X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka bo można czuć w 2 ciąży wcześniej co nieoznacza że każda mama czuje szybciej :)

Agnuka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Jaskolka93 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie założyłam konto! Cześć Dziewczyny:) choć jeszcze mnie nie znacie ja czuje się tu z Wami dobrze. Głupio mi że dotychczas tylko podglądałam, ale mam okropny problem z regularnością dlatego w ogóle wolałam się nie udzielać, ale tak bardzo chce mi się z Wami przywitać :):):):) jak niektóre z Was też mam już duży brzusio, tez męczą mnie sprawy jelitowe, tez jestem po antybiotykoterapii przez jakieś paciorkowce... też ciężko znoszę upały, też nie znam płci Ktosia, nie czuje jeszcze ruchów, i w ogóle i w ogóle !!:):):

Jestem Paulina, jestem z Wrocławia, jestem w 15 tygodniu ciąży, prawie 16 z terminem na 22.01.2019 r :)
    Ciąża w naszym przypadku była lekkim zaskoczeniem- występowało u mnie podejrzenie PCOS- okres raz na 2-3 msc i jajniki przypominające wyglądem ser szwajcarski. Zgłosiłam się do endokrynologa z prośba o skierowania na niezbędne badania, bo powolutku z narzeczonym myśleliśmy o bejbiku, no i z racji że zajście w ciąże miało wg słów lekarza „nie być takie proste” to poluzowalismy sobie a 5 tygodniu później usłyszałam bicie serduszka naszej fasolki.

Jeszcze raz cześć Wam wszystkim i mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona :):)

p19ucsqvl6ax1kyn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Jaskółka ;) kto Cię prowadzi we Wro? Ja tez jestem z Wrocławia ;)

Ja dziś jestem mega nadęta :/ rano z bólem się przebudzilam i mega twardym brzuchem... Teraz troszkę luzuje bo nie boli ale nadal jest napiety. Można jakiś espumisan wziąć?
    Można mnie posądzać o ciąże dziś :D bo brzuch pokazny taki wydęty, chociaż raz się wzdęć nie wstydze hahaha ;)

Ja ruchy czuję bardzo regularnie, już je dobrze odróżniam :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Agnuka bo można czuć w 2 ciąży wcześniej co nieoznacza że każda mama czuje szybciej :)

Oczywiście, wiadomo, że można je czuć wcześniej, a nie jest to regułą :)
    I kiedy panuje nad nami "rozum", to jest ok, ale często w tym zakresie przeważa "serce", które jest niecierpliwe :D także z tyłu głowy siedzi to "wcześniej" i ten 23 tc u siostry, to już faktycznie było to późno, już po upływie kilku tygodni, w których usilnie 'dosłuchujemy się' Dziecka :D

Także Kochane tak jak widać, może być różnie i nasze zamartwianie się, że w 17,18 tyg nie czujemy jeszcze ruchów, to jest nic :) na wszystko przychodzi odpowiednia pora, u innych szybciej a u innych później, musimy uzbroić się w cierpliwość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 13:59

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Jaskolka93 Nowa

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) mam nadzieje że w takim wieku ciąży tez będę czuć, nie mogę się doczekać już .)

Moja ciąże prowadzi Pani Justyna, https://www.znanylekarz.pl/justyna-murzyn-2/ginekolog/wroclaw , mega jestem zadowolona :):)

Trafiłam do niej któregoś dnia o 20.30- tylko w Ovo można było umówić się tak późno na wizytę ( testy ciążowe robiłam koło 19:30 tego samego dnia a wiedziałam ze do następnego nie wytrzymam z potwierdzeniem :D ) i tak już zostałam , ujęła mnie wiedzą, ciepłem :)

Byłam w międzyczasie w Luxmedzie kilka razy bo mam pakiet, i tam robię badaniA głównie ale sprzęt do USG tragiczny, np. jednego dnia w luxmedzie na USG widziałam plamkę, a następnego dnia w Ginemedica już posturę dzieciaczka, nie wspominając o sposobie i o tym że na 25 min wizyty tamtejsza Pani gin. przez kilka sekund pokazała mi moje dziecko :)

A ty jakie masz doświadczenia ?

Ja dzisiaj śpiąca, brzuch też twardszy i wzdęty, Haha plusik kolejny ciąży że wkoncu można się najeść i nie trzeba wciągać brzucha Heheh :)

p19ucsqvl6ax1kyn.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej Jaskółka ;) kto Cię prowadzi we Wro? Ja tez jestem z Wrocławia ;)

Ja dziś jestem mega nadęta :/ rano z bólem się przebudzilam i mega twardym brzuchem... Teraz troszkę luzuje bo nie boli ale nadal jest napiety. Można jakiś espumisan wziąć?
    Można mnie posądzać o ciąże dziś :D bo brzuch pokazny taki wydęty, chociaż raz się wzdęć nie wstydze hahaha ;)

Ja ruchy czuję bardzo regularnie, już je dobrze odróżniam :)

Można Espumisan ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jaskolka :)

Espumisan się wydala z organizmu więc mozna jak najbardziej. Moze też sobię kupię hmm.
    Co dziś macie na obiad? Ja siedzę głodna ale z jednej strony coś bym zjadła a z drugiej niewiem co :( od wczoraj tak mnie męczy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 14:24

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espumisan można jak najbardziej. mi bardziej pomaga herbatka koperkowo rumiankowa dla maluchów

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Witaj Jaskolka :)

Espumisan się wydala z organizmu więc mozna jak najbardziej. Moze też sobię kupię hmm.
    Co dziś macie na obiad? Ja siedzę głodna ale z jednej strony coś bym zjadła a z drugiej niewiem co :( od wczoraj tak mnie męczy :p
    pierogi ruskie

Minie Black lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu, pierogi.... Rozmarzylam się!
    U mnie dzisiaj fish&chips

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    O Jezu, pierogi.... Rozmarzylam się!
    U mnie dzisiaj fish&chips
    nawet nie wiesz iloma litrami potu okupiłam lepienie ich ale było warto :) marzyły mi się od miesiąca

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskolka93 wrote:
    Super :) mam nadzieje że w takim wieku ciąży tez będę czuć, nie mogę się doczekać już .)

Moja ciąże prowadzi Pani Justyna, https://www.znanylekarz.pl/justyna-murzyn-2/ginekolog/wroclaw , mega jestem zadowolona :):)

Trafiłam do niej któregoś dnia o 20.30- tylko w Ovo można było umówić się tak późno na wizytę ( testy ciążowe robiłam koło 19:30 tego samego dnia a wiedziałam ze do następnego nie wytrzymam z potwierdzeniem :D ) i tak już zostałam , ujęła mnie wiedzą, ciepłem :)

Byłam w międzyczasie w Luxmedzie kilka razy bo mam pakiet, i tam robię badaniA głównie ale sprzęt do USG tragiczny, np. jednego dnia w luxmedzie na USG widziałam plamkę, a następnego dnia w Ginemedica już posturę dzieciaczka, nie wspominając o sposobie i o tym że na 25 min wizyty tamtejsza Pani gin. przez kilka sekund pokazała mi moje dziecko :)

A ty jakie masz doświadczenia ?

Ja dzisiaj śpiąca, brzuch też twardszy i wzdęty, Haha plusik kolejny ciąży że wkoncu można się najeść i nie trzeba wciągać brzucha Heheh :)

Ja chodze do Fabijańskiego do Ovo :)

Ja na obiad dzis nie mam pomyslu, wczoraj mialam pierogi.

Bylismy w kinie i maluch bedzie fanem marvela bo caly film fikal ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Seli ja wczoraj też oglądałam avengersow/marvela czy jak to tam dokładnie :)

Juz wiem na co mam ochotę :D donaty z maszyny i pikantne bulki serowe ktore jadlam 15 lat temu . Haha masakra :p bułek juz pewnie takich niema a po donaty jutro sie wybieram :D nienawidze być w ciąży :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:47

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją jedyną zachcianką ciążową są kanapki. Najlepiej te kupne z majonezem sałata i kurczakiem. Mogłabym zjeść kilka na raz. Ślina mi się zbiera na samą myśl :) Mogą być też hot dogi ze stacji ale to już mniej

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją zachcianką są lemoniady cytrynowe i sorbety cytrynowe ;)

My byliśmy na aintman i wasp ;) a ogolnie wszystko co marvela łykamy. Mamy karnet do kina i duzo ogladamy filmów ;)

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moją zachcianką są lemoniady cytrynowe i sorbety cytrynowe ;)

My byliśmy na aintman i wasp ;) a ogolnie wszystko co marvela łykamy. Mamy karnet do kina i duzo ogladamy filmów ;)
    Może witaminy c młody potrzebuje? :) ja lubię tylko nie które filmy marvela reszta mnie męczy nadmiarem wątków :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Może witaminy c młody potrzebuje? :) ja lubię tylko nie które filmy marvela reszta mnie męczy nadmiarem wątków :D

Nie wiem, od samego początku ten kwasek mnie ciągnie ;) ciężko mi przełknąć coś slodkiego, woda z cytryną jest na topie, lody cytrynowe i sorbety. Mogłabym tylko na tym żyć :D

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o ruchy to ja z cora poczulam od 18+6 z om a teraz z malym czuje od wczoraj czyli od 15+3 z om
    Jak widac duzo szybciej a mowie tu o ruchach ktore na prawde moge nazwac ruchami czyli widac I czuc jak brzuszek podskakuje. Ani teraz ani w pierwszej ciazy jakos nie czulam tych "motylkow" I bulgotania jak juz poczulam to konkretnie :)

Magdoczka lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli chodzi o ruchu to czuje czasem "Coś" ale nie wiem nie jestem w stanie stwierdzić co
    Czy to jelita zwykle buczenie w brzuchu czy to mój maluszek. Mam nadzieję że czasem to właśnie dziecko się tam panoszy. Czekam na pierwsze konkretne ruchy. Nie mogę się ich już bardzo doczekać.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje mocne konkrety ;) wczoraj szalal caly dzień i wieczór a dziś nad ranem też i teraz spokojnie ;) ale wczoraj to nawet taką sporą fale zrobil jak był niski a brzuch napięty.

dZhdp1.png

‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ