STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na początku też byłam mega wzdęta, miałam brzuch taki, że hoho
-
Też właśnie jestem ciekawa czy w Rossmannie zostanę obsluzona bez kolejki. Zawsze trafiam, że nie ma ludzi
Ale kiedyś widziałam, że kasjerka poprosiła babkę w ciąży o podejście. Byłam wtedy już w ciąży, ale jeszcze nie było tak widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 14:35
-
Ja tylko usłyszałam raz jak tam po porodzie
bo miałam na początku wzdęcia niezłe, często. A potem spotkałam się z moją promotorką i ona mnie pamiętała z brzuszkiem i pyta się mnie jak po porodzie
A moja matka przeżywa, że brzucha nie mam jakoś i że mało przytyłam... Dobrze, że wiem,że z małym jest ok i lekarz mnie uspokoił. Bo tak to do głowy by mi się nabiły takie gadki... -
Ja mam brzuch w sumie średni.. rośnie powoli i sukcesywnie ale na wadze dalej na minusie 2kg. Do rozstępów co najdziwniejsze.. wcześniej nie miałam żadnych i łudziłam się, ze może tak już zostanie.. niestety na piersiach pojawiły się pierwsze w 13 tyg.. ale to mogę jeszcze zrozumieć bo faktycznie z 70B zrobiły się 75D.. ale w 15 tyg pojawiły się następne na biodrach, a następne 2 tyg później na wewnętrznej stronie ud.. czego już wgl nie rozumiem bo w nogach to właśnie jeszcze schudłam a nie przytyłam xd wiec sama już nie rozumiem.. smaruje się cała ale dla mojego ciała te kremu to pic na wodę.. musi mieć tu jakiś wpływ dodatkowy czynnik.. może hormony.. myślałam ze jak już wyskoczą to dlatego ze przytyłam nagle czy coś, a tu praktycznie bez powodu.. na szczęście są ogólnie lekko różowe i nie wielkie w miarę, wiec przestałam się nimi przejmować
ale boje się co będzie do końca ciąży.. nie chce skończyć jak tygrys ;(
-
u mnie waga +4 od wagi wyjściowej. U mnie jakoś ta uprzejmość dla cieżarnych jest na minimalnym poziomie
Byliśmy wózki znów pooglądać. Chyba stanie na takim wielkoludzie z bexy co 10 kg zakupów pod wózek wsadzę
cena 1400 sama gondolka. Tylko kolory takie sobie w modzie teraz szare i czarne a my z mężem chcieliśmy coś w zieleni albo błękicie
11.2017 - aniołek 8tc
-
https://allegro.pl/wozek-bexa-fresh-sama-gondola-lekki-fr4-wyprzedaz-i7511671460.html#thumb/6
o taki dokładnie tylko w sklepie 1400 a tu 1250 z przesyłkąma wielkie koła świetnie się prowadzi i dobrze składa. Jest dość ciężki i duży ale ja tego nosić nie będe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 15:32
11.2017 - aniołek 8tc
-
E tam, ja bym się modą nie przejmowała
jakoś sam czarny/szary mi się nie podoba... Do tego czerń w lecie przyciąga mocno słońce a jaka gondola czarna taka i spacerówka przecież... I wszystko na tym widać
Lisa, co do rozstępów... Dla mnie to wina genów
Fajnie wygląda ten wózek
Ja zrobiłam szarlotkę, dziś na obiad domowego kebaba robię z szarpaną wieprzowiną -
nick nieaktualny
-
Seli wrote:E tam, ja bym się modą nie przejmowała
jakoś sam czarny/szary mi się nie podoba... Do tego czerń w lecie przyciąga mocno słońce a jaka gondola czarna taka i spacerówka przecież... I wszystko na tym widać
Lisa, co do rozstępów... Dla mnie to wina genów
Fajnie wygląda ten wózek
Ja zrobiłam szarlotkę, dziś na obiad domowego kebaba robię z szarpaną wieprzowiną
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:właśnie chodzi o to że teraz jest "moda" i większość w sklepie to kurde szarości i czernie. Nam też się w ogóle to nie podoba
U mnie takiej mody w sklepach nie mamoże akurat taki rejon się trafił? U siebie widziałam brązy, oliwki, w kwiaty, w kratę... Wszystko
czarny to stał chyba tylko cybex za 10 tysięcy
-
Minie Black wrote:U mnie też nie widać, "w ogole"
Waga +0.5 kg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/684e952c787b.jpg
Nie no, możesz jeszcze ukrywaćhahaha
8485 lubi tę wiadomość
-
Seli, tylko mama nie ma ani jednego po czwórce dzieci, tym jedno (mnie) przed samą czterdziestka
a siostra dosłownie 4 małe na brzuchu, które wyszły już po planowanym dniu porodu. Chyba, że od strony taty, bo tam nie wiem jak sytuacja wyglądała
Minie Black, za to masz pierwszeństwo w kolejkach gwarantowane)
-
Lisa24 wrote:Seli, tylko mama nie ma ani jednego po czwórce dzieci, tym jedno (mnie) przed samą czterdziestka
a siostra dosłownie 4 małe na brzuchu, które wyszły już po planowanym dniu porodu. Chyba, że od strony taty, bo tam nie wiem jak sytuacja wyglądała
Minie Black, za to masz pierwszeństwo w kolejkach gwarantowane)
Może być od strony ojcamoże być po babci
-
czarnaiwi wrote:u mnie się nie sprawdziło. z synem miłam właśnie taki rozlany brzuch.
a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.
dziewczyny ile wody pijecie?
mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzie -
nick nieaktualnyNo powiem że o pierwszeństwo serio martwić się nie muszę
aż sama w szoku jestem, bo to ewidentna piłeczka ciążowa! Chociaż moja mama i tak każe mi porozmawiać z lekarzem, bo to nienormalne wg niej i mam stanowczo za mały brzuch
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 17:18
-
Minie Black wrote:No powiem że o pierwszeństwo serio Hartwig się nie muszę
aż sama w szoku jestem, bo to ewidentna piłeczka ciążowa! Chociaż moja mama i tak każe mi porozmawiać z lekarzem, bo to nienormalne wg niej i mam stanowczo za mały brzuch
Hahaha moja mówi, że za mało utyłam