Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze, kazdy antybiotyk może miec jakies skutki uboczne bez zazywania probiotykow.
    Po drugie paciorkowce czyli enterokoki mają też okreslenie jako bakterie kałowe, kał formuje się w jelicie grubym czyli w przewodzie pokarmowym, a bakterie sobie tam właśnie bytuja.
    Po trzecie w ciąży z jelitami jest rosyjska ruletka - raz mozesz miec zaparcia a innym razem biegunke.
    Ot proste jak drut ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę probiotyk i on ma skutki uboczne ale nie w postaci biegunek ale szereg innych ;)
    Z racji, że formują się w jelicie to logicznie łącze to z tym...
    Zaparć jako takich nie miałam bo zawsze się załatwiam, ale pobolewają mnie jelita właśnie razem z pęcherzem ;/ a teraz idzie wszystko luźno, biegunką bym tego nie nazwała - nie latam co chwila i w ogóle, ale zjem i wc. No i czuje napięcie na jelitach bardziej niż na pęcherzu obecnie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A jaki model xlandera miałaś? :)
    Ja mialam stary model taki szaro pomarańczowy rocy jakos tak

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu ta bakteria sie przeniosla z Twojego ukladu pokarmowego na pęcherz. Ale zaleczysz i bedzie ok. Apropo ciąży i zaparć nie pamiętam kiedy byłam w wc na grubszej sprawie :/ jakies pomysly co zjesc? Niestety moje jelita i bez ciazy sa leniwe wiec nie ruszaja ich typowe fast foody czy kefir zagryziomy śliwkami :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to zawsze przemiał miałam dobry, szybki bardzo metabolizm :) i w sumie teraz mam wrażenie, że też nie zwalnia. Jedynie przy tym pęcherzu jest gorzej na całym brzuchu, ale myślę, że po antybiotyku będzie ok :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• 8485 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Poprostu ta bakteria sie przeniosla z Twojego ukladu pokarmowego na pęcherz. Ale zaleczysz i bedzie ok. Apropo ciąży i zaparć nie pamiętam kiedy byłam w wc na grubszej sprawie :/ jakies pomysly co zjesc? Niestety moje jelita i bez ciazy sa leniwe wiec nie ruszaja ich typowe fast foody czy kefir zagryziomy śliwkami :/
    Na mnie dziala chleb ciemny rano zjem wieczorem jiz po sprawie

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • cotton Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja te bakterie mialam przed ciąża w posiewie w pochwy. Teraz w 12 tyg tez jakies pojedyncze wyszly. Dbamy o siebie jak możemy,a ze one sobie w nas bytują to się mogą niestety przenieść tam gdzie ich nie chcemy... Oby antybiotym szybko pomogl

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • cotton Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózkow. Moja siostra miala Bebetto Nico. Super byl! Ja oczywiscie chcialam cos bardziej w moim guście, pojechalismy do sklepów. Wiadomo jak w sklepie,wszystko fajnie jeździ- kupilismy Camarelo Vision Design. W praktyce? Masakra. W ogole nieskretny, kołka przednie sie blokowaly. Poza tym,dla mnie byl za duży. Trochę go pouzywalam- bez przyjemności- po czym wystawilam na sprzedaż. Od razu kupilam spacerowke Bebetto Nico, jak to mowi przyslowie : skąpy dwa razy placi:P
    Wozek sie sprawdzal na kazdej powierzchni, wiec teraz- pewnie dopiero kolo listopada czy grudnia kupimy samą gondolę.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nie miałam jakiś problemów, wymaz z pochwy wyszedł ok, dobre i to :)

Ale już dziś jest dużo lepiej pod względem pęcherza, więc jak jeszcze 9 dni zostało to pewnie przejdzie :P

dZhdp1.png

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak u Was z rosnącym brzuchem? Mi wszyscy w rodzinie mówią ze mam duży jak na zaawansowanie ciąży. Wizytę mam dopiero we wtorek i zapytam się czy to normalne ze brzuch mi rośnie a waga nie....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb128987aa49.jpg

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie mamy wózek Roan Bass i to podobnobjrden z lepszych na polskim rynku. Zobaczymy jak będzie w praktyce.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Hej, jak u Was z rosnącym brzuchem? Mi wszyscy w rodzinie mówią ze mam duży jak na zaawansowanie ciąży. Wizytę mam dopiero we wtorek i zapytam się czy to normalne ze brzuch mi rośnie a waga nie....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb128987aa49.jpg
    Nie masz duzego brzucha ;) dziewczyny tu wstawialy duzo wieksze nawet w 16 tc ;) a co do tycia... ja mam 0.5 kg do tej pory, lekarz powiedzial, ze nie musze tyc. Ze to juz nie czasy, ze zdrowa ciaza jak 20 kg jest na plusie ;)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO, idziemy z ciąża łeb w łeb, ale na brzuchy byś przegrała ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9138461f10bb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 09:10

Seli, OlinkaO, 8485 lubią tę wiadomość

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr sprobuj kiwi i winigron, ale pestek nie wypluwaj ;) Skuteczniejsze niż suszone sliwki wydają mi się suszone morele też :)

katepr lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne brzuszki :)
    U mnie brzuch malutki, za to +3 kg :( A cycki ogromne.
    I chyba nadal nie czuję ruchów. Co prawda coś mi jeździ po brzuchu, ale to raczej wzdęcia..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi cycki też poszły w górę i na szczęście już nie rosną więcej :D pewnie jeszcze to się zmieni ale na razie przystopowało.

Ja od trzech dni wzdęta, a dziś to nawet obudziłam się z twardym, napiętym mega brzuchem, aż bolało. Ale już coś pracuje i jest lepiej.

dZhdp1.png

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black rzeczywiście masz brzusio :-) to ja już się nie martwię ze u mnie widać za wcześnie, widocznie taka uroda, a wszyscy pewnie przyzwyczajeni u mnie ze jestem drobna i szczupła a tu nagle coś odstaje.... tez mam problemy z zaparciami, do tego nie czuje ruchów dzidzi i dlatego zaczęłam się zastanawiać, czy coś jest nie tak....

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie mamy ten sam dylemat co do ruchów :) ostatnio mi się wydawało że czuję ale to się nie powtórzyło więc pewnie jelita. Z tego co wiem niektóre kobiety czują ruchy nawet dopiero po 22 tygodniu. ja też się martwię o moją małą. dziś spałam do 11 i mnie głód nie obudził więc od razu czarne myśli hehe. ale walczę z tym. We wtorek do gina pójdę bez rejestracji i uprę się na USG

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • cotton Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jeszcze nie czuje ruchów, mimo, ze to trzecia ciąża i jestem bardzo drobna. Tez czasami mam mysli "oooo, moze to to", ale sie nie powtarza, wiec czekam dalej. Mam nadzieję,ze z Dzidzią wszystko okej, jutro wizyta.

Natalka 09.12.'15 ♥️
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi ruchami jest naprawdę przeróżnie :)
    moja siostra jest teraz w drugiej ciąży i bardzo stresowała się brakiem odczuwania ruchów Małej. W pierwszej ciąży czuła od 21 tc, a teraz nic, mimo, że kończyła już 22 tc... Ile ją to nerwów kosztowało, niby w drugiej ciąży ruchy czuć wcześniej, a tutaj nic. W między czasie miała wizytę u lekarza, który de facto też się lekko zmartwił i zainteresował tematem, że już stosunkowo późno, a ruchów brak. Ale na USG wszystko wyszło dobrze, Mała na ekranie fikała w najlepsze, także niby fajnie, ale niepokój pozostał. Wczoraj, z początkiem 23 tc niespodzianka - Mała zaczęła kopać ;)

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ