X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przecież widać. Muszę wskoczyć do Rossmanna,zobaczę czy mnie bez kolejki do kasy puszczą ;) Koleżanka była miesiąc w ciąży i kasjerka wołała ją bez kolejki bo w ciąży. A ja tak po prostu wydęło, wzdecia ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku też byłam mega wzdęta, miałam brzuch taki, że hoho :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie jestem ciekawa czy w Rossmannie zostanę obsluzona bez kolejki. Zawsze trafiam, że nie ma ludzi :P Ale kiedyś widziałam, że kasjerka poprosiła babkę w ciąży o podejście. Byłam wtedy już w ciąży, ale jeszcze nie było tak widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 14:35

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko usłyszałam raz jak tam po porodzie :P bo miałam na początku wzdęcia niezłe, często. A potem spotkałam się z moją promotorką i ona mnie pamiętała z brzuszkiem i pyta się mnie jak po porodzie :P
    A moja matka przeżywa, że brzucha nie mam jakoś i że mało przytyłam... Dobrze, że wiem,że z małym jest ok i lekarz mnie uspokoił. Bo tak to do głowy by mi się nabiły takie gadki... :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też brzuch idzie do przodu, i też mówią, że to na chlopaka :-D Patrząc z tyłu, to mam jeszcze talię :-) No ale czekam do połówkowych, mam nadzieję na zobaczenie peniska, bo na ostatniej wizycie zobaczyłam tylko plecy :-D A połówkowe już w czwartek :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio w Rossmannie poprosili bez kolejki, nie powiem- miło-bo kolejka była spora :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brzuch w sumie średni.. rośnie powoli i sukcesywnie ale na wadze dalej na minusie 2kg. Do rozstępów co najdziwniejsze.. wcześniej nie miałam żadnych i łudziłam się, ze może tak już zostanie.. niestety na piersiach pojawiły się pierwsze w 13 tyg.. ale to mogę jeszcze zrozumieć bo faktycznie z 70B zrobiły się 75D.. ale w 15 tyg pojawiły się następne na biodrach, a następne 2 tyg później na wewnętrznej stronie ud.. czego już wgl nie rozumiem bo w nogach to właśnie jeszcze schudłam a nie przytyłam xd wiec sama już nie rozumiem.. smaruje się cała ale dla mojego ciała te kremu to pic na wodę.. musi mieć tu jakiś wpływ dodatkowy czynnik.. może hormony.. myślałam ze jak już wyskoczą to dlatego ze przytyłam nagle czy coś, a tu praktycznie bez powodu.. na szczęście są ogólnie lekko różowe i nie wielkie w miarę, wiec przestałam się nimi przejmować :) ale boje się co będzie do końca ciąży.. nie chce skończyć jak tygrys ;(

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga +4 od wagi wyjściowej. U mnie jakoś ta uprzejmość dla cieżarnych jest na minimalnym poziomie :P Byliśmy wózki znów pooglądać. Chyba stanie na takim wielkoludzie z bexy co 10 kg zakupów pod wózek wsadzę :D cena 1400 sama gondolka. Tylko kolory takie sobie w modzie teraz szare i czarne a my z mężem chcieliśmy coś w zieleni albo błękicie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/wozek-bexa-fresh-sama-gondola-lekki-fr4-wyprzedaz-i7511671460.html#thumb/6

o taki dokładnie tylko w sklepie 1400 a tu 1250 z przesyłką :D ma wielkie koła świetnie się prowadzi i dobrze składa. Jest dość ciężki i duży ale ja tego nosić nie będe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:32

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, ja bym się modą nie przejmowała :P jakoś sam czarny/szary mi się nie podoba... Do tego czerń w lecie przyciąga mocno słońce a jaka gondola czarna taka i spacerówka przecież... I wszystko na tym widać :P

Lisa, co do rozstępów... Dla mnie to wina genów :P

Fajnie wygląda ten wózek :P

Ja zrobiłam szarlotkę, dziś na obiad domowego kebaba robię z szarpaną wieprzowiną :D

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie widać, "w ogole" :D
    Waga +0.5 kg ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/684e952c787b.jpg

Magdoczka, Paulina_2603, Reni, MonaLiza, olkakarolka, czarnaiwi, MaryAnn lubią tę wiadomość

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    E tam, ja bym się modą nie przejmowała :P jakoś sam czarny/szary mi się nie podoba... Do tego czerń w lecie przyciąga mocno słońce a jaka gondola czarna taka i spacerówka przecież... I wszystko na tym widać :P

Lisa, co do rozstępów... Dla mnie to wina genów :P

Fajnie wygląda ten wózek :P

Ja zrobiłam szarlotkę, dziś na obiad domowego kebaba robię z szarpaną wieprzowiną :D
    właśnie chodzi o to że teraz jest "moda" i większość w sklepie to kurde szarości i czernie. Nam też się w ogóle to nie podoba :(

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Waga +0.5 kg ;)
    ale masz brzuchola :D ja takiego nie mam hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    właśnie chodzi o to że teraz jest "moda" i większość w sklepie to kurde szarości i czernie. Nam też się w ogóle to nie podoba :(

U mnie takiej mody w sklepach nie ma :D może akurat taki rejon się trafił? U siebie widziałam brązy, oliwki, w kwiaty, w kratę... Wszystko :P czarny to stał chyba tylko cybex za 10 tysięcy :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Waga +0.5 kg ;)

Nie no, możesz jeszcze ukrywać :D hahaha

8485 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, tylko mama nie ma ani jednego po czwórce dzieci, tym jedno (mnie) przed samą czterdziestka :D a siostra dosłownie 4 małe na brzuchu, które wyszły już po planowanym dniu porodu. Chyba, że od strony taty, bo tam nie wiem jak sytuacja wyglądała

Minie Black, za to masz pierwszeństwo w kolejkach gwarantowane ;))

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Seli, tylko mama nie ma ani jednego po czwórce dzieci, tym jedno (mnie) przed samą czterdziestka :D a siostra dosłownie 4 małe na brzuchu, które wyszły już po planowanym dniu porodu. Chyba, że od strony taty, bo tam nie wiem jak sytuacja wyglądała

Minie Black, za to masz pierwszeństwo w kolejkach gwarantowane ;))

Może być od strony ojca :P może być po babci :)

dZhdp1.png

• Ally McBeal Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    u mnie się nie sprawdziło. z synem miłam właśnie taki rozlany brzuch.
    a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.

dziewczyny ile wody pijecie?
    mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzie
    Mi też mówił ostatnio o 3 litrach, ale nie wiem czy to jest osiągalne... Chyba bym z toalety nie wychodziła. :)

201901097452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem że o pierwszeństwo serio martwić się nie muszę ;) aż sama w szoku jestem, bo to ewidentna piłeczka ciążowa! Chociaż moja mama i tak każe mi porozmawiać z lekarzem, bo to nienormalne wg niej i mam stanowczo za mały brzuch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 17:18

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    No powiem że o pierwszeństwo serio Hartwig się nie muszę ;) aż sama w szoku jestem, bo to ewidentna piłeczka ciążowa! Chociaż moja mama i tak każe mi porozmawiać z lekarzem, bo to nienormalne wg niej i mam stanowczo za mały brzuch :D

Hahaha moja mówi, że za mało utyłam :D

dZhdp1.png

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ