STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nareszcie założyłam konto! Cześć Dziewczyny:) choć jeszcze mnie nie znacie ja czuje się tu z Wami dobrze. Głupio mi że dotychczas tylko podglądałam, ale mam okropny problem z regularnością dlatego w ogóle wolałam się nie udzielać, ale tak bardzo chce mi się z Wami przywitać
jak niektóre z Was też mam już duży brzusio, tez męczą mnie sprawy jelitowe, tez jestem po antybiotykoterapii przez jakieś paciorkowce... też ciężko znoszę upały, też nie znam płci Ktosia, nie czuje jeszcze ruchów, i w ogóle i w ogóle !!
:
Jestem Paulina, jestem z Wrocławia, jestem w 15 tygodniu ciąży, prawie 16 z terminem na 22.01.2019 r
Ciąża w naszym przypadku była lekkim zaskoczeniem- występowało u mnie podejrzenie PCOS- okres raz na 2-3 msc i jajniki przypominające wyglądem ser szwajcarski. Zgłosiłam się do endokrynologa z prośba o skierowania na niezbędne badania, bo powolutku z narzeczonym myśleliśmy o bejbiku, no i z racji że zajście w ciąże miało wg słów lekarza „nie być takie proste” to poluzowalismy sobie a 5 tygodniu później usłyszałam bicie serduszka naszej fasolki.
Jeszcze raz cześć Wam wszystkim i mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona
-
Hej Jaskółka
kto Cię prowadzi we Wro? Ja tez jestem z Wrocławia
Ja dziś jestem mega nadętarano z bólem się przebudzilam i mega twardym brzuchem... Teraz troszkę luzuje bo nie boli ale nadal jest napiety. Można jakiś espumisan wziąć?
Można mnie posądzać o ciąże dziśbo brzuch pokazny taki wydęty, chociaż raz się wzdęć nie wstydze hahaha
Ja ruchy czuję bardzo regularnie, już je dobrze odróżniam -
katepr wrote:Agnuka bo można czuć w 2 ciąży wcześniej co nieoznacza że każda mama czuje szybciej
Oczywiście, wiadomo, że można je czuć wcześniej, a nie jest to regułą
I kiedy panuje nad nami "rozum", to jest ok, ale często w tym zakresie przeważa "serce", które jest niecierpliwetakże z tyłu głowy siedzi to "wcześniej" i ten 23 tc u siostry, to już faktycznie było to późno, już po upływie kilku tygodni, w których usilnie 'dosłuchujemy się' Dziecka
Także Kochane tak jak widać, może być różnie i nasze zamartwianie się, że w 17,18 tyg nie czujemy jeszcze ruchów, to jest nicna wszystko przychodzi odpowiednia pora, u innych szybciej a u innych później, musimy uzbroić się w cierpliwość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 13:59
-
Super
mam nadzieje że w takim wieku ciąży tez będę czuć, nie mogę się doczekać już .)
Moja ciąże prowadzi Pani Justyna, https://www.znanylekarz.pl/justyna-murzyn-2/ginekolog/wroclaw , mega jestem zadowolona
Trafiłam do niej któregoś dnia o 20.30- tylko w Ovo można było umówić się tak późno na wizytę ( testy ciążowe robiłam koło 19:30 tego samego dnia a wiedziałam ze do następnego nie wytrzymam z potwierdzeniem) i tak już zostałam , ujęła mnie wiedzą, ciepłem
Byłam w międzyczasie w Luxmedzie kilka razy bo mam pakiet, i tam robię badaniA głównie ale sprzęt do USG tragiczny, np. jednego dnia w luxmedzie na USG widziałam plamkę, a następnego dnia w Ginemedica już posturę dzieciaczka, nie wspominając o sposobie i o tym że na 25 min wizyty tamtejsza Pani gin. przez kilka sekund pokazała mi moje dziecko
A ty jakie masz doświadczenia ?
Ja dzisiaj śpiąca, brzuch też twardszy i wzdęty, Haha plusik kolejny ciąży że wkoncu można się najeść i nie trzeba wciągać brzucha Heheh -
Seli wrote:Hej Jaskółka
kto Cię prowadzi we Wro? Ja tez jestem z Wrocławia
Ja dziś jestem mega nadętarano z bólem się przebudzilam i mega twardym brzuchem... Teraz troszkę luzuje bo nie boli ale nadal jest napiety. Można jakiś espumisan wziąć?
Można mnie posądzać o ciąże dziśbo brzuch pokazny taki wydęty, chociaż raz się wzdęć nie wstydze hahaha
Ja ruchy czuję bardzo regularnie, już je dobrze odróżniam
Można Espumisan
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Witaj Jaskolka
Espumisan się wydala z organizmu więc mozna jak najbardziej. Moze też sobię kupię hmm.
Co dziś macie na obiad? Ja siedzę głodna ale z jednej strony coś bym zjadła a z drugiej niewiem cood wczoraj tak mnie męczy :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 14:24
-
katepr wrote:Witaj Jaskolka
Espumisan się wydala z organizmu więc mozna jak najbardziej. Moze też sobię kupię hmm.
Co dziś macie na obiad? Ja siedzę głodna ale z jednej strony coś bym zjadła a z drugiej niewiem cood wczoraj tak mnie męczy :p
Minie Black lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
nick nieaktualny
-
Jaskolka93 wrote:Super
mam nadzieje że w takim wieku ciąży tez będę czuć, nie mogę się doczekać już .)
Moja ciąże prowadzi Pani Justyna, https://www.znanylekarz.pl/justyna-murzyn-2/ginekolog/wroclaw , mega jestem zadowolona
Trafiłam do niej któregoś dnia o 20.30- tylko w Ovo można było umówić się tak późno na wizytę ( testy ciążowe robiłam koło 19:30 tego samego dnia a wiedziałam ze do następnego nie wytrzymam z potwierdzeniem) i tak już zostałam , ujęła mnie wiedzą, ciepłem
Byłam w międzyczasie w Luxmedzie kilka razy bo mam pakiet, i tam robię badaniA głównie ale sprzęt do USG tragiczny, np. jednego dnia w luxmedzie na USG widziałam plamkę, a następnego dnia w Ginemedica już posturę dzieciaczka, nie wspominając o sposobie i o tym że na 25 min wizyty tamtejsza Pani gin. przez kilka sekund pokazała mi moje dziecko
A ty jakie masz doświadczenia ?
Ja dzisiaj śpiąca, brzuch też twardszy i wzdęty, Haha plusik kolejny ciąży że wkoncu można się najeść i nie trzeba wciągać brzucha Heheh
Ja chodze do Fabijańskiego do Ovo
Ja na obiad dzis nie mam pomyslu, wczoraj mialam pierogi.
Bylismy w kinie i maluch bedzie fanem marvela bo caly film fikal -
O Seli ja wczoraj też oglądałam avengersow/marvela czy jak to tam dokładnie
Juz wiem na co mam ochotędonaty z maszyny i pikantne bulki serowe ktore jadlam 15 lat temu . Haha masakra :p bułek juz pewnie takich niema a po donaty jutro sie wybieram
nienawidze być w ciąży :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 18:47
-
Moją zachcianką są lemoniady cytrynowe i sorbety cytrynowe
My byliśmy na aintman i waspa ogolnie wszystko co marvela łykamy. Mamy karnet do kina i duzo ogladamy filmów
-
Seli wrote:Moją zachcianką są lemoniady cytrynowe i sorbety cytrynowe
My byliśmy na aintman i waspa ogolnie wszystko co marvela łykamy. Mamy karnet do kina i duzo ogladamy filmów
ja lubię tylko nie które filmy marvela reszta mnie męczy nadmiarem wątków
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Może witaminy c młody potrzebuje?
ja lubię tylko nie które filmy marvela reszta mnie męczy nadmiarem wątków
Nie wiem, od samego początku ten kwasek mnie ciągnieciężko mi przełknąć coś slodkiego, woda z cytryną jest na topie, lody cytrynowe i sorbety. Mogłabym tylko na tym żyć
-
Jesli chodzi o ruchy to ja z cora poczulam od 18+6 z om a teraz z malym czuje od wczoraj czyli od 15+3 z om
Jak widac duzo szybciej a mowie tu o ruchach ktore na prawde moge nazwac ruchami czyli widac I czuc jak brzuszek podskakuje. Ani teraz ani w pierwszej ciazy jakos nie czulam tych "motylkow" I bulgotania jak juz poczulam to konkretnieMagdoczka lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
U mnie jeśli chodzi o ruchu to czuje czasem "Coś" ale nie wiem nie jestem w stanie stwierdzić co
Czy to jelita zwykle buczenie w brzuchu czy to mój maluszek. Mam nadzieję że czasem to właśnie dziecko się tam panoszy. Czekam na pierwsze konkretne ruchy. Nie mogę się ich już bardzo doczekać. -
Ja czuje mocne konkrety
wczoraj szalal caly dzień i wieczór a dziś nad ranem też i teraz spokojnie
ale wczoraj to nawet taką sporą fale zrobil jak był niski a brzuch napięty.