X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja nie mam żadnych spodni ciazowych. Kupiłam zwykle dużego rozmiaru. Muszę się zaopatrzyć w parasol plażowy :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam krótkie spodenki dwie pary, głównie jak mnie wzdyma... Teraz w ciągu dnia przez pęcherz mam taki dziwny brzuch, nie jest napięty już tak mocno ale na pewno "okrągły" choć powiedziałabym, że podłużnie wystający :P Szukałam materiałowych, zwiewnych (może jeszcze dziś w jedno miejsce podjadę), ale wszystkie były takie, że zakładało się je jak majtki, a ja nie chce świecić pośladami :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Co do CC, bo będę miała i nie mam zielonego pojecia jak to siee odbywa. Musze isc ze skierowaniem do danego szpitala i po prostu umowic się na termin? Ile czasu wczesniej muszę się zgłosić ze skierowaniem?
    Ja mialam skierowanie od kardiologa z tym skierowaniem poszlam do ginekol i on wypisał mi skierowanie do szpitala z uwaga do cc jakies 2 tyg przed porodem bylam w szpitalu uzgodnic termin cc

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo CC... Wiecie, że u mnie w szpitalach się umawiać trzeba dwa miesiące przed?... Co jest dla mnie dziwne bo przecież wskazaniem bywa często waga, ułożenie dziecka czy łożyska a to są czasem rzeczy, które dzieją się np. dwa tygodnie przed porodem...
    Czytałam właśnie na fb w naszym mieście, że odesłali, że nie zapisują już na sierpień i trzeba 2 miesiące przed... Może to okres urlopowy? Mamy kurde 4 szpitale! a odsyłają za miasto kilkanaście kilometrów...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są 3 a w takim okresie jak nie ma miejsc to tez sie zdarzalo ze wysylali dalej. Jak niema gdzie przyjac to nic nie poradzisz :p ale ze 2msc przed na cc sie umawiac hehe dziwne. Ale jesli np z powodu polozenia posladkowego a dziecko sie obroci to przeciez mozna odmowic taka cesarke takze mysle ze spoko to nie jest wiazące :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 09:55

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    U nas są 3 a w takim okresie jak nie ma miejsc to tez sie zdarzalo ze wysylali dalej. Jak niema gdzie przyjac to nic nie poradzisz :p ale ze 2msc przed na cc sie umawiac hehe dziwne. Ale jesli np z powodu polozenia posladkowego a dziecko sie obroci to przeciez mozna odmowic taka cesarke takze mysle ze spoko to nie jest wiazące :p

To działa w dwie strony, ale łatwiej odmówić niż się umówić... Z tego co rozmawiałam z moim ginem, mówi, ze nic nie przesądzone z łożyskiem na razie ale jak coś to ustaliłby te skierowanie koło 37 tc więc to nie 2 miesiące przed porodem... Tylko on pracuje w szpitalu to chyba wie jaka panuje zasada? Bo dziwne to dla mnie :P
    Ja nadal liczę na sn, mówił, że łożysko powinno się podnieść :)

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No ja mam krótkie spodenki dwie pary, głównie jak mnie wzdyma... Teraz w ciągu dnia przez pęcherz mam taki dziwny brzuch, nie jest napięty już tak mocno ale na pewno "okrągły" choć powiedziałabym, że podłużnie wystający :P Szukałam materiałowych, zwiewnych (może jeszcze dziś w jedno miejsce podjadę), ale wszystkie były takie, że zakładało się je jak majtki, a ja nie chce świecić pośladami :P
    cholerny pęcherz tak właśnie działa :D u mnie zdarzają się twardnienia. We wtorek ide do gina mu sie pożalić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a slyszalyscie coś o wózkach firmy Bebetto? Bo ja miałam taki genialny plan, że kupię używana gondole ( tylko nie wiem jaką hahaha) a potem akurat będzie się robić ciepło to kupimy jakąś fajną spacerówkę (też nie wiem jaką haha). Czy rzeczywiście lepiej kupić już razem? Wózek 2w 1? Szkoda mi kasy na wyrypana w kosmosie gondolę, która i tak będzie używana max 5-6 miesięcy i to w dodatku głównie zimą - śnieg, sól na ulicach, błoto... Poza tym jaką mam pewność, że mojej małej będzie pasowała spacerówka z zestawu? A jak się będzie z niej zsuwać? A tak jak już bym kupowała z dzieckiem to tłumacze sobie że wtedy dobieram do dziecka - wiadomo każde inne, są drobniejsze, pulchniejsze, wyższe.
    Kurcze sama juz nie wiem.
    Z wymienionych wyżej bardzo podoba mi się ten Roan!

Co do Xlandera, koleżanka miała i była bardzo zadowolona - nawet na plaży dawał radę,nie topił się w piasku!

Seli lubi tę wiadomość

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są jakieś dobre polskie firmy wózków? My zawsze staramy się wspierać polskich producentów :) z tego co czytałam to chhba X-lander jest właśnie polski.

201901097452.png
  • An_ja Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ally, a chyba Roan też jest polski

Ally McBeal lubi tę wiadomość

27.06.15r. <3

hchy3e3kmfm4vcg0.png
  • Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    An_ja wrote:
    Ally, a chyba Roan też jest polski
    Tak? Super w takim razie bo mi się bardzo podoba!

201901097452.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutek jest polski... a x-lander nie niemiecki? Bo nie patrzylam w sumie...

Ja jade na antybiotyku, te bakterie co mam to jakies cholery... nie wiem jak je zalapalam ale to zaatakowalo pecherz i jelita jak sie okazuje... Uwzam na to co jem, myje rece, wszystko dokladnie. Mam zawsze swoje chusteczki, jakos w toaletach publicznych nie mialam okazji bywac czesto... nie wiem skad to ;/ podobno tym mozna sie zarazic w szpitalu...

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tutek jest polski... a x-lander nie niemiecki? Bo nie patrzylam w sumie...

Ja jade na antybiotyku, te bakterie co mam to jakies cholery... nie wiem jak je zalapalam ale to zaatakowalo pecherz i jelita jak sie okazuje... Uwzam na to co jem, myje rece, wszystko dokladnie. Mam zawsze swoje chusteczki, jakos w toaletach publicznych nie mialam okazji bywac czesto... nie wiem skad to ;/ podobno tym mozna sie zarazic w szpitalu...

Jaka to bakteria?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Jaka to bakteria?
    enterococcus species

dZhdp1.png

• 8485 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam x-landera i bylam.mega zadowolona nawet nad morzem dawal rade teraz tez chyba bede za x-landerem albo espiro bo mam.spacerowke i tez jestem z niej zadowolona

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Ja mialam x-landera i bylam.mega zadowolona nawet nad morzem dawal rade teraz tez chyba bede za x-landerem albo espiro bo mam.spacerowke i tez jestem z niej zadowolona

A jaki model xlandera miałaś? :)

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli narazie o tym nie mysl. Cc z powodu lozyska robia tylko jesli jest przodujące. Nawet jesli jest brzeznie przodujące to nie robią. Ale jeszcze troche czasu :)

No ja mam xlandera xa i pozostaje wierna :p spacerowke i tak mam inną kupioną drugą ktorą sie składa jednym pociagnieciem :)

Idę smażyć kotlety :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:46

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    enterococcus species

Enterokoki roznego rodzaju podobnie jak bakteria E.Coli bytuja sobie naturalnie w przewodzie pokarmowym. Wiece nic nie zaatakowalo Twoich jelit, jedynie pecherz ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli narazie o tym nie mysl. Cc z powodu lozyska robia tylko jesli jest przodujące. Nawet jesli jest brzeznie przodujące to nie robią. Ale jeszcze troche czasu :)

No ja mam xlandera xa i pozostaje wierna :p spacerowke i tak mam inną kupioną drugą ktorą sie składa jednym pociagnieciem :)

Idę smażyć kotlety :p

nie myślę, bo tak jak mówił pewnie się podniesie :) Na razie jest tak,że zamyka wyjście szyjki ( w sensie od środka, od dziecka [btw, chyba nie skopie łożyska do szyjki? hahaha]) :)

Ja dziś pierogi z brzoskwinią i jabłkiem <3

Wróciłam ze sklepów... Matko wydałam troszkę na ciuszki... Ale nie potrafiłam się oprzeć :D - to tyle z rozsądku ;) ale były w promocji... :D

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Enterokoki roznego rodzaju podobnie jak bakteria E.Coli bytuja sobie naturalnie w przewodzie pokarmowym. Wiece nic nie zaatakowalo Twoich jelit, jedynie pecherz ;)

Pęcherz, one podobno kałowe... No ale też czuję i jelita... Chyba,że nie łączyć tego. Ja mam problem odwrotny do zaparć obecnie ;/ tragedii aż wielkiej nie ma bo nie siedzę non stop na wc ale... co zjem to zaraz "zwracam"... Antybiotyk nie ma niby takich skutków ubocznych.

dZhdp1.png

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ