X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Seli brzuszek w sam raz widać że jesteś w ciąży :) u mnie też już się nie da ukryć

Widać? Co Ty... Mam bluzki sprzed ciąży i nie widać pod nimi nic :) Nawet jak siadam to nie ma brzucha. Przed ciążą wyglądałam gorzej :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli co Ty gadasz już widać :)
    Mi sąsiadka już z miesiąc temu pogratulowała a ja się strasznie zdziwiłam czego mi gratuluje :D

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A to mój :-D

https://zapodaj.net/984c65e7677eb.jpg.html

Nie umiem bezpośrednio wstawić zdjęcia :-(

Zgrabnie :D u mnie pod sukienką nie widać, no chyba, że mam wzdęcia :P

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Seli co Ty gadasz już widać :)
    Mi sąsiadka już z miesiąc temu pogratulowała a ja się strasznie zdziwiłam czego mi gratuluje :D

No nie widać pod bluzką :P ani pod bluzą. Ani w koszuli :P Na początku miałam dużo wzdęć to tak... A potrafię usłyszeć, że po porodzie dobrze wyglądam :P a jak mówię, że jestem po połowie ciąży to mi nie wierzą :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe czy będziesz miała tak, że nagle Ci wywali na maksa :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    To ciekawe czy będziesz miała tak, że nagle Ci wywali na maksa :)

Mam obawy, że tak będzie :P Bo wzdęcia potrafię mieć okropne :P
    Ja w ogóle szykowałam się, że już teraz to same ciążowe rzeczy, że spodnie to większe o rozmiar a ja wyciągam moje ciuchy co pochowałam nie ciążowe ;D

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lepiej smaruj się bo może być nagły atak brzucha :D

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    To lepiej smaruj się bo może być nagły atak brzucha :D

Czy będę się smarować czy nie to i tak pojawią się rozstępy :P
    Moim zdaniem to geny :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, ale zawsze myślę, że taki krem może nieco złagodzić.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czy będę się smarować czy nie to i tak pojawią się rozstępy :P
    Moim zdaniem to geny :)

Geny genami, ale kiedys gdy strasznie przytylam po sterydach, a niczym się nie smarowalam to rozstepy mam wszedzie, teraz się smaruje i rozstepow zero. Mimo, że brzuch juz spory i czasem czuję naciagnieta skórę.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Geny genami, ale kiedys gdy strasznie przytylam po sterydach, a niczym się nie smarowalam to rozstepy mam wszedzie, teraz się smaruje i rozstepow zero. Mimo, że brzuch juz spory i czasem czuję naciagnieta skórę.

Ja raz napuchłam, w niespełna 3 miesiące 15 kg, na hormonach oczywiście, z s na rozmiar L/XL i wywaliło mi brzuch, uda i pośladki, nie miałam rozstępów od tego. A niczym się nie smarowałam :P wyglądałam jak przeogromny wieloryb... Jak talie miałam 67cm tak wtedy 80...

Nie smaruje bo mi się nie chce, a mam i z pharmacerisa dobre kremy. Czasem po kąpieli jak mi się chce to smaruje się sorbetem bo on nie jest taki tłusty i się wchłania.

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my już po połówkowych :) wszystko w porządku, każdy wymiar w normie, narządy prawidłowe, nie ma się czego przyczepić. Tak się cieszymy! :)
    Aaaa i Miśka nadal pozostała Miśką :)) 390 g szczęścia!!

czarnaiwi, Reni, Paulina_2603, kasiaczeek, spaceangel, Seli, Marin, MonaLiza, Magdoczka, olkakarolka, katepr, Sylwunis lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam obawy, że tak będzie :P Bo wzdęcia potrafię mieć okropne :P
    Ja w ogóle szykowałam się, że już teraz to same ciążowe rzeczy, że spodnie to większe o rozmiar a ja wyciągam moje ciuchy co pochowałam nie ciążowe ;D
    Z chłopcem to ponoć taką piłeczkę wywala. u mojej siostry tak było. Z dziewczynkami taki podłużny jak ja mam teraz coś jak gruszka, z chłopcem miała taką piłeczkę właśnie :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Z chłopcem to ponoć taką piłeczkę wywala. u mojej siostry tak było. Z dziewczynkami taki podłużny jak ja mam teraz coś jak gruszka, z chłopcem miała taką piłeczkę właśnie :)

Ciekawe :) Moja kuzynka z bliżniaczkami (a bardzo chuda jest) miała niewielki brzuch. Za to żona kuzyna od męża tej samej postury z chłopcem wyglądała jak beczka :P ale po porodzie właściwie wróciła od razu do siebie. Moja mama za to mówi, że ze mną dobrze się czuła a z bratem okropnie i z nim więcej przytyła i na koniec ciąży już ledwo chodziła i mówi, że koszmarnie wyglądała ;P Więc nie wiem czy to reguła...

Ja myślałam, że od razu będę tyć, puchnąć i w ogóle. Bo mój organizm potrafi wodę zatrzymwać, potrafię puchnąć od wody aż mi się skóra marszczy :P ale z tego co widzę ja i mąż mi powtarza to w ciąży mi się unormowały hormony. Mam piękną cerę, właśnie szczuplejsza byłam do 17tc niż przed ciążą :P teraz brzuch jest lekki ale mogę nosić bluzki sprzed ciąży i nie widać praktycznie, no chyba, że jakąś obcisłą :P ale patrząc na koleżankę co jest w ciąży z dziewczynką, z miesiąc starszą ciążą niż moja to ma jakby wyżej ułożony brzuch i jest bardziej widoczny.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u mnie się nie sprawdziło. z synem miłam właśnie taki rozlany brzuch.
    a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.

dziewczyny ile wody pijecie?
    mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:50

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    u mnie się nie sprawdziło. z synem miłam właśnie taki rozlany brzuch.
    a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.

dziewczyny ile wody pijecie?
    mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzie

łooo to sporo :) ale ja mało pije... nie potrafię dużo :P może litr różnych płynów dziennie, góra półtora

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo piję ale nie liczę dokładnie. Teraz jeszcze w końcu chłodniej to popijam sobie herbatki :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszków, to ja mam spory. Mam już 7 kg na + Babiak ostatnio kupowałam stanika i zapytałam o taki do karmienia to łaska oczy zrobiła i pyta ze zdziwieniem To Pani w ciąży? Czy ludzie myślą że się najadlam za dużo albo że smama z siebie tak wygladam? A te 7 kg to poszło mi wszędzie, jestem taka pyzowata, niska.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak kupowałam koszulę nocną to była podobna sytuacja. Też kobieta oczy robiła że w ciąży.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch idzie też bardziej do przodu, nie rozlewa się po całości. Moja siostra mówi, że na chłopaka. No ale my już sami nie mamy pewności kto tam w tym brzuszku mieszka.

Evaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ