STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
spaceangel wrote:Seli brzuszek w sam raz widać że jesteś w ciąży
u mnie też już się nie da ukryć
Widać? Co Ty... Mam bluzki sprzed ciąży i nie widać pod nimi nicNawet jak siadam to nie ma brzucha. Przed ciążą wyglądałam gorzej
-
Magdoczka wrote:A to mój
https://zapodaj.net/984c65e7677eb.jpg.html
Nie umiem bezpośrednio wstawić zdjęcia
Zgrabnieu mnie pod sukienką nie widać, no chyba, że mam wzdęcia
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Seli co Ty gadasz już widać
Mi sąsiadka już z miesiąc temu pogratulowała a ja się strasznie zdziwiłam czego mi gratuluje
No nie widać pod bluzkąani pod bluzą. Ani w koszuli
Na początku miałam dużo wzdęć to tak... A potrafię usłyszeć, że po porodzie dobrze wyglądam
a jak mówię, że jestem po połowie ciąży to mi nie wierzą
-
MonaLiza wrote:To ciekawe czy będziesz miała tak, że nagle Ci wywali na maksa
Mam obawy, że tak będzieBo wzdęcia potrafię mieć okropne
Ja w ogóle szykowałam się, że już teraz to same ciążowe rzeczy, że spodnie to większe o rozmiar a ja wyciągam moje ciuchy co pochowałam nie ciążowe -
MonaLiza wrote:To lepiej smaruj się bo może być nagły atak brzucha
Czy będę się smarować czy nie to i tak pojawią się rozstępy
Moim zdaniem to geny
-
Seli wrote:Czy będę się smarować czy nie to i tak pojawią się rozstępy
Moim zdaniem to geny
Geny genami, ale kiedys gdy strasznie przytylam po sterydach, a niczym się nie smarowalam to rozstepy mam wszedzie, teraz się smaruje i rozstepow zero. Mimo, że brzuch juz spory i czasem czuję naciagnieta skórę.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Geny genami, ale kiedys gdy strasznie przytylam po sterydach, a niczym się nie smarowalam to rozstepy mam wszedzie, teraz się smaruje i rozstepow zero. Mimo, że brzuch juz spory i czasem czuję naciagnieta skórę.
Ja raz napuchłam, w niespełna 3 miesiące 15 kg, na hormonach oczywiście, z s na rozmiar L/XL i wywaliło mi brzuch, uda i pośladki, nie miałam rozstępów od tego. A niczym się nie smarowałamwyglądałam jak przeogromny wieloryb... Jak talie miałam 67cm tak wtedy 80...
Nie smaruje bo mi się nie chce, a mam i z pharmacerisa dobre kremy. Czasem po kąpieli jak mi się chce to smaruje się sorbetem bo on nie jest taki tłusty i się wchłania.
-
I my już po połówkowych
wszystko w porządku, każdy wymiar w normie, narządy prawidłowe, nie ma się czego przyczepić. Tak się cieszymy!
Aaaa i Miśka nadal pozostała Miśką) 390 g szczęścia!!
czarnaiwi, Reni, Paulina_2603, kasiaczeek, spaceangel, Seli, Marin, MonaLiza, Magdoczka, olkakarolka, katepr, Sylwunis lubią tę wiadomość
-
Seli wrote:Mam obawy, że tak będzie
Bo wzdęcia potrafię mieć okropne
Ja w ogóle szykowałam się, że już teraz to same ciążowe rzeczy, że spodnie to większe o rozmiar a ja wyciągam moje ciuchy co pochowałam nie ciążowe
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Z chłopcem to ponoć taką piłeczkę wywala. u mojej siostry tak było. Z dziewczynkami taki podłużny jak ja mam teraz coś jak gruszka, z chłopcem miała taką piłeczkę właśnie
CiekaweMoja kuzynka z bliżniaczkami (a bardzo chuda jest) miała niewielki brzuch. Za to żona kuzyna od męża tej samej postury z chłopcem wyglądała jak beczka
ale po porodzie właściwie wróciła od razu do siebie. Moja mama za to mówi, że ze mną dobrze się czuła a z bratem okropnie i z nim więcej przytyła i na koniec ciąży już ledwo chodziła i mówi, że koszmarnie wyglądała ;P Więc nie wiem czy to reguła...
Ja myślałam, że od razu będę tyć, puchnąć i w ogóle. Bo mój organizm potrafi wodę zatrzymwać, potrafię puchnąć od wody aż mi się skóra marszczyale z tego co widzę ja i mąż mi powtarza to w ciąży mi się unormowały hormony. Mam piękną cerę, właśnie szczuplejsza byłam do 17tc niż przed ciążą
teraz brzuch jest lekki ale mogę nosić bluzki sprzed ciąży i nie widać praktycznie, no chyba, że jakąś obcisłą
ale patrząc na koleżankę co jest w ciąży z dziewczynką, z miesiąc starszą ciążą niż moja to ma jakby wyżej ułożony brzuch i jest bardziej widoczny.
-
spaceangel wrote:Z chłopcem to ponoć taką piłeczkę wywala. u mojej siostry tak było. Z dziewczynkami taki podłużny jak ja mam teraz coś jak gruszka, z chłopcem miała taką piłeczkę właśnie
a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.
dziewczyny ile wody pijecie?
mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2018, 13:50
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:u mnie się nie sprawdziło. z synem miłam właśnie taki rozlany brzuch.
a w obecnej z dziewczynką trochę bardziej piłkowata.
dziewczyny ile wody pijecie?
mi gin mówił, żeby dużo pić, staram się minimum 2,5 litra dziennie ale ciężko idzie
łooo to sporoale ja mało pije... nie potrafię dużo
może litr różnych płynów dziennie, góra półtora
-
Co do brzuszków, to ja mam spory. Mam już 7 kg na + Babiak ostatnio kupowałam stanika i zapytałam o taki do karmienia to łaska oczy zrobiła i pyta ze zdziwieniem To Pani w ciąży? Czy ludzie myślą że się najadlam za dużo albo że smama z siebie tak wygladam? A te 7 kg to poszło mi wszędzie, jestem taka pyzowata, niska.
-
Mój brzuch idzie też bardziej do przodu, nie rozlewa się po całości. Moja siostra mówi, że na chłopaka. No ale my już sami nie mamy pewności kto tam w tym brzuszku mieszka.
Evaa lubi tę wiadomość