X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Seli brzuszek w sam raz widać że jesteś w ciąży :) u mnie też już się nie da ukryć

Widać? Co Ty... Mam bluzki sprzed ciąży i nie widać pod nimi nic :) Nawet jak siadam to nie ma brzucha. Przed ciążą wyglądałam gorzej :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli co Ty gadasz już widać :)
    Mi sąsiadka już z miesiąc temu pogratulowała a ja się strasznie zdziwiłam czego mi gratuluje :D

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A to mój :-D

https://zapodaj.net/984c65e7677eb.jpg.html

Nie umiem bezpośrednio wstawić zdjęcia :-(

Zgrabnie :D u mnie pod sukienką nie widać, no chyba, że mam wzdęcia :P

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Seli co Ty gadasz już widać :)
    Mi sąsiadka już z miesiąc temu pogratulowała a ja się strasznie zdziwiłam czego mi gratuluje :D

No nie widać pod bluzką :P ani pod bluzą. Ani w koszuli :P Na początku miałam dużo wzdęć to tak... A potrafię usłyszeć, że po porodzie dobrze wyglądam :P a jak mówię, że jestem po połowie ciąży to mi nie wierzą :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe czy będziesz miała tak, że nagle Ci wywali na maksa :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    To ciekawe czy będziesz miała tak, że nagle Ci wywali na maksa :)

Mam obawy, że tak będzie :P Bo wzdęcia potrafię mieć okropne :P
    Ja w ogóle szykowałam się, że już teraz to same ciążowe rzeczy, że spodnie to większe o rozmiar a ja wyciągam moje ciuchy co pochowałam nie ciążowe ;D

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lepiej smaruj się bo może być nagły atak brzucha :D

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    To lepiej smaruj się bo może być nagły atak brzucha :D

Czy będę się smarować czy nie to i tak pojawią się rozstępy :P
    Moim zdaniem to geny :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, ale zawsze myślę, że taki krem może nieco złagodzić.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czy będę się smarować czy nie to i tak pojawią się rozstępy :P
    Moim zdaniem to geny :)

Geny genami, ale kiedys gdy strasznie przytylam po sterydach, a niczym się nie smarowalam to rozstepy mam wszedzie, teraz się smaruje i rozstepow zero. Mimo, że brzuch juz spory i czasem czuję naciagnieta skórę.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Geny genami, ale kiedys gdy strasznie przytylam po sterydach, a niczym się nie smarowalam to rozstepy mam wszedzie, teraz się smaruje i rozstepow zero. Mimo, że brzuch juz spory i czasem czuję naciagnieta skórę.

Ja raz napuchłam, w niespełna 3 miesiące 15 kg, na hormonach oczywiście, z s na rozmiar L/XL i wywaliło mi brzuch, uda i pośladki, nie miałam rozstępów od tego. A niczym się nie smarowałam :P wyglądałam jak przeogromny wieloryb... Jak talie miałam 67cm tak wtedy 80...

Nie smaruje bo mi się nie chce, a mam i z pharmacerisa dobre kremy. Czasem po kąpieli jak mi się chce to smaruje się sorbetem bo on nie jest taki tłusty i się wchłania.

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my już po połówkowych :) wszystko w porządku, każdy wymiar w normie, narządy prawidłowe, nie ma się czego przyczepić. Tak się cieszymy! :)
    Aaaa i Miśka nadal pozostała Miśką :)) 390 g szczęścia!!

czarnaiwi, Reni, Paulina_2603, kasiaczeek, spaceangel, Seli, Marin, MonaLiza, Magdoczka, olkakarolka, katepr, Sylwunis lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mam obawy, że tak będzie :P Bo wzdęcia potrafię mieć okropne :P
    Ja w ogóle szykowałam się, że już teraz to same ciążowe rzeczy, że spodnie to większe o rozmiar a ja wyciągam moje ciuchy co pochowałam nie ciążowe ;D
    Z chłopcem to ponoć taką piłeczkę wywala. u mojej siostry tak było. Z dziewczynkami taki podłużny jak ja mam teraz coś jak gruszka, z chłopcem miała taką piłeczkę właśnie :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Z chłopcem to ponoć taką piłeczkę wywala. u mojej siostry tak było. Z dziewczynkami taki podłużny jak ja mam teraz coś jak gruszka, z chłopcem miała taką piłeczkę właśnie :)

Ciekawe :) Moja kuzynka z bliżniaczkami (a bardzo chuda jest) miała niewielki brzuch. Za to żona kuzyna od męża tej samej postury z chłopcem wyglądała jak beczka :P ale po porodzie właściwie wróciła od razu do siebie. Moja mama za to mówi, że ze mną dobrze się czuła a z bratem okropnie i z nim więcej przytyła i na koniec ciąży już ledwo chodziła i mówi, że koszmarnie wyglądała ;P Więc nie wiem czy to reguła...

Ja myślałam, że od razu będę tyć, puchnąć i w ogóle. Bo mój organizm potrafi wodę zatrzymwać, potrafię puchnąć od wody aż mi się skóra marszczy :P ale z tego co widzę ja i mąż mi powtarza to w ciąży mi się unormowały hormony. Mam piękną cerę, właśnie szczuplejsza byłam do 17tc niż przed ciążą :P teraz brzuch jest lekki ale mogę nosić bluzki sprzed ciąży i nie widać praktycznie, no chyba, że jakąś obcisłą :P ale patrząc na koleżankę co jest w ciąży z dziewczynką, z miesiąc starszą ciążą niż moja to ma jakby wyżej ułożony brzuch i jest bardziej widoczny.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    u mnie się nie sprawdziło. z synem miłam właśnie taki rozlany brzuch.
    a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.

dziewczyny ile wody pijecie?
    mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:50

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    u mnie się nie sprawdziło. z synem miłam właśnie taki rozlany brzuch.
    a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.

dziewczyny ile wody pijecie?
    mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzie

łooo to sporo :) ale ja mało pije... nie potrafię dużo :P może litr różnych płynów dziennie, góra półtora

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo piję ale nie liczę dokładnie. Teraz jeszcze w końcu chłodniej to popijam sobie herbatki :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszków, to ja mam spory. Mam już 7 kg na + Babiak ostatnio kupowałam stanika i zapytałam o taki do karmienia to łaska oczy zrobiła i pyta ze zdziwieniem To Pani w ciąży? Czy ludzie myślą że się najadlam za dużo albo że smama z siebie tak wygladam? A te 7 kg to poszło mi wszędzie, jestem taka pyzowata, niska.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak kupowałam koszulę nocną to była podobna sytuacja. Też kobieta oczy robiła że w ciąży.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch idzie też bardziej do przodu, nie rozlewa się po całości. Moja siostra mówi, że na chłopaka. No ale my już sami nie mamy pewności kto tam w tym brzuszku mieszka.

Evaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ