo ładny chociaż mutsy mi się wydaje porządniejszy ale może tylko mi się zdaje
11.2017 - aniołek 8tc
-
https://allegro.pl/wozek-dzieciecy-diuk-gleboki-ekoskora-el-jot-i7287220968.html?reco_id=86899349-9754-11e8-8adb-246e964e28a0
Ten też mi się w oczy rzucił. Tym razem w opisie jest napisane 12 kg to chyba tak jestTylko gondola jest na pewno mniejsza.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Spaceangel wiesz co? Najlepiej poszukaj na miejscu ich, nie musisz kupować ale żeby obejrzeć
Ja oglądałam sporo wózków - bo co mam robić?
hehe i chciałam wybrać "niezłą furę", mąż przez moment uważał, że "nie będzie różnicy" a jak sam podotykał ze mną, popatrzył to przyznał rację, że nie ma takiej opcji i są nie dla nas.
X-landera jako pierwszego mi polecono, ale na wystawie był odrobiny inny model, cięższy niewiele ale mi się średnio podobał bo ta gondola jakby montowana była za nisko. Wykonanie jednak - bardzo dobre.
Oglądaliśmy dziś też joolza i koszt 5 tysięcy, waga 12 kg a stelaż wyglądał momentami jak szajsowy jak się coś przekręcało, ustawiało itp. Bo jak stał nie dotykany to robił wrażeniea niektóre niepozorne ze zdjęć dobrze się prezentują w realu i są porządne.
-
A i niektóre z takiej budowy jak Ty pokazujesz - bo są ładne, np. droższych firm, wyglądały na mega kobajny... szerokie i długie. O ile spacerując po parku to nie robi różnicy to np. w tłumie czy w zapakowaniu do bagażnika będzie problem. Dlatego serio warto popatrzeć i podotykać.
-
Seli wrote:A i niektóre z takiej budowy jak Ty pokazujesz - bo są ładne, np. droższych firm, wyglądały na mega kobajny... szerokie i długie. O ile spacerując po parku to nie robi różnicy to np. w tłumie czy w zapakowaniu do bagażnika będzie problem. Dlatego serio warto popatrzeć i podotykać.
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Masz rację i mamy to samo zdanie. Zanim cokolwiek kupimy pochodzimy po sklepach i się upewnimy czego chcemy. Na internecie się tylko rozglądam. Zresztą pewnie będzie tak że upatrze i pomacam sobie wózek w sklepie i kupie taki sam ale przez internet bo taniej
Może czasem być taniejw zależności pewnie. W dobrym sklepie można rabat uzyskać dobry albo jakieś dodatki. Nam się nawet opłaca sklep bardziej
z tego co się orientowałam na marki mutsy, kiddy, x-lander i quinny
Ale mamy tu taką dużą jakby hurtownie i sklep jeden tylko z wózkami i fotelikami i u nich naprawdę fajne ceny, rabaty. No ale wiadomo aby się opłacało a nie na wszystkim tak jest.
Choć... Kiedyś pierwsze zakupy i sklepy internetowe były tańsze. Teraz... Często taniej w sklepie stacjonarnym. Uwielbiałam allegro i w sumie inne sklepy, ciągle coś zamawiałam a teraz jest drożej. Albo identycznie więc szkoda płacić za przesyłkę. -
Ja też szukam lekkiego wózki z powodu mieszkania na 3 piętrze. Ale dobrze mi facet wyjaśnił że zapewne na górę będę targach tylko gondole więc patrzę na wagi gondol bez kół. Chyba że będę zostawiać cały wózek na dole A potem mąż to będzie wnosil. Mam nieco doświadczenia w targaniu na to 3 piętro bo rok temu mój pies 20 kilowy nie chodził po operacjach i 4 miesiące to nosilismy więc co tam taka gondola z dzieckiem
-
MonaLiza wrote:Ja też szukam lekkiego wózki z powodu mieszkania na 3 piętrze. Ale dobrze mi facet wyjaśnił że zapewne na górę będę targach tylko gondole więc patrzę na wagi gondol bez kół. Chyba że będę zostawiać cały wózek na dole A potem mąż to będzie wnosil. Mam nieco doświadczenia w targaniu na to 3 piętro bo rok temu mój pies 20 kilowy nie chodził po operacjach i 4 miesiące to nosilismy więc co tam taka gondola z dzieckiem
Niby tak... Ale pies inaczej się rozkłada a jednak 15 kg powiedzmy wózek, jak np. jeszcze jest wielki i szeroki po schodach to ciężkoalbo nawet lekki a szeroki jest problematyczny. A same gondole to tak nie więcej raczej niż 5kg ważą więc nie tak źle. No i gondole do 6msc więc to nie taki spory okres czasu
A masz jakiekolwiek firmy upatrzone? Wiesz co mniej więcej chcesz? -
Właśnie na zime lepiej by ta gondola była szeroka, nie? Bo śpiworek, itp. W lato tyle byśmy nie wkładały
-
No dokładnie
ale się jeszcze zastanawiam czy lepiej by była głęboka czy płytka ? Głęboka bardziej człowiek będzie się garbil ale chyba jakoś tak bezpieczniej. Ja z wózkiem też czekam do targów we wrześniu i jakoś po nich będziemy kupowac. Tzn tesciowie mają nam.kipic A moja mama komplet mebelkow
Mamy super wsparcie w rodzicach. Czekają na pierwsza wnuczke:)
-
U nas tez pierwszy, z kazdej strony. Ale kupujemy sami
u nas targi dopiero 10.11 i sie zastanawiam. Tam pewnie drogo bedzie jak to na targach ale moze by wiecej modeli bylo do obejrzenia. Choc tu w hurtowni bylo juz i tak duzo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 22:44
-
(Matko jak ja dawno nie pisałam na belly!)
W temacie wózków my mamy upatrzony Maxi Cosi nova 4. Najbardziej nam zależało na przednich kołach, żeby nie były takie mikro, żeby dało się i w mieście i na wertepy. a nova ma ponoć dobra amortyzację. Super jest tez rozwiązanie ze składaniem go (na 1 klik) no i wizualnie jest pięknya tu była batalia, bo Chłopu się mało co podobało, a jak już coś mi pokazywał, to ja od razu przewracałam oczami
Mam nadzieje ze na żywo nas nie rozczaruje...
A powiedzcie mi, jaka szerokość gondoli od środka jest ok, co jest standardem? Teraz widzę ze nasza Nova jest chyba strasznie wąska -
MonaLiza na targach zazwyczaj jest dosc drogo a promocje... No jak zadna promocja
a wozek czy mebelki chcemy sami wybrac. U nas dziadkowie raczej szaleja... Malo rozsadnie ;p moi ida w srebro i pamiatki typu smoczek, grzechotka i coś tam a od strony męża np. Lego za 3,5 tysiaca... Co ani się tym nie pobawi teraz ani nie wiem po co to...
no ale ja nie chce narzucac co maja kupowac wnukowi. Jestem taka, ze nie poprosze ani tez nie bede sie klocic (na razie), raczej z dziadkami nie bedzie sie czesto widywal i jedni znaja tylko milosc kasy poprzez drogie prezenty...
Antybiotyk działa bo dziedzic mi się rozpychamocno czuje go, mam z prawej go a przesuwa sie prawie na środek i lubi sobie walnąć w pęcherz... Ale ranna gimnastyka jest
-
Nie no ja wózek i mebelki wybieram sama w życiu bym nie chciała by mi ktoś wybierał. Oni tylko płacą
Już i tak jestem przerażona że będą przynosić różne ubranka czy zabawki które mogą mi się nie spodobać
ale trabie naokolo jakie kolory mi się podobają więc mam nadzieję że tylko takie zobaczę
Ja dziś jadę na plażę. Będę siedzieć w orzewiewnej sukience. Będę chować brzuch że względu na malutka no i niestety mam straszne siniaki. A jak oglądałam stroje jednoczęściowe to mi się w ogóle nie podobają. I w dodatku w decathlonie były same czarne to będę się kisisc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 08:06
-
Fyffes wrote:(Matko jak ja dawno nie pisałam na belly!)
W temacie wózków my mamy upatrzony Maxi Cosi nova 4. Najbardziej nam zależało na przednich kołach, żeby nie były takie mikro, żeby dało się i w mieście i na wertepy. a nova ma ponoć dobra amortyzację. Super jest tez rozwiązanie ze składaniem go (na 1 klik) no i wizualnie jest pięknya tu była batalia, bo Chłopu się mało co podobało, a jak już coś mi pokazywał, to ja od razu przewracałam oczami
Mam nadzieje ze na żywo nas nie rozczaruje...
A powiedzcie mi, jaka szerokość gondoli od środka jest ok, co jest standardem? Teraz widzę ze nasza Nova jest chyba strasznie wąska -
Ja mam dwuczęściowy
I w poniedziałek już będę na plaży, dwa tygodnie razem, bez jego pracy i ostatnie takie
Bardziej niż strój dwuczęściowy martwią mnie spodenki... Chodzi o przegrzanie a nie o samo słońce... A ja wczoraj byłam krótko na mieście a był taki upał, że tragedia, żyć się nie dało i prędko wróciliśmy do domu... A ten pas w spodenkach ciążowych jednak ogrzewa dodatkowo brzuch...