STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja mam krótkie spodenki dwie pary, głównie jak mnie wzdyma... Teraz w ciągu dnia przez pęcherz mam taki dziwny brzuch, nie jest napięty już tak mocno ale na pewno "okrągły" choć powiedziałabym, że podłużnie wystający
Szukałam materiałowych, zwiewnych (może jeszcze dziś w jedno miejsce podjadę), ale wszystkie były takie, że zakładało się je jak majtki, a ja nie chce świecić pośladami
-
Zośkaaa wrote:Co do CC, bo będę miała i nie mam zielonego pojecia jak to siee odbywa. Musze isc ze skierowaniem do danego szpitala i po prostu umowic się na termin? Ile czasu wczesniej muszę się zgłosić ze skierowaniem?https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Apropo CC... Wiecie, że u mnie w szpitalach się umawiać trzeba dwa miesiące przed?... Co jest dla mnie dziwne bo przecież wskazaniem bywa często waga, ułożenie dziecka czy łożyska a to są czasem rzeczy, które dzieją się np. dwa tygodnie przed porodem...
Czytałam właśnie na fb w naszym mieście, że odesłali, że nie zapisują już na sierpień i trzeba 2 miesiące przed... Może to okres urlopowy? Mamy kurde 4 szpitale! a odsyłają za miasto kilkanaście kilometrów... -
U nas są 3 a w takim okresie jak nie ma miejsc to tez sie zdarzalo ze wysylali dalej. Jak niema gdzie przyjac to nic nie poradzisz :p ale ze 2msc przed na cc sie umawiac hehe dziwne. Ale jesli np z powodu polozenia posladkowego a dziecko sie obroci to przeciez mozna odmowic taka cesarke takze mysle ze spoko to nie jest wiazące :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 09:55
-
katepr wrote:U nas są 3 a w takim okresie jak nie ma miejsc to tez sie zdarzalo ze wysylali dalej. Jak niema gdzie przyjac to nic nie poradzisz :p ale ze 2msc przed na cc sie umawiac hehe dziwne. Ale jesli np z powodu polozenia posladkowego a dziecko sie obroci to przeciez mozna odmowic taka cesarke takze mysle ze spoko to nie jest wiazące :p
To działa w dwie strony, ale łatwiej odmówić niż się umówić... Z tego co rozmawiałam z moim ginem, mówi, ze nic nie przesądzone z łożyskiem na razie ale jak coś to ustaliłby te skierowanie koło 37 tc więc to nie 2 miesiące przed porodem... Tylko on pracuje w szpitalu to chyba wie jaka panuje zasada? Bo dziwne to dla mnie
Ja nadal liczę na sn, mówił, że łożysko powinno się podnieść -
Seli wrote:No ja mam krótkie spodenki dwie pary, głównie jak mnie wzdyma... Teraz w ciągu dnia przez pęcherz mam taki dziwny brzuch, nie jest napięty już tak mocno ale na pewno "okrągły" choć powiedziałabym, że podłużnie wystający
Szukałam materiałowych, zwiewnych (może jeszcze dziś w jedno miejsce podjadę), ale wszystkie były takie, że zakładało się je jak majtki, a ja nie chce świecić pośladami
u mnie zdarzają się twardnienia. We wtorek ide do gina mu sie pożalić
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dziewczyny a slyszalyscie coś o wózkach firmy Bebetto? Bo ja miałam taki genialny plan, że kupię używana gondole ( tylko nie wiem jaką hahaha) a potem akurat będzie się robić ciepło to kupimy jakąś fajną spacerówkę (też nie wiem jaką haha). Czy rzeczywiście lepiej kupić już razem? Wózek 2w 1? Szkoda mi kasy na wyrypana w kosmosie gondolę, która i tak będzie używana max 5-6 miesięcy i to w dodatku głównie zimą - śnieg, sól na ulicach, błoto... Poza tym jaką mam pewność, że mojej małej będzie pasowała spacerówka z zestawu? A jak się będzie z niej zsuwać? A tak jak już bym kupowała z dzieckiem to tłumacze sobie że wtedy dobieram do dziecka - wiadomo każde inne, są drobniejsze, pulchniejsze, wyższe.
Kurcze sama juz nie wiem.
Z wymienionych wyżej bardzo podoba mi się ten Roan!
Co do Xlandera, koleżanka miała i była bardzo zadowolona - nawet na plaży dawał radę,nie topił się w piasku!Seli lubi tę wiadomość
27.06.15r.
-
Tutek jest polski... a x-lander nie niemiecki? Bo nie patrzylam w sumie...
Ja jade na antybiotyku, te bakterie co mam to jakies cholery... nie wiem jak je zalapalam ale to zaatakowalo pecherz i jelita jak sie okazuje... Uwzam na to co jem, myje rece, wszystko dokladnie. Mam zawsze swoje chusteczki, jakos w toaletach publicznych nie mialam okazji bywac czesto... nie wiem skad to ;/ podobno tym mozna sie zarazic w szpitalu... -
Seli wrote:Tutek jest polski... a x-lander nie niemiecki? Bo nie patrzylam w sumie...
Ja jade na antybiotyku, te bakterie co mam to jakies cholery... nie wiem jak je zalapalam ale to zaatakowalo pecherz i jelita jak sie okazuje... Uwzam na to co jem, myje rece, wszystko dokladnie. Mam zawsze swoje chusteczki, jakos w toaletach publicznych nie mialam okazji bywac czesto... nie wiem skad to ;/ podobno tym mozna sie zarazic w szpitalu...
Jaka to bakteria?
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Jaka to bakteria?
-
Ja mialam x-landera i bylam.mega zadowolona nawet nad morzem dawal rade teraz tez chyba bede za x-landerem albo espiro bo mam.spacerowke i tez jestem z niej zadowolonahttps://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
8485 wrote:Ja mialam x-landera i bylam.mega zadowolona nawet nad morzem dawal rade teraz tez chyba bede za x-landerem albo espiro bo mam.spacerowke i tez jestem z niej zadowolona
A jaki model xlandera miałaś? -
Seli narazie o tym nie mysl. Cc z powodu lozyska robia tylko jesli jest przodujące. Nawet jesli jest brzeznie przodujące to nie robią. Ale jeszcze troche czasu
No ja mam xlandera xa i pozostaje wierna :p spacerowke i tak mam inną kupioną drugą ktorą sie składa jednym pociagnieciem
Idę smażyć kotlety :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2018, 13:46
-
Seli wrote:enterococcus species
Enterokoki roznego rodzaju podobnie jak bakteria E.Coli bytuja sobie naturalnie w przewodzie pokarmowym. Wiece nic nie zaatakowalo Twoich jelit, jedynie pecherz
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
katepr wrote:Seli narazie o tym nie mysl. Cc z powodu lozyska robia tylko jesli jest przodujące. Nawet jesli jest brzeznie przodujące to nie robią. Ale jeszcze troche czasu
No ja mam xlandera xa i pozostaje wierna :p spacerowke i tak mam inną kupioną drugą ktorą sie składa jednym pociagnieciem
Idę smażyć kotlety :p
nie myślę, bo tak jak mówił pewnie się podniesieNa razie jest tak,że zamyka wyjście szyjki ( w sensie od środka, od dziecka [btw, chyba nie skopie łożyska do szyjki? hahaha])
Ja dziś pierogi z brzoskwinią i jabłkiem
Wróciłam ze sklepów... Matko wydałam troszkę na ciuszki... Ale nie potrafiłam się oprzeć- to tyle z rozsądku
ale były w promocji...
-
Zośkaaa wrote:Enterokoki roznego rodzaju podobnie jak bakteria E.Coli bytuja sobie naturalnie w przewodzie pokarmowym. Wiece nic nie zaatakowalo Twoich jelit, jedynie pecherz
Pęcherz, one podobno kałowe... No ale też czuję i jelita... Chyba,że nie łączyć tego. Ja mam problem odwrotny do zaparć obecnie ;/ tragedii aż wielkiej nie ma bo nie siedzę non stop na wc ale... co zjem to zaraz "zwracam"... Antybiotyk nie ma niby takich skutków ubocznych.